Αγαπητή «Α, μπα»: Οι σκέψεις για τον “τέλειο” πρώην είναι κομμάτι της ωραιοποίησης των αναμνήσεων;

Μήπως αυτός ήταν ο έρωτας για εμένα και από εδώ και πέρα συμβιβασμός;

Λένα και παρέα καλημέρα! Πάνε αισίως τρεις μήνες από τότε που χώρισα. Ήταν μια σχέση διάρκειας κάποιων μηνών, σχεδόν ενός έτους. Με τον πρώην είχαμε την καλύτερη σχέση που έχω κάνει ως τώρα (είμαι 25), αν και την πιο δύσκολη γιατί ήμασταν σε σχέση από απόσταση. Ωστόσο, η χημεία και η επικοινωνία που είχα με το συγκεκριμένο άτομο ήταν τόσο μεγάλη και εμφανής και σπάνια. Οι συζητήσεις που κάναμε ήταν οι καλύτερες που έχω κάνει, όταν ήμασταν μαζί ο χωροχρόνος είχε άλλο τρόπο λειτουργίας για εμένα. Επειδή στη φάση που τον γνώρισα βίωσα διάφορες αλλαγές στη ζωή μου (πήρα πτυχίο, ξεκίνησα να δουλεύω κοκ), εκείνος ήταν πάντα δίπλα μου να με συμβουλεύει. Τέλος πάντων γενικώς περνούσαμε παρά πολύ όμορφα μαζι, ακόμα και στα τηλεφωνήματα, αλλά ειδικά από κοντά, ήταν σαν μια παράλληλη ζωή, πολύ πολύ όμορφη. Ωστόσο αποφάσισε να το λήξει, ήταν ευθύς απέναντι μου, η απόσταση δεν είχε ημερομηνία λήξης για εμάς και δεν ήθελε άλλο να είναι σε μια τέτοια σχέση. Πόνεσα, αλλά τον κατάλαβα. Και ερχόμαστε στο σήμερα. Έχουμε να μιλήσουμε μήνες και δεν τον βλέπω εφόσον ζούμε πολύ μακριά. αλλά τον σκέφτομαι τόσο συχνά… ειδικά όταν βλέπω στην αρχική μου καμία φωτογραφία του νιώθω να μου κόβεται η ανάσα… μου λείπει να μιλάω μαζί του και να καθόμαστε αγκαλιά..Στην πόλη που ζω τώρα (επαρχία) έχω τα φλερτ μου, αλλά τίποτα που να με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Και εχθές, μου μίλησε ένα ωραίο παιδί έξω, φλερταραμε ωραία, αλλά όταν με άφησε σπίτι το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πόσο πιο ωραία είχα περάσει με τον πρώην το πρώτο βράδυ που γνωριστήκαμε. Δεν έχω καμία εμμονή με τον πρώην μου, απλώς μου λείπει. Αυτό που θέλω όμως εγώ να ρωτήσω είναι: είναι τελικά αυτές οι σκέψεις για τον “τέλειο” πρώην κομμάτι της ωραιοποίησης που κάνουμε στις αναμνήσεις ; Είναι επειδή δεν έχω γνωρίσει ακόμα κάποιον που να μου αρέσει αρκετά ώστε να ξεχάσω πλήρως τον πρώην και να αδιαφορώ για τις φωτό του στα σοσιαλ; Ή μήπως αυτό ήταν ο έρωτας για εμένα και από εδώ και πέρα συμβιβασμός;
– Μπλεγμένη

Αγαπητή μπλεγμένη, θα σου πω γιατί είσαι μπλεγμένη.

Έχεις στο μυαλό σου τον τέλειο πρώην επειδή ερωτεύτηκες, και ο εγωισμός σου, η αίσθηση αυτοσυντήρησης και ο έρωτας σου σε εμποδίζουν να δεις τι έγινε.

Δεν χωρίσατε επειδή αυτός δεν ήθελε σχέση από απόσταση. Χωρίσατε επειδή αυτός ήθελε να χωρίσετε. Αν σας είχε χωρίσει η απόσταση, θα ήσουν εντάξει τώρα.

Να το πω κι αλλιώς: και οι δυο είχατε το πρόβλημα της απόστασης. Μόνο αυτός όμως ήθελε να το λήξει εξαιτίας της. Εσύ θα το συνέχιζες.

Να το πω κι αλλιώς. Δεν τον βλέπεις επειδή αυτός δεν θέλει να βλεπόσαστε. Δεν μιλάτε επειδή αυτός αποφάσισε ότι δεν θέλει να μιλάτε.

Όχι εξαιτίας της απόστασης.

Να το πω κι αλλιώς. Σε χώρισε. Και πονάει πάρα πολύ, γιατί εσύ δεν ήθελες να χωρίσετε. Είναι η πιο παλιά ιστορία από όλες. Και ωραιοποιείς την κατάσταση με την θεωρία της απόστασης, και φταίει που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα άλλον, κυρίως φταίει ότι σε άφησε και πονάει. Είχατε χημεία και επικοινωνία από τη μεριά σου, από τη μεριά του δεν ήταν το ίδιο. Αν ήταν, δεν θα άντεχε ούτε αυτός χωρίς να σου μιλάει.

Δυστυχώς ο έρωτας είναι μονομερής. Όσο κι αν προσπαθεί να σε ξεγελάσει. Ναι, μόνη σου τον ζεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

48 points
Upvote Downvote

21
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
12 Θέματα σχολίων
9 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
16 Συντάκτες σχολίων
Pannenkoekalbionaluckystrikelioness Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Awesome Possum
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό έτσουξε.. Και είναι τόσο αλήθεια. Είναι απ’ τις πιο βάναυσες καταστάσεις που μπορείς να βιώσεις. Και δεν γίνεται ευκολότερο μεγαλώνοντας. Η σύγκριση θα γίνεται μοιραία όπως μοιραία θα σου λείπει συχνά πυκνά για καιρό. Το να χωνέψεις στο 100% ότι αυτό που είχατε, όχι, δεν ήταν ιδανικό, παρά τις όμορφες αναμνήσεις και παρά τη σιγουριά που νιώθεις είναι το δύσκολο της υπόθεσης. Το ιδανικό δεν θα έφευγε απ’ το πλάι σου με καμία δύναμη.. Αυτό να θυμάσαι. Λένα mic drop 👏

Τσιτσίγκειος Πένα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Έφαγες απόρριψη και αυτό μας πονάει όλους, δεν θα κάνω τον έξυπνο και τον ανώτερο. Αλλά ο χρόνος θα σε βοηθήσει να βάλεις τα πράγματα στη βάση που είναι και όχι που θα ήθελες να είναι. Περάσατε όμορφα, αλλά αποφάσισε ότι αυτό που είχατε δεν είναι πια για αυτόν. Συνηθισμένο το σενάριο. Αλλά μην σκέφτεσαι στα αλήθεια ότι όλα θα είναι υποδεέστερα και θα συμβιβάζεσαι, ειδικά στα 25! Φοράς παραμορφωτικά γυαλιά τώρα, αλλά ο χρόνος και η δουλειά με τον εαυτό σου θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο θετική και χαλαρή.

Γβρμ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Συγγνώμη για το άσχετο, αλλά ήθελα να καταθέσω το σοκ μου: η Πένα είναι άρρην!!!
Και μπράβο της 🙂

Τσιτσίγκειος Πένα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

😊😙🤗

zero-gravity
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Εικόνων
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ομοιοπαθής!

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Χαχαχχα το ψιλιάστηκα μόνο στην προηγούμενη ερώτηση που είπε πως αγαπά τη sauvage

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

“Ειναι τελικά αυτές οι σκέψεις για τον “τέλειο” πρώην κομμάτι της ωραιοποίησης που κάνουμε στις αναμνήσεις ;”

Ναι.

“Είναι επειδή δεν έχω γνωρίσει ακόμα κάποιον που να μου αρέσει αρκετά ώστε να ξεχάσω πλήρως τον πρώην και να αδιαφορώ για τις φωτό του στα σοσιαλ;”

Ναι.

“Ή μήπως αυτό ήταν ο έρωτας για εμένα και από εδώ και πέρα συμβιβασμός; ”

Όχι βέβαια. Εκτός αν πιστεύεις ότι μόνο μια φορά ερωτεύεται ο καθένας μας. Και αν το πιστεύεις, κάνεις λάθος,αλλα θα στο αποδείξει η ζωή.

η Domus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πω πω..Δεν είναι δική μου η ερώτηση αλλά νομίζω ότι μου ήρθε μια απαντηση-χαστουκι, να την εκτυπωσω και να την διαβάζω κάθε μέρα. Πόσες αλήθειες μαζί.. Θα περάσει φίλη μου, όλα περνούν, ο χρόνος είναι γιατρός αρκεί να θέλουμε να είναι.

Izabel
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Η απάντηση της Λένας είναι εξαιρετική τα λέει όλα! Εγώ σου στέλνω μια αγκαλιά ώσπου να περάσει ο πόνος και το μόνο που έχω να πω είναι να τον ζήσεις, είναι κι αυτός μέρος της ζωής.

Pannenkoek
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Αχ αυτό με την αρχική στα social….Πολύ επίπονο! My tip: κάποια στιγμή θα τον ξεχάσεις 100%, αλλά μέχρι τότε, και το Instagram και το Facebook έχουν επιλογές για να μην βλέπεις τι κάνει ο άλλος. Δεν μιλάω ούτε για delete ούτε block, γιατί ποτέ δεν ξέρεις που θα σου φανεί κάποιος χρήσιμος στο network σου. Όσο παίρνεις updates τόσο πιο πολύ κολλάς και εξιδανικεύεις καταστάσεις… Τέλος, ενώ πίστευα ότι ο μόνος τρόπος να ξεχάσω τον πρώην μου είναι να βρω με κάποιον, κατέληγα μετά από κάθε ραντεβού να κάνω rewind και σύγκριση με τα δικά μας πρώτα ραντεβού. Κι εκεί… Διαβάστε περισσότερα »

albiona
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“ποτέ δεν ξέρεις που θα σου φανεί κάποιος χρήσιμος στο network σου”???
γουάτ; Έλα ρε παιδιά, πολύ συμφεροντολογική οπτική είναι αυτή.

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Δεν το βρίσκω συμφεροντολογική οπτική για την προκείμενη ερώτηση.

Pannenkoek
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Ναι, γιατί κατά τα άλλα όλοι οι φίλοι και ακόλουθοι στα social είναι 100% κολλητοί μας…. Συμφεροντολογικό θα ήταν αν υπήρχε όντως όφελος. Μπορεί όμως να μην χρειαστεί να επικοινωνήσουν ποτέ ξανά! Αλλά επειδή η ζωή παίζει πολλά παιχνίδια, η δική μου ταπεινή αποψαρα είναι δεν καιμε γέφυρες επικοινωνίας.

albiona
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και ταπεινή και αποψάρα; Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω, μου φαίνεται υποκριτικό να κρατάμε ανθρώπους στη ζωή μας μήηηηπως μας φανούν χρήσιμοι, λες και είναι το βιτέξ της κουζίνας. Σόρρυ.

Pannenkoek
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Δεν τους κρατάμε στη ζωή μας με τα σόσιαλ μίντια, τουλάχιστον στη δική μου ζωή τους κρατάω με πιο πρακτικούς τρόπους. Πιστεύω όμως ότι ίσως κάποτε μια μέρα σε ένα ουτοπικό σύμπαν θα θέλαμε όλοι να πούμε ένα γεια σε όλους τους πρώην μας, ένα χρόνια πολλά (θυμάμαι για κάποιο λόγο όλα τα γενέθλια όλων) και πως πάει η ζωή με τη νέα σου κοπέλα/γυναίκα/ παιδιά. Τουλάχιστον εγώ θα το ήθελα, γιατί με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι και προσωπικά δεν εξισώνω τα άτομα του παρελθόντος με αντικείμενα καθαρισμού!!!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Μωρέ το μόνο, αλλά το μόνο που πρέπει να σκέφτεσαι είναι ότι αν αυτά που ένιωθες εσύ τα ένιωθε και τα βίωνε και εκείνος τώρα θα ήσασταν μαζί. Αυτό πρέπει να σκέφτεσαι για να καταλάβεις ότι δεν ήταν η τέλεια σχεση, ούτε κάτι σπάνιο, ίσα ίσα η πιο συνηθισμένη ιστορία είναι ο ένας να θέλει πιο πολύ από τον άλλον.

Karamouza
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Δυστυχως πρεπει να το δεις αλλιως. Χωρισατε γιατι ο συντροφος σου δεν ηθελε να μειωσει την απόσταση. Δεν ηθελε να ερθει σε εσενα, δεν ηθελε να περιμενει αλλο και εσυ μαλλον δεν ηθελες να πας να τον βρεις. Η αποσταση ειναι ενα εμποδιο μονο οταν κανεις απο τους 2 δεν κανει κατι για αυτό. Δεν ειχατε κοινο οραμα ευτυχιας, επιλεξατε να κανετε διαφορετικα πραγματα και συνεπως οι δρομοι σας δεν συναντηθηκαν . Δεν ειναι κακο αυτο αρκει να μην κολλαει κανεις στο παρελθόν και μένει σε αδρανεια. Μπροστα μονο!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μια λίγο διαφορετική, όχι αναγκαστικά αισιόδοξη οπτική: εγώ χώρισα τον μέχρι τώρα έρωτα της ζωής μου λόγω απόστασης… Δεν πιστεύω ότι η απόσταση είναι πάντοτε δικαιολογία για το ότι ο έρωτας είναι μονόπλευρος. Μπορεί όμως η απόσταση να φέρει στην επιφάνεια άλλες σκέψεις, φοβίες, και ασυμβατότητες, που ίσως να μην φαινόντουσαν χωρίς την απόσταση. Εγώ φοβόμουν ότι, αν έμενα σε σχέση από απόσταση (χωρίς προοπτική να βρεθούμε στον ίδιο τόπο), θα κατέληγε να φθαρεί αυτό που είχαμε και θα χωρίζαμε ούτως ή άλλως, οπότε αποφάσισα να το λήξω για να εστιάσω στο παρόν και να ζήσω τη ζωή μου στον… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Oταν βρεις τον επομενο που θα σου κανει κλικ θα τα θυμασαι και θα γελας!Ειναι μεχρι να τον απομυθοποιησεις.Μεχρι τοτε κανε πραγματα για σενα που σε ευχαριστουν.