Αγαπητή «Α, μπα»: Οι γονείς των παιδιών πάντα καθυστερούν να επιστρέψουν και εγώ αναγκάζομαι να μένω παραπάνω

Αν συγκεντρώσουμε τα τέταρτα και τα εικοσάλεπτα βγαίνουν τουλάχιστον τρεις ώρες το μήνα!

Αγαπητή Α, μποπαρέα, Εργάζομαι με την ώρα σε φύλαξη παιδιών και πληρώνομαι στο τέλος του κάθε μήνα. Είμαι συνεπής ως προς το ωράριό μου, δηλαδή όταν μου λένε “αύριο 2.30 με 6.30” 2.29 χτυπάω το κουδούνι. Όταν όμως επανειλημμένως δεν τηρείται το 6.30 τι κάνουμε; είναι μια οικογένεια που ποτέ μα ποτέ δεν επιστρέφει στην ώρα της για να φύγω. Πάντα καθυστερούν…είχε κίνηση, έγινε τρακάρισμα, καθυστέρησαν στη δουλειά τους ή στο σουπερ μάρκετ είχε ουρά. Αν συγκεντρώσουμε τα τέταρτα και τα εικοσάλεπτα βγαίνουν τουλάχιστον τρεις ώρες το μήνα! Χώρια η αναστάτωση στο πρόγραμμά μου, εφόσον πρέπει κάπως να υπολογίζω να μην κρεμάω κι εγώ άλλους ανθρώπους. Με το οικονομικό όμως τι κάνω; το αναφέρω;

Με την ώρα

Ναι, φυσικά. Ξεκίνα να κρατάς ημερολόγιο μετά από ενημέρωση τους. Πες τους ότι για να είσαστε και οι δυο σίγουροι για το τι συμβαίνει, θα ξεκινήσεις να το κρατάς, και αν θέλουν να κρατάνε κι αυτοί. Την επόμενη φορά που θα έρθουν είκοσι λεπτά αργότερα θα πεις «σημειώνω ότι ήρθατε 6.40 σήμερα, σωστά;» και στο τέλος κάθε μήνα δίνει αναλυτικό εξελάκι με τα έξτρα που πρέπει να σου δώσουν. Αν στραβώσουν, βρες άλλους που δεν πέφτουν πάνω σε «κίνηση». Είναι σίγουρο ότι θα βρεις. Όπως κι αυτοί θα βρουν άλλο θύμα, δυστυχώς, αλλά να μην είσαι εσύ, τουλάχιστον.

Μην θεωρείς ότι είναι κάτι που γίνεται και άρα πρέπει να το περιμένεις. Είναι περιζήτητες οι γυναίκες που είναι καλές στη φύλαξη παιδιών. Να ξέρεις την αξία σου και να μην ανέχεσαι κλέψιμο.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

119 points
Upvote Downvote

15
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
14 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
14 Συντάκτες σχολίων
MarilynMia ideaΑτέρμονη_ΑνίαKikuGaea Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Påskeegg
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Κι εμένα μου είχε τύχει να αργήσουν μερικές φορές οι γονείς, αλλά αυτό συνέβαινε σπάνια. Μπορώ να πω ότι συνήθως έρχονταν πιο νωρίς γιατί είχαν υπολογίσει την κίνηση ή την ουρά στο σούπερ μάρκετ στην ώρα που είχαμε συμφωνήσει να μείνω. Μία φορά όμως μου έτυχε να αργήσουν 3!!! ολόκληρες ώρες, χωρίς ειδοποίηση και έχοντας και οι 2 κλειστά τα κινητά τους και ήρθαν στις 2 τα ξημερώματα!!! Εννοείται ότι ήταν και η τελευταία φορά που πήγα στο σπίτι τους.

bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Μου κρατάει τα παιδιά ή καλύτερη babysitter του κόσμου. Όταν ξεκινήσαμε, της είπα το ωράριο και πρότεινα ένα μισθό. Εκείνη ήταν ΚΑΘΕΤΗ πως ήθελε να πληρώνεται με την ώρα και αυτός ήταν ίσως ο μοναδικός της όρος. 6 χρόνια ποτέ δεν κατάφερα με τον άντρα μου να τηρήσουμε το ωράριο. Ποτέ!! Οπότε η γυναίκα κάτι ήξερε…

Gaea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

συμφωνώ με τη Λένα – το excel θα σε σώσει. Το κάνω με μία οικογένεια που οι γονείς μου ζητούν επανειλημμένως να βοηθήσω το μικρό αδερφάκι του μαθητή με τα αγγλικά του σχολείου, “έλα, 10 λεπτά να του εξηγήσεις το γραμματικό φαινόμενο.” Τα 10 λεπτά δεν είναι όμως 10 γιατί το παιδί δεν έχει διαβάσει κ έβγαινα από το πρόγραμμα κ μου φορτώνανε γύρω στις 3 ώρες μηνιαίως. Νομίζανε ότι θα ντρεπόμουν να ζητήσω το χρηματικό αντίτιμο για τη δουλειά μου όπως όταν είμασταν παιδιά κ κάποιος στο σχολείο μας ζήταγε να δανειστεί 10 δραχμές για να συμπληρώσει να πάρει… Διαβάστε περισσότερα »

κουκουρούκου
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Μπορείς να αυξήσεις το ποσό που θέλεις ανά ώρα ώστε να συμπεριλαμβάνει τέτοιου είδους απρόοπτα. Μπορείς επίσης να τους επισημάνεις πως γίνεται επανηλλημένα και δεν σε εξυπηρετεί γιατί σου αλλάζει όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα.

mm
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Φοβάμαι ότι αυτή τη τακτική θα οδηγήσει σε φαύλο κύκλο, αυτή θα αυξήσει το ποσό, οι γονείς θα θεωρήσουν ότι την υπερπληρώνουν οπότε «μια στα τόσα δεν έγινε και κάτι να αργήσουν» και τελικά δεν θα ξέρει πόσες ώρες θα δουλεύει και για πόσες θα πληρώνεται.

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Είναι μεγάλη ντροπή τους που οι ίδιοι δε σου το πρότειναν. Όταν κρατούσα εγώ ένα παιδάκι, αν οι γονείς, σπανίως κιολας, αργούσαν έστω και τέταρτο να γυρίσουν πάντα μα πάντα το περιελάμβαναν στην πληρωμή. Δεν είναι απλά ένα τέταρτο. Σε πληρωνουν στην ουσία λιγότερο την ώρα από αυτά που συμφωνήσατε. Εν ολίγοις, σε εξαπατούν.

Ασκαρδαμυκτί!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Συμφωνώ μέχρι κεραίας με όσα η Λένα αναφέρει παραπάνω, η ευθύτητα χωρίς πισωγυρίσματα (και χωρίς ανούσιες… ενοχές εκ μέρους σου, εννοείται) είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου (και την αμοιβή σου). Ως εναλλακτική (και αυτό γιατί, από όσα μας γράφεις, έχω καταλάβει ότι έχει “παγιωθεί” η καθυστέρηση εκ μέρους των γονιών και λειτουργούν σαν να ήταν αυτονόητη) σου προτείνω την παρακάτω τακτική: – Κυρία Ακαδημαϊκοτεταρτοπούλου μου, θα σας παρακαλούσα να μην καθυστερείτε να επιστρέφετε γιατί αμέσως μετά έχω ραντεβού με τον φυσικοθεραπευτή μου και, ακόμα και αν χάσω το ραντεβού, θα πρέπει ούτως ή άλλως να… Διαβάστε περισσότερα »

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Δεν κάνω babysitting, αλλά δουλεύω με παιδιά. Παλαιότερα είχα πολλές καθυστερήσεις, όπως και ακυρώσεις τελευταίας στιγμής (ή ούτε καν ακυρώσεις, περίμενα σαν τη χαζή και δεν εμφανίζονταν και μερικοί δεν απαντούσαν καν στο τηλέφωνο). Για μένα ΔΕΝ είναι θέμα χρημάτων. Ούτε να χρεώνω παραπάνω την ώρα για να καλύπτω αυτές τις απώλειες, ούτε να μου δίνουν οι γονείς παραπάνω χρήματα, ανάλογα με τις καθυστερήσεις. Δεν θέλω. Θέλω να σέβονται την ώρα μου. Μετά μπορεί να έχω άλλο παιδί μετά. Μπορεί να έχω άλλο ραντεβού που δεν μπορώ να αναβάλω (π.χ. με την επόπτριά μου, το οποίο χρεώνεται κανονικά-προφανώς-πάω δεν πάω… Διαβάστε περισσότερα »

Kiku
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μετά από 10 χρόνια που κάνω αυτή την δουλειά και έχοντας ζησει άπειρες στιγμές που περιμένω να σχολασω και δεν έχει έρθει κανείς να με αλλαξει, έχω εφαρμόσει την ακριβή καταγραφή των ωρών και των λεπτών. Τα 5λεπτα,10λεπτα και τέταρτα βγαίνουν αρκετές ώρες, άρα και περισσότερα λεφτά. Κανενας δεν δουλεύει τζάμπα. Απλά δεν σέβονται τη δουλειά σου και τον χρόνο σου και θεωρούν αυτονόητο ότι θα είσαι εκεί παραπάνω και δωρεάν. Μόλις αρχίσεις να χρεώνεις την παραπάνω ώρα, θα δεις πως θα κοπούν οι αργοπορίες και οι δικαιολογίες μαζί. Στις επόμενες δουλειες σου καλό είναι να το ξεκαθαρίζεις από την… Διαβάστε περισσότερα »

Joan Moan
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Κι εγω την ίδια δουλειά! Εννοείται πως αν περνάει το εικοσαλεπτο το αναφέρω. Τώρα για δέκα λεπτα δεν το κανω θεμα, ίσως γιατί μου δίνουν καποιες φορες κάτι έξτρα απο μόνοι τους. Ολες σχεδόν οι οικογένειες αναγνωριζοντας οτι καποιες φορες αργούν. Αυτό είναι το ιδανικό αλλά οταν δεν γίνεται σίγουρα το αναφέρεις εσύ.

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Να τους πεις όταν είναι να πας ξανά ότι θα είσαι εκεί 10 λεπτά πιο νωρίς για να συζητήσετε ένα σημαντικό θέμα. Εκεί μπορείς να το αναφέρεις και να εφαρμόσεις αυτό που λέει η Λενα.