Αγαπητή «Α, μπα»: Οι γονείς επέλεξαν να μας φέρουν σε αυτό τον κόσμο άρα μας οφείλουν

Δεν πρέπει να βάζουν πάνω από όλα τα παιδιά τους;

Αγαπητή Α, μπα. Έχεις απαντήσει αρκετές φορές μέσα στις άκρες ότι θεωρείς πως πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας ότι οι γονείς μας, μας οφείλουν οικονομική στήριξη και έχω προβληματιστεί πολύ επί τούτου. Είμαι 24 χρονών, είμαι ασκούμενη δικηγόρος ζω στην Αθήνα και αμείβομαι με πολύ λίγα χρήματα παρόλα αυτά οι γονείς μου πλεόν δεν με στηρίζουν οικονομικά σχεδόν καθόλου γιατί δεν μπορούν. Το πρόβλημά μου δεν είναι αυτό όμως, βρίσκομαι σε μία φάση που ενώ θα ήθελα ακαδημαικά (μεταπτυχιακό) να κάνω πράγματα στο εξωτερικό δεν μπορώ αντικειμενικά γιατί για να το κάνω αυτό πρέπει να με στηρίξουν οι γονείς μου και είναι πολλές φορές που με πιάνει το παράπονο και εκνευρίζομαι μαζί τους γιατί είναι δύο άνρθωποι οι οποίοι το μόνο που έκαναν στη ζωή τους είναι να δουλεύουν, “τις καλές εποχές” έβγαλαν παρα πολλά χρήματα και λόγω κακής διαχείρισης και κακών επενδύσεων πλέον είναι πανί με πανί. Το παράπονο με πιάνει κυρίως γιατί σκέφτομαι τα πράγματα που θα μπορούσα να κάνω αν είχαν διαχειριστεί καλύτερα τα οικονομικά μας και τώρα δεν μπορώ και ενώ προσπαθώ να σκέφτομαι αυτό που λες ότι δηλαδή δεν μου οφείλουν τίποτα, μετά σκέφτομαι ότι όχι μου οφέιλουν , όταν έπαιρναν τα δάνεια για να πάρουν σπίτια αυτοκίνητα που δεν χρειάζονταν και έκαναν κακές επενδύσεις άσχετες από τους δουλειές του, να σκεφτούν ότι όλα αυτά θα έχουν επίπτωση στα παιδιά τους γιατί αυτοί επέλεξαν να μας φέρουν σε αυτό τον κόσμο άρα μας οφείλουν. Η απορία μου λοιπόν είναι με ποια λογική πιστεύεις ότι οι γονείς δεν πρέπει να βάζουν πάνω από όλα τα παιδιά τους από τη στιγμή που οι ίδιοι επέλεξαν κατ’ αποκλειστικότητα την ύπαρξή τους?

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα

Μιλάς λες και έχασαν επίτηδες τα λεφτά τους. Είτε είχαν παιδιά, είτε όχι, είναι βέβαιο ότι θα προτιμούσαν να είχαν κάνει σωστές επενδύσεις και να τα είχαν κρατήσει, να μην πω, αυξήσει. Οι γονείς σου τα έκαναν θάλασσα στα οικονομικά και αυτό δεν έχει σχέση με σένα, ήταν εντελώς απροετοίμαστοι να διαχειριστούν μεγάλα ποσά, κάτι πολύ συνηθισμένο σε ανθρώπους που αποκτούν πολλά λεφτά ξαφνικά και δεν έχουν μάθει να διαχειρίζονται περιουσία από την οικογένεια τους. Εσύ μάλλον λες ότι έπρεπε να κρατήσουν χρήματα στην άκρη για να κάνεις εσύ μεταπτυχιακό, αλλά όπως φαίνεται, νόμιζαν ότι τους έφταναν για εκατό μεταπτυχιακά και δεν χρειαζόταν να έχουν στην άκρη, άλλωστε δεν έχουν ούτε για τους ίδιους. Ποιο μεταπτυχιακό; Αν πάθει κανένας κάτι από τους δυο, τι θα κάνουν;

Και πες ότι έχεις δίκιο και σου οφείλουν. Σε τι σε βοηθάει αυτό; Κυρίως στο να μην βρεις έναν τρόπο να κάνεις μεταπτυχιακό. Ξέρεις, δεν έκαναν όλοι μεταπτυχιακό επειδή τους το πλήρωσαν οι γονείς τους. Αντικειμενικά, είσαι εντελώς ικανή να βρεις έναν τρόπο να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό – ίσως όχι στο εξωτερικό, εκεί που το φαντάζεσαι, αλλά πόσοι κάνουν αυτό ακριβώς που θα ήθελαν να κάνουν;

in

Αξιολογήστε το άρθρο

54 points
Upvote Downvote

93
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
56 Θέματα σχολίων
37 Απαντήσεις θεμάτων
6 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
64 Συντάκτες σχολίων
Il fungoCryodragonΛένα ΦουτσιτζήpyroklaniSpalobrizola Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
flavors
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ενός λεπτού σιγή για όλους τους σιωπηλούς μάρτυρες γονείς που ακούν το περίφημο ‘Aν δεν μπορούσες, να μη με έεεεκανες’

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Kαι εγώ θέλω μια τζαγκουαρ άμα είναι, τι πράγματα είναι αυτά να μην μου πάρουν μια?Τι λέω καλέ μια? Χαχαχα πλάκα έκανα. Δύο να συναλλαζω.

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Κι εγώ θέλω μία τώρα που γυρνάει, να τραγουδάω guitar,guitar,guitar jump in my γιαγκουαρ μπέιμπεεεεε.

mumu
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

θα μπορούσε να τους κάνει και μήνυση που την απέκτησαν σαν τον άλλον τον Ινδό!

AllesGoed
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Νομίζω έχεις μια πολύ κακη αντιμετώπιση προς τη ζωή και τις υποχρεώσεις σου και τις υποχρεώσεις των άλλων που δε θα σε βοηθήσει. Είσαι 24 ετών. Στην Ελλάδα όντως οι γονείς βοηθάνε στα μεταπτυχιακά αλλα μην τρελαθούμε ότι όλοι οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν (και στις καλές εποχές δεν γινόταν αυτο με ολους) και όσων οι γονείς δεν μπορούσαν έκατσαν με σταυρωμενα χέρια. Προσωπικά το μεταπτυχιακό το έκανα εξ αποστάσεως ενώ δούλευα στο εξωτερικο όπως επίσης και την δεύτερη ξένη γλώσσα (ω ναι, εξ αποστάσεως και αυτή). Είχα γνωρίσει λοιπόν μια ελληνίδα εδώ στην Ολλανδία που έκανε μεταπτυχιακό πληρωμένο από… Διαβάστε περισσότερα »

pyroklani
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καταλαβαίνω το επιχείρημα “άνθρωποι είναι οι γονείς, δεν είναι τέλειοι” και το “ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του”, αλλά νομίζω ότι οι σχολιαστές ζουν στο συννεφάκι τους ή πολλά χρόνια σε άλλη χώρα και έχουν χάσει επαφή με τα εγχώρια. Δε μπορείς να λες σε κάποιον που ζει Ελλάδα “δούλεψε και κάνε μεταπτυχιακό” όταν για να βρεις ακόμα και δουλειά ως πωλήτρια/σερβιτόρα θέλουν προϋπηρεσία, που οι περισσότεροι φοιτητές/τελειόφοιτοι δεν την έχουν. Και αυτό επειδη δε βρίσκουν δουλειά και όχι επειδή είναι τεμπέληδες, σε αντίθεση με τους “νέους του εξωτερικού” που αναφέρετε οι μισοί ως παραδείγματα, ξεχνώντας ότι στην Ελλάδα μπορεί… Διαβάστε περισσότερα »

Σάλτσα Πέστροφ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Όταν λες “τα πράγματα που θα μπορούσα να κάνω αν είχαν διαχειριστεί καλύτερα τα οικονομικά μας” δείχνεις αλαζονική σε πολλά επίπεδα. Πολύ εύκολα το ξεστόμισες αυτό το “μας”. Στα οικονομικά της οικογένειας δε συμμετείχες εσύ, παρά μόνο ξοδεύοντας.

pyroklani
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλά, τσιλ λιγάκι, όλοι αυτό κάνουμε μέχρι κάποια ηλικία και στην Ελλάδα πλέον λόγω συγκυριών. Εκτός από κάποιους πολύ ατυχους/φτωχούς ή κάποιους με απαραδεκτους γονείς που λένε “έγινες 18 δε μπορώ να σε ταΐζω άλλο μου είσαι βάρος,φύγε” (γιατί να κανεις παιδί αν είναι να του “νοικιάζεις” φροντίδα κ σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω το άλλο άκρο του να σε συντηρούν οι δικοί σου μέχρι τα 30 ενώ κάθεσαι). Και μην ακούσω για εξωτερικό που τα παιδιά αυτοσυντηρουνται από νωρίς, γιατί εκει και ο πιο αχρηστος βρίσκει δουλειά και χωρίς προϋπηρεσία που με μισθό που φτάνει να μείνει μόνος ή… Διαβάστε περισσότερα »

mm
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Είσαι 24, θέλεις να κάνεις μεταπτυχιακό και γκρινιάζεις γιατί δεν έχουν χρήματα οι γονείς σου να το κάνεις. Αν σου έδιναν τα χρήματα για το μεταπτυχιακό και σε 5 χρόνια ήθελες να παντρευτείς, θα γκρίνιαζες γιατί δεν έχουν χρήματα για να σου πάρουν σπίτι. Αν είχαν χρήματα για μεταπτυχιακό, αλλά εσύ ήθελες να γίνει ολυμπιονίκης θα γκρίνιαζες γιατί δεν σε άρχισαν στίβο στα 5. Αν σου την είχε δώσει να γίνεις μάγειρας και όχι δικηγόρος θα γκρίνιαζες γιατί πήραν σπίτια στην Αθήνα και δεν είχαν ανοίξει μια ταβέρνα στο χωριό να έρθεις τώρα να την κάνεις γκουρμέ εστιατόριο. Αν σου… Διαβάστε περισσότερα »

pyroklani
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θέλω κότερο και μια φάρμα με λάμα μαν μου

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μας οφείλουν μέχρι να ενηλικιωθούμε, όχι εις τους αιώνες των αιώνων. Σε σπούδασαν 4 χρόνια, άλλα παιδιά δεν έχουν ούτε αυτό το προνόμιο. Ακούγεται κάπως σαν αχαριστία έτσι όπως το θέτεις.

pyroklani
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σιγά, κατά πάσα πιθανότητα σπούδασε δωρεάν. Εκτός και αν τελειωσε “αγγλικό δίκαιο” σαν τη Μεγκυ Ντριο του GNTM 😂

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Η ερώτηση είναι “γιατί οι γονείς μου ενώ με γέννησαν, δεν με έλαβαν υπόψη τους όταν έπαιρναν διάφορες αποφάσεις;” Άλλη συζήτηση το μεταπτυχιακό, άλλη η ανευθυνότητα των γονιών. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι υπεύθυνοι και να σκέφτονται ώριμα αλλά όταν είναι γονείς ναι, οφείλουν να το κάνουν, δεν πρέπει απλά. Οφείλουν. Γιατί οι λάθος επιλογές τους είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουν επιπτώσεις στα παιδιά τους. Οπότε πρέπει να σκέφτονται διπλά και τρίδιπλα και όχι επιπόλαια, τις αποφάσεις τους. Το ότι είναι ανθρώπινη αδυναμία η άγνοια διαχείρισης μεγάλων ποσών, δε λέει κάτι σ’ένα παιδί (ένα τέκνο, πώς να το πω)… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Για άλλη μια φορά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη η προσέγγισή σου Πόντια. Συμφωνώ με τους υπόλοιπους σχολιαστές ότι ο τόνος του γράμματος μου βγάζει κακομαθημενιά και εριστικότητα, ενώ μοιάζει να παίρνει σαν δεδομένα κάποια πράγματα που προφανώς δεν είναι δεδομένα για όλους μας, ειδικά όταν έχουμε φτάσει στα 24. Αλλά δε μπορώ να μη σκεφτώ κι αυτό που λες: Μιλάει για ανώριμη και επιπόλαιη διαχείριση χρημάτων εκ μέρους των γονιών της και για περιττά έξοδα. Το έχω ζήσει κι εγώ στο πετσί μου αυτό, από τη μια πλευρά της οικογένειάς μου. Οι γονείς μου είναι πραγματικά ο τζίτζικας κι ο… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Σ’ευχαριστώ ρε Iris! Δεν διαφωνώ για τον τόνο αλλά πρώτον, δεν μπορώ να φανταστώ άλλον τόνο για να εκφράσει κανείς την αγανάκτηση του και δεύτερον, ξέρω καλά ότι ο τόνος είναι μια πολύ καλή δικαιολογία για να μη στεκόμαστε στην ουσία. Γι’αυτό άλλωστε λέμε ότι χάνουμε το δίκιο μας όταν δεν μιλάμε ήρεμα, γιατί δίνουμε πάτημα στον άλλον, να στρέψει αλλού την προσοχή. “Επίσης, αν είναι κακομαθημένη, δεν ευθύνονται και γι’αυτό οι γονείς, έστω εν μέρει; Δεν της δημιούργησαν ορισμένες προσδοκίες, ένα ορισμένο όραμα για το μέλλον το οποίο εξανεμίστηκε κάπως απότομα;” Ακριβώς αυτό. Προφανώς έχει πολλά ν’ανακαλύψει η 24χρονη,… Διαβάστε περισσότερα »

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Συμφωνώ απόλυτα και με τις δυο σας – και ως προς το περιεχόμενο και ως προς τον τόνο 😉 Είναι εύκολο να κατηγορήσει κανείς την κοπέλα ως κακομαθημένη, όμως, πραγματικά, η ευθύνη που της αναλογεί αφορά στο πώς θα πραγματοποιήσει τον στόχο της με τα τωρινά δεδομένα (ή πώς θα προσαρμόσει τον στόχο της στα τωρινά δεδομένα) – η ευθύνη των γονέων της αφορά πολλά περισσότερα και δεν πιστεύω ότι ισοφαρίζονται. Έχω παρόμοια περίπτωση στο κοντινό μου περιβάλλον – βέβαια εκεί παίζουν κι άλλοι παράγοντες πέραν της κακής οικονομικής διαχείρισης από τους γονείς – και η κόρη (φίλη μου) απλά… Διαβάστε περισσότερα »

tsatsara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Οι γονείς μας κάνουν όσα θεωρούν αυτοί σωστά.
Αν είμαστε πάνω από 18 δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις και να τους κρατάμε μούτρα. Οφείλουμε να προσπαθούμε για τον εαυτό μας.
Θεωρώ όλο αυτο το σκεπτικό λάθος, γιατί αν το δεχτούμε ως σωστό και συνεχίσουμε τον συλλογισμό, θα καταλήξουμε να λέμε ότι οι φτωχοί δεν πρέπει να κάνουν παιδιά γιατί δεν θα μπορούν να στηρίξουν οικονομικά τα παιδιά τους.

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Σίγουρα δεν μπορείς να κατηγορείς τους γονείς σου για πάντα και σίγουρα όταν ενηλικιωνόμαστε οφείλουμε να αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εαυτού μας. Ωστόσο δεν προκύπτει από πουθενά ότι το να κριτικάρεις δύο άτομα που αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια και δεν μεριμνούν ώστε να υπάρχει οικονομικό δίχτυ ασφαλείας σε οδηγεί αναγκαστικά στο να ενστερνίζεσαι πρακτικές ευγονικής! Όσο κι αν σιχαίνομαι να ακούω ενήλικες να κατηγορούν τους γονείς τους για δικές τους ανεπάρκειες, η περίπτωση της κοπέλας δεν μου φαίνεται ότι εμπίπτει ακριβώς στην κατηγορία των “κακομαθημένων”. Έχω ακούσει άτομο που κοντεύει τα 40 να κατηγορεί τους γονείς του που τον μεγάλωσαν… Διαβάστε περισσότερα »

Il fungo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ν’ αγιάσει το στόμα σου ποντια! Έστησαν όλοι στον τοίχο την κοπέλα για να κάνει το μεταπτυχιακό μόνη της, ενώ φανερά η οργή της προέρχεται από τη σπατάλη των γονιών της σε πράγματα ανούσια. Δεν ξέρω πώς θα φαινόταν σε όλους αυτούς η περίπτωση κάτι τέτοιους γονείς να πρέπει τωρα να τους τσονταρεις κι από πάνω, γιατί τα δάνεια και τα τόσα λεφτά που πέρασαν από τα χέρια τους τα έκαναν τζιπαρες που τώρα δεν έχουν να τους βάλουν βενζίνη, μεζονέτες που τώρα δεν έχουν ουτε για θέρμανση, γούστα και καζίνα. Και να εχουν και απαίτηση αυτοί οι γονείς να… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

πολύ θυμό έχεις.
Και επίσης μιλάς πολύ απαξιωτικά για τους γονείς σου. Λες αυτοί να μην σκέφτονται τα λάθη τους, να μην μέμφονται τον εαυτό τους για αυτά;
Και τι σε οφελεί εσένα να τους κατηγορείς;
Ανέλαβε τις ευθύνες του εαυτού σου και βρες λύση για να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Είμαι σίγουρη ότι θα μπουν πολλοί σχολιαστές να σου προτείνουν τρόπους για να κάνεις και συ μεταπτυχιακό στο εξωτερικό .

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συμφωνώ απόλυτα! Είναι εύκολο να τα ρίχνουμε στον άλλο… στην προκειμένη θα έκανα μεταπτυχιακό αλλά…

Lavredis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό ακριβώς!

Kritikothessalonikia
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ακριβώς, νομίζω η γραφουσα δεν μπορεί ούτε να σκεφτεί λογικά από τον θυμό τής, αυτή την στιγμή τήν εμποδίζει . Λοιπόν είναι πολύ διαβρωτικό συναίσθημα και δεν βοηθά ιδιαίτερα στην διαχείριση καταστάσεων. Η δικηγορία είναι πολύ απαιτητικό επάγγελμα, και η άσκηση πρίν δώσουν εξετάσεις, μαζί με το διάβασμα ακόμα περισσότερο. Επίσης ο θυμός κάνει τον άνθρωπο νά μήν βλέπει μπροστά του τίς ευκαιρίες και τις δυνατότητες. Προσπάθησε αγαπητή γραφουσα να πάρεις τήν ευθύνη του εαυτού σου, δεν ευθύνονται οι γονείς σου για όλα, και το γεγονός ότι ΘΑ μπορούσες να έχεις κάνει μεταπτυχιακό, μετεκπαίδευση ή και γω δεν ξέρω τι… Διαβάστε περισσότερα »

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς γίνεται να μην περνάει απ’ το μυαλό κάποιων να κάνουν ένα επάγγελμα διαφορετικό από αυτό που ονειρεύτηκαν προκειμένου να μαζέψουν χρήματα για να κάνουν αυτό που ονειρεύτηκαν.

Μανδάμ Φρου Φρου
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Γιατί συνήθως το ονειρεμένο επάγγελμα παύει να είναι τόσο ονειρεμένο όταν ,για να πραγματοποιήσουμε το όνειρο, πρέπει να πιάσουμε δίσκο και σφουγγαρίστρα. Τότε επαναστατεί ο ξυπόλητος πρίγκηψ μέσα μας και το “εγώ να καθαρίσω, νταντέψω, σερβίρω; ποτέ!”.

Αυτά στην Ελλάδα βέβαια. Στη Γερμανία έχω συναντήσει άπειρους φοιτητές που δουλεύουν λατζιέρηδες. Κι επίσης πολλούς άλλους που, μέχρι να βρουν τι τους αρέσει, κάνανε οποιαδήποτε δουλειά.

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Στην Ελλάδα δουλεύουν λατζιέρηδες μετά το πτυχίο, όσο σπουδάζουν ποτέ 😭

not today...
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

α ρε Λένα.. δεν παύεις να με αφήνεις μπροστά στην οθόνη να κουνάω το κεφάλι μου καταφατικά και να σκέφτομαι: πόσο σωστά τα λέει αυτή η γυναίκα! φιλενάδα που γράφεις, ως παιδί γονιών που τα έκαναν θάλασσα 20 χρονια πριν κι ακόμα δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι από τα χρέη (όχι μόνο δεν σπούδασα, έχω χρεωθεί για χάρη τους στο παρελθόν και πλέον ως 38 χρονών εργαζόμενη μητέρα 2 παιδιών προσπαθώ να τους ψωνίζω κάθε Σάββατο ότι μπορώ), θα σου πρότεινα να σταματήσεις να είσαι θυμωμένη με τους γονείς σου και να ζήσεις τη ζωή σου… όσο κι αν θυμώνεις,… Διαβάστε περισσότερα »

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Ψάξε για δωρεάν μεταπτυχιακά ή μεταπτυχιακά με χαμηλό κόστος διδάκτρων. Ή ψάξε να βρεις μια υποτροφία.
Το καλό μεταπτυχιακό δεν είναι απαραίτητα το ακριβό μεταπτυχιακό.