Αγαπητή «Α, μπα»: Οι φίλες μου ρίχνουν πάντα το φταίξιμο σε εμένα

Γιατί πάντα εγώ θα πρέπει να κάνω υποχώρηση για να αποδείξω ότι νοιάζομαι;

Αγαπητή Α,μπα Σου έχω ξαναστείλει και με βοήθησες πάρα πολύ. Αυτήν την φορά το πρόβλημά μου αφορά τις φίλες μου. Είμαστε μια παρέα 4 ατόμων, με την μια κοπέλα κάνουμε παρέα 15 χρόνια και με τις άλλες σχεδόν 10. Έχουμε μεγαλώσει μαζί, γνωρίζουμε η μία την άλλη και υπέθετα ότι καταλαβαινομασταν. Εδώ και έναν χρόνο έχουν ψυχρανθεί οι σχέσεις μας επειδή δεν μπορώ να τις βλέπω όσο παλιότερα. Να σημειώσω ότι αυτόν τον ένα χρόνο ξεκίνησα καινούρια δουλειά που τρώει πολύ μεγαλο μέρος από τον χρόνο μου όπως και εκείνες τον τελευταίο χρόνο έχουν υποχρεώσεις που δεν είχαν παλιότερα. Επομένως το πρόγραμμα μας συντονίζεται εξαιρετικά σπάνια και συνηθως από δική μου υποχώρηση, τύπου “ήμουν στην σχολή 7 ώρες το πρωί, μετά δούλευα, είμαι πτώμα αλλά ελάτε να βγούμε γιατί δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία”. Το πρόβλημα όμως δεν θεωρούν ότι είναι η σχολή ή οι δουλειές μας, θεωρούν ότι είναι το αγόρι μου. Με το αγόρι μου βρισκόμαστε πολύ συχνά, κοιμόμαστε μαζί 3-4 μέρες την εβδομάδα παρά το γεγονός ότι μένουμε σε άλλες περιοχές. Ο λόγος που βρισκόμαστε τόσο πολύ παρά το φορτωμένο μας πρόγραμμα είναι ότι κάνει τα πάντα για να έρθει να με δει, χωρίς να έχει μεταφορικό μεσο, και διαμορφώνουμε το πρόγραμμα μας έτσι ώστε να μπορούμε να βρεθούμε για κάποιες ώρες. Και ακούω κράξιμο επειδή βλέπω αυτόν πιο πολύ από αυτές. Μα αυτός μου δείχνει ότι θέλει να με δει όσο δύσκολο κ αν είναι, αλήθεια προσπαθεί και χαλάει τον μισό μισθό του τουλάχιστον σε ταξί για να έρχεται μετά την δουλειά. Γιατί να σπαταλήσω ενέργεια να διαμορφώσω ολόκληρο το πρόγραμμα μου για να ταιριάζει με το δικό τους ενώ ξέρω ότι δεν θα μπορούν ή και να μπορούν πάλι εγώ θα έχω κάνει την υποχωρηση για να αποδείξω ότι νοιάζομαι; Όταν μαθαίνω για τα ρεπό μου τις ενημερώνω και έχουν κανονίσει κάτι ή κάνουν μπάνιο ή οτιδήποτε άλλο. Και πολλές φορές βγαίνουμε 2 ή 3 από τις 4 ακριβώς επειδή δεν μπορούν να ταιριάζουν όλα τα προγράμματα αλλά δεν είναι αρκετό, πρέπει με το ζόρι να βρεθούμε όλες μαζί αλλιώς φταίω εγώ.. Νιώθω ότι με τεσταρουν συνέχεια και το παιχνίδι είναι φτιαγμένο για να χάσω.. Ακούγονται πολύ παιδικά όλα αυτά, το ξέρω, αλλά θέλω την βοήθεια κάποιου που το βλέπει απ’ εξω να μου πει τι λάθος κάνω γιατί το έχουμε συζητήσει πολλές φορές αυτό το θέμα και δεν βγάζει πουθενά. Σε ευχαριστώ πολύ που θα διαβάσεις όλο αυτό το σεντόνι, να χαίρεσαι την οικογένεια σου και πολλές πολλές ευχές!

 

Όσες ερωτήσεις για φιλίες που δεν πάνε καλά κι αν διαβάσω, ποτέ δεν θα βρω κάτι αξιόλογο να πω. Παιδιά, οι φιλικές σχέσεις είναι πολύπλοκες όσο και οι ερωτικές, οι οικογενειακές, και οι εργασιακές. Μολαταύτα μόνο στις φιλικές βλέπω τόση έκπληξη όταν κάτι δεν δουλεύει. Γιατί; Θεωρούμε τους φίλους πιο δεδομένους από τους άλλους ανθρώπους με τους οποίους συνδεόμαστε;

Αν το συζητάτε και δεν βγαίνει πουθενά η κουβέντα, αυτό σημαίνει ότι κάποιο μέλος ή κάποια μέλη ή όλα τα μέλη δεν λένε αυτό που πραγματικά νιώθουν, επειδή αυτό το κάτι θα προχωρήσει την κουβέντα σε μονοπάτια που δεν έχουν επιστροφή. Μολαταύτα, αυτό πρέπει να γίνει, γιατί τα μονοπάτια που βαδίζετε τώρα οδηγούν την καθεμία κάπου διαφορετικά. Εσύ ας πούμε, πιστεύεις ότι σε ζηλεύουν που έχεις δοτικό αγόρι; Είναι κάτι που δεν λέγεται, αλλά αν θέλεις να προχωρήσει η κουβέντα, πρέπει να το πεις. Αν κάνεις λάθος όμως, δεν μπορείς να το πάρεις πίσω. Αυτές, ή η καθεμία από αυτές, πιστεύει κάτι άλλο που δεν μπορεί να σου πει, αλλά αν δεν σου το πει, δεν θα καταλάβεις ποιο είναι τελικά το πρόβλημα. Μήπως κατά βάθος ξέρεις τι είναι; Αν μπορείς να το μαντέψεις, προσπάθησε να απαντήσεις σε αυτό, χωρίς να σου το πούνε. Αλλά αν κάνεις και σε αυτό λάθος, ούτε αυτό θα μπορείς να το πάρεις πίσω.

Ακούγεται σαν παρτίδα σκάκι; Εκεί που φτάσατε, έτσι είναι.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

22 points
Upvote Downvote

19
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
9 Θέματα σχολίων
10 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
13 Συντάκτες σχολίων
τοστογιεφσκιMileenaPengu no2Σοκοφρέταegw_eimai Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δηλαδή αν εσύ είσαι πάντα διαθέσιμη, θα βγείτε όλες μαζί;
Τέσταρέ το: για ένα διάστημα, ακόμα και με προσωπικό κόστος (κούραση) λέγε πάντα ναι. Για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος….Θα φανεί μετά αν αυτές είναι πάντα μα πάντα διαθέσιμες και ποιο είναι το πρόβλημα τελικά (το πρόβλημα είναι ότι μεγαλώσατε, αλλάξαν οι ζωές σας, αποκτήσατε ευθύνες. Που να δεις τι θα γίνει όταν αρχίσουν οι γάμοι και τα παιδιά)

egw_eimai
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα μπορούσα να το κάνω αυτό αλλά πλέον έχει φτάσει στο σημείο που δεν μου προτείνουν τίποτα, πάντα εγώ πρέπει να προτείνω για να αποδείξω ότι νοιάζομαι. Όπως και πάντα εγώ πρέπει να στέλνω να δω τι κάνουν γιατί “εγώ περιμένω να δω ποτέ θα νοιαστεις να δεις αν ζω ή αν πέθανα”.

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Δεν μπορείς να “εκβιάσεις” φιλίες, όσο και να προσπαθείς. Ακόμη και 1000 κομμάτια να γίνεις, αν ο άλλος δεν θέλει, θα βρίσκει 15.000 πράγματα να σου γκρινιάζει. Μπορεί πράγματι οι φίλες σου να σε ζηλεύουν. Διόλου απίθανο. Μπορεί να είναι εγωκεντρικές και να σπάζονται που μοιράζεις τον χρόνο σου και με κάποιο άλλο άτομο. Μπορεί 1002. Το θέμα είναι τι κάνεις εσύ για να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι οι φίλοι είναι πάνω απ’ όλα και ότι είναι γαϊδουριά να βλέπεις την σχέση σου 3-4 φορές και τις φίλες σου 1. Θεωρώ ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Mileena
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Όταν γίναμε ζευγάρι με τον σύντροφό μου,8,5 χρόνια πριν,σε πολλές περιπτώσεις οι δύο πολύ “φίλοι” του πέφτανε να τον φάνε.Προφανώς δε μέναμε ακόμα μαζί,και δεδομένου ότι απολαμβάναμε να περνάμε χρόνο μαζί,βρισκόμασταν κάθε μέρα.Οι “φίλοι”,λοιπόν, αυτοί,που όχι μόνο παρομοίως βρίσκονταν συχνά με τις κοπέλες τους,αλλά τις κουβαλούσαν-κυριολεκτικά!-παντού μαζί τους,τις σπάνιες φορές που δεν τις έβλεπαν,του έστελναν μήνυμα στις 20:00 ας πούμε να βρεθούν στις 21:00,ενώ είχε ήδη κανονίσει να βρεθεί μαζί μου,κι αυτοί εμφανίζονταν τελευταία ώρα με απαιτήσεις να με “κρεμάσει”,ενώ οι ίδιοι δεν το έκαναν ποτέ στις δικές τους.Του έβαζαν χέρι,λοιπόν,πόσο με τα μούτρα έχει πέσει πάνω μου,ενώ αν εμφανίζονταν… Διαβάστε περισσότερα »

τοστογιεφσκι
Επισκέπτης
Συμμετέχων
τοστογιεφσκι

τα παιδία έπαιζε παιχνιδάκια κυριαρχίας. Τι τάξη πήγαιναν οι φίλοι του είπαμε;

Mileena
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τοστογιέφσκι,σαν κακομαθημένα 15χρονα έκαναν,εύστοχο το σχόλιό σου, ήταν 22.Ίσως τους χάλαγε που ο δικός μου ήταν τότε 22 κι εγώ 29,πρόβλημά τους!😉Ωστόσο,εμείς προσπαθούσαμε πάντα να υπάρχει το κατά δύναμη ισοτιμία&ισορροπία στη σχέση μας,να μη ρίχνει ο ένας τον άλλο.Πολύ τους χάλαγε.Εδώ με λένε ανώριμη επειδή γυμνάζομαι ένα 2ωράκι καθημερινά,τρόμπες οι τύποι,εντελώς,σοβαρό κριτήριο λέμε!

τοστογιεφσκι
Επισκέπτης
Συμμετέχων
τοστογιεφσκι

είναι κάτι παιδιά που δεν γίνονται άντρες, αλλά αφού τα βρίσκεται μεταξύ σας και τους βάζει στη θέση τους, εφόσον χρειάζεται, στα παπάκια σας, it was not your battle

Mileena
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Έτσι όπως το έγραψες,τοστογιέφσκι!!😉☺🤘

τοστογιεφσκι
Επισκέπτης
Συμμετέχων
τοστογιεφσκι

καθόλου όπως το έγραψα, *βρίσκετε (εσείς) lol

Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Η ενηλικίωση είναι τρομερό τεστάρισμα για τις φιλίες. Όσο η ζωή γεμίζει υποχρεώσεις βλέπουμε πολλούς ανθρώπους να απομακρύνονται. Και τελικά μένεις με λίγους και καλούς. Που έχουν αντίστοιχες ή και περισσότερες υποχρεώσεις. Και βρίσκεστε λίγο ή στα πεταχτά. Αλλά είναι συνέχεια στο μυαλό σου κι εσύ στο δικό τους κι όταν συναντιέστε, η κουβέντα δεν ξεφτίζει, συνεχίζεται αβίαστα από εκεί που σταμάτησε την τελευταία φορά. Και σίγουρα δεν βλέπουν τη φιλία σας ανταγωνιστικά, τύπου “αγαπάει πιο πολύ το αγόρι της/τα παιδιά της/άλλες φίλες, γιατί ξέρουν ότι έχουν τη δική τους, ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου, κι αυτό δεν αλλάζει. Αυτό… Διαβάστε περισσότερα »

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

Θα πω κάτι πολύ ώριμο: μπλιάξ!

Οι φίλες σου προσπαθούν -με νύχια και με δόντια- να κάνουν πως δεν έχει αλλάξει τίποτε στις ζωές σας, γι’ αυτό και δεν τους αρκεί αν δεν βρίσκεστε και οι 4. Πάντως κι εσύ ρε παιδάκι μου τις διευκολύνεις. Δεν χρειάζεται να είσαι το “θύμα”.

Issy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Οι φίλες σου μου φαίνονται χειριστικές, και η παρέα σας μου θυμίζει παρέες τύπου mean girls, που τα μέλη έχουν κατά βάση εξουσιαστικές σχέσεις μεταξύ τους. Ποιο είναι το πρόβλημά τους;;; Σοβαρά τώρα : γιατί πρέπει να αποδείξεις ότι νοιάζεσαι γι’αυτές με το να καταπιέζεσαι μετά απο σχολή και δουλειά να βγείτε με το στανιό και οι 4 μαζί; Το να βγείτε 2 ή 3 μαζί είναι προβληματικό με κάποιο τρόπο; Ποιο είναι το θέμα με το να μένεις με τον φίλο σου, εφόσον αυτό επιθυμείς, και ειδικά από τη στιγμή που έρχεται αυτός να μείνει σε σένα; Στη θέση… Διαβάστε περισσότερα »

dolores.p
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

δεν είναι φίλες….είναι γνωστές,οι πραγματικές φίλες δεν έχουν τέτοια συμπεριφορά

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Οι φίλες σου μου φαίνονται τρομερά σνομπ και κακιασμένες. Δηλαδή τι πάει να πει ότι φταις εσύ που δεν μπορείτε να βρεθείτε όλες μαζί και σου τη λένε όταν βρίσκεσαι με το αγόρι σου; Αποκλειστική σχέση έχετε; Κι εγώ με τους καλύτερούς μου φίλους πολλές φορές δεν έχω τη δυνατότητα να βρίσκομαι συχνά ενώ και οι τρεις μαζί έχουμε να βρεθούμε πάρα πολύν καιρό και μπορεί να τους βλέπω κατά μόνας όποτε μπορούν, καθώς έχουν πάρα πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις. Θα κάτσω να τους την πω, επειδή δεν μπορούν ή θα κάνω “σκηνή” σε αυτόν που θέλει να μείνει με την… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Επίσης δεν μας λες καθόλου αν οι φίλες σου έχουν σχέση. Κάτι μου λέει πως δεν έχουν ή αν έχουν δεν είναι και τόσο καλές οι σχέσεις τους και βγάζουν τα σπασμένα πάνω σου. Σταμάτα λοιπόν να γίνεσαι χίλια κομμάτια και να χαλιεσαι. Αν εσύ μπορείς δύο μέρες την εβδομάδα γιατί έχεις δουλειά,μαθήματα ,γκόμενο ή καινούρια σειρά να δεις στο νετφλιξ θα έπρεπε να είναι απολύτως σεβαστό και θα έπρεπε όλα τα μέλη μιας ομάδας να προσπαθούν εξίσου να ταιριάξουν το πρόγραμμα τους για να βρεθουνε. Θυμήσου λίγο πριν γνωρίσεις το αγόρι σου μήπως πάλι εσύ έκανες όλες τις υποχωρήσεις… Διαβάστε περισσότερα »

egw_eimai
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γειά σας παιδιά, είμαι αυτή που έστειλε την ερώτηση.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, αλήθεια με βοηθήσατε πολύ.
Ξέρω ότι πολλά χρόνια κάνω υποχωρήσεις όπως είπε κάποιος παραπάνω, κυρίως σε θέματα ποτε-θα-βγουμε-και-που.
Ίσως απλά είμαι πολύ κότα να πω αυτά που σκέφτομαι και να χάσω την σιγουριά των “φίλων” έστω και αν δεν νιώθω ότι με εκτιμούν αρκετά.
Με πιάνει το παράπονο καποιες φορές, όπως και όταν έστειλα την ερώτηση, αλλά τις υπόλοιπες ώρες είμαι πολύ καλοβολη (ή χαζή).
Σας ευχαριστώ πολύ πάντως για την βοήθεια Λένα και σχολιαστες!

Σοκοφρέτα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Κοίτα, εδώ που τα λέμε, όλοι εδώ σχολιάζουμε “έξω από το χορό” και αυτό εξάλλου είναι και το νόημα : το να δεί η ερωτώσα/ ο ερωτών μια τελείως αντικειμενική και ψυχρή τοποθέτηση.
Εσύ είναι πολύ λογικό να αναρωτιέσαι “Ωραία όλα αυτά, αλλά τι θα κάνω, θα μείνω χωρίς φίλες;”. Τη βρίσκω όντως ανησυχητική σα σκέψη, αλλά με τέτοιες φίλες ή θα πρέπει με μία ώριμη κουβέντα να αναθεωρήσουν τη στάση τους προς εσένα, αφού σε κατανοήσουν(το τέλειο σενάριο), ή εσύ να αναθεωρήσεις τη στάση σου προς αυτές ( το μάλλον πιθανό σενάριο).

τοστογιεφσκι
Επισκέπτης
Συμμετέχων
τοστογιεφσκι

μην το πέρνεις κατάκαρδα, έχει συμβεί και στη ρέιτσελ στα φιλαράκια!

Private
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Απλά να ξέρεις ότι αν συνεχίσεις να είσαι η καλόβολη της υπόθεσης και να κάνεις συνεχώς υποχωρήσεις για να τα έχεις καλά μαζί τους, υπάρχει κίνδυνος να ξεπεραστούν τα όρια σου χωρίς να το καταλάβεις και μια μέρα να γίνεις τούρμπο να νιώσεις θύμα και να μην θέλεις να τις ξαναδείς ποτέ. Οπότε τουλάχιστον προσπάθησε να μειώσεις εστω και λίγο τις υποχωρήσεις, και δείξε τους ότι υπολογίζεις εσύ η ίδια πρώτα τον εαυτό σου και τα θέλω σου