Αγαπητή «Α, μπα»: Οι επιβάτες στα αεροπλάνα κάνουν την εξής πονηριά…

Το έχετε παρατηρήσει;

Τα τελευταία χρόνια έχω παρατηρήσει ότι πληθαίνουν οι επιβάτες σε αεροπλάνα που κάνουν την εξής μαλαγανιά: αν και το εισιτήριό τους δεν αντιστοιχεί στις πρώτες θέσεις, μπαίνουν με τη χειραποσκευή τους στο αεροπλάνο, την ανεβάζουν με δική τους πρωτοβουλία σε μία από τις ντουλαπίτσες των πρώτων δέκα σειρών, και μετά συνεχίζουν την πορεία τους προς τη θέση τους, μακριά από το βαλιτσάκι τους. Έτσι, κατά την έξοδο από το αεροπλάνο, παίρνουν άνετα το βαλιτσάκι τους και φεύγουν. Η δική τους άνεση συνεπάγεται πως, όσοι τυχαίνει να κάθονται μπροστά, να μη μπορούν όλοι να χωρέσουν τις χειραποσκευές τους στις ντουλαπίτσες, να αναγκάζονται να τις αφήνουν πιο πίσω, και, στην έξοδο, να περιμένουν να αδειάσει το αεροπλάνο για να έχουν πρόσβαση στα υπάρχοντά τους. Με τους επιβάτες δε μπορώ να μπω στη διαδικασία σύστασης, ακόμη κι όταν τους πιάνω επ´ αυτοφόρω, γιατί μπορεί να πεταχτείς εσύ τελικά από το αεροπλάνο (πριν ξεκινήσει) γιατί μπορεί να θεωρηθεί ότι παρενοχλείς τον κόσμο. Να βρεις εκείνη την ώρα αεροσυνοδό, δύσκολο γιατί συνήθως υπάρχει μεγάλη απόσταση και πολύς κόσμος, δε μπορείς να κάνεις και σκηνή με σήματα από μακριά. Το βλέπω καιρό, στην τελευταία low cost μου έτυχε να είμαι εγώ το άτομο που περίμενε να αποβιβαστεί ο περισσότερος κόσμος για να φτάσω τη χειραποσκευή μου αρκετές θέσεις πιο πίσω και οι αεροσυνοδοί έδειξαν παντελή αδιαφορία από την αρχή, όταν μπήκα και είδα ότι δεν υπήρχε χώρος παρότι ακόμη δεν υπήρχε κόσμος καθισμένος στις σειρές γύρω μου. Τι θα μπορούσα να κάνω; Εσείς δεν το έχετε παρατηρήσει; Δε σας ενοχλεί;

Λίγο σεβασμός ζητώ

Πω, πω. Όσο τεντώνουν το σκοινί οι αεροπορικές αφαιρώντας υπηρεσίες που ήταν δεδομένες, τόσο το τεντώνουν και οι επιβάτες. Αλλά οι επιβάτες τα βάζουν με τους άλλους επιβάτες, αντί να τα βάλουν με τις εταιρείες. Η ιστορία της ανθρωπότητας, με λίγα λόγια.

Δεν το έχω παρατηρήσει, δεν δυσκολεύομαι να το πιστέψω, όμως. Δεν δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι κάποιος θεωρεί «άνεση» να καταφέρει να κουβαλήσει την βαλίτσα του πέντε μέτρα λιγότερο, καθυστερώντας άλλους ανθρώπους. Είναι η μικρή νίκη απέναντι στο Τέρας; Κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

53 points
Upvote Downvote

42
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
20 Θέματα σχολίων
22 Απαντήσεις θεμάτων
6 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
30 Συντάκτες σχολίων
GhostScotland for HolidaysAlouteroΚολλητήριZouzouna Goutsouna Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Κολλητήρι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εμένα σε low cost μου έτυχε το εξής: Μπαίνει ένας φτάνει στη θέση του και βλέπει ότι το ντουλαπάκι πάνω από τη θέση του ήταν γεμάτο. Κατεβάζει μια μια τις βαλίτσες και ρωτάει όσους κάθονταν στις θέσεις κάτω από το ντουλαπάκι ποιες είναι δικές τους. Τις βαλίτσες που δεν ήταν δικές τους τις άφησε στη μέση του διαδρόμου. Άρχισε να φωνάζει ο τύπος του οποίου τις βαλίτσες άφησε στο διάδρομο ότι το ντουλαπάκι πάνω από τη δική του τη θέση ήταν επίσης γεμάτο. Γίνεται μια συζήτηση σε έντονο τόνο με πολλά “αδερφέ” μέσα και τελικά κατεβάζει και ο άλλος όσες… Διαβάστε περισσότερα »

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αχ, δεν πάμε καλά…

Ghostwriter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Φίλος, πρώην φροντιστής, μου είχε εξηγήσει ότι δεν είναι η δουλειά τους να τακτοποιούν τις βαλίτσες των επιβατών. Τι θα γινόταν εξάλλου αν έπρεπε τρία-τέσσερα άτομα να ανεβάσουν τις βαλίτσες 200 επιβατών; Η βαλίτσα είναι ευθύνη του επιβάτη, αν δεν αντέχεις να τη σηκώσεις – μην την πάρεις, στείλε την από κάτω. Η βοήθεια είναι στη διακριτική τους ευχέρεια και κρίση. Φαντάζομαι στην περίπτωση με το παιδί θα μπορούσαν να βοηθήσουν, αλλά αν δε ζητήθηκε με κάποια σχετική ευγένεια, έχει ελαφρυντικό κατ’ εμού.

Κολλητήρι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να ανεβάσω τη βαλίτσα (έχοντας αφήσει το παιδί στο κάθισμα μπροστά μου) άντεχα. Να διασχίσω το αεροπλάνο προς την αντίθετη κατεύθυνση (με τον κόσμο να μπαίνει) με αγκαλιά ένα παιδί δεν άντεχα. Το ζήτησα όχι απλά ευγενικά αλλά και με την απελπισία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό μου διότι παράλληλα η μικρή άρχισε και να κλαίει. Κανείς δεν είπε να ανεβάσει τις βαλίτσες 200 επιβατών. Μια στοιχειώδη βοήθεια ζήτησα για κάτι που δεν έφταιξα κιόλας.

Glamazon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το γεγονός ότι σου είπαν ότι δεν θα ανεβάσουν οι αεροσυνοδοί τις βαλίτσες και εσύ την άφησες ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Αν κουβαλάς παιδί και γνωρίζεις ότι δεν θα έχεις την ίδια ευχέρεια κίνησης παραδίδεις την βαλίτσα σου στο check in. Δεν υποχρεώνεις κανέναν να σου κουβαλήσει τη βαλίτσα.

Κολλητήρι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τη βαλίτσα δεν μπορούσα να την παραδώσω στο τσεκ ιν γιατί είχα μέσα πράγματα που θα χρειαζόμουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για το μωρό. Την ιστορία την ανέφερα πάντως όχι για τη συμπεριφορά της αεροσυνοδού αλλά για την οδηγία που μου έδωσε για μελλοντικές πτήσεις και η οποία συνδέεται με το ερωτημα. Επίσης δεν μου ειπε ότι δεν θα μου ανεβάσει τη βαλίτσα. Δεν μου έδωσε σημασία (συγκεκριμένα σήκωσε τους ώμους της) όταν την παρακάλεσα να με βοηθήσει λέγοντας της ότι δεν μπορώ να αφήσω μόνο του το μωρό και να πάω μπροστά τη βαλίτσα. Ίσως τελικά ο τύπος… Διαβάστε περισσότερα »

Bomba
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Και πολύ καλά έκανε! Εγώ είμαι με τον “αδερφό” που έδειξε τον δρόμο! Είναι γνωστό οτι δεν είναι δουλειά των αεροσυνοδών να τακτοποιούν τις βαλίτσες (παρα μόνο όταν είναι θέμα ασφάλειας ή ολοκλήρωσης της διαδικασίας για να απογειωθούμε καμιά ώρα) και όποιος δε μπορεί να κουβαλήσει αποσκευή πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά να την τσεκάρει για κάτω.

tsipoura_alaniara
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν είχα προσέξει ότι γίνεται και αυτό!!!
Πιο συχνά μου τυχαίνει να μου παίρνουν τη θέση στο παράθυρο, όπου κλείνω τέτοια θέση σχεδόν πάντα, ειδικά αν ταξιδεύω μόνη. Αρχικά δίσταζα να τους σηκώνω, αλλά πλέον όχι, να έκλειναν κ εκείνοι με παράθυρο αν το ήθελαν τόσο!

Marilyn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Α πα πα! Να έχεις κρατημένη θέση και να την πάρει άλλος με το έτσι θέλω, ειδικά εφόσον τώρα πληρώνονται οι θέσεις; Κι εσύ βρε τσιπούρα μου, τους άφηνες; Απέναντι στους εγωιστές και στους παρτάκηδες οι κανόνες θα έπρεπε να ισχύουν δυο φορές!

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Κι εγώ μονίμως άφηνα, για να μην κάνω φασαρία. Μέχρι την τελευταία φορά που ταξίδευα μόνη μου. Φουρκίστηκα απίστευτα με τον εαυτό μου που άφησα τη θέση που είχα διαλέξει μήνες πριν, μόνο και μόνο για να μη με στριμώξει στο παράθυρο ένας συνεπιβάτης μεγαλύτερων διαστάσεων από εμένα. Άκουσα το ένστικτό μου που φώναζε ότι θα νιώθω άβολα σε όλη την πτήση, και πήρα τη θέση στο διάδρομο. Ο άνθρωπος αποδείχτηκε πρότυπο διακριτικού συνεπιβάτη, και μετάνιωσα που ένιωσα φόβο βλέποντάς τον να κάθεται στη θέση μου. Στην επόμενη πτήση σήκωσα τον επιβάτη που καθόταν και πάλι στη θέση μου, αποφασισμένη… Διαβάστε περισσότερα »

Zouzouna Goutsouna
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Zouzouna Goutsouna

Σιγα βρε παιδια που θα αναστατωσουμε και τον κυβερνητη για μια θεση στο παραθυρο.

Scotland for Holidays
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εννοει το προσωπικο καμπινας. Εννοειται οτι θα ζητησεις τη βοηθεια τους οταν καποιος εχει κατσει στη θεση που εσυ πληρωσες να ειναι παραθυρο/διαδρομος/οτι εχεις επιλεξει τελος παντων.

Lady Chatterley
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Ναι, το εχω παρατηρησει. Ναι, ειναι υπερβολικα ενοχλητικο. Η φυσικοτητα με την οποια το κανουν ειναι ανατριχιαστικη.

Γβρμ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Συμφωνώ με την απάντηση αλλά μπήκα για να σχολιάσω ότι δεν ήθελες να γράψεις «μαλαγανιά» αλλά «μπαγαποντιά»!!
Μαλαγανιά θα ήταν αν οι επιβάτες έλεγαν στους αεροσυνοδούς «πω πω βρε παιδιά τι γεμάτη πτήση, κι εσείς πώς κουράζεστε, είστε όμως ντυμένοι στην τρίχα, δεν έχω δει άνθρωπο να του πηγαίνει περισσότερο το κουστούμι, το δικό μου το εβαλα μέσα στη βαλίτσα και τώρα θα βγει χάλια τσαλακωμένο, αν δηλαδή καταφέρω και βρω χώρο για τη βαλίτσα και δεν μου την κατεβάσουν, βρε μήπως να την αφήσω εδώ στην ακρούλα να μου την τακτοποιήσετε εσείς που τα ξέρετε τα κατατόπια;»

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Δεν το εχω παρατηρήσει αλλά έχω παρατηρήσει ένα σωρό άλλες γαιδουριές. Να βάζουν τα βαλιτσάκι τους, κι ας χωράει όρθιο, στα πλάγια πιάνοντας πιο πολύ χώρο. Να βάζουν τα μπουφάν τους φαρδιά πλατιά και πάλι να μην έχει χώρο και διάφορα τέτοια. Θεωρώ πως απλά η πλειοψηφία του κόσμου δεν ενδιαφέρεται για το συνάνθρωπο. Αυτό που θα σκεφτόμουν πριν κάνω παρατήρηση θα ήταν μήπως αυτός που το βάζει μπροστά έχει πτήση να προλάβει. Έχει τύχει και σε μένα και σε φίλη μου να έχουμε ενδιαμεση στάση μόνο μισή ώρα. Στην περίπτωση αυτή το να βάλεις το βαλιτσάκι σου μπροστά σου… Διαβάστε περισσότερα »

Peggy Olson
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Στη Θεσσαλονίκη που είμαστε πίσω από τον κόσμο κ δεν έχει φυσούνες και κατεβαίνουμε και από τις δυο πόρτες δεν κάνουν ακόμα τέτοιες ταρζανιές .
Εγώ προσωπικά δε θα δίσταζα να κάνω φασαρία πάντως, όπως όταν τους βλέπω προκλητικά να μιλάνε στο τηλέφωνο όταν έχει ξεκινήσει η απογείωση . Γίνομαι δυσάρεστη 🙂

Αποδημητικό Πτηνό
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εγω το εχω κάνει αυτο που λες. Ειχαμε απογειωθει..ημασταν στον αερα (να πω εδω οτι πασχω απο φοβια για τα αεροπλάνα) και χτυπαει το κινητο ενος τυπου στη διπλανη σειρα!! Το εκλεισε βέβαια αλλα εγω με το που εσβησε η φωτεινη ένδειξη για τις ζωνες καλεσα την αεροσυνοδο και τον εδωσα. Το ξερω οτι ενδεχομένως μπορει να υπερεβαλλα αλλα δεν με απασχολησε καθολου!

Zozoua
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Zozoua

Το έχω παρατηρήσει, αναλύσει και μη σου πω, έχω αφιερώσει και 1 ώρα στην ψυχανάλυση για αυτό. Στην πραγματικότητα κάθε ντουλαπάκι χωράει ακριβώς 3 χειραποσκευές(ή ανάλογο νούμερο με τον αριθμό καθισμάτων). Το πρόβλημα ξεκινάει απο αυτούς που τελικά έχουν πάνω απο μια (ψώνια απο αεροδρ./ μπουφάν/λάπτοπ/κτλ) ή κάνουν ό,τι περιγράφεις. Στη δική μου περίπτωση (ελλ. εταιρεία) ζήτησα να βρεθεί χώρος στο ντουλάπι των θέσεων μου και οι αεροσυνοδοί έτρεξαν να βρουν λύση. Αν όλοι είχαμε κάθε φορά την απαίτηση για το χώρο που δικαιούμαστε πάνω απο τη θέση μας , αυτή η πρακτική θα σταματούσε.

AllesGoed
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Φίλη επειδή έχω και εγώ το θέμα μου με τις αεροπορικές ακούω να δεις την ανάλυση που έκανα εγω: βασικά αντιστοιχεί χωρος για 3 βαλίτσες ανά 6 θέσεις. Γιατί το καθε ντουλαπάκι πιάνει 2 σειρες. Παλιά αυτό δεν ήταν προβλημα γιατί ήταν δεδομένο ότι θα δώσουμε τη βαλίτσα μας στο τσεκ ιν και μετά θα είμαστε ελεύθεροι και ωραίοι με το μπουφανακι μας μονο και αντε και το τσαντάκι με το τηλέφωνο και μια αλλάξια εσώρουχα αν χαθεί η βαλίτσα (τι μόνο εγω;). Τώρα παίρνουμε όλοι τη χειραποσκευή και αφού φυσικα δεν υπάρχει χώρος οι αεροπορικές αρχίζουν τα the flight… Διαβάστε περισσότερα »

Rainbow
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Κάθε ντουλαπάκι αντιστοιχεί στη θέση από κάτω , ρωτάς τους διπλανούς σου αν είναι δικιά τους βαλίτσα κ την κατεβάζεις . Το θέμα δεν είναι η αναμονή αλλά η ταλαιπωρία που ψάχνεις ποιανού το ντουλαπάκι είναι άδειο για να βάλεις την δικιά σου κ επιπλέον αν στη βουτήξει κάποιος αλλος άντε να βγάλεις άκρη

Cocker Spaniel
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Το συγκεκριμένο δεν το έχω παρατηρήσει, μου φαίνεται γαιδουριά παντως. Στην τελική γι῾αυτό βρίσκονται και τα ντουλάπια ακριβώς πάνω από τις θέσεις;! Αυτό που με βγάζει τελείως έξω από τα ρούχα μου όταν πετάω με τη συγκεκριμένη low-cost είναι όταν ειναι να ανεβάσεις ή κατεβάσεις τη χειραποσκευή σου από το ντουλαπάκι, οι υπόλοιποι επιβάτες σκαρφαλώνουν σχεδόν πάνω σου για να περάσουν, αντί να περιμένουν 2 λεπτά! Η συγκεκριμένη αεροπορική νομίζω βγάζει το χειρότερο εαυτό σε κάθε επιβάτη. Συχγίστηκα τώρα …

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Πραγματικά όμως τι πρόβλημα κι αυτό!
Εγώ δεν καταλαβαίνω. Βλάκας όποιος το κάνει γιατί είναι τόσο ανούσιο, αλλά κι εσύ αν περιμένεις δέκα λεπτά παραπάνω, τι έγινε;

δε σου λέω!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν είναι εκνευριστικό να πρέπει να περιμένεις όλο το αεροπλάνο να κατέβει επειδή δε μπορείς να πάρεις τα πράγματά σου επειδή κάποιος έξυπνος ήθελε να κατέβει πρώτος; Μπορεί να πρέπει να προλάβεις λεωφορείο/τρένο για να πας σπίτι σου και τα δέκα λεπτά να μετράνε. Μέχρι πριν μερικά χρόνια θυμάμαι η βαλίτσα συμπερολαμβανόταν στο εισιτήρο κι ύστερα ήρθαν οι low cost με το εισιτήριο που περιλάμβανε μόνο χειραποσκευή και μετά αυτό έγινε κανόνας. Αρχίσαμε να ταξιδεύουμε όλοι μόνο με χειραποσκευές, φορώντας 13 μπουφάν για να γλιτώσουμε τα λεφτά της βαλίτσας, καθυστερώντας στον έλεγχο που πρέπει να βγάζουμε ένα ένα τα μπουκαλάκια,… Διαβάστε περισσότερα »

BBQ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συμμετέχων

Μερικές φορές έχεις να προλάβεις 2η ή και 3η πτήση και τα 10 λεπτά πραγματικά κάνουν διαφορά. Στις δικές μου πτήσεις είναι πάρα πολύ συχνό ενώ κλείνω εισιτήριο για τον τελικό μου προορισμό και δε θα με πείραζε να εχω πχ δίωρο αναμονη, να έχω κάτω από μισάωρο μεταξύ αποβίβασης/επιβίβασης της επόμενης πτήσης. Μόνο μία φορά έχασα την ανταπόκριση επειδή η 1η πτήση είχε μεγάλη καθυστέρηση. Συνήθως απλώς κινούμαι γρήγορα και προλαβάινω.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Οκ, οκ έχετε δίκιο. Δεν τα είχα σκεφτεί αυτά γιατί δεν έχει τύχει να βιάζομαι.