Αγαπητή «Α, μπα»: Ο σύντροφος μου θεωρεί ότι τον βάζω να τσακωθεί με την οικογένεια του

Αυτό που με τσαντίζει είναι ότι η αδερφή του έχει βρει τρόπο να εκμεταλλεύεται την αγάπη αυτή, ώστε να εξυπηρετείται πάντα ”κατά προτεραιότητα”

Ο σύντροφός μου έχει μια ιδιαίτερη αγάπη απέναντι στην αδερφή του, και φυσικά αυτό δεν το κατακρίνω. Αυτό που με τσαντίζει είναι ότι η αδερφή του έχει βρει τρόπο να εκμεταλλεύεται την αγάπη αυτή, ώστε να εξυπηρετείται πάντα ”κατά προτεραιότητα”. Φυσικά σε όλο αυτό σιγοντάρει και η μαμά τους, η οποία τους έχει κάνει πλύση εγκεφάλου ότι τα αδέρφια πρέπει να είναι πάντα αγαπημένα και αχώριστα. Όσο είχαμε σχέση δεν είχα ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα, όταν όμως ήρθε η συγκατοίκηση και μετέπειτα ο γάμος, η πυκνή-συχνή παρουσία και οι διανυκτερεύσεις της αδερφής του στο σπίτι μας, χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερα σοβαρός λόγος, έγιναν αιτία να μην νιώθω άνετα στο σπίτι μας, να πέσει πολύ η ψυχολογία μου και να δημιουργηθούν εντάσεις στη σχέση ανάμεσα σε μένα και τον άντρα μου. Θεωρώ πως καταλαβαίνει ότι η όλη κατάσταση με πιέζει, αλλά με βάζει απέναντι του κάθε φορά που του το αναφέρω, γιατί θεωρεί ότι τον βάζω να τσακωθεί με την οικογένεια του. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που σκέφτεται η συγκεκριμένη, και θα ήθελα τη βοήθειά σου στο πως να το χειριστώ γιατί δεν θέλω αυτή και οι προσωπικές της επιλογές, να σταθούν η αιτία να δημιουργηθούν προβλήματα στη σχέση μου με τον άντρα μου.

 

Έχεις ήδη προβλήματα στη σχέση σου με τον άντρα σου. Τα προβλήματα αυτά ο άντρας σου τα έφερε, όχι η αδερφή του. Αυτή θέλει να κοιμηθεί σπίτι σας, αλλά αυτός της έχει κάνει σαφές ότι είναι ελεύθερη να το κάνει, χωρίς να ρωτήσει εσένα.

Δεν σε ενδιαφέρει πώς σκέφτεται η συγκεκριμένη, αλλά πώς σκέφτεται ο άντρας σου, που σε βλέπει ως εμπόδιο στη σχέση του με την οικογένεια του.

 

 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

45 points
Upvote Downvote

26
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
17 Θέματα σχολίων
9 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
22 Συντάκτες σχολίων
ClementineΛένα ΦουτσιτζήOpen SΣουσουράδαΕντελβάις Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Λοιπόν, ξέρεις τι θα είχε πολύ πλάκα; Να πηγαίνεις εσύ κάποια βραδια να κοιμάσαι στην αδερφή του. Αν τολμήσει να φέρει αντίρρηση θα έχεις μια πολύ καλή δικαιολογία για να μην ξαναπατήσει σπίτι σας. Πέρα από την πλάκα, δεν μπορώ να φανταστώ ούτε έναν καλό λόγο που ένας ενήλικας έρχεται και κατσικώνεται για ύπνο σε ξένο σπίτι. Και ένας άλλος ενήλικας όχι μόνο να το δέχεται αλλά να σε βγάζει και υπερβολική!!

Open S
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

“Νοίκιασε” έναν συγγενή σου και δωσ’ του ελευθέρας και τα κλειδιά του σπιτιού. Νομίζω θα το πιάσει το υπονοούμενο. Φυσικά αστειεύομαι αλλά θα μου άρεσε πολύ να δω την πρώτη αντίδρασή του όταν ο συγγενής σου ροχαλίζει στον καναπέ του.

Pandora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αυτό θα πρότεινα και γω.

Eva
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eva

Σατανικό! Μ’αρέσει χαχαχα βέβαια αν δεν πιάσει θα καταλήξει με 2 ανεπιθύμητους επισκέπτες χαχαχ

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Άκυρο, θα της πει Ε, εντάξει άλλο η αδερφή μου άλλο η τριτοξαδερφη.

Open S
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Ταγμένες μας είχανε μαζί Αντωνάκη μου!

Femme Farfalle
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Αγαπητή φίλη, αποκλείεται ο μαμαδερφάκιας σύζυγος να μην επέδειξε αυτή την “ιδιαίτερη” σχέση που έχει με την οικογένειά του από πριν. Κάτι μου λέει ότι είτε δεν άκουγες τις καμπανάρες που σάλταραν να κουδουνίζουν είτε είσαι στην κατηγορία “έλα μωρέ, με το γάμο θα αλλάξει” . Αχ Αχ Αχ και στις 2 περιπτώσεις. Ιστορία μιας φίλης μου που χειρίστηκε την κατάσταση πιο δραστικά και τον διαολόστειλε νωρίς: Την προσεγγίζει λοιπόν ένας ωραιότατος και γλυκύτατος και με τρόπους άντρας, κοντά στα 37. Είμαστε σε διακοπές σε νησί. Εμείς, 4 φίλες. Αυτός, μαζί με την ΑΔΕΡΦΗ του και έναν φίλο τους. Γίνεται… Διαβάστε περισσότερα »

Looking forward
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Για το ν. 4, ο μπαμπάκος λογικά περίμενε 8 ώρες έξω από την υπηρεσία να σχολάσει το παιδί να το πάρει πίσω στη φωλίτσα του; Βάζω στοίχημα ότι του είχε και ταπεράκι έτοιμο για το ολοήμερο, συγνώμη για την δουλειά ήθελα να πω! Για τα άλλα νούμερα, απλά ΝΟΥΜΕΡΑ όλη η οικογένεια!

Femme Farfalle
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Για το ολοήμερο! 😂😂😂
Αχ δεν ξέρω τι να σου πω…κάθε φορά που μάθαινα μια ακόμα ιστορία για αυτή την οικογένεια μου καιγόταν κι από ένα εγκεφαλικό κύτταρο! 😂

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Μπορεί να καθόταν και μέσα στο γραφείο σε φάση Παπαγιαννόπουλου – Καρέζη “Ενοχλω δεν ενοχλω;;” 😂😂

Clementine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τι λες… Τι κυνόδοντας.

Ms.Lego
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

“Δεν σε ενδιαφέρει πώς σκέφτεται η συγκεκριμένη, αλλά πώς σκέφτεται ο άντρας σου, που σε βλέπει ως εμπόδιο στη σχέση του με την οικογένεια του.”

Αυτό που λέει η Α, μπα είναι διατυπωμένο ακριβώς όπως πρέπει για να το ακούσεις.

“θεωρεί ότι τον βάζω να τσακωθεί με την οικογένεια του”, γράφεις.
Εσύ τι του είσαι, όμως; οικογένεια β’ κατηγορίας, υποδεέστερη; εσύ θα έπρεπε να είσαι η οικογένειά του, η ομάδα του, η σύμμαχός του, όχι η αντίπαλος. Και εκείνος θα έπρεπε να σε υπολογίζει και να σε προστατεύει από συμπεριφορές της μαμάς / αδελφής του κτλ που ξεπερνούν τα όριά σου.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Πολύ θα ήθελα να άκουγα τους λόγους που επικαλείται η αδερφή για να κοιμάται σπίτι σας. Χρειάζομαι κάτι για να γελάσω μέρες που είναι.
Όπως και να εχει, δεν έχεις πρόβλημα με την αδερφή του, με τον άντρα σου έχεις πρόβλημα και το ξέρεις.

Looking forward
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν ο άντρας σου δεν πατήσει φρένο στην αδερφή του τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Πάντα μου κάνει εντύπωση και η άλλη πλευρά, δηλαδή αυτή η κοπέλα πως ακριβώς το σκέφτεται και φορτώνεται στο ζευγάρι! Ίσως κάποιοι θέλουν να τραβούν την προσοχή και να νιώθουν σημαντικοί κ ο μόνος τρόπος να το πετύχουν είναι να δημιουργούν προβλήματα στους άλλους επιβάλλοντας την παρουσία τους. Τι να πω, άβυσσος! Αλλά κ ο αδελφός που δεν το καταλαβαίνει, εε πρόβλημα…

El cachorro
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Φίλη, οικογένεια του θα έπρεπε να θεωρεί εσένα. Και θα έπρεπε μαζί να αποφασίζετε κάθε πόσο θα έρχεται η αδερφή, πόσο θα μενει κλπ. Και θα έπρεπε να βρει έναν τρόπο να της βάλει όρια με πρόθεση να μην την πληγώσει, αφού τόσο την αγαπάει.

Τώρα βάζει εσένα στην μια πλευρά και την οικογένειά του στην άλλη. Άρα το πρόβλημα μάλλον δεν είναι η αδερφή.

City
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αποκλείεται όλο αυτό να ξεκίνησε μόνο μετά το γάμο, σίγουρα το είδες και στη συγκατοίκηση. Γιατί δεν το συζήτησες τότε; Γιατί δεν ξακαθάρισες ότι δεν σου ταιριάζει αυτό το μοντέλο; Νομίζω ότι είναι το εύκολο να πούμε ότι φταίει ο άντρας σου…

Eva
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eva

Άσχημα μαντάτα φίλη! Δεν έχουν τεθεί όρια εξ αρχής και τώρα πως αυτά να γίνουν αποδεκτά χωρίς να θεωρεί ο άλλος ότι τον αποξενωνεις από την οικογένεια του. Στο κάτω κάτω εσύ άλλαξες όχι αυτός!!!! Εγώ ως αδερφή με παντρεμένο αδερφό, θα σου επιβεβαιώσω αυτό που σου είπε η Λένα. Αν δεν θέλει ο ίδιος ο αδερφός μου να με εξυπηρετήσει, εγώ δεν μπορώ να τον πείσω με κανέναν τρόπο, όσο αγαπημένοι και αχώριστοι κι αν είμαστε. Το λυπηρό είναι ότι το είχες εντοπίσει εξ αρχής το πρόβλημα, απλά θεώρησες ότι με τον γάμο θα εξαφανιστεί, αλλά αμ δε!! Τώρα… Διαβάστε περισσότερα »

Bourbourita
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Μια συμβουλή που βοηθάει γενικώς και ειδικώς: σταμάτα να αντιμετωπίζεις τον άντρα σου σαν να είναι άβουλο ον. Από την μία λες πως η μάνα του κάνει πλύση εγκεφάλου και η αδερφή του τον εκμεταλλευεται ενώ εσύ ψάχνεις πως να χειριστείς το θέμα. Δηλαδή αυτός είναι φτερό στον άνεμο, ε; Έχεις σκεφτεί το σενάριο πως όλα αυτά συμβαίνουν επειδή τα θέλει ο ίδιος; Εξάλλου δεν αναφέρεις πουθενά πως εκείνος δυσανασχετεί με την κατάσταση. Άρα;