Αγαπητή «Α, μπα»: Ο σύντροφος μου θέλει να είναι συνέχεια μαζί μου

Είμαστε μαζί 2 μήνες και ήδη νιώθω ότι έχει κάποια εξάρτηση από μένα

Αγαπητή Α, μπα με το αγόρι μου είμαστε μαζί 2 μήνες. Ξέρω ότι είναι λίγος καιρός και ότι ακόμα γνωριζόμαστε, αλλά φαίνεται ότι κι οι 2 νιώθουμε πράγματα και υπάρχει διάθεση να συνεχίσει αυτή η σχέση. Αυτό που με ανησυχεί είναι το ότι δείχνει να έχει κάποια εξάρτηση από εμένα. Επειδή είμαστε και συνάδελφοι, είμαστε σχεδόν συνέχεια μαζί. Εγώ όσο κι αν απολαμβάνω την συντροφιά του, είναι κάποιες στιγμές που θέλω να μείνω και λίγο μόνη μου. Αυτός λέει ότι το καταλαβαίνει, αλλά κάποιες φορές νευριάζει κι ενοχλείται. Επίσης έχει πει πως αυτός δεν έχει καμία τέτοια επιθυμία και θέλει να είναι μαζί μου. Είναι πολύ συναισθηματικος και είχαμε κάνα δυο έντονες συζητήσεις στις οποίες έκλαψε με λυγμούς. Προφανώς δεν προκαλώ εγώ την εξάρτηση, ειναι πράγματα μέσα του που θέλουν δουλειά. Τον παρότρυνα να πάει σε ψυχολόγο και συμφώνησε αλλά δεν το ψάχνει απ’ ότι βλέπω γιατί δυσκολεύεται οικονομικά. Αυτό που θέλω να μου πεις, είναι τι μπορώ να κάνω εγώ για να διατηρήσω την ψυχική μου ηρεμία. Σκέφτομαι ότι στο παρελθόν είχα σχέσεις με προβλήματα κι είχα πει ότι δεν θα ξανά μπλέξω με ανθρώπους που έχουν θέματα. Αλλά κατέληξα στο ότι αυτό είναι πολύ εγωιστικό και ουτοπικό κι είναι λες και παρίστανε ότι κι εγώ δεν έχω τα θέματα μου όπως όλοι. Ξέρω ότι δεν θα του λύσω εγώ τα προβλήματα, αυτό είναι δική του δουλειά. Θέλω όμως να είμαι εκεί γι’αυτον. Πως λοιπόν είσαι εκεί για κάποιον, διατηρώντας την δύναμη σου και χωρίς να σε βαραίνουν κι εσένα τα προβλήματα του άλλου.

-Πράσινη Πεταλούδα

Α, όχι όχι. Δεν είναι εγωιστικό να λες ότι δεν θέλεις ανθρώπους με θέματα. Αυτοσυντήρηση λέγεται. Ναι, βέβαια έχεις κι εσύ τα δικά σου. Η φράση, ολοκληρωμένη είναι “δεν θέλω ανθρώπους με θέματα που δεν μπορώ να διαχειριστώ”. Για τον εαυτό σου αποφασίζεις, δεν καταδικάζεις τον άλλον αν τον εγκαταλείψεις. Το ένα θέμα του ενός για κάποια άλλη μπορεί να είναι προτέρημα.

Οπότε, πρέπει να ξέρεις τον εαυτό σου και να αναγνωρίζεις γρήγορα ποια θέματα αντέχεις, ποια καθόλου, και ποια είναι ενδιάμεσα, αν αντισταθμιστούν από άλλα. Έτσι διατηρείς τη δύναμή σου.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

38 points
Upvote Downvote

18
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
12 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
14 Συντάκτες σχολίων
Τσιτσίγκειος ΠέναΥπνερωτομαχίαΦριζαρισμένο μαλλίπόντια ιντερνάσιοναλPo the Panda Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Υπάρχουν θεματα και θεματα. Το να μην αντεχεις να υφιστασαι ως μονάδα είναι ΘΕΜΑ. Κατα τ’άλλα με κάλυψε η Λένα. Εγώ μπορεί να παθαίνω αμόκ που ο γκόμενος έχει αφαλόχνουδο – μια άλλη μπορεί να φτιάχνει κουκλάκια και να τα πουλάει.

Τσιτσίγκειος Πένα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τολμηρό και σχηματικό το παράδειγμα Υπνερωτομαχία!

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Σκέφτηκα και χειρότερα, Πένα, αλλά είπα να μην σας ξεναγώ στο ανήλιαγο μπουντρούμι που είναι η φαντασία μου 😜

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Προσπαθούσα να καταλάβω τι στο καλό είναι το αφαλόχνουδο γιατί κάτι μου έλεγε ότι δεν είναι μπεμπέ χνουδάκι γύρω από τον αφαλό.

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εντάξει, με πείσατε, θα είμαι λιγότερο ίου την επόμενη φορά 😂

Τσιτσίγκειος Πένα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τι λες καλέ; Εμείς θέλουμε ελεύθερη τη φαντασία σου!

Penthesilea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Εγώ που είχα σχέση με έναν τέτοιο άνθρωπο θα σου πω ότι έφτασα σε σημείο να του λέω ψέματα ότι πάω σουπερ μάρκετ με τη μάνα μου για να βγω έναν καφέ με τις φίλες μου, τις οποίες απεχθανόταν. Όταν δε αποφάσισα να μάθω μια ξένη γλώσσα γιατί πάντα μου άρεσε, ήρθα αντιμέτωπη με ΓΚΡΙΝΙΑ ΜΗΝΩΝ για το γεγονός ότι ήθελα να αφιερώσω 3 ώρες την εβδομάδα από τον ελεύθερό μου χρόνο σε κάτι που δεν περιελάμβανε εκείνον.
ΦΥΓΕ ΧΤΕΣ

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Κλάμματα με λυγμούς για να είσαστε μαζί, είναι τώρα αυτό λογικό ? Γνώμη μου, δείχνει ΜΕΓΑΛΑ κενά και ΜΕΓΑΛΑ θέματα. Φύγε χτες.

Graphene
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Graphene

Όταν υπάρχει τέτοιο drama από τόσο νωρίς, είναι τουλάχιστον ύποπτο. Ελπίζω να έχεις αποδεσμευτεί ήδη από την κατάσταση αυτή.

Τσιτσίγκειος Πένα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τελικά όντως τον έχουμε χαμηλώσει πολύ τον πήχυ μου φαίνεται. Ναι, όλοι έχουμε κάποια θέματα, αγκάθια, ανασφάλειες αλλά δεν είναι όλα το ίδιο επιδραστικά στη ζωή μας ούτε και το ίδιο διαχειρίσιμα. Είναι υγιές να θες να είσαι με έναν άνθρωπο με μια σχετική ισορροπία και καλή σχέση με τον εαυτό του, αλίμονο. Το προβληματικό, κατά τη γνώμη μου, είναι το αντίθετο. Να αναζητάς άτομα με σημαντικά θέματα και να σκέφτεσαι ότι η σχέση θα τους αλλάξει, το γνωστό σύνδρομο της μητέρας Τερέζας. Αυτό έχει με μαθηματική ακρίβεια ολέθριες συνέπειες. Και επειδή οι σχέσεις μας με τους άλλους είναι σε… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Στους δύο μήνες το λογικό είναι να πεις ότι η κολλιτσιδα του άλλου είναι θέμα και βαρίδι και φεύγω με φόντο το ηλιοβασίλεμα, όχι να πάρω μια αλυσίδα να έρθω μαζί σου που δε θέλεις ούτε μια ώρα να περάσουν με χωρια. Δηλαδή λίγο να σοβαρευτούμε, το βλέπεις το πρόβλημα, είναι τεράστιο και είναι μπροστά σου. Ακούς εκεί συναισθηματικός. Τι πάει να πει αυτό άραγε; Ότι εμείς οι υπόλοιποι που δε κολλάμε πάνω στο σύντροφό μας είμαστε ασυναίσθητη; Όλοι συναισθηματικοί είμαστε αγαπητή μου, όλοι έχουμε συναισθήματα . Δεν είναι αυτό που είπες κάποιο προτέρημα ούτε κάποια δικαιολογία.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Αν είναι εγωιστικό και ουτοπικό να θες μια σχέση μέσα στην οποία να μην χρειάζεται να διαπραγματευτείς την διατήρηση της ψυχικής σου ηρεμίας, ας είσαι εγωίστρια και ονειροπόλα, τι να γίνει.

Μιλάμε για πολύ low standards όμως, να συμφωνήσουμε σ΄αυτό;

Δεν υπάρχει τρόπος να μη σε βαραίνουν κι εσένα τα προβλήματα του άλλου, η ενέργεια δεν εξαφανίζεται. Υπάρχει ψυχικό κόστος. Άλλο αν συνοδεύεται από ικανοποίηση ή άλλα θετικά συναισθήματα. Μάθε και σεβάσου τις αντοχές σου.

Biskof
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε τις παραξενιές μας ,τις αδυναμίες μας και τα ψυχολογικά μας τραυματα, προβλήματα, θέματα πες τα όπως θες. Το σημαντικό να αναγνωρίσουμε ποια μπορούμε να διαχειριστούμε , ακόμα και ποια μας ταιριάζουν καλύτερα. Κάποια ψυχολογικά θέματα έχουν περισσότερες πιθανότητες να διευθετηθούν και με τον κατάλληλο σύντροφο όπου στην περίπτωση αυτη δεν θα βαραίνουν την σχέση ,αντιθετως θα δίνουν το κίνητρο για την απελευθέρωση μας από αυτά. Ναι συμβαίνουν και αυτά! 🙂

City
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Όλο αυτό έχει να κάνει με το λεγόμενο attachment style. Οι άνθρωποι είτε διαμορφώνουν secure attachments είτε κινούνται στη σφαίρα του insecure (anxious, avoidant or fearful- avoidant). O φίλος σου φαίνεται να είναι τυπική περίπτωση του anxious attachment – έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, χρειάζεται συνεχώς επιβεβαίωση, και η συνεχής παρουσία σου δίπλα του λειτουργεί ως επιβεβαίωση. Τη στιγμή που στρέφεις την προσοχή σου αλλού (θέλεις χώρο, χρόνο δικό σου κτλ) αυτός παθαίνει κρίση, αμφισβητεί την αγάπη σου, την αξία του, τα πάντα. Αν δεν υπάρχουν χρήματα για ψυχολόγο, ας διαβάσει πάνω στο θέμα και ας ξεκινήσει με απλές ασκήσεις (υπάρχει υλικό… Διαβάστε περισσότερα »

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Τις καμπάνες τις ακούς. Όχι, δεν είναι λόγω γιορτής στην ενορία σου. Το να μην νιώθει ο άλλος την επιθυμία να κάνει πράγματα ως αυτόνομος άνθρωπος και να ρίχνει το βάρος του well being του σε εσένα, δεν είναι απλώς θεματάκι, είναι ΘΕΜΑΤΑΡΑ και πολύ επικίνδυνη μάλιστα. Ελπίζω ειλικρινά να μην μείνεις να δεις τη συνέχεια, γιατί μόνο πόνο μπορεί να σου προκαλέσει αυτή η ιστορία. Το να είσαι εκεί για αυτόν, προϋποθέτει σε αυτήν την περίπτωση οτι θα δεχτείς να φορτωθείς όλα του τα προβλήματα. Γιατί αυτός έτσι το αντιλαμβάνεται το “είμαι εδώ για σένα”. Αν δεν είσαι η… Διαβάστε περισσότερα »

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ακριβώς! Δεν είναι θέμα που ξεπερνιέται με την καλή διάθεση και την παρέα κάποιου. Δεν μιλάμε για κρυολόγημα που θα κάνει τον κύκλο του και θα περάσει. Δεν υπάρχει τίποτα πιο κουραστικό από το να κάνεις συνεχώς παρέα με κάποιον, όχι επειδή προκύπτει αυθόρμητα και πηγαία, όχι επειδή περνάτε τόσο γαμάτα που δεν μπορείτε ο ένας χωρίς τον άλλο, αλλά για να αποδείξεις κάτι. Και ρεαλιστικά να το δεις, πόσο να αντέξει κάποιος μέχρι να αγανακτίσει, όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις του? Οι ανάγκες του δεν έχουν να κάνουν με εσένα. Σε κάθε σχέση το ίδιο pattern ακολουθεί.… Διαβάστε περισσότερα »