Αγαπητή «Α, μπα»: Ο σύντροφός μου πιστεύει ότι θέλουν να μας βάλουν τσιπάκι

Προσπαθούμε για παιδί κι έχω πέσει απ’τα σύννεφα

Photo by Hakan Nural on Unsplash

Γειά σου Λένα μου και αμποπαρεα, θα μπω κατευθείαν στο ψητό. Είμαι σε μια σχέση εδώ και 3 χρόνια σοβαρή (εγώ 31,εκεινος 38), ζούμε μαζί, θα παντρευτουμε και προσπαθούμε (με κάποιες δυσκολίες δυστυχώς) για παιδάκι. Απόταν έγινε η όλη ιστορία με τον Κορωνοιο ενώ τα πηγαίναμε σε όλα τέλεια και ακόμα και σε όσα θέματα διαφωνούσαμε, γινόταν πάντα ένας ωραίος διάλογος και συζητούσαμε, νιώθω ότι έχουν αλλάξει όλα. Όπως καταλαβαίνετε έχουμε αντίθετες απόψεις πάνω στο θεμα, εκεινος πιστεύει ότι θα μας βάλουν το τσιπακι με το εμβόλιο, κάτι που ομολογώ με έκανε να πέσω απτά σύννεφα. Είναι το μόνο θέμα στο οποίο έχουμε διαφωνήσει τόσο έντονα. οπότε έρχεται στη συζήτηση με παρέες για κάποιο λόγο είμαι η μόνη που δεν πιστεύει σε τσιπάκια και πράσινα άλογα, και συνήθως τους αφήνω να τα λένε και δεν μιλάω γιατί ξέρω τι θα ακολουθήσει, αν κάνω το λάθος και πω τη γνώμη μου δέχομαι επίθεση, δεν ξέρω τι να σκεφτώ αλήθεια, επίσης νιώθω ότι κάτι έχει αλλάξει μέσα του, ενώ ήταν πάντα πολύ τρυφερός και γλυκός, τωρα έχει μια επιθετικότητα γενικά απέναντι μου, δεν με ακουμπάει, δε με κοιτάει, δεν καταλαβαίνω τι άλλαξε τόσο ξαφνικά; επειδή δεν πιστεύω στο τσιπακι έπεσα στα ματιά του; τι φαση; και τώρα είμαστε καραντίνα, επιβεβαιώμενα κρούσματα κιόλας από τα προχθές με συμπτώματα οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ και να το αποφύγω σαν θέμα συζήτησης.. Δεν ξέρω αλήθεια τι θα γίνει, έχουν αρχίσει και κλονιζονται όλα μέσα μου. Ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει, δεν θα προσπαθήσω να αλλάξω κανενός τη γνώμη αλλά πως μπορεί να μου συμπεριφερεται έτσι; θεωρείς ότι αντιδρώ υπερβολικά που τα σκέφτομαι όλα αυτά;

-Ο έρωτας στα χρόνια του κορωνοιου

 

Αν έχετε αντίθετες απόψεις σε αυτό το θέμα, τότε έχετε αντίθετες απόψεις σε όλα τα θέματα, αλλά αποφεύγεις να το αντιμετωπίσεις γιατί έχεις πείσει τον εαυτό σου (ή έτσι σου έμαθαν) ότι δεν πειράζει αν έχεις διαφορετική άποψη στα κοινωνικά θέματα με τον άντρα σου, η αγάπη μετράει. Είναι η πρώτη φορά γιατί είναι η πρώτη φορά που δεν μπορείς να το αποφύγεις. «Για κάποιο λόγο» είσαι η μόνη που δεν πιστεύει στα τσιπάκια; Είναι ανεξήγητος ο λόγος; Λες να είναι θέμα τύχης;

Η αγάπη, όταν πρόκειται για γάμο ή για σχέση, μετράει λιγότερο από την ταύτιση σε κοινωνικά θέματα. Ο γάμος είναι η κοινή πορεία στη ζωή που είναι δεμένη πισθάγκωνα και χειροπόδαρα με τα κοινωνικά θέματα διότι είσαστε και οι δυο μέλη μιας κοινωνίας, και ζητάτε/χρειάζεστε υποστήριξη από αυτή, από συναισθηματική μέχρι οικονομική. Έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία να συμφωνείτε για το τι είναι σωστό και λάθος, τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, τι να το κάνεις το τρυφερός και το γλυκός αν δεν μπορείς να εξελίξεις το μυαλό σου και το πνεύμα σου μαζί του;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

64 points
Upvote Downvote

64
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
40 Θέματα σχολίων
24 Απαντήσεις θεμάτων
8 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
55 Συντάκτες σχολίων
MaLouidrilNandineVrahon@10Ζαβαρακατρανεμια Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Ζαβαρακατρανεμια
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Χαίρεται, είμαι η κοπέλα που έχει γράψει το κείμενο. Αρχικά να πω ότι όχι δεν διαφωνούμε σε όλα. Ένας απτους λόγους που θαυμάζω τον σύντροφο μου είναι οι απόψεις του στα κοινωνικά θέματα, στο ότι όταν βλέπει πατριάρχικες τάσεις είτε σε φίλους είτε σε ξένους θα το πει και εναντιώνεται , στο ότι είναι ευαίσθητος με όλες τις κοινωνικές ομάδες, και θα βοηθήσει οποιοδήποτε συνάνθρωπο του έχει ανάγκη ακόμα κι αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στερηθεί εκείνος κάτι, στο ότι θεωρεί ότι σε ένα ζευγάρι είναι και οι δύο ίσοι και μου το δείχνει κάθε μέρα και με κάθε… Διαβάστε περισσότερα »

blue
Μέλος
Συμμετέχων

Πραγματικά, δεν κατανοώ το λόγο που η ερώτησή σου δέχεται τόση επίθεση. Θυμήθηκα όταν ήμουν 17 χρόνων και μια φίλη μου γκρίνιαζε για κάτι πολύ ασήμαντο που είχε κάνει το αγόρι της, που η μοναδική απάντηση που είχα να δώσω ήταν να χωρίσει. Τόσα ήξερα, τόσα καταλάβαινα τότε. Δεν είμαστε όμως πια 17 και πρέπει να είμαστε σε θέση να καταλάβουμε ότι διαφορές/προβλήματα θα υπάρχουν και αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό.
Για να μη μακρυγορώ, εσύ ξέρεις καλύτερα τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, ξέρεις με τι μπορείς να ζήσεις και με τι όχι. Με το καλό το παιδάκι σας 🙂

Ζαβαρακατρανεμια
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση. Αντιλαμβάνομαι ότι όταν έγραψα το κείμενο ήμουν κι εγώ πολύ φορτισμένη συναισθηματικά και ο τρόπος που το έγραψα ίσως παρερμηνευθηκε. Δε θέλω σε καμία περίπτωση να μειώσω τον σύντροφο μου και να αναιρεσω όλα τα καλά του στοιχεία για κάτι που προφανώς έχει επηρεάσει όχι μόνο αυτόν αλλά όπως διαπιστώνω και τον περισσότερο κόσμο. Επίσης σε αντίθεση με πολλά ζευγάρια, εγώ με τον σύντροφο μου δεν τσακωνομαστε ποτέ, ακόμα και τα ελάχιστα θέματα που μπορεί να έχουν προκύψει έχουν λυθεί άμεσα με συζήτηση, κατανόηση και σεβασμό. Δεν έχω ανεχθει πάνω σε διαφωνία σε οποιαδήποτε σχέση… Διαβάστε περισσότερα »

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Αγαπητή Ζαβαρακατρανεμια, Θα ήθελα να σου πω κάτι που έμαθα, και δεν περίμενα ούτε κι εγώ. Με το συντρόφι μου συμφωνούμε σε πολλά θέματα. Επιστήμη, ορθολογισμός, διαχείρηση οικονομικών, εργασιακό ήθος, στάση απέναντι στο γάμο και άλλους θεσμούς, επιθυμία να διατηρούμε κάποιες ανεξάρτητες ασχολίες, να έχουμε τόσο ξεχωριστές όσο και κοινές παρέες. Ήξερα κι εγώ πως διαφωνούμε σε κάποια θέματα. Όπως εσύ, αποφάσισα ότι “κοινωνικά” ή “πολιτικά” θέματα δεν είχαν σημασία για τη σχέση μας, αφού μεταξύ μας σπάνια τα συζητούσαμε και σε συζητήσεις με φίλους υπερίσχυε η δική μου ευχέρεια στην επικοινωνία και πιθανόν η δυνατότερη φωνή μου. Εν ολίγοις,… Διαβάστε περισσότερα »

Χρυσόψαρο (μπλε)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Λοιπόν, πρόσφατα “έπεσα” πάνω σε ένα ντοκιμαντέρ του netflix, το οποίο και παρακολούθησα. Λέγεται “Spycraft: Η Τέχνη της κατασκοπείας”. Στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται και αναλύονται οι μέθοδοι και τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την κατασκοπεία μεταξύ των χωρών, με το πέρασμα των χρόνων, αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα με παραδείγματα και συνεντεύξεις ειδικών. Πολύ ενδιαφέρον, κρατούμενο 1ο. Δεν έχω πολλούς ανθρώπους στον κοινωνικό μου κύκλο που ΔΕΝ έχουν smartphone ή tablet ή υπολογιστή και, τελικά, μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και εκείνοι που δεν έχουν κάτι από αυτά, συνήθως είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που δεν ασχολήθηκαν ποτέ ή που ασχολήθηκαν αλλά δεν τους… Διαβάστε περισσότερα »

Ponemenosspourgitis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πήρε πριν 5 μέρες καινούργιο κινητό η σύντροφος και μου λέει πέρνα μου τον κωδικό του wifi, γιατί εγώ έχω φωτό από το πίσω μέρος του ρούτερ με τους κωδικούς. Ψάχνωντας στο δικό μου κινητό τις φωτογραφίες έρχεται μήνυμα από το λειτουργικό του κινητού μου και με ρωτάει…. θέλεις να δώσεις τους κωδικούς του router 124589…στον χρήστη Μαρία? Έμεινα με ανοιχτό το στόμα. Νόμιζα ότι με παρακολουθούσαν, ένας απλός αλγόριθμος ήταν λογικά! Πολύ σωστά το λες δεν χρειάζεται τσιπάκι, υπάρχουν τα κινητά τα σμαρτ ρολόγια και τα gps των αυτοκινήτων.

Wanderlust
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ το σοκ το έπαθα όταν το ινσταγκραμ με αποκάλεσε με το χαϊδευτικό του ονόματος που με λέει μόνο ο φιλος μου. Δεν ξέρω από ποια από όλες τις πιθανές πηγές ψάρεψε την πληροφορία..

Observer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Είμαι από αυτούς που θα ήθελα το τσιπάκι αν μου επέτρεπε να μη ξαναστηθώ σε ουρές σε δημόσια υπηρεσία (είχα δώσει πιστοποιητικό γεννήσεως για πάσα νόμιμη χρήση και ήθελαν για την ειδική). Θα ήταν μαγικό αν είχα πει το έχω στο τσιπάκι σας το δίνω αμέσως. Η θεωρία τους πάντως είναι απλή: το κινητό απενεργοποιείται ή δεν έχουν καταλάβει πόσο τους παρακολουθεί ενώ φοβούνται ότι το τσιπάκι θα ελέγχει τις σκέψεις τους. Επίσης πολλοί δε ξέρουν τι έχουν υπογράψει ή τι κάνει το κινητό για αυτούς – και μετά εκπλήσσονται που το κινητό προβάλλει διαφημίσεις σχετικά με τη ζωή τους.

Profiterole
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Αγαπημένο μπλε χρυσόψαρο, το τσιπάκι θα έχει δυνατότητες αναβάθμισης ούτως ώστε σε μερικά χρόνια με τις Κινέζικες μυστικές τεχνολογίες τεχνικής νοημοσύνης, θα μπορέσουν πλέον να καθοδηγήσουν τις επιλογές μας, τα πιστεύω μας, τις αντιδράσεις μας. Κάτι σαν high tech Inception αλλά λιγότερο δυστοπικό από το Matrix.

Αναρωτιέμαι, αυτοί που τα πιστεύουν όλα αυτά (και άλλα πολλά), τι γνώμη έχουν για μας τους υπόλοιπους;

ω βάι βάι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

είναι σε περίπτωση που ξεχάσεις το κινητό σου 🙂

The other Moomin
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αχ πες τα. Αυτο ακριβως που σκεφτομαι. Ολοι αυτοι που πιστευουν στα τσιπακια γιατι δεν πετανε και τα κινητα τους που στην τελικη ειναι αποδεδειγμενο μεσο παρακολουθησης?

Barboutsala
Μέλος
Συμμετέχων

Μιας και το συζηταμε…Πριν 2 χρονια διεγραψα το fb μου. Τελειως, χωρις να υπαρχει δυνατοτητα ανακτησης. Ομως πριν απο 2 μηνες ηθελα να συνδεθω σε μια ομαδα του fb και δημιουργησα νεο λογαριασμο χρησιμοποιωντας ενα αλλο email. Δεν δεχτηκα να ψαξει email/κινητο, κλπ για επαφες και εκανα αιτημα φιλιας μονο σε 2-3 ατομα. Εκει που χαζευα, λοιπον, βλεπω ως προτεινομενους φιλους ολους του φιλους μου, παραταγμενους στη σειρα, οι οποιοι δεν ειχαν καμια σχεση με τα ατομα που εστειλα αιτημα αλλα ουτε και με την ομαδα….εσπασα το κεφαλι μου να το βρω. Σκεφτηκα μηπως στο fb αποθηκευεται το IP, αλλα… Διαβάστε περισσότερα »

Marialadelbarrio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Browser fingerprint.

hakuna matata
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Όσο πάει και δυσκολεύει το πράγμα, ήταν που ήταν δύσκολο να βρεις κάποιον με παρόμοιες απόψεις για το θηλασμό, την ομοφυλοφυλία και την έκτρωση τώρα έχουμε και τις συνομωσίες περί εμβολίων και κορωνοϊού…#foreverAlone

soukaivou
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Ναρκοπεδιο η φάση, από την άλλη χίλιες φορές καλύτερα να υπάρχουν πολλοί τρόποι να μη μπλέξεις με βλαμμένο.

dasistalles
Μέλος
Συμμετέχων

Πες τα και που είσαι ακόμα…. #foreverAlone

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Καλύτερα μόνη και εμβολιασμένη, παρά να ακούω για τσιπάκια μέσα στο ίδιο μου το σπίτι.

Μέλος
Συμμετέχων

Οι θεωρίες συνομωσιολογίας δίνουν και παίρνουν αυτόν τον καιρό με τον κορονοϊό και αποκαλύπτουν πολλά για τους γύρω μας. Προσωπικά δεν νομίζω ότι είναι κάτι που μπορείς να παραβλέψεις,είναι καμπάνα για όσα θα ακολουθήσουν. Σκέψου να κάνετε παιδί και να έχει λόγω και στον εμβολιασμό του παιδιού. Πόση αγάπη πια να κρατήσει μαζί έναν άθεο με μια θεούσα,έναν δεξιό με μια αριστερή,μια ορθολογίστρια με έναν λάτρη θεωριών συνωμοσίας;;Δεν είναι κάτι απλό του τύπου εμένα μου αρέσει το βουνό ενώ εσύ προτιμάς τη θάλασσα!

Ilya K.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σχεδόν πανομοιότυπη με τη χθεσινή ερώτηση και καταλήγω τελικά στο αρχικό σχόλιο της mitsi: πώς μετά από αυτές τος κοτσάνες, και μάλιστα επικίνδυνες κοτσάνες, μπορείς να νιώθεις ερωτική έλξη γι’ αυτόν τον άνθρωπο ή να φαντάζεσαι ζωή μαζί του;!

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εύχομαι περαστικά και στους δυο σας. Για σένα εύχομαι επίσης να σταματήσεις να αναρωτιέσαι αν έπεσες στα μάτια του, αλλά αν και πόσο έχει πέσει αυτός στα δικά σου

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Αρχικά να λες ΕΥΤΥΧΩΣ που οι προσπάθειες σας για παιδί ήταν ατυχείς, γιατί τώρα θα ήσουν δεμένη μαζί του. Ο φίλος σου δεν έπαθε μετάλλαξη ξέρεις, κάπου μέσα του ήταν όλα αυτά και τώρα βγήκαν στην επιφάνεια. Και δεν έχει καν νόημα να το συζητήσουμε, τι να κατσεις να του πεις; Ότι δεν υπάρχουν υγρά τσιπακια; Ότι ακόμα και τα τσιπακια που μπαίνουν στα κατοικίδια έχουν μέγεθος ρυζιού και μπορούν απλά να να έχουν έναν αριθμό; Ότι δεν αποθηκεύουν καμιά πληροφορία; Οτι δεν έχουν gps; Τι να του πεις; Ότι έτσι κι αλλιώς φακελωμενος είναι κάθε φορά που μπαίνει στο… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Σε αυτό συνήθως εγώ απαντάω “δεν χρειάζεται να σου βάλουν τσιπάκι, το κινητό σου που έχει τσιπάκι, έχει γίνει προέκταση του χεριού σου”.
Όμως αυτό που λέει η Λένα είναι πολύ σοβαρό. Δεν μπορείς να έχεις κοινή πορεία ζωής με κάποιον που πιστεύει ότι η ζωή μας καθορίζεται από “κάποιες σκοτεινές δυνάμεις”. Με κάποιον που εναντιώνεται στη λογική και την πραγματικότητα γιατί δεν συνάδει με την κοσμοθεωρία του.
Την οικογένεια που ονειρεύεσαι, να την κάνεις με κάποιον με τον οποίο να μπορείτε να επικοινωνήσετε. Μην χαντακώσεις τη ζωή σου.

Ilya K.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ειδικά με τα location services ανοιχτά το τσιπάκι μας μάρανε. Λες και δεν κάνει ήδη το Facebook tailoring τις διαφημίσεις ανάλογα με τα likes μας ή και το απλό σκρολαρισμα στο news feed. Πρόσφατα είδα ένα ντοκιμαντέρ (the social dilemma), το οποίο προτείνω ανεπιφύλακτα.

Ειλικρινά με ένα Facebook, ένα Instagram και αλλά 2-3 social, το τσιπάκι είναι πλέον ασύμφορο 🤦🏻‍♀️

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ε ναι, εξάλλου γιατί να πληρώνουν τσιπάκι όταν το αγοράζουν οι καταναλωτές, το ανανεώνουν κάθε λίγα χρόνια και βγάζουν και κέρδος από τη δουλειά.

Ninky
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μην τον αναπαράξεις, αρκετά υποφέρει το ανθρώπινο είδος…

Vrahon@10
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Α, να μπράβο!

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ

Σφολιατα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μισο-αστεια μισό-σοβαρα, μήπως πιστεύει ότι είσαι κρυφός πράκτορας του Μπιλ Γκειτς και πλέον πληρώνεσαι για να του ρίξεις στάχτη στα ματια και να τον φέρεις στη Νέα Τάξη Πραγμάτων;!;! Εξ ου και η επιθετικότητα και η έλλειψη εμπιστοσύνης;

The other Moomin
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ε ναι γιατι αμα ο Μπιλ Γκειτς δεν μαθει τι σκεφτεται ο δικος της δεν μπορει να κοιμηθει τα βραδια.