Καλησπέρα αγαπητή Α, μπα; Τι κάνεις όταν ο σύντροφος που έχεις επιλέξει στη ζωή σου έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία 20 χρόνια που είστε μαζι; Όταν κάποτε είχε ενδιαφέροντα, και τα ενδιαφέροντα ήταν κοινα, και τώρα το μόνο που κάνει στον ελεύθερο χρόνο του είναι να χαζεύει το κινητό του; και πρέπει να τον πάρω από το χεράκι για να του πω: άκου αυτήν την όμορφη μουσική, έλα να δούμε αυτήν την ταινία, πάμε μια εκδρομή και αν δεν τα κάνω αυτά θα βυθιστούμε στον βούρκο της πλήξης. Όταν κάποτε τον ενδιέφερε η εικόνα του και τον ενδιέφερε να μου αρέσει και τώρα έχει παραιτηθεί πλήρως; Αλλά περιμένει να με ελκύει ακόμα (εγώ φταίω αν δεν με ελκύει). Μάλιστα πρόσφατα στον 3 χρονο γιο μας είπε ότι συντομα θα καταλάβει ότι η εξωτερική εμφάνιση δε παιζει κάνενα ρόλο (ΠΑΙΖΕΙ, ΓΑΜΩΤΟ, ΠΑΙΖΕΙ). Όταν έχει αποκτήσει μια υπεροπτική αντιμετώπιση απέναντι στους ανθρώπους, απόρροια της ιδιαίτερης ευφυίας που έχει; αποτέλεσμα αυτής της υπεροψίας φυσικά ειναι μια υπόγεια αντικοινωνική συμπεριφορά που φυσικά επιρεάζει και τη δική μου κοινωνική ζωή. Τα έχουμε συζητήσει όλα αυτά, πολλές φορές. Αφυπνίζεται και λίγο μετά ξανά στον ύπνο του δικαίου (φοβερή ευφυια θα μου πεις). Δε θέλω να χωρίσω. Ένας άνθρωπος δεν ειναι μονο αυτά που έγραψα.
-I didn’t sign for this.
E, αν δεν είναι μόνο αυτά που έγραψες, τότε, η λύση που έχεις είναι να δεχτείς τις αλλαγές, και να βρεις άλλους ανθρώπους για να καλύψεις αυτά που σου λείπουν, εκτιμώντας τα θετικά του, που δεν είναι μεταξύ αυτών που έγραψες. Εκτός από την έλλειψη έλξης. Για την έλλειψη έλξης δεν ξέρω τι να πω. Θα πρέπει να την αντιμετωπίσεις αν εξακολουθεί να ισχύει αφού έχεις δεχτεί τις αλλαγές. Τώρα είναι αποτέλεσμα της δυσφορίας σου.
Η παραίτηση, πάντως, αν μιλάμε για παραίτηση, μπορεί να σημαίνει και άλλα πράγματα, που μπορεί να χρειάζονται γιατρό ή άλλου είδους ειδικό.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News
Η υπεροψία πάντως δεν είναι αποτέλεσμα ιδιαίτερης ευφυΐας. Οι πραγματικά ευφυείς άνθρωποι δεν φτάνουν να πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι ή ανώτεροι από τους άλλους, φτάνουν στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα.
Ακριβώς αυτό. Μόνο ιδιαίτερα ευφυής δεν ακούγεται ο τύπος από την περιγραφή (ιδιαίτερα αντιπαθής μάλλον), πάντα με εκπλήσσει το πώς ωραιοποιούμε καταστάσεις (κι εγώ μαζί) όταν δε θέλουμε να δούμε την αλήθεια.
“στον 3 χρονο γιο μας είπε ότι συντομα θα καταλάβει ότι η εξωτερική εμφάνιση δε παιζει κάνενα ρόλο” Αν είχατε κόρη θα της έλεγε το ίδιο; Δηλαδή, πιστεύει ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν παίζει κανένα ρόλο για όλους τους ανθρώπους ή μόνο για τους άντρες;
πολύ καλή παρατήρηση!
Θα ήταν και παράξενο μέσα σε 20 χρόνια να μην άλλαζε κάποιος. Κι εσύ έχεις αλλάξει, κι εγώ και όλοι μας.Το ζήτημα είναι αν αυτό που γίνατε είναι συμβατό. Σήμερα είσαι ένας άνθρωπος που δεν σ’ ελκύει ο άλλος, δεν μοιράζεστε πράγματα, αποκαλείται δλδ σύντροφος μόνο μέσα στα πλαίσια της σύμβασης ενόςγάμου (από κοινού ανατροφή παιδιού/ων, πληρωμή λογαριασμών, δάνεια, κοινωνικές συναναστροφές,κλπ), αυτό το θέμα έχει λυθεί σε χιλιάδες περιπτώσεις με διαζύγια, σε άλλες με απάθεια και ανοχή (δεν έχει λυθεί δλδ), σε άλλες με τη συμβολή ειδικών. Κάπως βλέπεις το σύμτωμα, αναγνωρίζεις τη νόσο και ακολουθείς θεραπεία. Είσαι στην πρώτη… Διαβάστε περισσότερα »
Νομίζω ότι την έχει ψωνίσει ο δικός σου, έχει κόμπλεξ ανωτερότητας και σου κάνει και μετάθεση ευθύνης (τι εννοείς όταν λες αν δεν με ελκύει φταίω εγώ;)
Επίσης εσύ δεν έχεις λόγο πάνω σε αυτά που μαθαίνει ο γιος σας;
Φοβάμαι ότι δεν είναι μόνο η πλήξη το πρόβλημα.
Κάτι αντίστοιχο έκανε και ο δικός μου σύζυγος, παραιτήθηκε από όλα και έγινε ακόμα πιο αντικοινωνικός.Υποτιμουσε τους πάντες (ακομα και εμένα) μέχρι που μετά από ένα έντονα στρεσογόνο συμβάν εκδήλωσε παραληρηματικο επεισόδιο και μπήκε η διάγνωση της ψύχωσης.κανε του μια συζήτηση για βοήθεια ιατρικής φύσης.ο δικός μου αρνιόταν πεισματικά μέχρι που πήγε τρέχοντας!
Θα μπορουσες να πεις λιγα πραγματα παραπανω γιατι η περιγραφη σου (αποσυρση, παραληρηματικες ιδεες) θυμιζουν εντονα πολυ κοντινο μου ατομο; Υπαρχει σχιζοφρενεια; Αν θες απαντας. Φυσικα αρνειται να δεχτει βοηθεια.
Είναι και αυτός από τους ιδιαίτερα ευφυείς ανθρώπους με πολλές γνώσεις, καριέρα την οποία σιγά σιγά εγκατέλειψε με διάφορες αφορμές (ήθελε να κανει δική του δουλειά κλπ).είναι καλός στο να συμβουλεύει.δεν μπορούσε όμως να διεκδικήσει πράγματα για τον εαυτό του και να τον προστατέψει από επιτήδειους.μεγαλωσε σε υπερπροστατευτικό περιβάλλον (η μάνα του έτρεχε για όλα).αυτό ήταν το background του.να σημειώσω ότι όλα αυτά τα ανακάλυψα σιγά σιγά.οταν δέχτηκε πίεση και ένιωσε απειλή από κάποιον γνωστό του επίσης με ψυχιατρικά άλυτα προβλήματα(υπήρχε σαφής απειλή) θεωρούσε ότι υπήρχαν άτομα γύρω μας που μας καταδίωκαν.εχασε τον ύπνο του, έχασε βάρος.του πρότεινα να πάμε… Διαβάστε περισσότερα »
Υπάρχουν στοιχεία σχιζοειδη.η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική για την εξέλιξη της νόσου.βρειτε τρόπο να τον δει ψυχίατρος
“να βρεις άλλους ανθρώπους για να καλύψεις αυτά που σου λείπουν” Αυτή η φράση της Λένας μου χτύπησε καμπανάκι. Γιατί όντως οι γυναίκες συχνά θεωρούν ότι ο άντρας τους είναι όλος ο κόσμος τους. Αντίθετα, οι άντρες έχουν παρέες, συνήθως αμιγώς αντρικές, προκειμένου να κουβεντιάζουν διάφορα πράγματα ή να κάνουν τα χόμπυ τους. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι τα παλιότερα χρόνια ο άντρας πήγαινε στο καφενείο όπου συζητούσε με άλλους άντρες για πολιτικά, κοινωνικά θέματα κτλ ενώ η γυναίκα έμενε μέσα στο σπίτι και ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο κουβέντιαζε ήταν ο άντρας της.
Δυστυχώς για αυτούς, αυτό που περιγράφεις όλο και φθίνει και πλέον οι γυναίκες είμαστε αυτές που επενδύουμε σε φιλίες, βγαίνουμε γυναικοπαρέες και κουβεντιάζουμε τα πάντα και κάνουμε τα χόμπυ μας και γενικώς μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο χωράμε τα πάντα. Οι άντρες ειδικά όταν γίνουν σύζυγοι και μπαμπάδες τείνουν στην μουροχαυλίτιδα και στον καναπέ με διάφορες οθόνες μπροστά τους και γύρω τους και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν επικοινωνούν τα προβλήματα τους, επαγγελματικά, προσωπικά, οικονομικά με αποτέλεσμα να σκάνε μόνοι τους. Το πολύ πολύ να μοιραστούν το άγχος τους για καμιά μπάλα.
Δεν ξέρουμε τι κάνουν όλοι οι άντρες. Ο συγκεκριμένος πςντως παόζει με.το κινητό του όλη μέρα.
Τι; Δλδ η έλξη δεν μειώνεται με τα χρόνια;