in

Αγαπητή «Α, μπα»: Ο πατέρας μου θέλει να δώσω στο μωρό το όνομα του

Έχει δοκιμάσει τα πάντα για να με πείσει

Αμπιτσα καλησπέρα! Εχω ένα χιλιοειπωμένο πρόβλημα κι έχει σχέση με τα ονόματα των παιδιών…Τι εννοώ. Εχω ένα γιο που ναι 3.5 και πριν ένα μήνα περίπου γέννησα τον δεύτερο γιο μου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

decce04b8e4b815dd19533df615729ff

Αμπιτσα καλησπέρα! Εχω ένα χιλιοειπωμενο πρόβλημα κι εχει σχέση με τα ονόματα των παιδιών…Τι εννοώ. Εχω ένα γιο που ναι 3.5 και πριν ένα μήνα περίπου γέννησα τον δεύτερο γιο μου. Τον μεγάλο τον λένε Γιάννη, το όνομα του πεθερού μου που έχει φύγει απο τη ζωή. Δεν σκοπευαμε αρχικά να του δώσουμε αυτό το όνομα, είχαμε καταλήξει σε κάτι αρχαίας προέλευσης και πιο πρωτότυπο. Ομως μία εβδομάδα πριν γεννήσω τον Γιαννάκη ,ο πεθερός μου έφυγε στα 55 του απο τροχαίο εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις υποθέτω. Η χαρά μας επισκιαστηκε κι η οικογένεια βυθίστηκε σε βαρύ πένθος. Ο πεθερός μου ήταν ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει, ανυπομονούσε να γνωρίσει τον εγγονό του και λάτρευε την οικογένεια του γενικά. Θεώρησα λοιπόν σωστό να προτείνω στον άντρα μου όταν γεννήθηκε ο μικρός να τον βγάλουμε Γιάννη τελικά κι ας είχαμε καταλήξει σε άλλο όνομα. Και έγινε και δεν το μετανιώνω. Ωστόσο, είχα ξεκαθαρίσει γενικά ότι δεν ήταν κάτι που κάνουμε απο παράδοση και δεν έχουμε σκοπό να το επαναλάβουμε αν αξιωνομασταν να κάνουμε κι άλλα παιδιά όπως θέλαμε. Ελα όμως που τώρα που ήρθε ο δεύτερος εγγονός ο πατέρας μου σαν να μην το έχει ακούσει ποτέ. Από τη στιγμή που έμαθε οτι το παιδί είναι αγόρι, εχει βαλθεί να με πείσει να βγάλω το όνομα του. Εχει δοκιμάσει τα πάντα, συνήθως οι ατάκες του περιλαμβάνουν το ότι άλλα παιδιά δεν έχει κι είμαι η μόνη του ελπίδα να ακουστεί το όνομα, ότι είναι άδικο που η οικογένεια του γαμπρού “τιμήθηκε” ενω η δικιά μου όχι (λες και δεν ξέρει γιατί βγάλαμε το όνομα του πεθερού και ποιες τραγικές συνθήκες οδήγησαν σε αυτό), οτι το δικο του όνομα είναι ωραίο και σπάνιο (όντως είναι σπάνιο, το ωραίο είναι πολυ υποκειμενικό όμως και εμένα δεν μ’αρέσει). Εχω βαρεθεί τις συνεχείς συζητήσεις γι’αυτό το ζήτημα που δεν βγάζουν πουθενά. Με τη μάνα μου τσακώνονται συνέχεια γι’αυτό γιατί του λεει να μην επεμβαίνει στο τι όνομα θα πάρει το μωρό αλλα δεν πτοείται. Και μαζι τσακωνόμαστε, εχω γίνει δυσάρεστη δηλαδή. Τώρα άρχισε νέο τροπάριο, αφού δεν πιάνει ο συναισθηματικός εκβιασμός σε μένα απευθύνεται στον άντρα μου όποτε τον πετυχαίνει μόνο. Κι αυτός και λογω σεβασμού κι επειδή γενικά είναι ήπιος χαρακτήρας δεν ξέρει τι να του πει, έρχεται σε δύσκολη θέση. Εκείνος βέβαια δεν θα χε θέμα κι αν ήθελα να βγάλω το όνομα του πατέρα μου, αλλά δεν πρόκειται να υποκύψω. Εχω αρχίσει και φωνάζω ήδη το μωρό με το αποφασισμένο όνομα (Ορέστης, υπέροχο δεν είναι; )αλλα συνεχίζει ακάθεκτος. Να πάρω απόφαση ότι για τουλάχιστον μέχρι την βάφτιση θα με πρήζει και να το ανεχτώ;

Να πάρεις απόφαση ότι θα το λέει για πολλά χρόνια ακόμα, και να είσαι προετοιμασμένη για πολύ έντονες αντιδράσεις. Το οριστικό αποτέλεσμα θα το δεις μετά την βάφτιση, τώρα είσαστε ακόμα στην προθέρμανση.

Ελπίζω μόνο να παρεμβαίνεις και να προστατεύεις τον άντρα σου όταν του κάνει επίθεση και να μην μένεις στο «τον φέρνει σε δύσκολη θέση» και «είναι ήπιος χαρακτήρας».

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

100 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
4 χρόνια πριν

Δεν αντέχω, θα το σχολιάσω. Άλλος ένας Ορεστης (μαζί με Ορφέα, Δανάη, Νεφέλη….)

ΥΓ. Φυσικά και σε καταλαβαίνω, ο σχολιασμός του ονόματος ειναι άσχετος με το δίκιο που θεωρώ ότι έχεις

Piripiri
Piripiri
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αμύριστο λουλούδι

Η Λεόντιος που άκουσα πρόσφατα, ιου.

leas
leas
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αμύριστο λουλούδι

Ή Αδόλφο, κατά την φοβερή Γαλλική ταινία που τους έφερε τα πάνω κάτω!

Vector
Vector
4 χρόνια πριν

Τα ίδια πέρασα με τα πεθερικά μου, τα οποία είναι πολύ της εκκλησίας και της παράδοσης. Από την στιγμή που τους ανακοινώσαμε το όνομα που θα πάρει το εγγόνι τους (το οποίο όνομα δεν ήταν το δικό τους) σταμάτησαν να μας μιλάνε- εγώ άλλο που δεν ήθελα! Μάλιστα είχαν ήδη ακούσει το όνομα τους και οι 2 πρόσφατα από τα άλλα 2 εγγόνια τους, τα ανήψια μου. Τελικά ούτε στην βάφτιση ήρθαν. Το ποσο ανακουφιστηκα από την απουσία τους δεν λέγεται!

sugar
sugar
4 χρόνια πριν

Έχω μια θεία που επέμενε στον γιο της να δώσει το όνομά της -Μαρία- στην κόρη του. Οι γονείς δεν την άκουσαν και τη βάφτισαν Ιόλη. Φυσικά αυτό δεν πτόησε καθόλου τη θεία που μέχρι και σήμερα φωνάζει την Ιόλη “Μαρία” και προσπαθήσει να ψήσει κι εμάς να κάνουμε το ίδιο γιατί “έχουμε το ίδιο αίμα”. Μικρές οικογενειακές στιγμούλες ❤️

Zouzouna Goutsouna
Zouzouna Goutsouna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sugar

Ελεος!!!!!
Ο κοσμος εχει τρελαθει 🙁

Ζαβαρακατρανέμια
Ζαβαρακατρανέμια
4 χρόνια πριν

Επειδή βλέπω πολλά σχόλια γύρω από το όνομα Ορέστης ομολογώ ότι ξαφνιάζομαι. Δηλαδή χάνουμε το δάσος και βλέπουμε το δέντρο; Δεν έχει σημασία αν είναι ωραίο/βαρετό/ συνηθισμένο το όνομα. Σημασία έχει ότι ένα ακόμη ζευγάρι στην Ελλάδα καλείται να ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ και να ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ σε παππούδες και γιαγιάδες το πώς θα πει το παιδί ΤΟΥ. Όλα αυτά το σωτήριο έτος 2019. Δηλαδή ως πότε; Ως πότε; Δεν είναι εμφανές ότι ακόμα και στον τομέα αυτό η πατριαρχεία βαράει κόκκινο και η κοπέλα παλεύει με όσα μέσα μπορεί και διαθέτει και καθόμαστε και λέμε πόσο σούπα έχει γίνει το όνομα; Really… Διαβάστε περισσότερα »

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ζαβαρακατρανέμια

Κοπέλα που της αρέσει τόσο το όνομα Ορέστης αλλά εβγαλε τον πρώτο της γιο Γιάννη λόγω πεθερού, δεν δικαιούται διά να ομιλεί για πατριαρχία…ταπεινή μου γνώμη

Ζαβαρακατρανέμια
Ζαβαρακατρανέμια
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia idea

Δεν μίλησε η ίδια για πατριαρχία, δεν ξέρω καν αν το έχει σκεφτεί έτσι. Το έκανα εγώ. Αλλά ακόμη και αν το είχε κάνει, γούστο της και καπέλο της ρε αδερφέ, ναι, είχε κάποιο ειδικό βάρος για το ζευγάρι ο ξαφνικός χαμός του πεθερού, πρέπει να εξηγηθεί ακόμη και για αυτό; Έλεος! Live and let live. Με πνίγει στα αλήθεια αυτή η στενωσιά του κόσμου!

Piripiri
Piripiri
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia idea

Μα Γιάννη τον έβγαλε επειδή πέθανε ο άνθρωπος πριν καν δει το εγγόνι και ήταν και καλός πεθερός και καλός άνθρωπος. Και στη τελική έτσι ένιωσε η κοπέλα που το κακό;

cyora
cyora
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ζαβαρακατρανέμια

Συμφωνώ μαζί σου. Το θέμα είναι να σταματήσει η καταπίεση στο θέμα του ονόματος.

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ζαβαρακατρανέμια

H σχέση με τους γονείς χτίζεται διαρκώς και από τη στιγμή που ενηλικιωνόμαστε φέρουμε κι εμείς οι ίδιοι ευθύνη για τη σχέση αυτή. Μιλάς για ζευγάρια που καλούνται να λογοδοτήσουν για το όνομα του παιδιού τους αλλά κοίτα λίγο γύρω σου και πες μας πόσους ενήλικες ανθρώπους ξέρεις που έχουν απογαλακτιστεί πλήρως από τους γονείς τους και που έχουν βάλει όρια. Και απ΄ την άλλη πόσους που βασίζονται ακόμα σε γονείς για πολύ βασικές ανάγκες, όπως φαγητό, καθαριότητα κλπ (για να μην πω και στέγη) αλλά και που θεωρούν αυτονόητο ότι η φροντίδα των παιδιών τους είναι και αυτονόητη υποχρέωση… Διαβάστε περισσότερα »

Ζαβαρακατρανέμια
Ζαβαρακατρανέμια
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xthesini

Το να μιλήσω εγώ για το δείγμα που έχω ή εσύ για το δικό σου δεν μας καθιστά και αξιόπιστες σχολιάστριες, και μάλλον είναι περιττό. Απο την άλλη, η γυναίκα της επιστολής δεν δηλώνει πουθενά οτι υπάρχει σχέση υλικής ή αλλης εξάρτησης απο τους γονείς. Οπότε; Τι απαντάμε στην συγκεκριμένη γυναίκα; “Αυτή ειναι μια επανάσταση του κώλου” και “δεν δικαιούσαι να ομιλείς”; Μέχρι εκεί το χουμε; Και βρισκόμαστε στο σάιτ που βρισκόμαστε; Κάτι πάει στραβά εδώ, συγνώμη.

Xthesini
Xthesini
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ζαβαρακατρανέμια

Ζαβαρακατρανέμια, δεν μιλάω μόνο για το δικό μου και το δικό σου δείγμα αλλά κάποια πράγματα είναι και θέμα παρατήρησης, ναι, δεν υπάρχουν έρευνες για τα πάντα. Μέτρα μόνο πόσες ερωτήσεις φτάνουν εδώ με ενήλικες που αδυνατούν να βάλουν όρια στους γονείς τους. Αν εσύ πιστεύεις ότι σε μια υγιή σχέση ανάμεσα σε γονείς και παιδιά στην οποία τα παιδιά έχουν φροντίσει να θέσουν σαφή όρια και να κρατήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις, ξαφνικά οι γονείς δαιμονίζονται αποκλειστικά και μόνο με το θέμα του ονόματος του παιδιού και γίνονται παρεμβατικοί και πιεστικοί σ’ αυτό το θέμα μόνο, τι να πω…

Ζαβαρακατρανέμια
Ζαβαρακατρανέμια
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xthesini

Οπότε αυτό που προτείνεις είναι φαντάζομαι να σχολιάζουμε την κατάσταση της γράφουσας σύμφωνα με τις αναξιόπιστες προσωπικές μας παρατηρήσεις και τις εικασίες μας και όχι σύμφωνα με αυτό που πραγματικά λέει. Πάσο.
Αγαπητή γράφουσα, αν με διαβάζεις, αυτό το ” δεν πρόκειται να υποκύψω” είναι το κλειδί της ερώτησης σου, και γω μαζί σου sistah!

Ζαβαρακατρανέμια
Ζαβαρακατρανέμια
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xthesini

Το να μιλήσω εγώ για το δείγμα που έχω ή εσύ για το δικό σου δεν έχει καμία σημασία ούτε μας καθιστά αξιόπιστες σχολιάστριες. Στο δια ταύτα, στο συγκεκριμένο κείμενο δεν προκύπτει πουθενά ότι η σχέση με τους γονείς βασίζεται σε οικονομική/υλική εξάρτηση για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον άδικο για μια γυναίκα που θέλει να έχει το δικαίωμα να επιλέξει το όνομα του δεύτερου της παιδιού της (έστω όψιμα για μας τις άτεγκτες) να απαντάμε “απαγορεύεται να ομιλεί” ή ότι αυτό είναι “επανάσταση του κ#&κου”. Ειδικά εδώ που βρισκόμαστε, στο σάιτ που μας φιλοξενεί, όχι, είναι κρίμα.

Lucretius
Lucretius
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xthesini

Πάντως το Παρασκευή είναι πολύ όμορφο όνομα, τουλάχιστον στα αυτιά μου

chrissie spanikou
chrissie spanikou
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xthesini

– Μποντ. Τζειμις Μποντ.
– Ναουμ. Αμαλαχης Ναουμ.

carpe-noctem
carpe-noctem
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  chrissie spanikou

@chrissiespanikou
Κλαίω!!😂😂

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Ή δείχνει ότι λόγω της πολύ εξαιρετικής περίπτωσης και σαν δείγμα αγάπης, δέχθηκε να κάνει μια εξαίρεση.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Δείγμα αγάπης προς τον νεκρό πεθερό είναι για το θεαθήναι. Αν τον αγαπούσε τόσο πολύ, θα είχε αποφασίσει να δώσει το όνομά του όσο εκείνος ζούσε. “Τιμώ” είναι η κατάλληλη λέξη.

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Haifischnet

Ότι δηλαδή επειδή δεν είχε αποφασίσει να δώσει το όνομα του πριν πεθάνει, δεν τον αγαπούσε αρκετά;

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν

Κι εγώ νομίζω ότι αφού ακολούθησε την παράδοση στο πρώτο (δεν έχει σημασία ο λόγος) δικαίως ο πατέρας νιώθει λίγο παραγκωνισμένος. Δε γίνεται να μην αποδέχεσαι τις παραδόσεις αλλά να τις ακολουθείς τελικά (από ενοχές;;) όταν συμβεί κάτι μοιραίο. Και οι γονείς χαίρονται με αυτά, λίγο ξιπασιές μου φαίνονται τα Ορέστης, Νεφέλη, Δανάη και δε συμμαζεύεται (εκτός και αν μιλάμε για κανένα απαίσιο όνομα οπότε δεν τίθεται καν ζήτημα).

Chopy
Chopy
4 χρόνια πριν

Πολυ ωραιο το Ορέστης, τοσο ωραίο που σιγά σιγά μετατρέπεται σε Γιώργος! Εχει γινει αρκετά συνηθισμένο, αν αυτό σε ενδιαφέρει..

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Πόσο με εκνευρίζουν αυτοί οι άνθρωποι. Που επιμένουν, εκβιάζουν, κάνουν μπάχαλο μια σχέση, μόνο επειδή πρέπει να ικανοποιηθεί ο εγωισμός τους.
Μην υποχωρήσεις. Αλλά να είσαι έτοιμη να στο “κοπανάει” μέχρι το τέλος της ζωής του.
Και να ζητάει συνεχώς αντάλλαγμα για τη χάρη που δεν του έκανες. Τύπου “αφού δεν έβγαλες το όνομα μου τουλάχιστον…….”
Και να του απαγορεύσεις ρητώς να πιέζει το σύντροφό σου. Να του γίνει σαφές ότι όποιος δεν μπορεί να σεβαστεί τις επιθυμίες σου και το σπίτι σου, δεν είναι ευπρόσδεκτος.
Φτάνει πια με τους παρεμβατικούς γονείς. Φτάνει!

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Ενώ οι άλλοι δεν ήταν παρεμβατικοί διότι δεν χρειάστηκε καν, θεωρήθηκε απλά αυτονόητο κι από την ίδια ακόμα να πει το παιδί Γιάννη. Άκου Γιάννη δηλαδή ό,τι πιο κοινό.

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia idea

Αλήθεια τώρα;
Ναι, ήταν επιλογή της. Έτσι γούσταρε και το έκανε. Η άλλη οικογένεια δεν την πίεσε. Το να σε πιέζουν να κάνεις που δεν θες είναι παρεμβατικό. Τι δεν καταλαβαίνεις;
Το Γιάννης δεν το έβγαλε επειδή ήταν σπάνιο, αλλά επειδή αγαπούσε τον πεθερό και έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή τους και επειδή εν τέλει, έτσι ήθελε.

trapezokathismata
trapezokathismata
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

“Το να σε πιέζουν να κάνεις που δεν θες είναι παρεμβατικό”

Μα βρε αλουτερο η παράδοση! Και οι παππούδες! Και το να τιμάμε! Και το ότι ο παππούς θέλει να περάσει το δικό του! Και όλα αυτά είναι από αγάπη! Όλα εγώ πια;

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Εγώ δεν το πιστεύω ότι δεν την πίεσαν, με τον τρόπο τους, η άλλη πλευρά να πει το παιδί Γιάννη, ή ότι και μόνη της δεν αυθυποβλήθηκε με βάση τα πατριαρχικά στερεότυπα που η ίδια κουβαλάει

trapezokathismata
trapezokathismata
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia idea

“Ενώ οι άλλοι δεν ήταν παρεμβατικοί διότι δεν χρειάστηκε καν, θεωρήθηκε απλά αυτονόητο κι από την ίδια ακόμα να πει το παιδί Γιάννη. Άκου Γιάννη δηλαδή ό,τι πιο κοινό”

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ, ΕΣΤΗΣΑΝ ΦΟΒΕΡΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΟΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΟ.

sugar
sugar
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia idea

Αυτό που η απώλεια μεταφράστηκε σε “δε χρειάστηκε να παρέμβουν” δεν είναι λίγο άστοχο – για να μην πω αμήχανο?

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sugar

Αυυό που λέω δεν αναιρεί ότι είχαν τον πόνο τους φυσικά οι άνθρωποι, και βεβαίως είναι σεβαστό. Όμως εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως είτε εκείνοι, είτε η κοπέλα ή αμφοτεροι παραδέχονται κ τιμούν την ελληνική πατριαρχική παράδοση ονοματοδοσίας.

Scotland for Holidays
Scotland for Holidays
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia idea

Mia Idea, μηπως δεν καταλαβες ακριβως την ιστορια;

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Scotland for Holidays

Την κατάλαβα μωρέ αλλά το ομολογώ, έχω μια απέχθεια προς τη συνήθεια να δίνουν σε μωρά ονόματα πεθαμένων, είναι άδικο, μίζερο και στενάχωρο για ένα πλασματάκι που μόλις ξεκινάει τη ζωούλα του, κι αφετέρου το θεωρώ πιο πατριαρχικό ακόμα κι από το να δώσεις το όνομα του πεθερού εν ζωή. Επομένως δεν μπορώ να δω με συμπάθεια μια τέτοια κίνηση κι επίσης με ξενίζει ότι ενώ είναι τόσο σημαντικό για εκείνη το εύηχο/σπάνιο του ονόματος σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο κριτηριο παράδοσης κλπ, εκεί έκανε εξαίρεση δίνοντας όνομα που είναι από τα πιο κοινότυπα και μπανάλ ας το πούμε, διότι… Διαβάστε περισσότερα »

Granita Lemoni
Granita Lemoni
4 χρόνια πριν

Φυσικά και δεν είσαι υποχρεωμένη να βγάλεις το όνομα του πατέρα σου, εφόσον δεν το θέλεις, αλλά και το Ορέστης δεν είναι όσο πρωτότυπο νομίζεις. Ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας κάτω των 12 πλέον ονομάζεται Ορέστης, Μάξιμος, Νεφέλη και Μελίνα. Από την άλλη περί ορέξεως και γούστου ο καθείς κάνει ό,τι νομίζει.

egomesa
egomesa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Granita Lemoni

Λέει “είχαμε καταλήξει σε κάτι αρχαίας προέλευσης και πιο πρωτότυπο”. Η τόση ενασχόληση και αναζήτηση να βρούμε το πρωτότυπο , ή να δούμε σε ποιόν θα κάνουμε την υπέρτατη τιμή να δώσουμε το όνομα, μου φαίνεται ματαιόδοξη .

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν

Πολύ ωραία το θέτεις, αποδέχθηκε τις παραδόσεις καθώς και το γεγονός ότι το να δώσεις το όνομα του παππού συνιστά μεγάλη τιμή στο πρόσωπό του, και αυτή την τιμή αρνείται να την κάνει στον πατέρα της ενώ την έκανε με χαρά στον πεθερό. Νομίζω ότι είσαι (η κοπέλα εννοώ) τόσο υποταγμένη σύζυγος που ούτε που παίρνεις χαμπάρι τη μη ισότιμη σχέση σου με το σύζυγο. Κάτι σαν τη γυναίκα στη Σαουδική Αραβία που φορά με τη θέλησή της το νικάμπ. Για μένα είναι λάθος η κατάσταση στην οποία οδήγησες τα πράγματα. Δεν θα έδινα το όνομα του πεθερού αν ήταν… Διαβάστε περισσότερα »

Ghostwriter
Ghostwriter
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia idea

Δικαίωμά της να θέλει να ακολουθήσει τις παραδόσεις επιλεκτικά. Δικαίωμά της να δώσει όποιο όνομα θέλει με όποια λογική έχει επιλέξει να υιοθετήσει σε κάθε περίπτωση. Αυτό με το ‘τιμώ’ την οικογένεια με ένα όνομα είναι που έχει σημασία εν τέλει; Δεν θέλει και τέλος. Τι δεν καταλαβαίνουμε;