in ,

Αγαπητή «Α, μπα»: Ο πατέρας έχει λόγο στο θηλασμό του μωρού;

Είναι μόνο απόφαση της μάνας;

Είμαι πολύ μπερδεμένη. Για το θηλασμό…. Ο πατέρας του παιδιού δεν έχει λόγο στο αν η γυναίκα θα θηλάσει; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

infant ampa

Είμαι πολύ μπερδεμένη. Για το θηλασμό…. Ο πατέρας του παιδιού δεν έχει λόγο στο αν η γυναίκα θα θηλάσει; Πως γίνεται να μην έχει για κατι τοσο σημαντικό; Αναπόφευκτα η τελική απόφαση θα ναι της μάνας ναι, αλλά ο πατέρας δεν (πρέπει να) έχει καθολου λογο; Αν η έγκυος κάπνιζε θα είχε λόγο ο πατέρας;; Με μπερδεύει πολύ αυτό το ζήτημα του θηλασμού…. Δεν αναφέρομαι στις πιέσεις της κοινωνίας, μιλάω για το αν ο πατέρας του μωρού επιθυμώντας το καλύτερο για το μωρό θέλει να το θηλάσεις, ενώ εσύ για χι ψι λόγους δε θέλεις (αλλά όμως μπορείς).

-Αλέκα

Αν δεν θέλεις, δεν μπορείς κι όλας. Πού είναι το μπέρδεμα; Γιατί δεν είναι το “δεν θέλω” αρκετά καλό για να σταματήσει εκεί η κουβέντα;

Το καλύτερο για το μωρό του πατέρα είναι αυτό που είναι καλύτερο για τη μητέρα του μωρού. Το καλύτερο για το μωρό δεν είναι κάτι μονοσήμαντο, κάτι αυτόνομο, όπως είναι το θηλάζει/δεν θηλάζει, γιατί το μωρό δεν θα το θηλάσει ρομπότ, θα το θηλάσει άνθρωπος. Το καλύτερο για το μωρό είναι αυτό που είναι καλύτερο για όλη την οικογένεια.

Άκου να δεις. Δεν είναι μόνο ότι είναι δύσκολος ο θηλασμός, έτσι κι αλλιώς. Είναι ότι όσο θηλάζει μια γυναίκα, δεν είναι αυτόνομη. Οπότε, όποιος θέλει να θηλάσει η γυναίκα του, να βρει έναν τρόπο ώστε αυτή η γυναίκα να είναι σπίτι και να μη δουλεύει για όσο θηλάζει, να έχει και φροντίδα, και βοήθεια, και ώρες δικές της για χαλάρωση και διασκέδαση, και δικό της εισόδημα που θα ξοδεύει όπως θέλει, χωρίς να ζητάει έγκριση. Γιατί αυτό που είναι “καλό για το μωρό” είναι μια γυναίκα εξαρτημένη οικονομικά, άπλυτη, άφαγη, αχτένιστη, κλεισμένη στα ντουβάρια όλη μέρα, με μια μόνιμη και έντονη ευθύνη, ή μια γυναίκα που τρέχει αλαφιασμένη να αποστειρώσει να πλύνει αντλίες να βγάλει γάλα να πλύνει ξανά να καταψύξει να φύγει να γυρίσει να θηλάσει να μαγειρέψει να αντλήσει να πλύνει να αποστειρώσει 45 χιλιάδες κομματάκια της αντλίας. Έχεις δει αντλία; Αν όχι, φαντάσου ένα όργανο βασανισμού, και το βρήκες.

Δεν θα αρχίσουμε πάλι την κουβέντα για την ανωτερότητα του μητρικού γάλατος. Έστω ότι είναι ανώτερο. Ε, δεν θα δώσουμε το ανώτερο στο παιδί μας σε αυτό το θέμα, θα δώσουμε το αμέσως καλύτερο, που δεν είναι και χάλια, είναι καλό κι αυτό. Το κέρδος θα είναι η ψυχική ισορροπία ενός άλλου ανθρώπου, που είναι και ο κύριος φροντιστής του παιδιού. Ο πατέρας του παιδιού, θα το δεχτεί, όπως θα δεχτεί και ότι το παιδί του δεν θα πάει στο καλύτερο σχολείο που υπάρχει, αλλά σε αυτό που θα μπορεί να το στείλει, και δεν αναφέρω τυχαία το σχολείο, το λέω γιατί το θεωρώ πιο σημαντικό από το τι γάλα θα πίνει τον πρώτο χρόνο από τα εβδομήντα που θα ζήσει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

96 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Neverlander
Neverlander
4 χρόνια πριν

Αντε πάλι μ’αυτό, κε κοχόνες; όσοι δεν θηλάσαμε, δεν πάθαμε ΤΙΠΟΤΑ, και σπουδές κάναμε, και πρωταθλητισμούς και τις μαλ@κίες μας κι απ’όλα – δεν βγάλαμε κέρατα, πέρα απ’τον παραδοσιακό τρόπο. Καραμπινάτο μέσο αστυνόμευσης γυναικών.

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Neverlander

Και οι γιαγιάδες μας έκαναν ότι τους υπαγόρευαν οι άντρες, και οι μανάδες μας το ίδιο και κουβέντα δεν λέγανε, πάθανε τίποτα; Το γάμο τους κρατούσανε και ζάχαρη περάσανε. Σοβαρά τώρα;
Όταν δίνουμε τέτοια επιχειρήματα για την επιλογή του μη-θηλασμού, πιο πολύ αποδυναμώνουμε παρά στηρίζουμε τις μητέρες που επέλεξαν να μην θηλάσουν. Δεν χρειάζεται δικαιολογία, δεν θέλει να θηλάσει και πρέπει να είναι σεβαστό και αρκετό.

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chachacha

Chachacha βρίσκω ανόητο τον δικό σου συσχετισμό με την καταπίεση γενεών γυναικών με αυτό που λέει η Neverlander. Κρατήσανε το σπίτι και περάσανε ζάχαρη;Σοβαρά τώρα;
Και ναι, πρόκειται για μέσο αστυνόμευσης γυναικών

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Κοσμική Νεράιδα

Νομίζω ότι ήταν φανερό ότι επέλεξα κάτι τόσο ανόητο για να δώσω έμφαση στο ότι δεν χρειάζεται καμιά δικαιολογία για να υποστηρίξει μία γυναίκα την επιλογή της. Επίσης η Neverlander το έθεσε πολύ σωστά. Το ψευτοδίλημμα είναι το μέσο αστυνόμευσης, όχι ο θηλασμός.

Neverlander
Neverlander
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chachacha

Cahachacha, ρε γαμώτο το είδα και πιο κάτω και δεν περίμενα να βγει έτσι, οπότε ας διευκρινίσω εδώ: δεν το είπα ως επιχείρημα. Σκεφτόμουν τη γενιά μου των 30+ και πώς αυτό το ψευτοδίλημμα δεν ετίθετο τότε και πώς μια νέα μαμά στο σήμερα βάλλεται από παντού, ακόμα και μέσα σ’αυτό το σάιτ. Σε αυτή τη μαμά πήγαινε το σχόλιο μου, τύπου, μη μου αγχώνεσαι που δεν θήλασες για τον χ λόγο, όλα καλά.

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Neverlander

Neverlander σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση γιατί μου αρέσουν πολύ οι τοποθετήσεις σου γενικά και μου κακοφάνηκε όταν το διάβασα. Ψευτοδίλημμα, ακριβώς αυτό είναι.

gore gore girl
gore gore girl
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Neverlander

σε μια επομενη συναντηση παντως εγω θα σου ψηλαφησω το κεφαλι για 666, καλου κακου κ δια παν ενδεχομενον, νεβερλαντερ

Neverlander
Neverlander
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  gore gore girl

Αλουμινατη 😂😂😂 με δική σου ευθύνη! [έχουμε γνωριστεί σε συνάντηση;να χαρω;]

gore gore girl
gore gore girl
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Neverlander

αμπα

Sleepy yet busy
Sleepy yet busy
4 χρόνια πριν

Γιατί να έχει μόνο ο άντρας;;Εγώ λέω πάντως να τεθεί σαν θέμα προς ψηφοφορία σε ένα κυριακάτικο μάζεμα του σογιού. Την ώρα που ψήνεται η χοιρινή στα κάρβουνα να συζητηθεί ρε παιδί μου, να υπάρξει λίγο δουλίτσα και απλά να ανακοινωθεί στη μάνα τι αποφασίστηκε. 🤦‍♀️

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν

“Γιατί αυτό που είναι “καλό για το μωρό” είναι μια γυναίκα εξαρτημένη οικονομικά, άπλυτη, άφαγη, αχτένιστη, κλεισμένη στα ντουβάρια όλη μέρα, με μια μόνιμη και έντονη ευθύνη, ή μια γυναίκα που τρέχει αλαφιασμένη να αποστειρώσει να πλύνει αντλίες να βγάλει γάλα να πλύνει ξανά να καταψύξει να φύγει να γυρίσει να θηλάσει να μαγειρέψει να αντλήσει να πλύνει να αποστειρώσει 45 χιλιάδες κομματάκια της αντλίας.” Πιστεύω ακράδαντα ότι για το μωρό είναι καλύτερο ό,τι είναι καλύτερο για τη μαμά και για την οικογένεια κατ’επέκταση. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί αυτή η τόσο απόλυτη περιγραφή; Ναι είναι δέσμευση ο θηλασμός… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
no_roots
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chachacha

Πως μπορεί να έχει λόγο ο πατέρας για κάτι που αφορά αποκλειστικά και μόνο το σώμα της μητέρας;

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Έχει λόγο για την τροφή του παιδιού, όχι για το σώμα της μητέρας. Αν η μητέρα θέλει να θηλάσει και ο πατέρας το ίδιο όλα καλά, αλλά για μένα θα πρέπει και εδώ να είναι σαφές και στους δύο ότι εφόσον η μητέρα αναλαμβάνει τη σίτιση με αυτό τον τρόπο, ο πατέρας ισοφαρίζει με άλλες πράξεις (είτε αφορούν το μωρό, είτε δουλειές στο σπίτι, είτε φροντίδα της μητέρας, ό,τι κρίνουν ότι τους βολεύει). Τώρα αν η μητέρα δεν θέλει για δικούς της λόγους (όποιος και αν είναι αυτός) η συζήτηση πρέπει να σχετίζεται με το τι εναλλακτικές έχουν και είναι… Διαβάστε περισσότερα »

v for vendetta
v for vendetta
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Ελα τώρα no_roots, τι αθώα που είσαι. Εδω μερικοί έχουν λόγο αν θα πάρουμε ή θα χάσουμε δυο κιλά, δεν θα πουν την αποψάρα τους για θέμα που αφορά το βλαστάρι τους;;;

Ανέκδοτο σχετικό (με τα κιλά όχι με το θηλασμό)
– Αγάπη μου μην τρως άλλο θα γίνεις σαν τη μάνα σου
– Τι εννοείς μωρό μου; Χήρα;

: )) δε τον χάλασε!

gore gore girl
gore gore girl
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  v for vendetta

Αχαχαχαχαχα, β οπως βασανιζομαι απο τα γελια

ChainReaction
ChainReaction
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  no_roots

Ε ναι no_roots, και μετα το ‘ο καθένας έχει το λόγο του και τα θέλω του για το τι είναι κατάλληλο για τη δική τους οικογένεια’ μπορει και να καταληξει στο ‘μη φορεσεις κοντη φουστα μπροστα στο παιδι, δεν ειναι ντυσιμο αυτο για μανα’. Και μετα ποιος ξερει που.

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chachacha

Από τη στιγμή που μόνο ο ένας από την οικογένεια πρέπει να υποστεί την οποιαδήποτε ταλαιπωρία, τότε ο άλλος δεν έχει λόγο. Για να μην πούμε και τα αυτονόητα, ότι δηλαδή θα έπρεπε τον σύζυγο/σύντροφο να τον ένοιαζε πρώτα από όλα η ψυχική ηρεμία της γυναίκας του.
Με τη δική σου λογική, θα έπρεπε αν μια γυναίκα ήθελε να κάνει έκτρωση, να λάβει υπόψη της το τι θέλει ο σύντροφος της.

cyora
cyora
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chachacha

Εγώ κατάλαβα ότι η συγκεκριμένη περιγραφή αφορά την περίπτωση μια γυναίκα να δουλεύει και να θηλάζει ενα μικρό μωρό πχ 3 μηνών που ακόμα θηλάζει πολυ πολυ συχνά. Και όντως πιστεύω ότι κάτι τέτοιο μοιάζει με βασανιστήριο. Επειδή γυρνάς απο την δουλειά και αντι να ξεκουραστεις πρέπει να φροντίσεις το μωρο και να φροντίσεις να βγαλεις γαλα για την επόμενη. Εγώ ημουν τυχερη και τον πρώτο χρόνο δεν δουλευα και θηλαζα. Ομως, οταν γυρισα στην δουλεια ο θηλασμος, που δεν ηταν και πια συχνος, με εξάντλησε.

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chachacha

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το “να έχει λόγο” όπως αναφέρεις σε κάτι που αφορά το σώμα του άλλου, γίνεται να μην είναι επεμβατικό.
Για παράδειγμα εγώ μπορεί να φοβάμαι αν ο πατέρας καπνίζει ότι θα τον χάσει το παιδί νωρίς, άρα να κόψει το κάπνισμα. Για το καλό του παιδιού. Αδιαμφισβήτητα είναι καλύτερο. Αδιαμφισβήτητα είναι και επεμβατικό.

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Σωστά, αλλά αν είναι κάτι που σε προβληματίζει δεν θα πρέπει να μπορείς να το συζητήσεις με τον σύντροφό σου; Φυσικά και δεν θα του επιβάλεις κάτι και θα σεβαστείς την απόφασή του. Γιατί θα πρέπει να φοβόμαστε αμφότεροι να μοιραστούμε τις σκέψεις μας εάν η έκφρασή τους γίνεται με σεβασμό απέναντι στους άλλους; Να μη μιλάμε καθόλου τότε πέρα από θέματα όπως ο καιρός και οι λογαριασμοί, μήπως και κατά λάθος επέμβουμε στην ζωή του άλλου, όπως οι συγκάτοικοι. Όταν αναφερόμαστε στις σχέσεις ενός ζευγαριού που έχουν αποφασίσει να έχουν κοινή ζωή, αρνούμαι να τους αντιμετωπίσω ως αντίπαλους. Αν… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Anna
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chachacha

Αυτό ακριβώς λέω, ότι αν ο προβληματισμός είναι ότι το παιδί θα στερηθεί κάτι αν δεν θηλάσει, αυτό από μόνο του είναι επαρκές βάρος για μία μητέρα. Ξέρει και η ίδια τα οφέλη και έκανε το ζύγι της, οπότε η γνώμη του άλλου μου φαίνεται περιττή.
Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ κανένα τρόπο που θα εκφραζόταν αυτός ο προβληματισμός που δεν θα ήταν (για ‘μένα) παρεμβατικός.
Οπωσδήποτε σε θέματα που αφορούν το σώμα και την υγεία (ψυχική και σωματική) του συντρόφου. Για τυχόν άλλους προβληματισμούς, άλλο θέμα.

sugar
sugar
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chachacha

Νομίζω πως περιγράφεται έτσι για τις γυναίκες που το νιώθουν έτσι αλλά δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να το ξεστομίσουν. Δεν αφορά τις γυναίκες που οι συνθήκες του θηλασμού είναι καλύτερες.
Για μένα ο πατέρας αυτό που μπορεί να κάνει -αν τον αφορά το θέμα του θηλασμού- είναι να ρωτήσει τη μητέρα τί έχει σκοπό να κάνει και να την ακούσει χωρίς να έχει ήδη στο μυαλό του μια σωστή απάντηση (όποια κι αν είναι αυτή).

Chachacha
Chachacha
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Chachacha

Το είδα και σκέφτηκα τζάμπα τα έγραψα, η Μπουρμπουλήθρα μια χαρά τα λέει. Είναι κρίμα πραγματικά να διαβάζουν γυναίκες που δεν έχουν παιδιά μόνο την άποψη ότι ο θηλασμός=πρόβλημα, είναι καλύτερα να υπάρχει πολυφωνία και ας κάνει η καθεμία ότι θέλει.
Πάντα με εντυπωσιάζει το πάθος σε τέτοιες συζητήσεις, είτε από τη μια πλευρά είτε από την άλλη.

sapila
sapila
4 χρόνια πριν

Οι ανδρες κατω από την προβειά του μοντερνου τρυφερού μπαμπά βρηκαν κι αλλο τρόπο να γινονται κεχαγιαδες στο κεφαλι της γυναίκας τους. Μεσω του μωρού. Υπουλα και υπογεια, “μα είναι το καλύτερο για το μωρό μας, αγαπη μου!” Εχω δει ζευγάρι να θέλει η γυναίκα να σταματησει τον θηλασμό του διχρονου παιδιού και να την πιεζει ο συζυγος να συνεχισει.

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sapila

Πολύ εύστοχο το σχόλιό σου!
Πριν λίγες μέρες είχα συζήτηση με συγγενικό μου ζευγάρι όπου ο άντρας επιμένει το παιδί τους να μη μένει στο ολοήμερο σχολείο γιατί..έτσι. Και μαντέψτε…την ευθύνη αυτή πρέπει να την επωμιστούν είτε η σύζυγος είτε η γιαγιά του παιδιού, οι οποίες έχουν ήδη φροντίδα άλλων παιδιών και αρρώστων και πολλές άλλες υποχρεώσεις. Ο πατέρας δουλεύει έως αργά και δεν ασχολείται αλλά μια χαρά δίνει την εντολή και οι άλλες πρέπει να γίνουν χίλια κομμάτια.

Piripiri
Piripiri
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  sapila

Ε φυσικά και την πίεσε. Μετά θα πρέπει να ζεσταίνει γάλατα και να ταΐζει κι αυτός το μωρό. Μη χάσει και την βολεψη του. Για το καλό του παιδιού πάντα!

Origami Lover
Origami Lover
4 χρόνια πριν

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το “δεν θέλω” δεν είναι αρκετό για να μην κάνει κάποιος κάτι και γιατί το “δεν μπορώ” θεωρείται επίσης ανεπαρκές ΚΑΙ έλλειψη αποφασιστικότητας επιμονής δύναμης. Μεγάλωσα ακούγοντας βλακείες του τύπου “δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δεν θέλω” και απο τότε σκεφτόμουν “Οκ και να μην θέλω εσένα τι σε νοιάζει;” Δεν ξέρω γιατί θεωρούν όλοι ότι μία πρακτική που διαρκεί μερικούς μήνες δίνει τέτοιο jump start σε έναν ανθρωπο που να του πέφτει διαρκώς το Τζόκερ για τα επόμενα 75+ χρόνια στην υγεία, τα οικονομικά, την εργασία την κοινωνία, την οικογένεια. Εμ….. όχι. Το έχω ξαναπει,… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Για μια φορά ακόμα είμαι όρθια και χειροκροτώ για την απάντηση <3
Αυτό που το "για το καλό" του κάθε ενός – ακόμα και ενός μωρού – πρέπει να γίνεται σμπαράλια το καλό κάποιου άλλου, πρέπει να σταματήσει.

Mrs Dalloway
Mrs Dalloway
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

και αυτός ο αλλος, είναι πολύ συγκεκριμένος συνήθως

Louk Ritia
Louk Ritia
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Συμφωνώ απολύτως!

ChainReaction
ChainReaction
4 χρόνια πριν

Η επίκληση της φύσης ως μέσου νομιμοποίησης του μισογυνισμού

Παιδιά αυτό είναι στα SOS, διαβάστε το 😛

Laurel
Laurel
4 χρόνια πριν

Η μανα μου δεν ήθελε ούτε γι αστειο να θηλασει. Ηξερε οτι θα γυρισει στη δουλεια το συντομοτερο δυνατον (και οντως ηταν πισω στις 2 βδομαδες). Διεκδικησε να της κανουν την ενεση για να κοπει το γαλα αμεσως μετα τη γεννα και εγινε χαμος οπως μπορει κανεις να φανταστεί (μιλαμε για αρχες 80s). Τελικα επρεπε να παρεμβει ο πατερας μου για να το κάνουν, γιατι φυσικα η επιθυμια της μανας μονο δεν αρκουσε. Εν τελει το μπουκαλι ηταν μια ευκαιρια και για τον πατερα μου να με φροντίσει hands on, κατι που ήθελε πολυ. Και σκεφτομαι ρε γμτ το καταφεραν… Διαβάστε περισσότερα »

NANA KOMSI
NANA KOMSI
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Laurel

Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες γιατί εγώ που γέννησα το 89, δεν ήθελα να θηλάσω, δεν θήλασα, αλλά κανείς δεν προσπάθησε και να μου το επιβάλει. Ούτε ο πατέρας ούτε και το μαιευτήριο. Γενικά τώρα έχει γίνει “μόδα” ο υποχρεωτικός θηλασμός !! Τότε η πλειονότητα τάιζε με τις σκόνες.

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  NANA KOMSI

Νana comsi ναι όντως,εγω γεννήθηκα το 91 και οι αδερφές μου, μου έλεγαν ότι γενικά ήταν άουτ ο θηλασμός, πιο σικ το μπιμπερό και μάλιστα τότε είχαν κάνει και Come back οι άθλιες κρέμες σε βαζάκια.

NANA KOMSI
NANA KOMSI
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Μίλτος Παπάρας

Για κρέμες σε βαζάκια δεν θυμάμαι. εννοείς τα φαγητά της Ge .. ?
το 67 πάντως που γεννήθηκε η αδελφή μου, έτρωγε φρουτόκρεμα από βαζάκι !! το θυμάμαι γιατί δεν το έτρωγε όλο και περίμενα πως και πως να χορτάσει για να φάω το υπόλοιπο !! και υπήρχαν και αυτά τα φαγητά σε βαζάκια π.χ. κρέας με λαχανικά. Τα χρησιμοποιούσαν κατά κόρον. Πάντως εγώ το 89 δεν τα χρησιμοποίησα και δεν τα θυμάμαι. Αλλά προφανώς θα υπήρχαν.

Elenoul
Elenoul
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  NANA KOMSI

Εμένα ο γιος μου φυσική φρουτόκρεμα ούτε να την δει! Με είχαν σώσει αυτά τα βαζάκια! (λίγο πιο πρόσφατα βέβαια το 2006) Αλλά κι εγώ στα 80s έφαγα πολύ ετοιματζίδικο τέτοιο! Μάλλον εκεί οφείλεται η μανία μου με τα τζανκ φουντ! 😛

gore gore girl
gore gore girl
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Laurel

Ακριβως λορελ, “i cant believe im still protesting this shit”. (Γιαμιγιαμι, βαζακια γκερμπερ γευση κοτοπουλο καροτο, ταγαπημενο μου)

Max Demian
Max Demian
4 χρόνια πριν

Ρε παιδιά, έλεος λίγο με το και εμείς που δε θηλάσαμε δεν πάθαμε τίποτα. Δεν είναι επιχείρημα, ούτε προς τη μία ούτε προς την άλλη πλευρά, απλά δεν είναι. Είναι τύπου και οι γονείς μας που δε βάζαν ζώνη και δεν είχαν παιδικά καθίσματα δεν πάθανε τίποτα. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

karavida
karavida
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Max Demian

εμ οχι βασικα! το να μην βαζεις ζωνη στα παιδια σου (και στον εαυτο σου) ειναι επικινδυνη συμπεριφορα (και επισης δε σου κοστιζει παρα λιγα δευτερολεπτα, ενω στο θηλασμο το κοστος μπορει να ναι μεγαλυτερο). Το να συγκρινεις αυτο με το θηλασμο ειναι καπως ενδεικτικο του τι πιστευεις για τις γυναικες που δε θηλαζουν.

το “δεν παθαμε και τιποτα” ειναι επιχειρημα ως προς το οτι δε χρειαζεται να το κανουμε τοσο μεγαλο θεμα, χωρις να ειναι.

Max Demian
Max Demian
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  karavida

Δεν πιστεύω τίποτα για τις γυναίκες που δε θηλάζουν. Και προσφανώς και το παιδί δε θα πάθει τίποτα. Και προφανώς επίσης υπάρχει κόσμος που πιστεύει ότι αν δε θηλάσει το παιδί θα βγάλει πέντε πόδια. Η συνήθης περίπτωση όμως δεν είναι να σου λένε θήλασε γιατί θα βγει τέρας, αλλά θήλασε γιατι αυτό είναι το καλύτερο για το παιδί. Η άλλη πιέζεται και νιώθει ενοχές για το πως μπορεί να κάνει το καλύτερο για το παιδί της, εκεί είναι το πάτημα.όχι στο φόβο ότι θα πάθει κάτι. Η απάντηση δε θα πάθει τίποτα είναι απλά άσχετη για αυτήν.

Haifischnet
Haifischnet
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Max Demian

Αυτό με τις ζώνες και τα παιδικά καθίσματα, μια φορά το παθαίνεις.

Όταν δεν υπήρχαν ζώνες και παιδικά καθίσματα, ήταν διαφορετική η κατασκευή και η συμπεριφορά των αυτοκινήτων, αλλά και το πλήθος αυτών.

Supergirl
Supergirl
4 χρόνια πριν

Πόσο ωραία η απάντηση! Μακάρι να γνώριζα τη Λένα και το Α, μπα νωρίτερα, όταν δεν κατάφερα να θηλάσω τα παιδιά μου παρά ελάχιστα, και αυτομαστιγωνόμουν! Ένιωθα ανεπαρκής και ανίκανη ως μητέρα για χρόνια! Ευτυχώς μετά κατάλαβα…