Αγαπητή «Α, μπα»: Ο Γιακουμής είπε, μόνο σεξ

Άμα σου ξεκαθαρίσουν ότι θέλουν από την αρχή σεξ, μετά δεν σε πατρονάρουν κάπως;

Αμπά να ρωτήσω κάτι; άμα σου ξεκαθαρίσουν οτι θέλουν απο την αρχή σεξ, μετά δεν σε πατρονάρουν κάπως; και σκέφτεσαι το αντίθετο; είναι θέμα εγωισμού λογικά. μετά από αυτήν την δήλωση είναι σαν να κατευθύνεις τον άλλον καθώς περιορίζεις τις οπτικές του αντιστοιχου σεξουαλικού συντρόφου; και μετά σκέφτεσαι σχέσεις κτλπ, που μπορεί να μην το είχες σκεφτεί. πώς φερόμαστε σε αυτές τις καταστάσεις; παίρνει ο άλλος το πάνω χέρι και χάνεις το μπουσουλα. κοπέλα στα late twenties αν παιζει ρολο

-γουρουνιτσα

Σε αυτές τις περιπτώσεις το καλύτερο είναι το εξής:

Σουτ και γκολ.

Δεν είναι ακριβώς ότι σε πατρονάρουν και η αντίδραση είναι θέμα εγωισμού. Είναι ότι οι άντρες επιτρέπεται να θέλουν μόνο σεξ, ενώ οι γυναίκες όχι. Είναι διαφορετικό να το λέει ένας άντρας (είναι ελεύθερο πουλί) και άλλο να το λέει γυναίκα (είναι σεξομανής/τσούλα).

Όταν αυτή η δήλωση γίνεται από την αρχή, το μήνυμα είναι ότι ο Γιακουμής του δεν σε βλέπει ως άξια για σχέση, άρα, αφού ο Γιακουμής δεν βάζει τη σφραγίδα, ό,τι και να είσαι εσύ ως άνθρωπος, δεν αξίζεις και πολλά. Δεν εξυψώνεσαι στην βαθμίδα «άνθρωπος» από το default «κρέας». Το είπε ο Γιακουμής του. Ο Γιακουμής είπε, μόνο σεξ.

Δεν εναντιωνόμαστε στην επιθυμία καθενός, αλλά ας μην υποκρινόμαστε ότι πρόκειται για ειλικρίνεια, όπως δεν είναι θέμα ειλικρίνειας να λες σε κάποιον μόλις τον γνωρίζεις «ξέρεις, δεν θέλω να σε καλέσω τα Χριστούγεννα σπίτι μου, θέλω μόνο να βγαίνουμε για καφέ μια φορά το μήνα κι αυτό μόνο όταν θέλω εγώ».

Είναι χρήση του αντρικού προνομίου, και αυτό μόνο με σουτ και γκολ καταπολεμάται. Δεν μπορείς να αντιδράσεις ισότιμα σε αυτή τη δήλωση, εκτός αν το εννοείς πλήρως, απολύτως, και δε δίνεις δεκάρα για τη γνώμη του άλλου. Έτσι και έχεις πιστέψει ότι το σεξ είναι κατώτερο της σχέσης – και είναι πάρα πολύ απίθανο να μην είναι αυτό το βίωμα σου – θα γυρίσει εναντίον σου, γιατί όταν θα μάθεις ότι σε χαρακτήρισε έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα στους κοινούς σας γνωστούς, θα στενοχωρηθείς. Και αν δεν το πει στους άλλους, αργά ή γρήγορα θα το πει σε σένα. Και θα στενοχωρηθείς, επειδή επέτρεψες στον εαυτό σου να βρεθεί σε αυτή τη θέση.

Επειδή όλα αυτά είναι χρονοβόρα και δεν είναι αποστολή ζωής να βάζεις τα γυαλιά στον κάθε έναν που συναντάς, επιστρέφω στην αρχική αντίδραση, που είναι το σουτ και γκολ.

Δεν ξέρω, αν όλοι αυτοί που λένε τέτοια (σχεδόν όλοι) αρχίζουν και τρώνε σουτ και γκολ συστηματικά, δεν θα σταματήσουν να τα λένε; Έστω και χωρίς να καταλαβαίνουν γιατί δεν πρέπει να τα λένε. Πάλι κέρδος μου φαίνεται.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

73 points
Upvote Downvote

85
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
22 Θέματα σχολίων
62 Απαντήσεις θεμάτων
9 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
53 Συντάκτες σχολίων
HytraKonstantinosΦριζαρισμένο μαλλίFrostLou Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Το κυριότερο πρόβλημα για μένα είναι ότι ο άλλος δε έχει κατηγοριοποιήσει πριν καν σε γνωρίσει. Και σου στερεί το δικαίωμα της επιλογής να τον γνωρίσεις πρώτα και μετά να δεις τι θέλεις κι εσύ από αυτόν. Και αυτό που με θυμώνει είναι ότι όλοι αυτοί που το λένε, γιατί είναι πολλοί και έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας η φράση μια χαρά κάνουν σχέσεις , αλλά με άλλες. Που γνώρισαν από αλλού, που τους φάνηκαν οπτικά κορίτσια για σπίτι. Τέρμα μισογυνιστικο. Αν αυτό ειπωθεί στη διάρκεια της γνωριμίας δεν το θεωρώ κακό. Αν δηλαδή τον γνωρίσεις τον άλλο και δεις ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Kiki Rikou
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι mitsi ακριβώς αυτό. Είναι συνήθως αυτοί που ρωτάνε στα dating apps ‘Τί ψάχνεις εδώ?’. Στην αρχή τρόλαρα και απαντούσα ‘γαμπρό’, τώρα πλέον απλά με εκνευρίζουν. Ό,τι θέλω ψάχνω, και πάντως όχι εσένα και το Γιακουμή σου τον υπερπολύτιμο.

Frost
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

”Και σου στερεί το δικαίωμα της επιλογής να τον γνωρίσεις πρώτα και μετά να δεις τι θέλεις κι εσύ από αυτόν.” -Ναι, μόνο που αυτό το δικαίωμα της επιλογής στο οποίο αναφέρεσαι, δεν το έχεις από την αρχή κι έρχεται ο άλλος να σου το στερήσει. Ο άλλος αποφασίζει αν θα σου παραχωρήσει το συγκεκριμένο δικαίωμα. Δεν είναι κάτι που έχεις και στο παίρνουν. Είναι κάτι που εξαρχής δεν έχεις και κάποιος αποφασίζει αν θα στο δώσει (ή όχι) και σε ποιο βαθμό (γνωριμία, σεξ, σχέση). ”Και μου έχει τύχει, να γνωρίσω κάποιον και να μου πει πολύ ειλικρινά ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Frost αν και φαίνεται λίγο εριστικός ο τρόπος σου ναι, είχαμε βγει κάποιες φορές, είχαμε μιλήσει αρκετά και ναι δεν ταιριάζαμε σε τίποτα. Γιατί σου φαίνεται τόσο περίεργο;

Frost
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Mitsi: Γιατί σου φαίνεται τόσο περίεργο;
Εμένα δεν μου φαίνεται κάτι περίεργο ούτε στο να μου πει μια γυναίκα εξαρχής ότι θέλει μόνο σεξ από εμένα, ούτε στο να μου το πει μετά από μερικά ραντεβού. Δεν θα σκεφτώ πως η δεύτερη είναι μια χαρά, αλλά η πρώτη και μαζί της όσες γυναίκες συμπεριφέρονται έτσι είναι για ‘χαιρετίσματα τα λέμε’. Δεν θα τις κρίνω ηθικά.
Τη συγνώμη μου για τον αιχμηρό τόνο στο προηγούμενο σχόλιο.

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ακριβώς. Ο άλλος αποφασίζει αν θα σου παραχωρήσει το δικαίωμα. Δεν έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα αυτές οι καταστάσεις, ούτε οφείλουν να αποκτήσουν τέτοιο. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε κάποια συγκεκριμένη φάση. Προϋπάρχουν επιθυμίες, διαθέσεις και ανάγκες ανεξάρτητα από το τι θα σου τύχει στο dating. Επομένως, κάποιοι είναι υπέρ των προγραμματικών δηλώσεων, γιατί δεν εχουν κανένα πρόβλημα να τους γνωστοποιήσει ο άλλος αυτές τις διαθέσεις. Εξάλλου, είτε σχέση είναι είτε σεξ, δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε θα συμβεί, σημαίνει ότι θα ήταν το επιθυμητό να συμβεί, αυτό που ιδανικά θα κάλυπτε τον άλλο εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Το να θέλεις… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

“Αν αυτό ειπωθεί στη διάρκεια της γνωριμίας δεν το θεωρώ κακό. Αν δηλαδή τον γνωρίσεις τον άλλο και δεις ότι δε σου βγαίνει για παραπάνω μπράβο σου” Mitsi, μια παρατήρηση. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν ανοιχτές τις επιλογές τους και βλέπουν στην πορεία αν θέλουν σχέση με τον άλλον. Υπάρχουν, όμως, και άνθρωποι που εξαρχής ξέρουν ότι δε θέλουν σχεση και οι λόγοι είναι πολλοί. Δεν μπορείς να αναιρέσεις η να μειώσεις την επιλογή τους, επειδή κάποιοι από αυτούς είναι μισογυνηδες άντρες. Να το πω αλλιώς, η επιλογή τους αυτή και μόνο δεν αποδεικνύει κάτι. Δεν ξέρω, αν άκουγα από… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Το θέμα είναι ότι στο λένε χωρίς καν να έχετε γνωριστεί. Γεια, με λένε Μπάμπη και θέλω μόνο σεξ. Ε ρε φίλε κάτσε , αυτό το αποφάσισες ανεξάρτητα από το ποια θα γνωρίσεις;

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ναι, αν δεν ψάχνει καθόλου για σχέση τότε είναι ανεξάρτητο.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Υπαρχουν και τυποι, που το τερματιζουν. Εμενα μου εχει τυχει αυτο:”Γεια σου, με λενε Μπαμπη, θελω μονο σεξ, γτ εχω μονιμη σχεση.” “Συγγνωμη, βρε μπαμπη μου, αλλα εγω δεν επιθυμω σεξ μαζι σου. Ναι, το ξερω μπαμπη μου οτι συζητησαμε για 13 ολοκληρα λεπτα, αλλα παρολα αυτα δεν επιθυμω να κανουμε σχεση. Ναι ουτε σεξ ευχαριστω πολυ!” Αυτο που σου ξεκαθαριζουν οτι δεν σε θελουν για σχεση, αλλα μονο για σεξ επειδη χαμογελασες και ειπες δυο κουβεντες γιατι εισαι κοινωνικος χαρακτηρας. Και μου εχει τυχει σε επαρχιακο μπαρακι να βγαινω απο την τουαλετα, να πεφτω πανω σε γνωστο και να… Διαβάστε περισσότερα »

zero-gravity
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Εικόνων
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Εμένα μου έτυχε από την ανάποδη, ο άλλος να ξεκαθαρίζει εκ προοιμίου πως θέλει σχέση.Πριν κουβεντιάσουμε, πριν γνωριστούμε. “Του κάνω” έλεγε. Αρκούσε που ήμουν δίποδο θα προσθέσω εγώ.
Ούτε δυο λέξεις δεν είχαμε ανταλλάξει στο app. Και στη πορεία δεν έγινε περισσότερο ομιλητικός.
Σουτ και γκολ.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ναι γενικά εγώ είμαι εναντίον των δηλώσεων. Η φιλοσοφία μου είναι ότι γνωρίζεις κάποιον και βλεπεις πώς πάει και που πάει.

Πρίγκιπας για μια βδομάδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πολύ στενάχωρο που η Λένα έχει μόνο τέτοια βιώματα. Ζούμε στο 2020 στην Ευρώπη και όχι στο Ιράν. Η σεξουαλική απελευθέρωση της γυναίκας μετά από καταπιέσεις αιώνων, είναι πλέον στα καλύτερα της. Απολαμβάνει το σεξ χωρίς να την κρίνει κανείς. Δεν ξέρω τι κύκλο έχει η Λένα και βλέπει μόνο μισογύνηδες άντρες που βλέπουν τη γυναίκα ως τρύπα. Επίσης ναι, μπορούν δύο άνθρωποι να θέλουν μόνο σεξ. Δεν μας βγάζουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια πράγματα. Αυτό έλειπε κιόλας και γυναίκες μπορεί να θέλουν μόνο σεξ, τι σημαίνει; Πως είμαστε ένας εν δυνάμει δονητές; Υ.Γ 1 Διαβάζοντας αυτή τη σελίδα… Διαβάστε περισσότερα »

Πιπέρι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Απολαμβάνουν το σεξ χωρίς να τις κρίνει κανείς, η χωρίς να τις κρίνεις εσύ;
Προφανώς not all men, εντάξει, αλλά μιλάμε για την πλειοψηφία, και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο πριν βρεθούμε στην ουτοπία που περιγράφεις. Αν εσένα ο κύκλος σου είναι τόσο κουλ, ε να μας τους γνωρίσεις, τι να πω;

Cupcake
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν ξερω αν παιζει ρολο, αλλα εχω ζησει χρονια στο εξωτερικο και δεν εχω βιωσει σεξουαλικη καταπιεση, δεν εχω νιωσει ποτε οτι με κρινει καποιος για το ποσο ενεργη ειμαι σεξουαλικα, εχω υπαρξει σε σχεσεις καθαρα σεξουαλικες χωρις να εχει μειωσει ή υποβαθμισει κανεις κανεναν. Σιγουρα εχω πεσει και σε κομπλε ανθρωπους, ειμαι σιγουρη οτι παιζουν πολλοι μ@λ@κες εκει εξω, αντρες-γυναικες. Ισως ειναι εντονο ελληνικο φαινομενο, καθως πιστευω οτι η Ελλαδα ειναι ακομα μια βαθια συντηρητικη χωρα, με πολυ εντονα στοιχεια πατριαρχιας. Σε καμια περιπτωση ομως δεν θα κατηγορουσα μονο τους αντρες, εχω ακουσει πιο πολλα περιστατικα slut shaming απο… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ε ναι, αν δεν πούμε not all men και εδώ μέσα δε γίνεται. Προφανώς η εμπειρία του ενός άντρα είναι πιο σημαντική και έχει μεγαλύτερη αξία από την εμπειρία τόσων γυναικών ε;

Scout
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Και μενα έτσι συνειρμικά μου ήρθε στο μυαλό πως γίνεται να είναι πάλι άντρες στα κουμάντα βρε παιδί μου, κινηματογραφικά η και real life, μπορείς να καταγράψεις και αυτή την μαρτυρία που είναι ίσως πιο παλιά και από τις πέτρες ;

Kelly
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

To 1917 είδες φίλτατε…

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

+/- 100 χρόνια, εκεί θα κολλήσουμε; (και σκεφτόμουν ΄μα τι έγινε το 2017;;;’)

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δηλαδή εσύ και ο Πρίγκηπας είστε “οι ειρηνευτικές δυνάμεις” σε ένα πεδίο μάχης που οι γυναίκες θέλουν πόλεμο με εχθρό τον κάθε άντρα; Και με τι στόχο, να τον σκοτώσουν και να κάνουν το Γιακουμή του κομπολόι; Την ανάγκη για αλλαγή από τη μεριά του καταπιεσμένου εσύ πως τη βλέπεις, ως επίθεση; Τότε μήπως ανήκεις στους καταπιεστές; Γιατί κάποιος που αντιλαμβάνεται τα θέματα που συζητιούνται εδώ ως σημαντικά, δε θα έπρεπε να θεωρεί επίθεση την υπεράσπιση της ύπαρξης αυτού του ινερνετικού χώρου. Αν υποθέσουμε ότι το Α,μπα, ή η Λένα προσωπικά είναι ένα άτομο με άσχημα βιώματα και κακό περιβάλλον… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δηλαδή αντί να διεκδικούμε ως αυτονόητο το δικαίωμα και των γυναικών να αναζητούν ακόμα και αποκλειστικά σεξ χωρίς να φορτώνονται με αξιολογικούς χαρακτηρισμούς, εμείς φροντίζουμε να φορτώνουμε με αντίστοιχα αρνητικούς την υπαρκτή δυνατότητα των ανδρών να το κάνουν. Let’s make patriarchy great again

Hytra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γιατί ειρωνεια βρε Οδυσσεα. Δεν υπαρχει κατι πιο αληθινο απο αυτο που εγραψε το (η) Πιπέρι πιο πανω. “Αν ο κυκλος σου ειναι τέτοιος να μας τον γνωρισεις”. Σημαινει οτι άλλους αντρες ξέρεις εσυ αλλους εμεις, ή αλλη πλευρά τους μας δειχνουν εμας τελοσπαντων.

Frida
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έλα τώρα που η σεξουαλικη απελευθέρωση των γυναικών είναι ίδια με αυτή των ανδρών και η γυναίκα απολαμβάνει το σεξ χωρίς να την κρίνει κανείς. Είναι καλύτερα από ότι πριν 40 χρόνια, αλλά δεν είναι με τιποτα στα καλύτερα της. Τα καλύτερα της δεν έχουν έρθει ακόμα. Πολλές επιστημονικες έρευνες το αποδεικνύουν.
Υ.Γ. Αν θεωρείς ότι εδώ μέσα γίνεται πόλεμος ενάντια στους άνδρες, υπάρχουν άλλοι τόσοι/-ες που θεωρούν ότι είναι αγώνας υπέρ της ορατότητας και κατά της καταπίεσης και του σεξισμού. Δεν μας αναγκάζει κανείς να είμαστε εδώ με το ζορι.

Kelly
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Που είπε η Λένα πως έχει μόνο τέτοια βιώματα; Για όλες μας, Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΉ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ ακολουθεί αυτή τη συμπεριφορά που η Λένα σχόλιαζει. Δηλαδή πρέπει να φτάσουμε σε καταστάσεις άκρων για να ζητούμε καλύτερη μεταχειριση;;;
Ευχαριστούμε για την συμβολή σου στη συζήτηση, αλλά θα ήθελα να σε ενημερώσω πως ζεις σε άλλον κόσμο.

Φιλικά,
Μία γυναίκα

Queen of spades
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αρχικα να σου πω οτι κ εγω γινομαι εξαλλη με τις γενικευσεις και τους αφορισμους. Απ την αλλη, αυτο που περιγραφει η Λενα ειναι η πατριαρχια: δε λεει οτι ολοι οι αντρες ανεξαιρετως ειναι ετσι. Λεει οτι οι αντρες, στα πλαισια αυτου του συστηματος, ωθουνται, τους βολευει να ειναι ετσι και συνεπως οι περισσοτεροι ειναι ετσι. Σιγουρα υπαρχουν τοσες πολλες εξαιρεσεις, αλλα αυτοι πανε κοντρα στο κυμα, δεν ειναι δυστυχως η πλειοψηφια ακομα. Οσο για το οτι η γυναικεια σεξουαλικοτητα ειναι στα καλυτερα της: ειναι. Αυτο δε σημαινει οτι εχει απενοχοποιηθει. Σημαινει οτι εχει απενοχοποιηθει περισσοτερο απ οτι παλια (που… Διαβάστε περισσότερα »

demonoula
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Ναι ναι το ξέρουμε το #notallmen. Υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω που δε σκέφτονται έτσι. Είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Η πλειοψηφία, η μεγάλη πλειοψηφία σκέφτεται ακριβώς έτσι όμως. Αυτό είναι το πολύ στενάχωρο.

Τσιτσίγκειος Πένα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ο καθένας κρίνει κατά βάση από το κοντινό του περιβάλλον. Υπάρχουν τα πάντα στην κοινωνία για αυτό και είναι σημαντικό να συναστρεφόμαστε άτομα που μας ταιριάζουν. Η Λένα μιλάει για την κοινωνική αναπαράσταση που υπάρχει εν προκειμένω για τη γυναικεία σεξουαλικότητα. Φυσικά γίνονται βήματα προς τα μπροστά και εκεί και σε άλλα θέματα, αλλά είναι στρουθοκαμηλισμός να νιώθουμε ότι όλα είναι και καλά. Το ότι εσύ, εγώ, ο Χ και ο Ψ μπορεί να μαχόμαστε αυτά τα πατριαρχικά και μισογυνιστικά αναμασήματα, δε σημαίνει ότι δεν είναι κυρίαρχη ιδεολογία δυστυχώς . Θέλει πολύ γερό κουπί ακόμα.

Ofglen
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

That’s way too many words for “not all men”.
Μου κάνει εντύπωση που είσαι ενεργός σχολιαστής εδώ μέσα κι ακόμα νιώθεις την ανάγκη να πεις ότι δεν είναι όλοι έτσι. Χαίρω πολύ, δεν είναι όλοι έτσι, αλλά είναι οι περισσότεροι.

Moodus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των ανδρών διαφοροποείται ήδη απο την εφηβική ηλικία.Είναι σύνηθες το φαινόμενο οι άνδρες να θέλουν σεξ και μόνο γιατί η σχέση είναι κάτι που τους “υποδουλώνει” λόγω κοινωνικών και μόνο στερεοτύπων.Η διάθεση και μόνο για σέξ χωρίς να θέλουμε να γνωρίσουμε τον άνθρωπο απέναντί μας σημαίνει αυτομάτως ότι το σεξ έχει μεγαλύτερη σπουδαιότητα από τον άνθρωπο τον ίδιο.Για να μιλήσουμε για ίσα δικαιώματα θα πρέπει η εκκίνηση να είναι η ίδια, εδώ όμως η πατριαρχία διαφοροποιεί την εκκίνηση των ανθρώπων.Όταν μισθολογικά διαφοροποιούμε λόγω φύλου και όχι παραγωγικότητας είναι αστείο να μιλάς για ισότητα φύλων… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το συμπέρασμα ότι η Λένα έχει μόνο τέτοια βιώματα, πως προέκυψε;
Επιπλέον, αν το περιβάλλον της Λένας είναι μισογύνηδες ενώ όλοι οι άλλοι ζούμε στην υπέροχη κοινωνία που περιγράφεις, ποιος διαβάζει όλες τις δημοσιεύσεις και ποιος στέλνει όλες αυτές τις ερωτήσεις; Μακάρι να είσαι στην κατηγορία που περιγράφεις, αλλά αν ήσουν, διαβάζοντας το Α,Μπα, δε νομίζω να κατέληγες ότι “είμαστε υπερβολικές”

Penthesilea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ρε συ πρίγκιπα, γιατί σε ΌΛΑ τα ποστ νιώθεις την ανάγκη να αποδείξεις ότι η Λένα έχει άδικο/είναι προκατειλημμένη/δείχνει μισανδρία ή δεν ξέρω κι εγώ τι; Πρέπει δηλαδή να αυτολογοκρινόμαστε κι εδώ, μην τυχόν και παρεξηγηθεί κάποιος που δεν τα κάνει όλα αυτά; Οκ, δεν τα κάνετε όλοι, το ξέρουμε. Γιατί πρέπει να βάλουμε παντού σχετικό disclaimer; Δεν μπορείτε να κρίνετε πότε μιλάμε για ΟΛΟΥΣ, πότε για την πλειοψηφία και πότε για συγκεκριμένες περιπτώσεις; (Εκτός αν διαφωνείς ότι η πλειοψηφία συνεχίζει να σκέφτεται έτσι, σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις εδώ.)

Femme Farfalle
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Πρίγκηπα, πραγματικά μακάρι να ήταν όλα όπως τα περιγράφεις. Και είσαι τυχερός όντως αν ο κύκλος σου έχει τέτοιες απόψεις. Οι γυναίκες που απολαμβάνουν το σεξ, στον δικό μου ευρύ κύκλο (όχι στον πολύ στενό γιατί αλλιώς δε θα ήταν στενός) το λιγότερο θα χαρακτηριστούν εύκολες από άντρες και κυρίως ΓΥΝΑΊΚΕΣ. Το περισσότερο, θα χαρακτηριστούν τσουλάκια απευθείας χωρίς πολλές περιστροφές. Η έκφραση “καλά, γι’αυτην δε θέλω να ανοίξω το στόμα μου για το τι έχει πάρει” . Ή “πως θα σε παρει στα σοβαρά κάποιος όταν έχει πάει με τη μισή υφήλιο” σου φαίνονται άγνωστες; Μακρινές; Παλιακές; Η γυναικεία σεξουαλική… Διαβάστε περισσότερα »

Scout
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Πρίγκιπα, Από τις αρχές της ιστορίας μέχρι και σήμερα, σωτήριο έτος 2020, οι γυναίκες κακοποιούνται, καταπιέζονται, περιορίζονται, υποβιβάζονται και αδικούνται εξαιτίας της πατριαρχιας η οποία δημιουργήθηκε από ποιους ; Από τους εχοντες εξουσία, δηλαδή τους άντρες. Καλά μέχρι εδώ. Το τι έχουν υποστεί οι γυναίκες κατα την διάρκεια των αιώνων και με ποσο αίμα κέρδισαν καποια στοιχειώδη δικαιώματα πρεπει να σου είναι ήδη γνωστό μιας και είσαι μέλος σε ένα φεμινιστικό σάιτ υποθέτω ότι κάτι πρέπει να σε οδήγησε εδώ, ας πούμε το αγνό ενδιαφέρον. Αυτο που σίγουρα δεν ξέρεις όμως είναι πως είναι να μεγαλώνεις και να ζεις ως… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Πρίγκιπα, προφανώς και η Ελλάδα του 2020 δεν συγκρίνεται με εποχές ή/και περιοχές όπου το να κάνει η γυναίκα ελεύθερα σεξ μπορούσε (μπορεί) να οδηγήσει σε λιθοβολισμό, ή σε κυριολεκτικό εξοστρακισμό από την κοινωνία κλπ. Αλλά από αυτό ως το “απολαμβάνουνει το σεξ χωρίς να την κρίνει κανείς”… Αναρωτιέσαι σε ποιους κύκλους κινούμαστε; Μα εσύ αγαπητέ σε ποιους κύκλους κινείσαι; Των αναρχικών καλλιτεχνών του Ελσίνκι;

mononoke
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η αληθεια είναι οτι κι εμένα λίγο συντηρητική μου φάνηκε η απάντηση. Εκτός κι αν δεν καταλαβα τι σημαινει το σουτ και γκολ. Αν καθε φορά που καποιος θέλει μονο σεξ εμείς σηκωνόμαστε και φευγουμε -ακόμα κι αν θελουμε κι εμείς σεξ-είτε για να παμε κοντρα στο αντρικό προνόμιο (που οκ οντως ειναι υπαρκτό δεν διαφωνώ) ειτε για να μη μας πουν ‘τσούλες’ και στεναχωρηθουμε(!) τοτε δεν θα αλλαξει ποτε τίποτα και θα συνεχιστεί για πάντα το δίπολο ‘οι αντρες θέλουν σεξ οι γυναικες δέσμευση’. Άσε που εν ετει 2020 οι άντρες που σκέφτονται ετσι ειναι κάτι ούγκανοι που δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Πρίγκηπα ας μην κάνουμε τη σύγκριση τι ποσοστό ανδρών vs γυναικών λένε αυτή την ηλίθια ατάκα με το καλημέρα σας, γιατί τότε παίζει και να μεταμορφωθείς σε βάτραχο.

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Σαν γυναίκα που το έχω πει σε άντρες κι έχω κάνει τέτοιου είδους σχέσεις, οφείλω να διαφωνήσω με την απάντηση της Λένας. Συμφωνώ μεν οτι αν σε κάνει να νιώθεις άβολα το λήγεις, αλλά αν θέλεις το ιδιο, ποιό είναι το πρόβλημα; Ναι, είναι πιο δύσκολο να βρεις άντρα να μην πάθει κοκομπλόκο αν το πεις εσύ, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι πρέπει να καταπιεστείς ή να κορoϊδεύεις τον άλλον για να μη σε κακοχαρακτηρίσει (που και να το κάνει, χ@στηκες). Ούτε αντίστοιχα οτι πρέπει να σε κοροϊδεύει ο άλλος, ενώ είναι ξεκάθαρο τί θέλει. Το προνόμιο παραμένει προνόμιο μέχρι… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ειδικά στο κομμάτι με την αμφισβήτηση του προνομιου.

blacktulip
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Well said! <3

Κένταυρος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Συμφωνώ απολύτως!

Hytra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σημειο κλειδί – “το λες για τους δικούς σου λόγους” Po the Panda ποσο συμφωνώ

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Μπα, δε νομίζω να καταλάβουν. Θα λένε πωπω μαναμ αυτή παντρειές ήθελε, τιναφτορε

blacktulip
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ απόλυτα. Αυτό θα σκεφτούν, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο η μέθοδος “σουτ και γκολ”, έτσι άκριτα και σε όλες τις περιπτώσεις είναι αποτελεσματική.

Εξάλλου, γιατί να είναι μεμπτό κάποιος ή κάποια να ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του/της;

Η λύση είναι να κάνει ο καθένας ό,τι πραγματικά θέλει.
Εκείνος της είπε θέλει μόνο σεξ.
Εκείνη τι θέλει πραγματικά;

Αν δεν θέλουν το ίδιο πράγμα, ας το λήξουν. Το μεγάλο ερώτημα, όμως, είναι: Εκείνη μπορεί να ξεχωρίσει τι πραγματικά θέλει, χωρίς να επηρεάζεται από τις επιταγές της κοινωνίας που κακοχαρακτηρίζει μια γυναίκα που θέλει μόνο σεξ;

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

χαχαχαχ έκλαψα με το μαναμ. Πάντως αν αρχίσει και δε τους κάθεται καμία τότε υπάρχει μια ελπίδα να κόψουν αυτές τις ατάκες.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι, και θα πολλαπλασιαστεί αισίως το αγαπημένο είδος του σάλιαγκα που αραδιάζει τις ατάκες που στερεοτυπικά θεωρείται πως θέλουμε να ακούσουμε προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει… (και που εμείς δεν θέλουμε, όχι ΜΟΝΟ αυτό! Ποτέ! Αυτό θα σήμαινε πως βλέπουμε τον άλλον όχι στην ανθρώπινη του διάσταση αλλά ως «κρέας»)
Και από την άλλη έχουμε πήξει στα «καλά παιδιά» και τις «αθώες κορασίδες» και τα παράπονά τους για την ελλιπή εκ των προτέρων ενημέρωση -των κακών μας- προθέσεων…

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το τί λέμε και τί μας λένε δεν μπορεί παρά να έχει συγχρονική αξία. Με αυτή την έννοια σαφώς και κάποιος/α μπορεί να θέλει/χρειάζεται μόνο σέξ όχι απαραίτητα γιατί θέλει να μας πατρονάρει. Άλλωστε το αν βρεθεί σε θέση «ισχύος» έχει να κάνει με το αν τον νοιάζει λιγότερο και όχι αν θέλει μόνο ή και σεξ. Δεν νομίζω πως η ομογενοποιητική διάθεση βοηθάει κανένα. Είναι δεδομένη η πολυπλοκότητα της ανθρώπινης κατάστασης. Μπορεί κάποιος να γνωρίζει πως προτιμάει να είναι μόνος του χωρίς δεσμεύσεις στην καθημερινότητά του και παρ’ όλα αυτά να εξακολουθεί να έχει σωματικές ανάγκες και επιθυμίες. Μπορεί… Διαβάστε περισσότερα »

Wanna bee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Υπέροχο!

Galina Reznikov
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Κλαίω με την ατάκα “Ο ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΕΙΠΕ”.
😂😂
Σαν παραλλαγή του “Simon says” ή “Το δικαστήριο απεφάνθη”!
#génial

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Όποιος το πετάει στο τραπέζι, γνωρίζει ότι είναι λίγες οι πιθανότητες να δεχθεί ο άλλος. Μπορεί συναισθηματικά να είναι αλλού, μπορεί να βγαίνει από μια μεγάλη σχέση ή οτιδήποτε και να μην έχει καν την διάθεση για πολλά πολλά. Εγώ το βρίσκω έντιμο να τοποθετείται κάποιος εγκαίρως και ν αφήνει την επιλογή επάνω σου.

Υγ: Φωτεινή, βγες μέσα από την Λένα!

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πραγματι είναι πιο εύκολο για έναν άντρα να θέλει μόνο σεξ και να πει ότι θέλει μόνο σεξ, όπως και ισχυει ότι υπάρχει η ιδέα στο περιβάλλον μας ότι το σεξ είναι κατώτερο της σχέσης. Από κει και πέρα, όσ@ δηλώνουν ότι θέλουν μόνο σεξ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το κάνουν επειδή όντως αυτό μόνο θέλουν κι αυτό για μένα θα πρεπε να’ναι οκ, ακριβώς για να μη διαιωνιζουμε τα παραπάνω στερεότυπα. Δεν θα σουτάρω κάποιον που θέλει μόνο σεξ, ενώ μπορεί να θέλω ακριβώς το ίδιο,αν δε μου έχει δώσει λόγο να πιστεύω ότι το λέει για να με… Διαβάστε περισσότερα »

toumpitsa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Alla ap thn allh re file ti thes mono sex?Ama thes mono sex phgaine s ena oiko anoxhs. Dialegeis Mia kopela epeidh tha s vgei tsampe?H epeidh goustareis kai ligh epafh, Prin kai meta??
H kai liga sunaisthhmata ap th pleura ths gt etsi niwtheis agas?

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Και αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα να μη διαιωνιζουμε στερεότυπα. Ξέρεις, Τουμπιτσα, το “μόνο σεξ” μπορεί να το ευχαριστηθεί και η γυναίκα. Μπορεί και να το επιδιώξει. Αν τα βλέπουμε όλα με γνώμονα την αντρική επιθυμία τότε τσάμπα μιλάμε τόσο καιρό.

toumpitsa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

σωστο!

ksenia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Νομιζουν οτι ειναι κελεπουρια που ολες οι γυναικες θελουν να τυλιξουν και να παντρευτουν. Σουτ και γκολ ανυπερθετως!

Frost
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το να σου πει από το πρώτο ραντεβού ο/η άλλος/η ότι θέλει μόνο σεξ, εμένα μου φαίνεται για ξεκαθάρισμα κι όχι για πατρονάρισμα. Ναι, έχει το δικαίωμα, για δικούς του λόγους, να μην θέλει να σε γνωρίσει περισσότερο, πέρα από το σεξ. Όπως το έχεις κι εσύ άλλωστε. Δεν είναι κακό. Κακό είναι να σου λέει πράγματα που δεν τα πιστεύει και δεν τα νιώθει. Και για να έχουμε και καλό ερώτημα, αν υποθέσουμε ότι κάποιος σε γνωρίζει και όντως θέλει από εσένα μόνο σεξ, ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος να στο ξεκαθαρίσει και να μην τον βγάλεις στη σέντρα;… Διαβάστε περισσότερα »