Αγαπητή «Α, μπα»: Ο αδερφός μου άλλαξε από τότε που παντρεύτηκε

Η γυναίκα του δεν γουστάρει κανέναν μας

Γεια σου α,μπα. Λοιπόν, ο αδερφός μου ήταν ένας cool τύπος με πολύ χιούμορ και ήμασταν πάντα κοντά μεγαλώνοντας, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον σε ό,τι χρειαζόταν. Τα τελευταία χρόνια, αφού γνώρισε τη γυναίκα του και κάνανε και το παιδάκι τους, έχει χάσει το χιούμορ του, έχει απομακρυνθεί από εμένα, από τα ξαδέρφια μας με τα οποία έχουμε μεγαλώσει μαζί και είμαστε και φίλοι και γενικά έχει απομακρυνθεί από όλους στην οικογένεια. Στον σύντροφό μου, που τον ξέρει 100 χρόνια, του μιλάει συχνά ειρωνικά και με αγένεια πολλές φορές. Η γυναίκα του δεν γουστάρει κανέναν μας, το έκανε σαφές από την αρχή. Αυτό για μένα δεν είχε σημασία, είχα αποφασίσει ότι αυτό που μετράει είναι ο αδερφός μου και δεν θα άφηνα κανέναν να χαλάσει τη σχέση μας, ειδικά τώρα που έχουμε και οι δύο παιδιά και είναι σημαντικό να έχουν επαφή. Επεδίωκα πάντα συνευρέσεις, αγνοώντας τα ξινισμένα μούτρα της γυναίκας του και τις κακίες της όσο κι αν ήθελα να της πω διάφορα, για να μην δημιουργήσω πρόβλημα στον αδερφό μου αλλά και γιατί ξέρω ότι δεν θα κερδίσω τίποτα. Εκείνος θα την υπερασπιστεί και θα δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερο χάσμα ανάμεσά μας. Είναι ένα πολύ γλυκό και τρυφερό παιδί, μου έχει σταθεί σε δύσκολα, ήταν πάντα κοντά μας, τώρα όμως έχει αλλάξει και αυτό είναι κάτι που το έχουν παρατηρήσει όλοι, όχι μόνο εγώ. Θέλω να του μιλήσω για όλα αυτά που με στεναχωρούν. Να το κάνω ή να συνεχίσω να κάνω τη χαζή ώστε να διατηρήσω αυτή τη σχέση, που για μένα είναι σημαντική. Ποια είναι η γνώμη σου;

rania

Η γνώμη μου είναι ότι είναι πολύ βολικό να αποδίδεις την αλλαγή σε έναν τρίτο άνθρωπο, στην «ξινή», αλλά δεν σε βοηθάει καθόλου μακροπρόθεσμα. Δεν πάει έτσι. Αυτός την διάλεξε. Αν έκανε λάθος που την διάλεξε, μπορεί να το αντιμετωπίσει. Αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι, είναι αν είναι ευτυχισμένος με την ζωή του όπως έχει εξελιχθεί.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

42 points
Upvote Downvote

21
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
15 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
18 Συντάκτες σχολίων
ZazSiaandi @no_rootsEderra Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Sia
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Sia

Όντως είναι εύκολο να κατηγορούμε τη “ξινή”. Αναρωτιεμαι ποια προσωπικά της όρια πιθανώς έχουν παραβιαστει για να μη θέλει και πολλά πολλά. Ακόμη κι αν είστε σίγουροι ότι όλο το τσούρμο από αδέρφια ξαδερφια και συντρόφους των παραπάνω φέρθηκαν άψογα και είστε σίγουροι ότι κάνεις δεν έκανε ή δεν είπε καμία χοντράδα από τις αρχές ακόμη της σχέσης τους, είναι λίγο άδικο να της ρίχνετε όλο το φταίξιμο. Αυτό δείχνει και μια έμμεση υποτίμηση στον αδελφό σου. Τόση αμφιβολία έχετε ότι μπορεί να διάλεξε σωστά έναν άνθρωπο που του ταιριάζει; Αφού αμφιβαλλετε και ανησυχείτε τότε μπορείς να τον ρωτήσεις αν… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Πολύ ωραία η περιγραφή των “δεμένων” σογιών, έτσι ακριβώς είναι (μπλιαχ).

Sia
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Sia

@no roots ευχαριστώ! μακάρι να μην ήταν τόσο συχνο αυτό το φαινόμενο αλλά δυστυχώς είναι..

andi @
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αχ αυτά τα σόγια!!! Πολύ καταπίεση!!! Όλοι θέλουν – πρέπει να τα ξέρουν όλα για όλους, αυτοί είναι πάντα καλύτεροι από τους άλλους, είναι αγενείς και το χιούμορ σημαίνει προσβολές σε οποίους διαφωνούν μαζι τους σε οποιοδήποτε επίπεδο, και φυσικά πάντα λένε τα δικά τους και δεν χωράει κανένας καινούριος στην παρέα (βλέπε ταίρια αδερφών, ξαδερφων κλπ) οπότε είναι λογικό να μη γουστάρουν αυτές τις παρέες οι σύντροφοι των μελών των ασφυκτικά δεμένων σογιων….

Sia
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Sia

Ναι andi!! Και κάποια ταίρια αφομοιωνονται και γίνονται αποδεκτά εν τέλει και μπαίνουν κι αυτά στο παιχνίδι να κρίνουν τους υπόλοιπους μαζί με το original σοι(βλέπε η παλιά νύφη την καινούρια νύφη, ο παλιός γαμπρός το νέο γαμπρό κλπ) Κι αυτό έχει να κάνε με το ποσό ταιριάζουν με τη νοοτροπία της μικρής τους αγέλης και με το πόσο τους εξυψώνουν και πάνε με τα νερά τους. Και φυσικά με το ποιανού ταιρι υπήρξαν αυτοί… δεν έχουν όλοι την ίδια δυναμική στα σόγια, κάποιοι κάνουν ό, τι γουστάρουν (σχεδόν) και δε λέει κανείς κουβέντα και κάποιοι τρώνε τόση κριτική και… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Ένας φίλος μου από τότε που τα έφτιαξε με μια κοπέλα έχει ψιλοχαθει. Πολύ βολικό θα ήταν να κατηγορουσα αυτήν. Άλλωστε το βλέπω ότι δε με γουστάρει, και συζητώντας με κοινούς φίλους διαπίστωσα ότι μάλλον ούτε κι αυτούς πρέπει να τους πάει ιδιαίτερα. Όμως αυτό που λέω είναι αυτός αυτή διάλεξε. Αν ήθελε θα μας έβλεπε περισσότερο. Δε θεωρώ ότι φταίει αυτή, που δικαίωμα της να μη με γουστάρει στην τελική. Περισσότερο εκνευριζομαι το φίλο μου, είμαστε φίλοι είκοσι χρόνια, αν αυτός ας πούμε δεν της μίλησε ποτέ για μένα και τι σχέση εχουμε και με είδε ξαφνικά μια μέρα… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πολύ σωστή παρατήρηση. Κι εμείς έχουμε στην παρέα παιδικό φίλο όπου η κοπέλα του όχι απλά μας αντιπαθεί…αλλά έχει ζητήσει να μην έχει επαφές με αρκετούς φίλους και φίλες του, ιδίως τις γυναίκες όμως. Το συγκεκριμένο άτομο στη ζωή του προ σχέσης ήταν κλαμπάκιας, έκανε modelling παράλληλα με την κύρια δουλειά του και γενικά ήταν η ψυχή της παρέας. Μετά τη σύντροφο στροφή 180 μοιρών, μιλάμε για ακραία αλλαγή όμως. Διέγραψε social media, μπορεί κάποια φίλη να τον δει στο δρόμο και να μη τη χαιρετήσει και άλλα πολλά. Στην αρχή κι εμείς τα ρίξαμε στη σύντροφο, αλλά μετά συνειδητοποιήσαμε… Διαβάστε περισσότερα »

αεράκι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Νομίζω πως όταν παρατηρούμε τέτοια αλλαγή συμπεριφοράς σε έναν δικό μας άνθρωπο λόγω συναναστροφής του με κάποιον άλλο (είτε σύζυγο είτε φίλο είτε συνάδελφο κλπ), αυτό που μας ενοχλεί και μας τρομάζει είναι η συνειδητοποίηση πόση επιρροή μπορεί να έχει ο όποιος άλλος στον άνθρωπο που εμείς γνωρίζουμε καλά. Επειδή κι ο δικός μου αδερφός έχει την ίδια ακριβώς συμπεριφορά με της ερωτώσας, εγώ κατέληξα ότι δεν θα του κάνω ευθέως συζήτηση αποδίδοντας ευθύνες στη γυναίκα του, στους φίλους του, στον έναν ή στον άλλον, αλλά όταν κάτι με ενοχλεί στη συμπεριφορά του θα του το λέω επί τόπου. Πχ… Διαβάστε περισσότερα »

Τετράγωνη Λογική
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό που σχολιάζετε τον σύντροφο του εξαφανισμένου ή αλλαγμενου φίλου ή συγγενή ως ξινό η κακιασμένο κλπ πολύ με ενοχλεί. Και ακόμα περισσότερο με ενοχλεί που αποδίδετε σε αυτόν την εξαφάνιση ή την αλλαγή. Το ότι δεν ταιριάζει το σόι σου με τη νύφη σου δε σημαίνει ότι είναι κακία, ξινή και έχει μετατρέψει τον αδελφό σου σε άβουλο ων που τον κάνει ο,τι θέλει. Επιλογή του είναι. Ούτε του είπε αυτή να μιλάει ειρωνικά στον δικό σου σύντροφο. Αυτός είναι πλέον ο χαρακτήρας του αδελφού σου. Οι άνθρωποι αλλάζουν. Προτιμάει ξεκάθαρα να μη κάνει παρέα μαζί σας και να… Διαβάστε περισσότερα »

Peggy Olson
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ιστορία πιο παλιά και από τις πέτρες . Δεν ξέρω, εμένα με θύμωσε πάντως ο αδερφός . Άκου να μιλάει ειρωνικά και με αγένεια ! Δε θα το ανεχόμουν, ούτε θα αποζητούσα επαφές. Άμα δε θέλει , τη βόλτα του .
Η απομάκρυνση ενδεχομένως να τον ταρακουνούσε κιόλας, να τον προβλημάτιζε.

andi @
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μάλλον έτσι νιώθει και η γυναίκα του για τον τρόπο που της φέρονται… Γι αυτό μπορεί να τους μιλάει ειρωνικά πλέον. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Bomba
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Ας μην υποκρινόμαστε ότι ένας πολύ κοντινός άνθρωπος (όπως σύντροφος, φίλος) δεν μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την γνώμη μας για κάποιον άλλον ή κάτι άλλο (ανθρώπους, μουσική, πολιτικές απόψεις, χρήματα κλπ). Σίγουρα παίζει ρόλο στην απομάκρυνση η όποια εμπάθεια έχει η γυναίκα του, ΑΛΛΆ εάν τον αγαπάτε και νοιάζεστε να είστε κοντά ίσως πρέπει να επισημάνετε τα όποια αρνητικά στη συμπεριφορά του, όπως θα κάνατε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση (όχι κατηγορώντας τη γυναίκα του ή κάνοντας άλλες υποθέσεις για την αιτία της συμπεριφοράς του). Η αλλαγή στη συμπεριφορά του θα μπορουσε να είναι διαφορετική και να είχε άλλη… Διαβάστε περισσότερα »

patatakia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να πω κι εγώ το δικό μου, γιατί την αντίστοιχη ιστορία την έχω δει από κοντά γνωρίζοντας την πλευρά της ‘ξινής νύφης’. Στη δική μου ιστορία λοιπόν η κοπέλα (συγγενής και στενή μου φίλη) ενοχλήθηκε και δεν ήθελε πολλά πολλά με το σόι του άντρα της και τις αδερφές του επειδή μετά από χρόνια σχέσης και γάμο δεν εννοούσαν να καταλάβουν ότι ο αδερφός τους έχει πλέον δική του οικογένεια και σπίτι και δεν μπορεί να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος για μηνύματα, τηλέφωνα και οικογενειακές υποθέσεις των αδερφών και των γονιών κι ότι η οικογένεια δεν μπορεί να έχει… Διαβάστε περισσότερα »

Θεριό
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και πόσες φορές εμείς είμαστε οι άλλοι ε; Πόσοι ίσως υπάρχουν κοντά μας που λένε “άλλαξε από τότε που είναι με αυτόν/ην” κι εμείς νιώθουμε ίδιοι…

Karamouza
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Αγαπητη Ρανια εμένα θα με προβληματιζε αυτο. Ακομα κι ετσι να ειναι (να μη θελει να σας βλεπει αυτη), κι ακομη κι αν ο αδερφος σου ειναι τετοιο αβουλο ον που να αγεται και να φερεται απο αυτην (γιατι αυτο μας λες στην ουσια), αυτη γιατι να μη σας θελει τοσο πολυ πχια?!?! Ποσο περιεργη θες να πιστεψουμε οτι ειναι? Μηπως της ειπατε κανατε κι εσεις κατι και συνεχως της δειχνετε οτι δεν τη πατε? Μηπως πατε να της επιβληθειτε οικογενειακως? Γιατι και να μη σας χωνευε μια επισκεψη για τα ματια θα την εκανε, αμα δε θελει να σας… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Μπορει να εκανες κατι και να τον ξενερωσες. Μπορεί εσύ να είσαι ξινή απέναντι στη γυναίκα του. Χίλια μπορεί, αλλά μαλλον τον εχει ρουφηξει το μαγκανοπηγαδο.