Αγαπητή «Α, μπα»: Ντρέπομαι να του ζητήσω πίσω τα 15 εύρω

Εδώ και ένα χρόνο είμαι γραμμένη σε μία σχολή χορού. Πληρώνουμε συνδρομή μηνιαία. Έγινε μια ξαφνική διακοπή των μαθημάτων λόγω του ιού

Γεια σου Αμπα, περί καλών τρόπων ο λόγος. Εδώ και ένα χρόνο είμαι γραμμένη σε μία σχολή χορού, τμήμα αρχαρίων / ερασιτεχνών. Πληρώνουμε συνδρομή μηνιαία. Έγινε μια ξαφνική διακοπή των μαθημάτων λόγω του ιού, με αποτέλεσμα να έχουμε κάνει μόνο τα μισά μαθήματα του μήνα. Μας έστειλαν μήνυμα ότι όταν ξαναρχίσουν τα μαθήματα θα μας δώσουν δωρεάν τον μισό τρέχοντα μήνα, μιας και στην ουσία μας χρωστούν υπηρεσίες μισού μήνα. Εναλλακτικά, όσοι θέλουν μπορούν να ζητήσουν τα συγκεκριμένα λεφτά πίσω. Εγώ δε σκοπεύω να συνεχίσω γιατί μάλλον θα έχω φύγει από την πόλη, αλλά ντρέπομαι να ζητήσω πίσω 15 ευρώ (τα χρήματα που αντιστοιχούν στον μισό μήνα). Κυρίως επειδή με τον ιδιοκτήτη/ χορογράφο χαιρετιόμαστε, κάναμε πλάκα κλπ, οπότε το βρίσκω λίγο άκομψο να τον βάλω σε κόπο για 15 ευρω. Ποια πλευρά μου έχει δίκιο λοιπόν? Αυτή που σκέφτεται να τα ζητήσει ή η άλλη?

– χορεύτρια για κλάματα

Τι σχέση έχει η πλάκα που κάνετε στον διάδρομο με τα δεκαπέντε ευρώ; Ποιος είναι ο κόπος; Θα τα βγάλει από το ορυχείο με δυναμίτες για να σου τα δώσει;

Αν σου φαίνονται ψίχουλα τα δεκαπέντε ευρώ, εσύ ξέρεις. Αλλά «ο κόπος» και το «γεια» δεν είναι λόγοι για να μην τα ζητήσεις. Αυτό ισχύει έτσι κι αλλιώς, αλλά ακόμη περισσότερο όταν από την δική τους πλευρά είναι τόσο εντάξει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

40 points
Upvote Downvote

34
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
26 Θέματα σχολίων
8 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
28 Συντάκτες σχολίων
ΗγραβατατουτσιπραlionessangusAlternative Girl Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Symbolis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Σπάνια περίπτωση ήθους ο ιδιοκτήτης της σχολής. Στην Αθήνα κάνουν όλοι την πάπια. Εγώ θα του τα χάριζα ως επιβράβευση, να πληρώσει και το νοίκι του.

citizenOfTheWorld
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Well said

Μπούκλα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μπράβο στη σχολή χορού που υπήρξε τόσο εντάξει και δεν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις περιστάσεις. Προσωπικά, λίγο πριν ξεσπάσει το θέμα με τον ιό, είχα κλείσει θέση για ένα σεμινάριο σε χώρο τέχνης στο κέντρο της Αθήνας πληρώνοντας πάνω από το 50% του ποσού. Με το που ξέσπασε η κρίση και χωρίς ακόμα να έχουμε ξεκινήσει ούτε μισό μάθημα, βγήκε ανακοίνωση ότι τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά. Το σκέφτηκα λίγο, αλλά δεν το ήθελα έτσι, γιατί προτιμούσα να το κάνω όταν κάποια στιγμή θα μπορούσα να έχω προσωπική επαφή με τον καθηγητή/καθηγήτρια για να μου δίνει άμεσες κατευθύνσεις για τη… Διαβάστε περισσότερα »

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Επίσης, δικαιούται να σου ζητήσει προκαταβολή το 50 % ; Γιατί για ορισμένες υπηρεσίες το ποσό αυτό είναι max 10 % (Γενικά είναι παράνομη η τακτική που έχουν πολλοί χώροι όπως γυμναστήρια και ινστιτούτα αισθητικής κλπ να ζητούν εξόφληση ποσού) . Υπαναχώρηση συμβασης με επιστροφή χρημάτων δεν δικαιούσαι ούτως η άλλως ; ( Σου κρατούν ένα ποσό που αντιστοιχεί στις υπηρεσίες που έχεις ήδη λάβει , πχ μαθήματα μιας βδομάδας, όχι όλο το ποσό). Και τέλος, υπογράψατε κάποια σύμβαση στη σχολή;

Μπούκλα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχεις δίκιο σε όλα. Σύμβαση δεν υπογράψαμε, όχι. Ως προς το ύψος της νόμιμης προκαταβολής, δεν το θυμάμαι για να είμαι ειλικρινής. Όταν κατά την εγγραφή μου ζήτησαν εξόφληση η τουλάχιστον το 50% του ποσού, μου κλώτσησε πολύ, αλλά δεν έφερα αντίρρηση, γιατί ήμουν αποφασισμένη κ ήθελα πολύ να κάνω το σεμινάριο. Κακώς. Ναι, είναι παράνομο να μη σου αναγνωρίζουν το δικαίωμα υπαναχώρησης. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν είχαμε προλάβει να κάνουμε ούτε ένα μάθημα όταν ανακοινώθηκε η καραντίνα και εγώ επικαλέστηκα τους λόγους ανωτέρας βίας γιατί ισχυρίζονταν ότι τα μαθήματα θα γίνουν έτσι κ αλλιώς με σκαιπ. Τελείως ατοπο και… Διαβάστε περισσότερα »

Γβρμ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Αν αποφασίσεις να μην τα πάρεις πίσω κάνε το οπωσδήποτε για τους σωστούς λόγους και με τον σωστό τρόπο. Οι σωστοί λόγοι είναι ότι πιστεύεις ότι είσαι ευχαριστημένη γενικά ώστε να σου βγαίνει να αφήσεις φιλοδώρημα 15 ευρώ (με την προϋπόθεση ότι εσένα δεν θα σου λείψουν, εννοειται), για να στηρίξεις μια επιχείρηση που επληχθη και θα συνεχίσει να πλήττεται λόγω της κατάστασης. Ο σωστός τροπος είναι να το πεις: “δεν θα επιστρέψω αλλά δεν χρειάζομαι τα χρήματα πίσω, σας ευχαριστώ για τα μαθήματα ως τώρα κι ελπίζω να μπορέσω να ξαναέρθω κάποια στιγμή”. Έτσι ούτε εσυ θα αισθάνεσαι κορόιδο,… Διαβάστε περισσότερα »

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μα οι ίδιοι προτείνουν αυτές τις δύο λύσεις. Ποιο το πρόβλημα; Ή να συνεχίσετε τα μαθήματα χωρίς να πληρώσετε ή να σας επιστραφούν τα χρήματα. Τι 50 τι 15 τι 5; Αν τα χρωστούσες εσύ τα 15€ δεν θα τα έδινες επειδή γελάτε δίπλα από τους καθρέφτες καθώς πίνετε νερό; Μη χειρότερα.

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Α καλά. Εγώ κάνω πιλάτες σε στούντιο. Μηνιαία συνδρομή 50 ευρώ τον μήνα. Είχαμε κάνει τον μισό μήνα όταν κλείσαμε. Δε μας έχουν πει τπτ για τα χρήματα ή τη συνδρομή αν ξανανοίξουμε. Δεν έχω σκοπό να ξαναπάω για φέτος, καθώς φοβάμαι τον συνωστισμό και κάνω μόνη μου στο σπίτι και αγόρασα και μικροόργανα. Με το που ανοίξουν, θα τους πάρω τηλέφωνο και θα ζητήσω τα 25 μου ευρώ! Με την pilates instructor μου συμπαθιόμαστε ιδιαίτερα. Αλλά όχι τόσο ώστε να της χαρίσω 25 ευρώ (περίπου 1/3 μικτά μίας εφημερίας μου). Δικά σου είναι τα χρήματα, και σου τα δίνουν… Διαβάστε περισσότερα »

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Lioness τα 25 ευρώ είναι το 1/3 μιας εφημερίας σου ;

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Περίπου γράφω. Για την ακρίβεια, το ωρομίσθιο σε μία καθημερινή είναι 4.48 ευρώ για τις μη νυκτερινές ώρες (ξεκινώντας να υπολογίζεις μετά τις 15.00 που λήγει το καθημερινό ωράριο) και 5.10 ευρώ για τις νυκτερινές ώρες (23.00-08.00). Μικτά. Do the math.

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Βασικά 45 βγαίνει το βράδυ, όχι 75. Αλλά δεν το ρώτησα για την ακρίβεια απλώς το είχα διαβάσει λάθος και μου φάνηκε ότι αναφέρεσαι σε ποσό που παίρνεις ως υπερωρίες, όχι συνολικα. Στα πλαίσια αυτά δεν μου φάνηκαν τα 25 ευρώ τόσο μεγάλο ποσό για αυτό η αρχική ερώτηση.

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

45 (νύχτα) + 36 (15:00- 23:00 Χ 4.5 ευρώ) = 81
81/3= 27
Υπερωρίες δεν παίρνουμε. Άμα θέλει κάποιος να κάτσει και 5-6 ώρες μετά το πέρας του κανονικού ωραρίου (που καθόμαστε συχνά, αλλιώς οι δουλειές δε βγαίνουν), πρόβλημά του.

Why deny the obvious
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν ξέρω κατά πόσο σου λείπουν 15 ευρώ και αυτό είναι αρκετά σημαντικό. Αν δεν σου λείπουν τόσο πολύ, θα πρότεινα να μην τα ζητήσεις πίσω. Δεν είναι θέμα αν υπήρξατε φιλικοί η όχι. Η σχολή πρότεινε να τα δώσει πίσω και πολύ καλά έκανε, αλλά είμαι σίγουρη ότι η ψυχούλα τους το ξέρει. Το μέλλον όλων αυτών των στούντιο και η ζημιά που πάθανε είναι μεγάλη. Και πάλι, αν τα χρειάζεσαι πολύ ζητά τα, αν όχι θα πρότεινα να κανεις την καλή σου πράξη, ειδικά αν ήσουν ικανοποιημένη από τη δουλειά και την έως τώρα συμπεριφορά τους.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Γραμματεία δεν έχει αυτή η σχολή χορού; Ζήτησέ τα από τη γραμματεία αν ντρέπεσαι τον ιδιοκτήτη. Όπως και να ‘χει, σιγά τον κόπο, ειδικά αφού εκείνοι το πρότειναν.

Επίσης, λες ο ιδιοκτήτης να σου χάριζε 15€ από τη συνδρομή επειδή χαιρετιέστε και κάνετε πλάκα;

flavors
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Αφού χαιρετιόσαστε και κάνετε πλάκα ακόμα καλύτερα.
Ρε τάδε μου να σου πω, λόγω του ότι θα φύγω από την πόλη αυτή και δυστυχώς δεν θα μπορέσω να συνεχίσω στη σχολή όταν ανοίξει, είδα πως γράψατε πως υπάρχει δυνατότητα επιστροφής του ποσού του εξοφλημένου μήνα. Πότε μπορώ να περάσω να τα πάρω;
Απλά και όμορφα.

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν θα τον βάλεις σε κανέναν κόπο, σκέψου όμως ότι αυτοί ζημιωθηκαν πολύ περισσότερο από εσένα, οπότε, αν δεν σου είναι απαραίτητα, άφησε τα.

A-GiveLove💕
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Νά σού πω την γνώμη μου.. επειδή έπεσα και εγώ στην ίδια παγίδα.. ξεκίνησα μαθήματα γιόγκα όπου εκεί έδινα πάνω από 50 ευρώ αλλά ήμουν ευχαριστημένη ανάλογα με τις ώρες που έκανα.. κάπου Χριστούγεννα και Πάσχα με έπιασαν οι γκρίνιες μου . Μα γιατί να δίνω τόσα αφού χάνουμε τόσα μαθήματα… Μετά έκατσα και σκέφτηκα… Τα μαθήματα αυτά ήταν σημαντικά για μένα. Όμως η σχολή έχει και τα μηνιαία έξοδα και άρχισα να το κάνω δικό μου και σταμάτησε να με πειράζει. Μέχρι που έφτασα στο άλλο άκρο. Όταν σταματήσαμε λόγω κορονοιου ξεκινήσαμε διαδικτυακά . Συγχαρητήρια σε όσους καταφέρνουν να… Διαβάστε περισσότερα »