Αγαπητή «Α, μπα»: Νιώθω τύψεις που δεν θέλω να δουλέψω

Εχω δουλέψει στο παρελθόν, ξεζουμίστηκα, δεν είδα να αντλώ κάποια τρομερή ικανοποίηση

Λοιπόν ζω με τον άντρα μου και το παιδί μας, δε δουλεύω (έχοντας κάνει πολύχρονες σπουδές), έχω την τύχη να μου έχουν γράψει οι γονείς μου ένα ακίνητο που νοικιάζω, που μετά την εφορία, και μαζί με το μισθό του συζύγου, φθάνουν για να ζούμε όχι πλούσια, αλλά ούτε και να μετράμε το ευρώ. Μεσαία τάξη μας λες. Όμως νιώθω τύψεις – όχι που δε δουλεύω, αλλά που δε θέλω να δουλέψω -προς το παρόν τουλάχιστον. Δεν το νιώθω σαν ανάγκη, καθόλου. Εχω δουλέψει στο παρελθόν, ξεζουμίστηκα, δεν είδα να αντλώ κάποια τρομερή ικανοποίηση. Απ ‘ την άλλη είναι κι αυτοί που σηκώνουν το φρύδι: “τα βρήκες έτοιμα” και λένε πως ο απογαλακτισμός δεν συμβαίνει ποτέ αν δεν το’ χεις δουλέψει εσύ η ίδια το χρήμα που ξοδεύεις. Δηλαδή τι; Τι λες εσύ;

HJKL

Αν πούμε ότι ισχύει. Ας μην απογαλακτιστείς. Και τι έγινε;

Αυτά είναι οι μπαρούφες που μας ταΐζει ο καπιταλισμός για να μην ξεσηκωνόμαστε να φάμε τους ζάμπλουτους στις γκιλοτίνες. Να μην έχεις καθόλου τύψεις. Σου εύχομαι να βρεις αυτό που σου δίνει ικανοποίηση, να το κάνεις, και να το κάνεις καλά, κι ας είναι ό,τι θέλει. Ακόμα κι αν είναι το τίποτα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

135 points
Upvote Downvote

32
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
27 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
29 Συντάκτες σχολίων
Barbie ζωντοχήρα😘Wolfcrydidi Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ποιοι είναι αυτοί που σηκώνουν το φρύδι; Και γιατί σε ενδιαφέρει η άποψή τους δηλαδή; Αυτοί που έχουν άποψη γι’ αυτό, μάντεψε, θα είχαν και οποιαδήποτε άλλη επιλογή έκανες, αν δούλευες θα έλεγαν, ξερωγώ, α, το παιδί το μεγαλώνουν οι ξένες και αυτή κάνει καριέρα, αν έκανες κάτι άλλο θα έλεγαν κάτι άλλο, μια φορά αποψάρα θα είχαν.
Κάποιοι άνθρωποι γεννήθηκαν με περιουσία, κάποιοι γεννήθηκαν πολύ όμορφοι, άλλοι πολύ έξυπνοι, άλλοι με όλα αυτά και παραπάνω, άλλοι κάτι άλλο, τι επιχείρημα είναι αυτό “τα βρήκες έτοιμα”; Ναι, τα βρήκα έτοιμα, ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα είπαμε;

Meddle
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Alethiometer, σίγουρα αυτοί που λένε την άποψη τους ενδόμυχα ζηλεύουν γιατί δεν έχουν την ίδια δυνατότητα με την κοπέλα και στάζουν χολή!!

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Και τι μας νοιάζει τι βλάβη έχουν; Όοοολα εμείς θα τα λύσουμε πχια; Άντε με τον κάθε κακοπροαίρετο μουρλοκακομοίρη που θα μας φυτέψει στα καλά του καθουμένου κι ενοχή! (Κι εγώ δεν έχω την ίδια δυνατότητα με την κοπέλα, και φυσικά θα ήθελα να είμαι στη θέση της -όπως και πολλοί άλλοι άλλωστε- αλλά ποιον ακριβώς θα ωφελούσε να ζηλεύω, δεν ξέρω…)

Meddle
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δε θα λύσουμε τα ψυχολογικά των άλλων εμείς, αλλά δυστυχώς πολλές φορές συνανστρεφόμαστε ανθρώπους (αναγκαστικά) που αν τολμήσουμε να είμαστε σε καλύτερη οικονομική κατάσταση, ακούμε τα εξαμάξης. Και δεν είναι εύκολο να απαντάμε πάντα σε επιθέσεις άσε που απο ένα σημείο και μετά καταντάει και κουραστικό. Συμφωνώ μαζί σου ούτε εγώ έχω την οικονομική δυνατότητα με τη γραφούσα αλλά το να φθονώ έναν άνθρωπο (για τον οποιοδήποτε λόγο), σίγουρα θα έκανε κακό σε μένα και μόνο σε μένα..

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Εγώ πάντως τώρα στην καραντινα καταζηλεψα αυτές που κάθονται σπίτι και ασχολούνται με μαγειρική, δημιουργίες, έχουν χρόνο για τον εαυτό τους κτλ (χωρίς παιδιά εννοείται 😁). Δε θα αντάλλαζα την ανεξαρτησία μου φυσικά, αλλά ότι καταζηλεψα, καταζηλεψα, δε το αρνούμαι. Το μόνο που πρέπει να σκεφτείς είναι αν έχεις plan b αν αλλάξει κάτι από τις σταθερές σου (ενοίκιο, σχέση με σύζυγο κτλ).

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Οι άνθρωποι δουλεύουμε πρώτον) για να επιβιώσουμε και δεύτερον) για να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι. Από εκεί και πέρα, δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος να χαίρεται που δουλεύει.

eraki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μην ακούς κανέναν!

Σαν να το έγραψα εγώ! Όντως ακριβώς στην ίδια κατηγορία, με σωστή διαχείριση να μη χρειάζεται να δουλέψω, απολαμβάνω όσο τίποτα το μεγάλωμα των παιδιών μου. Ούτε νταντάδες ούτε γιαγιάδες.

Και αντιμετωπίζω τα ίδια « και δηλαδή νοικοκυρά θα μείνεις μια ζωή; ( πόσο αρνητικό πρόσημο!! Ότι θέλω θα μείνω ρε φίλε) Γιατί σπούδασες; Δεν σου λείπει η δουλειά; Δε βαριέσαι σπίτι με τα παιδιά; (!!!!!!) κλπ κλπ
Είμαι εγώ και η οικογένειά μου καλά; Έληξε! Στο μέλλον αν αλλάξω γνώμη δεν ξέρω, αλλά θα είναι δική μου επιλογή, όχι του περίγυρου.

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Εμένα το μόνο μου θέμα είναι να μην εξαρτώμαι από κάποιον. Αν είχα χρήματα, πχ. από κληρονομιά, ή γιατί είχα.πλούσιους γονείς καθόλου δε θα μ’ενδιέφερε να δουλέψω. 25 χρονάκια σκληρότατης εργασίας. Μμμμ είμαι οκ. Αν δε χρειαζόταν δε θα είχα καμία ενοχή. Κάτσε να το χαρείς.

TheMaleGaze
Επισκέπτης
Συμμετέχων
TheMaleGaze

“Αυτά είναι οι μπαρούφες που μας ταΐζει ο καπιταλισμός για να μην ξεσηκωνόμαστε να φάμε τους ζάμπλουτους στις γκιλοτίνες”

Το θέλω τυπωμένο σε καλοκαιρινό t-shirt. Αν γίνεται με μια γκιλοτίνα από κάτω.

Intrusive Thot
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ πάντως λέω ότι πάρα πολλοί θα ’θελαν πάρα πολύ να είναι στη θέση σου. Κακά τα ψέματα, δεν βρίσκουν όλοι εκπλήρωση μέσω της δουλειάς τους, ούτε αποτελούν όλες οι δουλειές λειτούργημα ή προσφέρουν τα ίδια στην ανθρωπότητα. Κάποιοι δεν νιώθουν εκπλήρωση ούτε εργαζόμενοι σε δουλειές που θεωρούνται γενικά λειτούργημα, κάποιοι πάλι κάνουν και διεκπεραιωτικές δουλειές με ευσυνειδησία και νιώθουν ότι προσφέρουν κάτι and everything in between. Γενικά είναι μια άβολη πραγματικότητα να σκεφτούμε ότι (κάποιοι; πολλοί; οι περισσότεροι;) ξοδεύουμε τεράστιο μέρος της ζωής μας απλώς για να επιβιώνουμε και να εξασφαλίζουμε τα βασικά (ή και τα ραπανάκια για την… Διαβάστε περισσότερα »

Barbie ζωντοχήρα😘
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Γιατι νιωθω μια ανακουφηση; ειχα σκοπο να κανω επενδυσεις με τις οικονομιες μου με απωτερο σκοπο καποια στιγμη να σταματησω να δουλευω και να εχω παθητικο εισοδημα, ενω παραλληλα θα ασκω ενα επαγγελμα που πραγματικα μου αρεσει απλα δεν εχει καθολου καλες απολαβες… Αλλα ενιωθα οτι σχεδιαζα κατι σχεδον ανηθικο, δεν ξερω γιατι

LaPerdizTropical
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Barbie ζωντοχήρα, και εγώ αυτό το σχέδιο είχα, να επενδύσω ώστε στο μέλλον να έχω παθητικό εισόδημα. Δεν ένιωθα οτι σχεδιάζω κάτι ανήθικο αλλά οτι μου ήρθε η πιο φοβερή ιδέα, το έλεγα γεμάτη ενθουσιασμό σε φίλους και γνωστούς αλλά κανείς δεν αντέδρασε ευχάριστα, με κοιτούσαν παθητικά και επικρατούσε λίγο μια αμηχανία, μια μουγκαμάρα σα να μην ξέρουν πως να συνεχίσουν την κουβέντα. Μόνο μία συμμερίστηκε τον ενθουσιασμό μου, η οποία είχε το ίδιο mindset και είχε κάνει το ίδιο. Δε ξέρω γιατί τέτοιες αντιδράσεις

Barbie ζωντοχήρα😘
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ισως γιατι στο μυαλο μας παθητικο εισοδημα= μη εργασία ; τεμπελια;

mm80
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είτε δουλεύεις είτε όχι κάτι θα βρουν οι καλοθελητες να στη πουν….π.χ αν δούλευες θα σε γέμιζαν τύψεις που αφήνεις τα παιδιά σε νταντά ….κλπ .Σημασία έχει πώς αισθάνεσαι εσύ και αν είσαι καλά με την επιλογή σου ΕΣΥ και η οικογένειά σου . Το τι πιστευουν οι άλλοι δεν σε αφορά!!!! Ίσως σε ζηλεύουν…. Εγώ παραιτήθηκα από τράπεζα μόλις έκανα παιδί με εθελουσία γιατί μου έβγαζαν τη ψυχή και ήταν εντελώς τοξικό περιβάλλον . Δεν είχα τόσο μεγάλη οικονομική ανάγκη και έχω βασιστεί σε κάποιο ακίνητο .Υπάρχουν άτομα που τους κάνει εντύπωση που άφησα τη τράπεζα … ε και… Διαβάστε περισσότερα »

salt and pepper
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αμα ο άντρας σου δεν έχει πρόβλημα, όλα καλά. Κι έπειτα, ασχολείσαι με το σπίτι και το παιδί, φαντάζομαι. Δουλειά δεν είναι κι αυτή;