Αγαπητή «Α, μπα»: Νιώθω προδομένη από τη φίλη μου

Και ενώ θα έπρεπε να χαιρόμουν που θα συνεργαστώ με τη φίλη μου, νιώθω προδομένη και δεν μου βγαίνει να συνεργαστώ μαζί της

Αγαπητή Α μπα, νιώθω προδομένη από μια πολύ καλή μου φίλη. Αρχές Γενάρη φέτος μια καθηγήτρια μου ανέθεσε μια εργασία λέγοντας μου ότι βλέπει μέλλον σε εμένα και ταλέντο! Όταν το έμαθε η φίλη μου όμως, αφού με συγχάρηκε για την επιτυχία μου πήγε βρήκε την καθηγήτρια και της ζήτησε να συμμετέχει και αυτή λέγοντας μου τη δικαιολογία “όταν βρίσκουμε ευκαιρίες πρέπει να τις αρπάζουμε”. Και ενώ θα έπρεπε να χαιρόμουνα που θα συνεργαστώ με τη φίλη μου, νιώθω προδομένη και δεν μου βγαίνει να συνεργαστώ μαζί της. Αυτό γιατί ξέρω ότι αν ήταν το αντίθετο δεν θα είχα την ίδια αντιμετώπιση. Δεν μπορώ να της μιλήσω για αυτά που νιώθω γιατί θα φανώ κακιά και ότι δεν θέλω το καλό της, κάτι που δεν ισχύει. Τι να κάνω?

– Ελένη

 

Επειδή θα συνεργαστείτε, δεν σημαίνει ότι η καθηγήτρια θ ΄αλλάξει γνώμη για σένα. Ωστόσο, δεν βλέπω γιατί θα έπρεπε να χαρείς για τη συνεργασία. Οι συνεργασίες είναι πολύ δύσκολες.

Εφόσον δεν θέλεις, πρέπει να πεις όχι. Η ευκαιρία που νομίζει ότι βρήκε είναι να πει στην καθηγήτρια ότι θέλει κι αυτή να κάνει μια εργασία εθελοντικά για να αποδείξει την αξία της, όχι να κρεμαστεί από πάνω σου.

Αν θέλει βοήθεια από σένα, να τη ζητήσει. Όχι εκβιαστικά όμως. Όχι έτσι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

46 points
Upvote Downvote

15
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
15 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
15 Συντάκτες σχολίων
ΓωγώOcelotoςLooking forwardLou Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
City
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ένιωσες ότι σου πήρε την καραμέλα από το στόμα, δεν σε αδικώ. Η ευκαιρία αυτή δόθηκε σε σένα για κάποιο λόγο. Επίσης δεν σε ρώτησε πρώτα, αν κατάλαβα καλά, αλλά πήγε πίσω απ’ την πλάτη σου και το κανόνισε. Σου έδειξε ότι όντως είναι τύπος που “αρπάζει ευκαιρίες απ’ τα μαλλιά”, βάζοντας τη φιλία σε δεύτερη μοίρα. Ήξερε ότι υπάρχει ρίσκο αλλά α) θεώρησε την ευκαιρία πιο σημαντική από σένα, ή β) έχει την πεποίθηση ότι μπορεί άνετα να σε χειριστεί, να σε τουμπάρει. Δεν είναι φίλη σου, είναι σίγουρο. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν παρουσίαζε στο τέλος και… Διαβάστε περισσότερα »

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Welcome to academia! Στοιχηματίζω ότι μπορούμε να αρχίσει η καθεμιά να σου λέει ιστορίες (με συμφοιτητές ή καθηγητές) μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Ξεκίνα λέγοντάς της κάτι πολύ απλό γι’ αρχή: δε μου άρεσε αυτό που πήγες κι έκανες πίσω από την πλάτη μου. Και μετά σταμάτα να την υπολογίζεις κι από φίλη σου, γιατί…μάντεψε, δεν είναι. Και κάτι άλλο που να έχεις υπόψιν (καλά μέχρι να το δεις live ούτε που θα καταλάβεις τι σου λέω), οι ακαδημαϊκές επιτυχίες (πχ ένα master σε πολύφερνο πανεπιστήμιο, μια prestigious υποτροφία) πολύ συχνά μαζί με τον θαυμασμό θα φέρουν και τον φθόνο.… Διαβάστε περισσότερα »

Valia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Η φίλη σου δε βρήκε μία ευκαιρία που έπρεπε να την αρπάξει, εκμεταλλεύτηκε τη δική σου ευκαιρία . Η καθηγήτρια μπορεί να νόμισε ότι το είχατε συζητήσει πριν, που αυτό έπρεπε να γίνει πρώτα, και γι’ αυτό να δέχτηκε. Έπρεπε να μιλήσεις, να το αποφύγεις. Μη φοβάσαι να διεκδικείς αυτό που θέλεις.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Άρα έχει μεγαλύτερη σημασία να μη φανείς εσύ κακια ενώ την ίδια δεν την νοιάζει; Δεν φαίνεται η ίδια κακια όταν με το έτσι θέλει μπαίνει στην εργασία σου; Δε δείχνει ότι δε θέλει το καλό σου αλλά κοιτάει μόνο το δικό της; Γιατί εσύ να πρέπει να το παίξεις ανώτερη;

curiouser and curiouser
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να προσθέσω εδώ ότι καλό είναι να είσαι σίγουρη ότι η εργασία που σου έβαλε η καθηγήτρια είναι πραγματικά επειδή βλέπει κάποιο ταλέντο σε σένα, και όχι γιατί επιθυμεί να της βγάλεις εσύ τη δουλειά. Δεν αναφέρεις αν μιλάμε για λύκειο ή για πανεπιστήμιο, αλλά καλό είναι να το έχεις στο μυαλό σου ακόμα και για το μέλλον. Γενικά οποιαδήποτε εξτρά δουλειά κάνεις να κοιτάς αν μπορείς να την βάλεις στο βιογραφικό σου, διαφορετικά δεν είναι δουλειά που σε ενδιαφέρει.

Th3 do
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Να ξεχωρίσετε τα κομμάτια της εργασίας και να δουλέψει η καθεμία ξεχωριστά. Αν και άκρως παρεμβατικό όλο το σκηνικό με την φιλενάδα,ούτε εγώ θα την ήθελα,ούτε για συνεργάτιδα μου αλλά ούτε και για φίλη μού.το κόβω πάντως να θέλει απλά να κρεμαστεί από πάνω σου,χωρίς προσωπική δουλειά και όλο αυτό προς όφελος της. Και προσοχή μεγάλη,αν δεν χωρισετε την εργασία και κάτι λάθος να πάει σε κάποιο κομμάτι που μπορεί να μην αρέσει στην καθηγήτρια,μάντεψε το λάθος θα το έχεις κάνει εσύ αλλά και το αντίθετο.

Rubia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Ωραία βδέλλα, ε φίλη ήθελα να πω. Φανού κακιά, δεν είναι έτσι οι φιλίες.

Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Και εννοείται ότι θα της μιλήσεις γι’ αυτά που νιώθεις. Αυτή καταπατά τα όριά σου κι εσύ ακόμα την ονομάζεις “καλή φίλη”. Ε όχι δα.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Θα μπορουσε να σε εχει ρωτησει προτου μιλησει στην καθηγητρια.

Looking forward
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Χρησιμοποίησε μια πληροφορία που πήρε από σένα και χωρίς να σε ενημερώσει, πήγε και αυτοπροτάθηκε στην καθηγήτρια και χώθηκε και αυτή.
Όλο αυτό το σκηνικό να το σκεφτείς και να το αναλύσεις καλά. Μην της δίνεις πληροφορίες για τις κινήσεις σου, την πρόοδο κτλ γιατί θα τις χρησιμοποιήσει προς όφελός της και μετά δεν θα έχεις δικαιολογία για τον εαυτό σου.