Αγαπητή «Α, μπα»: Νιώθω πως έχω μια εκκρεμότητα μαζί του που θέλω να κλείσω

Είναι σαν μικρό αγκάθι

Αγαπητή Α,ΜΠΑ Έχω χωρίσει εδώ και 3 χρόνια από τον Α, με τον οποίο είχαμε 3,5 χρόνια σχέση από απόσταση, πολύ πάθος, on and off, χωρισμούς & επανασυνδέσεις. Χωρίσαμε εν τέλη ήρεμα, με ένα τηλεφώνημα και κλείσαμε το τηλέφωνο και την σχέση μας. Έκτοτε, συναντηθήκαμε τυχαία μετά από 5 μήνες από τον χωρισμό (είπαμε ένα αμήχανο “γεια τι κάνεις;”) και πέρυσι βρεθήκαμε τυχαία σε μια συναυλία όπου κοιταχτήκαμε για αρκετά δευτερόλεπτα (ήταν με την κοπέλα του κι εγώ με το αγόρι μου) και καθώς πλησίασα να τον χαιρετίσω, γύρισε το κεφάλι του οπότε κι εγώ συνέχισα να περπατάω αλλού. Αυτό που ήθελα να πω είναι πως όλο αυτό το διάστημα (3 χρόνια) τον βλέπω στον ύπνο μου πολύ συχνά & νιώθω την ανάγκη να του πω πώς αισθανόμουν στη σχέση μας, πόσο με πλήγωσε κάποιες φορές, ότι έκανα λάθη κι εγώ και τα αναγνωρίζω τώρα, και γενικά να ειπωθούν πράγματα που τότε δεν εξέφραζα. Νιώθω πως έχω μια εκκρεμότητα μαζί του που θέλω να κλείσω. Είναι κάτι που συμβαίνει αυτό; Τι προτείνεις να κάνω; Να ψάξω να τον βρω και να του τα γράψω, κι ας μην απαντήσει ποτέ (κρίνοντας από τον χαρακτήρα του το πιο πιθανό) ή να μην ασχοληθώ καν και να περιμένω να μου φύγει αυτή η αίσθηση της εκκρεμότητας; Αυτό που νιώθω είναι μια “άσχημη νότα” “μικρό αγκάθι” στην σχέση με τον Α, που δε θέλω να είναι έτσι. Να προσθέσω πως δεν θέλω να κάνω σχέση μαζί του, είμαι σε μια σχέση πολύ καλά δομημένη αυτή τη στιγμή που πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω ευτυχής.

DrB

Δεν τον χρειάζεσαι για να κλείσεις αυτή την εκκρεμότητα. Δεν χρειάζεται να ακούσει αυτά που δεν είπες. Στον εαυτό σου πρέπει να τα πεις, και τον εαυτό σου πρέπει να συγχωρήσεις, και για αυτά που είπες και έκανες, και για όσα ανέχτηκες. Αν δεν το επεξεργαστείς όμως, δεν θα περάσει από μόνο του.

Αν καταλαβαίνω καλά δηλαδή, γιατί δεν είναι ούτε υποχρεωτικό, ούτε αναγκαίο να σβήσει μια άσχημη νότα και να εξαφανιστεί το μικρό αγκάθι. Ίσως αυτά σε έκαναν να καταλάβεις ότι τώρα είσαι σε μια καλά δομημένη σχέση. Ίσως το αγκάθι να σου το υπενθυμίζει.

Ελπίζω μόνο να μην θέλεις να παραδεχτεί ότι τελικά έκανε λάθος μαζί σου για να μπορείς μετά να τον απορρίψεις αφ’ υψηλού, γιατί αν θέλεις αυτό, αν στείλεις κανένα γράμμα και δεν απαντήσει, όχι μόνο αγκάθι, αλλά ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ θα σε βρει στο κούτελο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

32 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
CocolimeMarina Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Cocolime
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχεις σκεφτεί τι αντίκτυπο μπορεί να έχει σε εκείνον η προσπάθεια σου να τους πεις αυτά που θες να του πεις; Όταν έλαβα γράμμα από πρώην ενώ ήμουν πλέον σε άλλη σχέση και ο πρώην το ήξερε (το ξέρω ότι το ήξερε επειδή το αναφέρει στο γράμμα) θύμωσα πάρα πολύ που δεν σεβάστηκε το γεγονός ότι δεν θέλω καμία επαφή μαζί του και ούτε σκέφτηκε ότι μπορεί κάτι τέτοιο να μου δημιουργήσει πρόβλημα, είτε στην σχέση μου, είτε στην ψυχολογία μου. Τελικά δε μου δημιούργησε κανένα πρόβλημα αλλά το βρήκα τρομερά εγωιστικό να κάνει κάτι τέτοιο. Απλά ξεφόρτωσε αυτός χωρίς… Διαβάστε περισσότερα »

Marina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Γι αυτό είναι η αλήθεια, είναι προτιμότερο όταν χωρίζουμε να λέγονται κάποια πράγματα.
Συμφωνω με την απάντηση της αμπα.
Γραψε το γράμμα που θέλεις και κράτησε το (προσεκτικα) για σένα, αυτό απο μόνο του (λογικά) θα σε ανακουφίσει πολύ!