Αγαπητή «Α, μπα»: Νιώθω ότι δεν πήραν στα σοβαρά το πάρτι μου

Μου είπαν ότι θα έρθουν σίγουρα αλλά ακύρωσαν τελευταία στιγμή

Aγαπητή Α, μπα και μέλη καλησπέρα 🙂 Θέλω να σας μιλήσω για ένα θέμα που έχει καιρό που έχει γίνει, αλλά επειδή είδα συναφή ερώτηση εδώ, είπα να πω και εγώ τον “πόνο” μου.. Εγώ τα τελευταία χρόνια για τα γενέθλιά μου είχα αποφασίσει να κάνω ένα θεματικό πάρτυ…επειδή, λοιπόν, πρότεινα για όσ@ς καλεσμέν@ς το θέλουν να ντυθούν με ανάλογα ρούχα, αξεσουάρ κ.λ.π. σκέφτηκα να καλέσω αρκετό καιρό πριν (π.χ. πριν 2 μήνες), γιατί σκέφτηκα ότι μήπως θέλουν να ψάξουν και στο εξωτερικό, να έχουν προλάβει να έρθουν τα αντικείμενα κ.λ.π. Καταρχάς, δεν τα “βάζω” με τα παιδιά που μου είπαν “δεν ξέρω ακόμα αν θα έρθω” ή “σίγουρα δε μπορώ τότε” ή “χμμ δύσκολο” (είναι πολύ λογικό, τόσους μήνες πριν να μην ξέρεις)…Υπήρχαν, όμως, κάποι@ που μου είχαν πει “α θα έρθουμε σίγουρα”… Εντέλει, αγαπητή Α, μπα και μέλη την 1η χρονιά προέκυψε ένας γάμος φίλων τους, που το γλέντι έγινε εκείνες τις ώρες που είχα το πάρτυ μου και αυτ@ που ήταν σίγουρ@ ότι θα έρθουν λόγω αυτού του γάμου δεν ήρθαν. Τη 2η χρονιά που ξαναέκανα πάλι τέτοιο πάρτυ, κάποι@ από τ@ς προαναφερθείσες/έντες πάλι είπαν “ναι ναι θα έρθουμε σίγουρα” (που ήταν την προηγούμενη χρονιά στον γάμο)…και φέτος μου λένε α ξέρεις τελικά δε θα έρθουμε, γιατί θα πάμε με κάτι φίλους μας σε μια εκδρομή (να πω ότι τη 2η χρονιά κάλεσα, πάλι νωρίτερα μεν, αλλά όχι τόόόσο όσο την 1η χρονιά, για να μην ξανααπογοητευτώ) Ερωτώ, λοιπόν, αγαπητή α μπα και μέλη: 1. δεν έπρεπε να σκεφτούν ότι εγώ έχω καλέσει τόσο καιρό πριν; 2. εδώ ίσως με πείτε υπερβολικό, αλλά δεδομένου του “1”, δε θα μπορούσαν να πάνε στην εκκλησία (που βασικά θεωρώ αυτό είναι το “ουσιώδες” κομμάτι ενός γάμου -το άλλο γίνεται για το έθιμο, για τη διασκέδαση κλπ-) και μετά το βράδυ να έρθουν σε μένα; 3. πάμε στη 2η χρονιά…δε μπορούσαν να πουν στους φίλους τους α ξέρετε μας έχει καλέσει πολύ νωρίτερα ο τάδε στο πάρτυ γενεθλίων του; Θα ήθελα με πολλή προσμονή να ακούσω τις γνώμες σας, αγαπητή α μπα και μέλη 🙂
=Desperate 80’s cosplayer

Λοιπόν, δεν ξέρω γιατί να συζητήσουμε γιατί δεν ήρθαν αφού το προφανέστερο σενάριο είναι ότι δεν ήθελαν να έρθουν. Δεν ξέρω γιατί σου είπαν ότι θα έρθουν σίγουρα, το κάνουν αυτό μερικοί όταν δεν θέλουν να πουν όχι, και δεν θέλουν να πουν όχι γιατί λένε σε όλους ναι, και την τελευταία στιγμή κάνουν αυτό που τους φαίνεται πιο ενδιαφέρον από όλα, ή κάτι εντελώς άλλο.

Τελικά το πάρτι έγινε, και πέρασες καλά; Αυτό έχει σημασία και όχι αν σε κρέμασαν μερικοί και γιατί σε κρέμασαν όπως σε κρέμασαν. Εγώ θα έλεγα ότι το πιο ασφαλές, όταν κάνεις θεματικά πάρτι, να καλείς άλλους που βρίσκουν επίσης τρομερή ιδέα να πάνε σε θεματικά πάρτι, γιατί πρέπει να σου πω ότι αυτό που εσένα σου φαίνεται συναρπαστικό, για κάποιον άλλον μπορεί να είναι βασανιστήριο. Είναι αρκετά εξειδικευμένη διασκέδαση για να θεωρείς δεδομένο ότι κάποιοι θα θέλουν να παραγγείλουν αξεσουάρ από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-31 points
Upvote Downvote

65
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
49 Θέματα σχολίων
16 Απαντήσεις θεμάτων
6 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
56 Συντάκτες σχολίων
WednesdaylatroEla NinetaZitsa_i_alithori Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Maninanina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Άρα αν δεν έρθουν στο πάρτυ του γάμου σου, για να πάνε σε ένα πάρτυ γενεθλίων, αυτό δε θα σε πειράξει.

Elenalda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα σου είμαι ειλικρινής. Η μόνη περίπτωση να προτιμήσω ένα απλό πάρτι από γάμο ή εκδρομή είναι να είναι το πάρτι της κολλητής και ο γάμος να είναι κάποιου τελείως άσχετου ή η εκδρομή να μπορεί εύκολα να μεταφερθεί.

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν ξέρω καθόλου πως να απαντήσω στην συγκεκριμένη ερώτηση.
Το μόνο που θα πω είναι πως σχετικά με το αν το ουσιώδες μέρος του γάμου είναι η εκκλησία και όχι το γλέντι δεν θα συμφωνήσω. Το RSPV στις προσκλήσεις για το γλέντι το βάζουν, όχι για την εκκλησία. Εκεί περιμένει το ζευγάρι να βρεθεί με τους φίλους του, όχι στην εκκλησία (ή στο δημαρχείο).

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

επιπλεον, οι αθεοι ειναι παντελως αδιαφοροι για την εκκλησια, αλλα οχι και για το κοινωνικο γεγονος…

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Προσπαθώντας να βάλω στην άκρη το ότι αν μου λέγαν να πάω σε θεματικό πάρτυ θα προτιμούσα να πηδήξω από το παράθυρο, το θεωρώ πολύ χειριστικό, εγωκεντρικό και αγενές να καλείς τον άλλο 2 μήνες νωρίτερα και να περιμένεις να δεσμευτεί. Για μένα πρακτικά λες στο λέω από τώρα για να μην μπορείς να πεις την ευγενική απάντηση “έχω κανονίσει κάτι άλλο”. Αν σε ενδιαφέρει να ετοιμαστεί ο άλλος, πες “κάπου τότε θα κάνω αυτό, έχε το υπόψη”. Ένα πάρτυ είναι στο φινάλε, εκτός και αν είναι κολλητού μπορεί απλά να βαριέμαι να πάω εκείνη τη μέρα. Οπότε αν συμπεριφέρεσαι… Διαβάστε περισσότερα »

no-no
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Το κάλεσμα 2 μήνες νωρίτερα είναι χειριστικό; Εγωκεντρικό; Και αγενές; Αλήθεια δεν το καταλαβαίνω γιατί, ίσα ίσα το τελευταίας στιγμής κάλεσμα βρίσκω αγενές. Μπορείς να πεις, θα έρθω εκτός απροόπτου (που το απρόοπτο είναι το πάρτι του γάμου) και να ενημερώσεις ότι δεν θα πας μόλις το μάθεις. Σχετικά με αυτούς που κανόνισαν εκδρομή, εντάξει, αυτοί ξεκάθαρα δεν ήθελαν να πάνε στο πάρτι και ντράπηκαν να το πουν.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κοίτα να δεις ανάποδους τρόπους σκέψης… Εγώ παλι νομίζω ότι με την εκδρομή ήταν ειλικρινείς (προτίμησα να κάνω κάτι άλλο), και με το γάμο σκαρφίστηκαν δικαιολογία (το γάμο συνήθως τον μαθαίνεις αρκετά νωρίς). Άσε που είμαι ψιλοσίγουρος ότι θα έρθω εκτός απροόπτου είπαν (τι άλλη απάντηση υπάρχει 2 μήνες πριν?) αλλά αλλιώς το πήρε. Εκεί κολλάει το χειριστικό. Το εγωκεντρικό στο ότι δυο μήνες πριν καλείς για κάτι που θεωρείς σημαντικό για τον άλλο (ή για σένα) να μην το χάσει. Άμα είναι να καλούμε για τα πάρτυ νωρίτερα από τους γάμους, άστα να πάνε.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Τα ακούω αυτά έχοντας ζήσει Ολλανδία που κανονίζαμε για τα Χριστούγεννα απ’το Πάσχα και κρυφογελάω.

latro
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

εμένα πάλι, που ζω Ολλανδία, μ αρέσει να κανονίζω 2-3 μήνες πιο πριν..
Ιδίως τον χειμώνα είναι ωραίο να έχεις κάτι να σε περιμένει το ΣΚ..
Για πάρτυ μιλάω, που κανονίζεται προφανώς νωρίς ώστε να μπορέσει όσο πιο πολύς κόσμος να έρθει, όχι για μια μπύρα με ένα φίλο..

Αχ τώρα με έπιασε νοσταλγία για πάρτυ..!!!

Ohlala!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η αλήθεια ειναι οτι αρχικά ενθουσιάστηκα στην ιδέα μεγάλου πάρτι με φίλους γτ πλέον τα γενέθλια περνάνε απαρατήρητα..Αλλά στο θεματικό σκάλωσα. Αλήθεια περιμένεις να παραγγείλουν ειδικά από το εξωτερικό αξεσουάρ για το πάρτι σου; αν οι φίλοι σου εχουν την πολυτέλεια χρονου και χρήματος, ειστε τυχεροί και δεν ειρωνεύομαι. Αναφορικά με τον 1ο χρόνο, σόρρυ αλλά κατ εμέ το πάρτι ενός γάμου προηγείται γτ δεν επαναλαμβάνεται, ακόμη και αν έχεις καλέσει 2 μήνες πριν…By the way, ποτε στάλθηκε η ερώτηση, 9-10 μήνες πριν; Γιατί απο Φλεβάρη αν θυμάμαι καλά όλα αυτά περιορίστηκαν σιγά σιγά…

Dorothy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλά αυτό για το γάμο δεν πιστεύω ότι το είπες. Δηλαδή οι άλλοι θα έχουν πληρώσει κέτερινγκ, μέρος, ποτά, θα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για εκείνους και οι άλλοι θα έλεγαν “έχω θεματικό πάρτυ σορρυ”; Θα τους πουν “εντάξει ας έρθω στην εκκλησία αλλά όχι και στο γλέντι μετά, έχω καλύτερο πάρτυ για μετά”. Δεν είναι αυτονόητο ότι ο γάμος πάει πάνω από τα γενέθλιά σου; Ούτε εγώ βρίσκω “ουσία” ντε και καλά, αλλά αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει για αυτόύς να σε καλούν στο γάμο τους; Επίσης κι εγώ το έχω ότι χειρότερο να σκάσω λεφτά για ένα πάρτυ σε… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Ελπίζω μόνο να μην ήταν S&M θεματικό πάρτι, γιατί έτσι εξηγούνται πολλά. Και ότι αρκετοί έγιναν παράγοντες του Εδεσσαϊκού και προτίμησαν να πάνε σε παραδοσιακό πάρτυ της εκκλησίας. Και ότι στεναχωριέσαι για το αν σε κρέμασαν μερικοί και γιατί σε κρέμασαν όπως σε κρέμασαν (δεν σε κρέμασαν καλά;). Και γιατί αυτό που εσένα σου φαίνεται συναρπαστικό, για κάποιον άλλον μπορεί να είναι βασανιστήριο και αυτό να είναι και το ζητούμενο, αλλά όχι για όλους. Ειδικά αν τους είπες ότι παραγγέλνεις αξεσουάρ από το εξωτερικό.

comment image

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

πολύ kinky η σκέψη σου!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Έτσι όπως το ξέρεις να πω ότι βγάζει πλέον νόημα το κείμενο;

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Καλά, έχω πεθάνει στο γέλιο….

Τσιτσίγκειος Πένα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Α δεν πήγε μόνο ο δικός μου νους εκεί όταν διάβασα θεματικό πάρτυ. 😜

Τσιτσίγκειος Πένα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Επανήλθα με σχετικό φωτορεπορτάζ.comment imagev

Μαύρος Γάτος
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000, ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα θεματικά πάρτι του πατρινού καρναβαλιού ήταν το “Βίτσιο Πάρτι”

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ωιμε τι διαβάζω θεέ μου; Ένα δεκάχρονο και δε θα περίμενε να πας στο πάρτυ του αν είχες να πας στο γάμο. Σοβαρά τώρα; Ο άλλος παντρεύεται μια φορά στη ζωή του και όλη η ουσία είναι η δεξίωση, εκεί να δεις λεφτά που πέφτουν, αλλά να το άφηναν για το πάρτυ γενεθλίων σου; Ναι λογικό, δε λέω… Όσο για το θεματικό τι να πω; Γράφεις για cosplay στο ψευδώνυμο, το σκέφτηκες ότι αυτά δεν τα γουστάρουν όλοι και ότι δεν έχουν όλοι την όρεξη σου; Ειλικρινά περιμένεις κάποιος να παραγγείλει από το εξωτερικό και να ξοδέψει ένα σωρό λεφτά… Διαβάστε περισσότερα »

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Δεν καταλαβαίνω γιατί κόλλησες με συγκεκριμένα άτομα και δεν αναφέρεις πουθενά ούτε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα άτομα για σένα, ούτε πόσο καθοριστική ήταν η απουσία τους για την ψυχολογία σου, ούτε αν τελικά πέρασες καθόλου καλά χωρίς αυτούς ή αν σκέφτεσαι να τους καλέσεις ξανά αν και είναι προφανές ότι δεν είναι καλή ιδέα. Επίσης, η δεξίωση του γάμου υπάρχει ως ανταμοιβή για τις φλέβες που έκοψες όση ώρα ήσουν στην εκκλησία και παρακολουθουσες την τελετή.

Stalkerou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Χμ… Δε θέλω να φανώ κακιά, αλλά και εγώ, σύμφωνα με τις δικές μου προτεραιότητες, θα πήγαινα στον γάμο αντί του πάρτυ γενεθλίων (κ όχι, δεν είναι η εκκλησία όλο το νόημα, αλλά η δεξίωση μετά) και επίσης θα πήγαινα στην εκδρομή, αντί του πάρτυ γενεθλίων. Δεν νομίζω ότι πρέπει να το παίρνεις τόσο κατάκαρδα και να περιμένεις από όλους να βάλουν ένα πάρτυ γενεθλίων πάνω από όλα. Όπως κ να έχει, ελπίζω να περνάς καλά με αυτούς που μπορούν και έρχονται!