Αγαπητή «Α, μπα»: Νιώθω έλξη για μεγαλύτερους άντρες που είναι ευφυείς και πετυχημένοι επαγγελματικά

Δεν μπορώ να νιώσω ερωτική έλξη αν δεν θαυμάζω βαθιά τον σύντροφο μου

Είμαι 26 χρονών, απόφοιτη μιας σχολής με μεγάλο ανταγωνισμό και αβέβαιη επαγγελματική αποκατάσταση, που μου δημιουργεί έντονο καθημερινό στρες (με τη σκέψη «τι θα κάνω στη ζωή μου»). Μέχρι στιγμής έχω ερωτευτεί δύο φορές, η πρώτη εξελίχθηκε σε μακροχρόνια σχέση, η δεύτερη δεν πέρασε καν το κατώφλι. Το προφίλ των δύο περιπτώσεων έχει πολλά κοινά: έξυπνοι, επιμελείς νέοι, με ενδιαφέροντα, οι οποίοι στην τελική ενδιαφέρονται περισσότερο για την επαγγελματική τους ανέλιξη από οτιδήποτε άλλο. Με διαφορετικό τρόπο, εισέπραξα και από τους δύο μία απόρριψη (ένιωσα ότι δεν είμαι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας τους, ειδικά στην πρώτη περίπτωση του πρώην φίλου μου). Τα τελευταία δύο χρόνια είμαι μόνη μου. Περνώντας ένα χρόνο εντατικής δουλειάς, απομακρύνθηκα από τις σχέσεις, για την ακρίβεια δεν είχα καν τον χρόνο να σκεφτώ ότι μου λείπει η συντροφικότητα. Σεξ από τότε που χώρισα δεν κάνω, δεν μπορώ να το διαχωρίσω από τον έρωτα και σκέφτομαι πως αν δεν μου βγαίνει, δεν έχει νόημα να το πιέζω. Τώρα που αυτή η περίοδος έληξε, νιώθω μόνη αλλά ταυτόχρονα έχω την αίσθηση ότι δεν έχει νόημα να επιδιώξω ξανά σχέση, τουλάχιστον με άτομο της ηλικίας μου. Για την ακρίβεια (και αυτό με τρομάζει) η μόνη έλξη που έχω νιώσει τον τελευταίο καιρό είναι για άντρες συνεργάτες, πολύ μεγαλύτερους από εμένα, ευφυείς και πετυχημένους επαγγελματικά (για να το ξεκαθαρίσω, daddy issues δεν είχα ποτέ). Το ερμηνεύω ως την ανάγκη μου να νιώσω ότι κάποιος είναι έτοιμος να «κάνει χώρο» στη ζωή του για μένα. Το γεγονός ότι είναι πετυχημένοι δεν το ανέφερα από φιλοδοξία, απλά ποτέ δεν μπορώ να νιώσω ερωτική έλξη αν δεν θαυμάζω βαθιά τον σύντροφο μου (ιδίως πνευματικά). Θα ήθελα μια γνώμη από ένα άτομο με ρεαλιστικό τρόπο σκέψης και διαβάζοντας τη στήλη σου, δεν μπορουσα να σκεφτώ κάποιον καλύτερο! Σε ευχαριστώ πολύ, Αιμιλία.

Emilia

Δεν γίνεται να σου κάνει κάποιος ψυχογράφημα από δέκα σειρές. Αν θέλεις να μάθεις τον τρόπο που λειτουργείς, θα το κάνεις μόνο με τη βοήθεια ψυχολόγου. Αλλιώς θα παίρνεις γνώμες δεξιά αριστερά και θα μπερδεύεσαι περισσότερο, γιατί αυτά που λες για τον εαυτό σου, είναι αυτά που ξέρεις για τον εαυτό σου, και αν αναρωτιέσαι τι κάνεις, τότε δεν ξέρεις αρκετά καλά τον εαυτό σου. Δεν είναι περίεργο, είσαι 26. Όχι μικρή, αλλά απίθανο να διαθέτεις πλήρη γνώση του εαυτού σου.

Οπότε, θα αρκεστώ σε πολύ γενικές παρατηρήσεις. Μου φαίνεται ότι αυτό που δεν έχεις σκεφτεί ακόμα να συνδέσεις, είναι το βασικό σου άγχος με τις ερωτικές σου επιλογές. Το βασικό σου άγχος είναι ότι «απόφοιτη μιας σχολής με μεγάλο ανταγωνισμό και αβέβαιη επαγγελματική αποκατάσταση, που μου δημιουργεί έντονο καθημερινό στρες (με τη σκέψη «τι θα κάνω στη ζωή μου»). Το κοινό όλων των αντρών ήταν η επαγγελματική επιτυχία, είτε στα χαρτιά, όταν ήταν μικροί (δηλαδή η φιλοδοξία) ή με αποδεδειγμένη επιτυχία, όταν είναι μεγάλοι. Δεν χρειάζεται να είναι πετυχημένος επαγγελματικά κάποιος για να αποδείξει ότι είναι έξυπνος ώστε να τον θαυμάζεις βαθιά, ούτε είναι όλοι οι επιτυχημένοι επαγγελματίες έξυπνοι. Η επαγγελματική επιτυχία είναι που σε κάνει να τους βλέπεις ερωτικά. Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται daddy issue ή όχι, δεν ξέρω γιατί έχεις τόση αβεβαιότητα για το επαγγελματικό σου μέλλον, ξέρω μόνο ότι είσαι άλλη μια γυναίκα που προσπαθεί να καταλάβει ποια είναι μέσα από τους άντρες κι αυτό με κάνει να στενοχωριέμαι.

Αν έχεις καθημερινό έντονο άγχος για το τι θα κάνεις στη ζωή σου, κάνε κάτι για αυτό το καθημερινό άγχος και μην κάνεις κεντρική σου ερώτηση γιατί γουστάρεις μεγάλους άντρες. Εντάξει, ο καθένας ρωτάει ό,τι θέλει, αλλά αυτό που διαλέγει να ρωτήσει, λέει κάτι για τον τρόπο που σκέφτεται. Να σου πω γιατί δεν κάνεις σχέση: γιατί έχεις καθημερινό άγχος για την επιβίωση σου. Μην ελπίζεις να γνωρίσεις κάποιον μέντορα να σου λύσει και τα δυο προβλήματα μαζί. Ποτέ δεν έχει πάει καλά αυτό, εκτός αν είσαι απολύτως αποφασισμένη τυχοδιώκτρια, που δεν φαίνεται να είσαι. Αν ήσουν, δεν θα έστελνες ερώτηση.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

67 points
Upvote Downvote

24
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
16 Θέματα σχολίων
8 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
22 Συντάκτες σχολίων
xrusaΑνεμελιάsktpsxFLuOΚοσμική Νεράιδα Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Galina Reznikov
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μάλιστα… Μετά τις μυστηριώδεις χώρες ξεκινήσαμε τις μυστηριώδεις σχολές με μεγάλο ανταγωνισμό και αβέβαιη επαγγελματική αποκατάσταση…
Τώρα θέλω update μόνο και μόνο για να λυθεί το μυστήριο της σχολής!

Påskeegg
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Εγώ πάλι θέλω να μάθω ποια σχολή δεν έχει μεγάλο ανταγωνισμό και αβέβαιη επαγγελματική αποκατάσταση σήμερα.

Chublis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

κάτι σε μηχανικό την κόβω…

Γβρμ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Ψηφίζω νομική! Ως δεύτερη επιλογή, κάτι σε οικονομικά/μάρκετινγκ.

Villanelle
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τα λεφτά μου στη δικηγορία, και για τον ανταγωνισμό και το αβέβαιο μέλλον, αλλά και επειδή οι δικηγόροι έχουν μια έφεση στην παπάντζα που μπορεί να τους κάνει πολύ γοητευτικούς σε νέες συναδέλφους.

sktpsx
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

πιασε κοκκινο

Perilio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και τι εννοεί με το “επιμελείς νέοι”.Όπως λέμε επιμελής μαθητής;;

sktpsx
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

παιζω τα ρεστα μου και λεω δικηγορος

xrusa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ΑΣΟΕΕ ψηφίζω εγώ. Τα αυριανά άνεργα στελέχη του μέλλοντος.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Θαυμάζεις ίσως στους άλλους αυτό που θα ήθελες για τον εαυτό σου, ελπίζοντας ότι κάποιος που το έχει ήδη πετύχει θα σε παρασύρει σε αυτό ή θα σου πει τον τρόπο να το κάνεις. Αυτό δεν έχει σχέση με τον έρωτα όμως.
Τα daddy issues δεν είναι πάντα φανερά, ούτε καταλαβαίνουμε ότι τα έχουμε. Το πιθανότερο είναι να μην το υποψιαζόμαστε καν.

Υ.Γ. Πόσο του δε πόιντ η απάντηση της Λένας!

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο άγχος σου είναι η επαγγελματική σου αποκατάσταση και επιτυχία. Ερωτεύεσαι άντρες που έχουν ήδη πετύχει αυτό που επιθυμείς και ίσως νιώθεις με αυτόν τον τρόπο ότι είσαι πιο κοντά στον στόχο σου. Μην ετεροπροσδιορίζεσαι, προσπάθησε για τις επιθυμίες σου και την υλοποίηση των στόχων σου ως το αυτόνομο, μοναδικό άτομο που είσαι. Δεν είναι το πρόβλημα σου το γεγονός ότι ο νεαρός πρώην φίλος σου δεν είχε χώρο στην ζωή του για σένα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ούτε ένας επιτυχημένος επαγγελματικά άντρας συνεπάγεται αυτόματα ότι θα αφιερώνει χρόνο και χώρο για σένα. Κάνε αυτό που χρειάζεται για… Διαβάστε περισσότερα »

Moodus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Όποια επιτυχία και να έρθει στη ζωή σου είτε προσωπική είτε επαγγελματική,δεν συγκρίνεται με την επιτυχία του εαυτού σου.Να νοιώθεις καλά.Χθες έβλεπα έναν ψυχίατρο και είπε χαρακτηριστικά “είναι πιο εύκολο να είμαστε δυστυχισμένοι απ’ότι ευτυχισμένοι”.Αν δεν βρεις τον εαυτό σου, ποτέ δεν θα καταλάβεις την γενναιοδωρία της ζωής σου.

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Ακολουθεί καρααποψάρα μου: Υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους θαυμάζω (πάντα με τον δικό μου αξιακό κώδικα και τις δικές μου προσλαμβάνουσες) γιατί θεωρώ/είναι έξυπνοι, συμπονετικοί, ανοιχτόμυαλοι, καινοτόμοι καλοί στη δουλειά τους (χωρίς να είναι απαραίτητα και οικονομικά πετυχημένοι). Από την άλλοι υπάρχουν άνθρωποι που είναι/θεωρούνται πετυχημένοι στη δουλειά τους και έχουν οικονομική ευρωστία τους οποίους σιχαίνομαι ακόμη και να καθίσω στο ίδιο τραπέζι μαζί τους. Και φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που και είναι πετυχημένοι επαγγελματικά και έχουν τα προσόντα που εγώ θεωρώ αξιοθαύμαστα ή και άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα από αυτά. Το να επιλέγεις ανθρώπους μόνο με βάση το κοινωνικό/επαγγελματικό τους… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Παίρνεις τον εαυτό σου πολύ σοβαρά. Και ζητάς από τον άλλο να είναι τρία σε ένα και να συμφέρει. Και ελκυστικός και έξυπνος και πετυχημένος ώστε να μη νιώθεις εσύ αβεβαιότητα για το μέλλον, άλλωστε αν ο άλλος είναι πετυχημένος σου δίνει την ασφάλεια που τόσο πολύ ψάχνεις. . Οι σχέσεις όμως δεν είναι εμ σαμπου εμ κοντισιονερ. Εγώ πάντως αυτά που λες θα τα έλεγα ξεκάθαρα daddy issues.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Εμένα μου φάνηκε ότι το βασικό σου άγχος είναι γενικώς η αποκατάστασή σου και η αβεβαιότητα της δουλειάς σου το ενισχύει. Μου φάνηκε ότι προσπάθησες με νέους να νιώσεις ασφάλεια, επιδιώκοντας να χτίσεις τη ζωή σου, να την πλέξεις, μαζί με τη δική τους. Απέτυχε αυτό και τώρα στράφηκες στην εναλλακτική των μεγαλύτερων, που έχουν φτάσει εκεί που εσύ φοβάσαι να πας μόνη και δυο άνθρωποι που είχες δεν ήταν πρόθυμοι να πάτε μαζί, και έλκεσαι ερωτικά από την ασφάλεια στην οποία σε παραπέμπει η ωριμότητα και η σταθερότητα που έχουν πετύχει στη ζωή τους οι μεγαλύτεροι που, φαινομενικά, σε… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Γιατί θεωρείς ότι οι πολύ μεγαλύτεροι θα κάνουν πιο εύκολα χώρο στη ζωή τους για σένα;; Αυτό δεν είναι θέμα ηλικίας, αντιθέτως θέλεις να μπλέξεις με κάποιον που πιθανότατα είναι παντρεμένος με παιδιά και θα σε έχει για εξτραδακι;; Εκεί να δεις “χώρο” που ΔΕΝ θα έχεις. Βγες με φίλους, διασκέδασε και ζήσε την ηλικία σου θα πρότεινα εγώ.

Sleepy yet busy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Oύτε όλοι οι επιτυχημένοι έξυπνοι ——-> Hello
Mr President!!

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Είναι αρκετά συνηθισμένο αυτό που βιώνεις. Το μόνο που θα ήθελα να πω ότι είναι να προσπαθήσεις να αποσυνδέσεις την ερωτική έλξη με το θαυμασμό. Δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζονται αυτά τα δυο. Ειναι λογικό να θαυμάζεις κάποιον επειδη είναι έξυπνος ή καλός στη δουλειά του. Αυτό ισχυει και για τα δυο φύλα. Δεν ειναι ομως ενα χαρακτηριστικο που προυποθέτει απαραίτητα ότι αυτο το άτομο ειναι κατάλληλο για σχέση μαζί σου.Δε θέλω να κάνω τον ψυχολόγο της δεκάρας, αλλά υποψιάζομαι ότι κάπου βαθιά μέσα σου θεωρείς ότι αν σχετιστείς με κάποιον μεγαλύτερο και επιτυχημένο θα εξασφαλιστείς, θα σωθείς από τα… Διαβάστε περισσότερα »