in

Αγαπητή «Α, μπα»: Nιώθω ανεπαρκής στο σχολείο

Ο πατέρας μου με ρωτά γιατί δεν έβγαλα καθαρό 20

Ο πατέρας μου με ρωτά γιατί δεν έβγαλα καθαρό 20 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

548314466

Λοιπόν με τον κορωνοιο σχολείο έκανα με διαδικτυακά μαθήματα και μπορώ να πω πως τα πήγα πολύ καλά. Που λες πριν λίγες μέρες μας έστειλαν τους βαθμούς μέσω email. Εγώ πήρα 19, ο καλύτερος βαθμός που έχω πάρει και είμαι πολύ περήφανη για αυτόν. Γενικά πιστεύω πως το 20 δεν γίνεται να το πάρει κάποιος μαθητής/ μαθήτρια γιατί δεν γίνεται να είναι κάποιος τέλειος σε όλα. Τέλος πάντων, πέρα από το γεγονός ότι με ρωτάνε όλοι αν είμαι χαρούμενη (λες και δεν θα ήμουν ξέρω γω) μου λένε πως θα μπορούσα να τα πάω ακόμα καλύτερα. Εγώ εκεί τα παίρνω αλλά ντρέπομαι να τους την πω και έτσι απλά δεν λέω τίποτα καθώς με τα λεγομενα των γονιών μου τους εκθέτω . Το αποκορύφωμα αυτών των ημερών είναι ότι η ξαδέλφη μου πήρε “καθαρό” 20 και ο μπαμπάς μου που έχει κολλημα με τους βαθμούς να το λέει με ύφος που λέει “γιατί δεν πήρες και εσύ τόσο ” εγώ του είπα πως πρέπει να είναι περήφανος για εμένα και να μην μου δημιουργεί κόμπλεξ. Αυτός μετά άρχισε να μου φωνάζει (δεν ξέρω γιατί) ότι είναι περήφανος απλά ήθελε να μου πει το νέο. Εγώ τότε του είπα “με ωραίο τρόπο δείχνεις την περηφάνεια σου” και φεύγω. Με λες κακία ή ότι ζηλεύω ή οτιδήποτε άλλο; Και πως πιστεύεις πως πρέπει να απαντάω στους συγγενείς που με ρωτάνε τους βαθμούς μου; Αν δεν τους πω πόσο πήρα θα θεωρήσουν πως πήρα πολύ χαμηλό βαθμό και αν τους πω θα λένε πως μπορώ και καλύτερα. Η ξαδέλφη μου από πάντα όταν της έλεγα τους βαθμούς μου ΠΆΝΤΑ μου έλεγε ότι υπάρχει και το 20 και πρέπει να προσπαθησω περισσότερο και κάτι τέτοια (να φανταστείς είναι μικρότερη σε ηλικία από μενα.) Όλο αυτό με κάνει να νιώθω άσχημα και ανεπαρκης. Εσύ τι λες;

Στην ερώτηση αυτή απαντάει η φιλόλογος Εύα Ευσταθιάδου:

Αχ, οι γονείς και οι άριστοι βαθμοί, μια διαχρονικά απαίσια κατάσταση. Θα ήθελα να σου πω οτι η ιστορία σου είναι μοναδική και πωπω τι κακό σε βρήκε, αλλά δυστυχώς είναι αμέτρητα τα παιδιά που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις.

Δυστυχώς, οι βαθμοί θεωρούνται ακόμα ως δείκτης επιτυχίας και πολύ συχνά ταυτίζεται ο βαθμός με την αξία του παιδιού. Το 20αρι δεν σημαίνει απλώς “πήρα 20 στο συγκεκριμένο διαγώνισμα” αλλά ερμηνευεται ως “ειμαι αριστος μαθητης και καλό παιδί”. Είναι αμέτρητοι οι γονεις που αποκαλούν “καλά’ τα παιδιά τους επειδή έχουν καλούς βαθμούς και αυτό φυσικά δεν περνάει απαρατήρητο ακόμα και από το πιο μικρό παιδάκι.
Από την φύση μας, είμαστε φτιαγμένοι να ζητάμε την αγάπη, την προστασία και την αποδοχή των γονιών μας, οπότε αν στο μυαλό τους ταυτίζουν το βαθμό με την αξία σου, θα μάθεις από πολύ νωρίς ότι πρέπει να κυνηγάς το άριστα για να είσαι το καλό παιδί, το παιδι που αγαπούν και νιώθουν υπερήφανοι. Η λογική αυτή είναι φυσικά λάθος.

Τα παιδιά που εξαναγκάζονται από τους γονείς να κυνηγουν βαθμους δεν μαθαίνουν να αναπτύσσουν εσωτερικά κίνητρα. Διαβάζουν για την επιβράβευση όχι γιατί το επιθυμούν διακαως. Ιδανικά θα έπρεπε να μελετάμε ακόμα και αν ζούσαμε σε ενα ξερόνησο χωρίς άλλον άνθρωπο γιατί έτσι νιώθουμε οτι ταΐζουμε το πνευμα μας. Ακόμα και αν το κινητρο σου ειναι η ευρεση μιας καλής δουλειας με μεγάλο μισθό, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτο σε αυτο. Αρκεί να είναι δικό σου το κίνητρο, όχι των γονιών σου.

Ξέρεις γιατί; Γιατί αργα ή γρήγορα, το παιδί συνειδητοποιει οτι οι γονεις του το αντιμετωπίζαν ως άλογο κούρσας που έπρεπε να βγει πρωτο πάση θυσία και θα θυμώσει, Αυτό μπορεί να συμβεί στα σχολικά χρόνια, μπορει αργοτερα αλλα κάποια στιγμή έρχεται η επιφοιτηση: οι γονεις σε έβαζαν να παλεύεις για την αποδοχή τους μέσω των βαθμών. Επίσης, πολλοί γονείς παίρνουν αξία οι ίδιοι από τις επιτυχίες των παιδιών τους και νιωθουν οτι τα καταφεραν. Πως μπορει να είναι κακός γονιος αυτος που μεγάλωσε μια αριστούχο μαθήτρια που γράφει τόσο καλοδιατυπωμένες ερωτήσεις;
Φυσικά, δεν γνωρίζω τίποτα για τους γονείς σου, μπορεί απλώς να είναι αγχωμένοι για το μέλλον σου και να προβάλλουν πάνω σου τις αγωνιες τους. Μου χτύπησε καμπανάκι όμως ότι ο πατέρας σου φώναξε όταν του επισήμανες ότι σε πιέζει, αντι να κάτσει να σε ακούσει, αλλά και το ότι η ξαδέρφη έχει εσωτερικεύσει τόσο πολύ την διδαχή περί καλών βαθμών που πλέον σε νουθετει και αυτή.

Όχι νεαρή μου φίλη, δεν έχει σημασία αν πήρες 19 ή 20. Οι βαθμοί είναι το κριτήριο κατάταξης σου, ανάμεσα στους 25 συμμαθητές σου, σιγά τα ωά. Δεκαετίες βάζουμε τα παιδιά να παλεύουν για το παρουσιολόγιο λες και θα σε ρωτήσει ποτέ κάποιος τι βαθμό πήρες στο β τετράμηνο της Γ΄Γυμνασίου. Δεκαετίες πιέζουμε τα παιδιά αδιαφορώντας οτι τους προσθέτουμε περιττο άγχος και θετουμε τις βασεις για λανθασμένη αυτοεικόνα και χαμηλή αυτοπεποίθηση.
Το σημαντικό είναι να διαβάζεις γιατί το επιθυμείς και το θεωρείς χρήσιμό. Να διαβάζεις γιατί έχεις απορίες για τον κόσμο γύρω μας και τα ανθρώπινα ζητήματα. Γιατί θέλεις να σπουδάσεις κατι συγκεκριμένο ή γιατί φαντάζεσαι την ζωή σου ως επαγγελματία κάποιου κλάδου. Γιατί η γνώση είναι δύναμη. Γιατί τα σχολικά μαθήματα μας δίνουν δεξιότητες για την ζωή.

Οπότε όχι, δεν έχει σημασία αν πήρες 19 στην Γλώσσα. Ξέρεις να γράφεις ενα σωστο e-mail; Μπορεις να εκφραστεις προφορικά σωστά; Κατανοείς ενα δυσκολονόητο κειμενο; Μπορεις να επιχειρηματολογήσεις; Αυτό θα έπρεπε να σε ρωτάει ο πατέρας σου, όχι αν πήρες 20 σε ενα διαγώνισμα ή ακομα και σε ένα τετράμηνο. Το άριστα στο σχολείο μπορεις να το κατακτήσεις αρκετα ευκολα, αν το βάλεις στόχο. Η ύλη είναι συγκεκριμένη και τα ζητούμενα των διαγωνισμάτων αρκετα αναμενόμενα και δεδομένα. Ξέρεις όμως πόσοι αριστούχοι δεν ξέρουν τίποτα παραπάνω πέρα από την ύλη τους;

Οπότε όχι δεν είσαι κακιά ή ζηλιάρα ή ανεπαρκής ή όποια άλλη ταμπέλα σου έχουν δώσει. Σταμάτα να ανακοινώνεις τους βαθμούς, να καμαρώνεις για αυτούς, να τους δίνεις παραπάνω αξία από όση έχουν, να απολογείσαι ή να περιμένεις να σε καταλάβουν οι γονείς σου. Διαβαζε για σενα, άνοιξε τα φτερά σου, σπούδασε ό,τι αγαπας. Ο κόσμος μας, χρειάζεται έξυπνες γυναίκες.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

59 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Σουσουράδα
Σουσουράδα
3 χρόνια πριν

Πες κι εσυ στον πατερα σου την επόμενη φορά οτι κι εσύ θα θελες να είχες πατέρα εφοπλιστή αλλά αφού μέχρι εκει τα καταφέρνει έχεις συμβιβαστεί και δεν του κάνεις παράπονα.

Εντελβάις
Εντελβάις
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουσουράδα

Φωτεινή η απάντηση σ αυτό είναι διαχρονικά: “Άλλες εποχές οι δικές μας, τότε ήταν αυστηρά τα πράματα.”

Gaea
Gaea
3 χρόνια πριν

Έβγαλα το λύκειο με 15 κ στις πανελλήνιες έπιασα 16χιλ μόρια αλλά δεν πέρασα πουθενά (έτσι ήταν το σύστημα τότε).

Άκουσα από πολλούς, “κακομοίρα, απέτυχες.”

επειδή όμως ήθελα να μορφωθώ, δούλεψα, μάζεψα χρήματα κ έφυγα στο εξωτερικό όπου σπούδασα, κ έκανα φίλους από άλλη γη κ άλλα μέρη, γεύτηκα φαγητά από άλλες χώρες, έμαθα για άλλες κουλτούρες, χόρεψα άλλους χορούς, μίλησα άλλες γλώσσες.

Έγινα ανεξάρτητη, υπεύθυνη, πολυμήχανη.

Ευτυχώς που “απέτυχα” στις πανελλήνιες 😉

AllesGoed
AllesGoed
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Gaea

Μπράβο Gaea! Και ένα παράδειγμα από την αναποδη: απουσιολογια επί 6 συναπτά έτη, σημαίες και λάβαρα, πανελλήνιες πρώτη των πρώτων και δεν συμμαζεύεται,το success story του ελληνικού δημοσίου σχολείου. Και έρχεται η ώρα να κάνω το μηχανογραφικό ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ! Είχε γίνει τόσο αυτοσκοπός το 20αρι που δεν είχα καν σκεφτεί ένα βήμα παρακάτω. Επέλεξα μια σχολή που μου άρεσαν τα μαθήματα αλλά τη βάση της την έπιανα και με το μισό διάβασμα. Τελικά ανακάλυψα τι δουλειά θέλω να κανω ενώ δούλευα σε αντικείμενο ψιλοασχετο. Επιμορφωθηκα επι του αντικειμένου,έκανα και ένα μεταπτυχιακό εξ’ αποστάσεως (ενώ είχα και… Διαβάστε περισσότερα »

avis
avis
3 χρόνια πριν

στο γυμνάσιο είχα το ίδιο πρόβλημα με τη μητέρα μου. Τελείωσα την 3η γυμνασίου με 19,9, σημαιοφόρος (που δεν ήθελα, αλλά όταν το είπα στον γυμνασιάρχη με πέταξε έξω από το γραφείο του) και πάλι είχε παράπονο. Επίσης, μισούσα το απουσιολόγιο. Εκρυψα όσες περισσότερες απουσίες μπορούσα. Όταν πήγα λύκειο απέκρυψα τον βαθμό μου για να μην πάρω το απουσιολόγιο και φρόντιζα με μαθηματική ακρίβεια να βγάζω πάνω από 18,5 που ήταν η βάση του άριστα, αλλά όχι να φτάσω το 19 και μου φορτώσουν υποχρεώσεις. Ήταν και η επανάστασή μου απέναντι στη μητέρα μου (είχε τελειώσει μόνο το δημοτικό και… Διαβάστε περισσότερα »

Mia idea
Mia idea
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  avis

Όλα καλά αλλά γιατί είναι τιμητικό το να κρύβεις απουσίες δηλαδή να βοηθάς άλλους μαθητές να χάσουν μαθήματα εξαπατώντας τους γονείς και τους δασκάλους τους? Να αυτές είναι οι στεβλές, καθαρά ελληνικές αντιλήψεις περι σωστού και λάθους! Βέλγος μαθητής δεν θα το έκανε ποτέ αυτό ούτε για τον καλύτερο του φίλο.

avis
avis
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia idea

Πουθενά δεν είπα ότι είναι τιμητικό ή σωστό. Τότε που ήμουν παιδί με ενδιέφερε η γνώμη των φίλων και συμμαθητών μου και θεωρούσα (και ακόμα θεωρώ) ότι ήταν άδικο που με υποχρέωναν να κάνω κάτι που δεν ήθελα. Τότε δεν ήξερα πως να διεκδικήσω αυτό που πίστευα και δεν απολογούμαι που στα 13-14 αντιμετώπισα την αδικία με λάθος τρόπο

avis
avis
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia idea

Στο Βέλγιο τις απουσίες τις ελέγχει ο καλύτερος μαθητής;

Marialadelbarrio
Marialadelbarrio
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia idea

Mia idea, στο Βέλγιο δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία του μαθητή σε σχολείο.

Lou
Lou
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  avis

Για ποιο λόγο γίνεσαι χαφιές, όταν καταγράφεις τις απουσίες?

avis
avis
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

όταν η εξουσία (καθηγητής) επιλέγει ένα άτομο από ένα σύνολο ίσων μεταξύ τους (όχι ίδιων, μην παρεξηγηθούμε) να ασκήσει έλεγχο στους υπόλοιπους, πώς νομίζεις ότι το βλέπουν τα άλλα άτομα; Είναι ακραία αντιπαιδαγωγικό κατά τη γνώμη μου. Δεν θα ίσχυε αυτό, αν κάθε μαθητής γινόταν απουσιολόγος με τη σειρά για μία εβδομάδα. Τότε θα ήταν μάθημα υπευθυνότητας. Τώρα απλά σε θεωρούν τσιράκι των καθηγητών. Στο δημοτικό, σε κάθε διάλειμμα οι δάσκαλοι έβαζαν 2 μαθητες με τη σειρά υπέυθυνους της τάξης να μην γίνουν μπάχαλα. Κανένα παιδάκι δεν έκανε μπάχαλα γιατί ήξερε ότι κάποια στιγμή θα ήταν και το ίδιο υπόλογο… Διαβάστε περισσότερα »

Someone
Someone
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  avis

Καλησπέρα, συμφωνώ απόλυτα @avis. Και για να το πάω ακόμα παραπέρα… γιατί να είναι δουλειά του μαθητή οι απουσίες και όχι ευθύνη του καθηγητή? Ο δάσκαλος η ο καθηγητής να έχει την ευθύνη να πηγαινοφέρνει το απουσιολόγιο, να ελέγχει και να βάζει απουσίες. Έχω υπάρξει απουσιολόγος -αιωωωωνες πριν – και δεν κατάλαβα ποτέ γιατί θεωρείται τιμητικό! Μάλλον γραμματειακή υποστήριξη θα το έλεγα. Ο γιος μου, μετά από 1-2 χρονιές με απουσιολόγιο, εύχεται πια κάθε χρόνο να βρεθεί άλλος στην τάξη με έστω λίγο παραπάνω στο μέσο όρο για να το αποφύγει, γιατί εκτός των άλλων χάνει και χρόνο από το… Διαβάστε περισσότερα »

Valia
Valia
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  avis

Για να μιλάς για πολυκλαδικό, μάλλον θα τελείωσες το λύκειο μέχρι τη δεκαετία του ’90 το πολύ. Εκείνες οι εποχές ήταν λίγο περίεργες για τους απουσιολόγους, σε γνωστή μου είχαν πάει ένα πιάτο με χώμα σε πάρτυ, για να φάει, επειδή ήταν “φυτό”. Εγώ που είχα το απουσιολογιο στο γυμνάσιο στα τέλη της δεκαετίας του ’90 δεν είχα θέμα. Και που έκρυβα απουσίες, οι καθηγητές έλεγχαν ποιος έλειπε και μου την έλεγαν μετά. Οπότε ήταν ξεκάθαρο ότι δεν τίθεται θέμα ρουφιανιάς. Με προβληματιζει όμως, που οι φίλοι μου από άλλα τμήματα δεν πίστευαν, στην αρχή,ότι ήμουν μία από τις δύο… Διαβάστε περισσότερα »

Marialadelbarrio
Marialadelbarrio
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  avis

@Mia idea και Lou, το να γίνεις γρανάζι ενός άδικου συστήματος είναι ατιμωτικό, άλλωστε όπως ξέρετε το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό. Το μεγάλο πρόβλημα είναι όταν το νόμιμο είναι ανήθικο και τότε ναι είναι τιμητική η αντίσταση, έστω κι αν είναι παράνομη. Στο ισχύον σύστημα δεν προβλέπονται απουσίες π.χ. για εργαζόμενους-μαθητές ή για κακοποιημένα παιδιά, δηλαδή δεν δικαιολογούνται μαθητές που εργάζονται μέχρι 2 και 3 νύχτα γιατί η οικογένεια με άνεργο γονέα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και τους βλέπεις όποτε έρχονται με μαύρους κύκλους ή να τους παίρνει ο ύπνος ή μαθητές που φτάνουν στο σχολείο… Διαβάστε περισσότερα »

Κιμ Απίθανη
Κιμ Απίθανη
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  avis

αυτό με ”το χαφιε” παίζει πρώτη φορά να το έχω ακούσει ,πόσο μαλλον να το σκεφτω. Σε γυμνασιο-λυκειο θυμαμαι παντα τους απουσιολογους να δυσανασχετουν και να μην μπορουν αλλο το απουσιολογιο (δεν ξερω γιατι ,τοσο πολυ ΤΟΥς ΒΑΡΑΙΝΕ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ εΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ;). Συγκεκριμενα, ειχα και κολλητη απουσιολογο και καταλαβαινα απο 1ο χερι την δυσαρεσκεια της.

Διάφανο Σελοφάν
Διάφανο Σελοφάν
3 χρόνια πριν

Θυμάμαι, Γ’ Γυμνασίου ημουν 1ο τριμηνο και εβγαλα σχεδόν 18 (παρά 1 μόριο). Πρώτη φορά είδα τους γονείς μου έτσι. Ο πατέρας μου δεν μου έδειξε καν τους βαθμούς, μου τους έδωσε στο αυτοκίνητο και ήταν νευριασμένος, αν και δεν μιλούσε. Η μάνα μου σύγκρινε τους βαθμούς μου με μιας φίλης και συμμαθήτριας που έβγαλε 18,2 άντε 18,3. Επίσης της ξέφυγε ένα “άχρηστη”. Σκληρό. Βέβαια της φώναξα κατάματα “δεν είμαι άχρηστη”. Πολύ αργότερα συνειδητοποίησα ότι έβγαλα 18, όχι 11. Στο λύκειο ποτέ δεν υπολόγισα μέσους όρους, απλά έβλεπα τους βαθμούς μου στα μαθήματα που μ’ ενδιέφεραν. Η μάνα μου καθόταν… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Lou
3 χρόνια πριν

Θυμάμαι έγκυο συνάδελφο, να έχει κρασάρει από την πίεση μίας μαμάς να βάλει άριστα στην κόρη της. Στο τέλος η συνάδελφος αγανάκτησε και της είπε το εξής: “Θα της το βάλω το άριστα, για να το δείξετε στις φίλες σας. Εσείς κι εγώ όμως θα ξέρουμε ότι δεν το αξίζει. Συμφωνείτε με αυτό?” Και η μαμά συμφώνησε!!!!!!!!

Ocelotoς
Ocelotoς
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Αισχρό! Το καημένο το παιδάκι λυπάμαι και την πίεση που θα τρώει…

Angry Angie
Angry Angie
3 χρόνια πριν

Εδώ και χρόνια οι βαθμοί είναι ένα μέσο επίδειξης, για να χαίρονται οι γονείς ότι το παιδί τους είναι πιο έξυπνο απ των άλλων. Το ίδιο και σε ποια σχολή θα περάσεις. Επίσης, δυστυχώς στην Ελλάδα του σήμερα οι καλοί βαθμοί και το πτυχίο δε θα σου εγγυηθούν μια καλή δουλειά και αξιοπρεπή μισθό. (Ζωντανό παράδειγμα εγώ, τελείωσα μια καλή σχολή χωρίς όμως γερή επαγγελματική αποκατάσταση, με αποτέλεσμα να κοντεύω 30 και η καριέρα μου μέχρι στιγμής να περιορίζεται στα καφέ της γειτονιάς και στα καταστήματα ρούχων του κέντρου). Ίσως ήταν άσχετη η παρένθεση, αλλά ήθελα κι εγώ να πω… Διαβάστε περισσότερα »

Viola
Viola
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Angry Angie

Ποια σχολή αν επιτρέπεται;

tsoupra
tsoupra
3 χρόνια πριν

φανταστική απάντηση!!! επιπλέον βρίσκω εξαιρετικές και τις απαντήσεις που δίνεις στον πατέρα σου! να υποστηρίζεις με θέρμη τις προσπάθειες σου και να είσαι περήφανη για τα αποτελέσματα που φέρνουν αυτές.

Madoka
Madoka
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  tsoupra

Φανταστική απάντηση και από την κυρία Ευσταθιαδου

Εύα Ευσταθιάδου
Εύα Ευσταθιάδου
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Madoka

Ευχαριστώ! <3

Cycling in the rain
Cycling in the rain
3 χρόνια πριν

Σχεδόν δάκρυσα με την απάντηση που έδωσες στον πατέρα σου. Μπράβο κορίτσι μου.
Κ. Ευσταθιάδου η απάντηση σας είναι καταπληκτική. Οι μαθητές σας είναι πολύ τυχεροί.

Εύα Ευσταθιάδου
Εύα Ευσταθιάδου
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

Ω, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

Valia
Valia
3 χρόνια πριν

Υπάρχει κάποιο θέμα με το site? Συνδέθηκα για να απαντήσω εδώ, πηγαίνω μετά στην αρχική και φαίνομαι αποσυνδεδεμένη. Ξαναέρχομαι εδώ, φαίνομαι συνδεδεμένη. Μπαίνω σε ερωτήσεις που έχω απαντήσει τις προηγούμενες μέρες και δε φαίνονται όλα τα σχόλια. Ή μπορεί να έγραψα ένα σχόλιο την Τετάρτη και στη σήμανση του χρόνου σήμερα να αναγράφεται “3 ώρες πριν”. Αυτό δεν είναι σαν να επισκέπτομαι παλαιότερο αντίγραφο της συγκεκριμένης σελίδας; Το παθαίνετε κι άλλοι αυτό ή μόνο εγώ;

leas
leas
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Valia

Υπάρχει μεγάλο θέμα εδώ και 3 μέρες. Για να δω κάθε ερώτηση πρέπει να αδειάζω το ιστορικό κάθε φορά. Χθες νόμισα πως λύθηκε αλλά τελικά όχι. Ελπίζω να λυθεί.

Valia
Valia
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  leas

Είδα και στην ομάδα σε μία ανάρτηση ότι είναι γενικό το κακό. Σβήνω τα πάντα όλα, ιστορικό, cookies, προσωρινή μνήμη και πάλι υπάρχει πρόβλημα…

Λασκαρίνα Λιακάκου
Λασκαρίνα Λιακάκου
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Valia

Μίλησα σήμερα το μεσημέρι με τον τεχνικό μας και είπε ότι φτιάχτηκε. Σε περίπτωση που συνεχίζετε να έχετε πρόβλημα, ξαναστείλτε μας κι ευχαριστούμε που μας το είπατε, Valda και leas 😀

lioness
lioness
3 χρόνια πριν

Δεν έχει φτιαχτεί το πρόβλημα, το σάιτ συνεχίζει να έχει τεράστιο θέμα με τον Chrome, να ξέρετε. Και στο κινητό και στον υπολογιστή. Ανεξάρτητα από ιστορικό/ cache/ cookies κλπ.

Valia
Valia
3 χρόνια πριν

Λασκαρίνα, τα σχόλιά μας γιατί δεν μπορούμε να τα διαγράψουμε πια;
Έγραψα με βλακώδη τρόπο μία απάντηση (δεν ήταν πολύ καλή ιδέα το να απαντάω ζαλισμένη από τον ήλιο), και τώρα πώς διορθώνεται αυτό;

Λασκαρίνα Λιακάκου
Λασκαρίνα Λιακάκου
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Valia

Valda καλησπέρα. 😀 Τα σχόλια δεν μπορούν να διαγραφούν εδώ και αρκετό καιρό. Πες μου ποιο σχόλιο θες να διαγραφεί και θα το διαγράψουμε τώρα.

Valia
Valia
3 χρόνια πριν

Καλησπέρα, Λασκαρίνα, κι ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!
Είναι σε αυτό το post: https://ampa.lifo.gr/koinotita/o-kazoyal-sexismos-tis-imeras-kai-sto-imerologio/
και είναι το σχόλιο που έγραψα στο Agrioloyloydo και ξεκινάει “Αυτό για την εξωσωματική το έχω ρωτήσει…”. Έτσι όπως το διατύπωσα και πάλι μπορεί να στενοχωρηθεί κάποια γυναίκα, δεν έπρεπε να το αναφέρω καν.
Ευχαριστώ πολύ, καλό βράδυ!❤

Λασκαρίνα Λιακάκου
Λασκαρίνα Λιακάκου
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Valia

Valda, διεγράφη. Καλό βράδυ και σε σένα 😀

Here Comes the Flood
Here Comes the Flood
3 χρόνια πριν

Μικρή μου φίλη, μου θύμισες τον εαυτό μου στα χρόνια του σχολείου και ταυτίστηκα αρκετά. Δεν αναφέρεις την ηλικία σου, αλλά σε θαύμασα για τον ώριμο τρόπο που ανταπάντησες στον πατέρα σου. Εξαιρετική και η απάντηση, τώρα κοιτώντας πίσω και με τη βοήθεια της θεραπείας, αρκετές φορές πράγματι και εγώ χαρακτηρίζω τον εαυτό μου ως “άλογο κούρσας”. Απ’ το δικό μου βίωμα μπορώ να πω, ότι το να προσπαθείς να κερδίσεις την αποδοχή μέσω των άριστων βαθμών, μοιάζει με το να προσπαθείς να γεμίσεις τον πίθο των Δαναΐδων. Για μένα τουλάχιστον, η χαρά κάθε επιτυχίας κρατούσε λίγο και μετά άρχιζε… Διαβάστε περισσότερα »