Αγαπητή «Α, μπα»: Να βασιστώ στις πράξεις ή στα λόγια του;

Δεν θέλω να είμαι με κάποιον που δεν με γουστάρει αρκετά

Αγαπητή Ά,μπα Γνώρισα κάποιον πριν 2 μήνες περίπου και πολύ γρήγορα αρχίσαμε να περνάμε πολύ χρόνο μαζί. Μετά από ένα μήνα και επειδή μεσολαβούσε ένας μήνας που θα έλειπα από την πόλη μας λόγω καλοκαιρινών διακοπών, ξεκίνησα μια χαλαρή συζήτηση για το ότι θέλω να συνεχίσουμε την επικοινωνία μας, γιατί μου αρέσει, μου είπε και αυτός το ίδιο και είπαμε ότι είμαστε μαζί. Μέσα σε αυτόν τον μήνα που έλειπα μάλιστα πήγαμε ένα τριήμερο διακοπές με δική του πρωτοβουλία και η επικοινωνία μας ήταν όμορφη και συχνή. Μέχρι που μου είπε ότι σκέφτεται να έρθει να με δει στην πόλη μου γιατί του έχω λείψει (απόσταση 2 ωρών). Δέχτηκα με μεγάλη χαρά και απλώς μου είπε ότι δεν ξέρει σίγουρα αν θα τα καταφέρει λόγω οικονομικών. Πέρασαν 2-3 μέρες χωρίς να αναφέρει κάτι για το πότε θα έρθει και όταν τον ρώτησα τι θα κάνει τελικά, μου είπε ότι δεν θα έρθει. Του έκανα ένα παράπονο ότι θα προτιμούσα να μου το έχει πει ότι δεν θα έρθει και όχι να περιμένει να τον ρωτήσω εγώ. Και ότι δεν με πειράζει το ότι δεν θα έρθει, γιατί καταλαβαίνω ότι ζορίζεται οικονομικά, απλώς με πείραξε ότι δεν μου το είπε νωρίτερα και εγώ περίμενα. Αυτός όμως ξενέρωσε, σταμάτησε την επικοινωνία και όταν ζήτησα εξηγήσεις μου είπε ότι δεν του βγαίνει. Κατάπια την χυλόπιτα που μου ήρθε από εκεί που δεν το περίμενα χωρίς να ζητήσω παραπάνω εξηγήσεις εφόσον δεν του βγαίνει. Μετά από περίπου 1 εβδομάδα όμως μου έστειλε πάλι μήνυμα λέγοντας ότι με σκέφτεται και ήθελε σαν τρελός να έρθει να με δει και εγώ του έκοψα την φόρα, γι’αυτό και ξενέρωσε. Είπαμε πως θα το συζητήσουμε από κοντά, εγώ γύρισα στην πόλη μας και είμαστε πάλι όπως τις πρώτες μέρες. Περνάμε χρόνο μαζί, κοιμόμαστε μαζί, βγαίνουμε και το σεξ είναι πολύ καλό. Όλες οι πράξεις του μου δείχνουν ότι θέλει να είμαστε μαζί, αλλά στην συζήτηση τα αλλάζει. Από την μια μου λέει ότι θέλει να είμαστε μαζί και αν δεν του έβγαινε δεν θα ήταν εδώ μαζί μου. Από την άλλη λέει ότι γύρισε επειδή είδε ότι εγώ τον θέλω, αλλά βλέπει ότι δεν ταιριάζουμε και δεν σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Εμένα έχει αρχίσει να μου αρέσει πολύ και να δένομαι, αλλά δεν θέλω να είμαι με κάποιον που δεν με γουστάρει αρκετά. Να βασιστώ στις πράξεις του ή στα λόγια του; Υπάρχει περίπτωση να τα λέει επειδή ακόμα δεν γνωριζόμαστε καλά και θέλει να δει πώς θα πάει; Δεν ψάχνω διαβεβαιώσεις για το μέλλον, απλώς θέλω να γουστάρει όσο και εγώ και να δούμε πώς θα πάει. Υπάρχει λόγος να περιμένω και να μην δίνω σημασία σε αυτά που λέει αλλά να βασίζομαι στις πράξεις του ή αυτός είναι ξεκάθαρος και εγώ απλώς περιμένω μήπως αλλάξει γνώμη; Και αν απλώς εγώ τον θέλω περισσότερο τώρα στην αρχή από ότι αυτός είναι περίεργο ή είναι απλώς δική μου ανασφάλεια;

Σοφία

Βρε παιδί μου, αυτός σου λέει ότι σκεφτόσαστε με διαφορετικό τρόπο και δεν ταιριάζετε, σου έχει πει ήδη μια φορά ότι δεν του βγαίνει, κι εσύ λες αναλυτικά πότε ήρθε να σε δει και δεν ήρθε να σε δει και γιατί είπε ότι θα έρθει να σε δει. Αν περνάτε τόσο ωραία και αρμονικά, πώς γίνεται να λέει αυτός ότι σκεφτόσαστε με διαφορετικό τρόπο και δεν ταιριάζετε; Δεν ακούς τι σου λέει; Δεν αναρωτιέσαι γιατί το λέει; Το πόσο χρόνο περνάτε μαζί δεν λέει κάτι για την ποιότητα της επικοινωνίας. Νομίζω ότι κλείνεις τα αυτιά σου και επιμένεις «κοιμόμαστε μαζί, τρώμε μαζί, βγαίνουμε μαζί, άρα όλα είναι τέλεια».

Νομίζω ότι ναι, τον θέλεις περισσότερο από ό,τι αυτός, και δεν είναι καθόλου περίεργο. Γιατί να είναι περίεργο; Δεν είναι «απλώς» αυτό, τι θα πει «απλώς;» Είναι απλό να τον θέλεις περισσότερο; Είναι η πηγή των μεγαλύτερων βασανιστηρίων στην ιστορία του έρωτα. Η δική σου ανασφάλεια δεν είναι αρκετά καλή εξήγηση, είναι η ατάκα που εξηγεί το σύμπαν, και τελικά δεν εξηγεί τίποτα. Και «απλώς θέλεις να γουστάρει όσο κι εσύ;» Απλώς; Απλώς; Κι αυτό απλώς;

Ακούγεσαι λίγο πλαστικοποιημένη. Έχεις βάλει κάτω τον στόχο και τον πελεκάς, και δεν βλέπεις τον άνθρωπο που έχεις μπροστά σου. Ακούς τα λόγια, λες, αλλά δεν μοιάζει να τα ακούς.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

30 points
Upvote Downvote

7
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
7 Συντάκτες σχολίων
MitsiΕλάφιντεConsciousnessFallenA17 Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

2 μήνες εκ των οποίων ο ένας σε απόσταση με ένα χωρισμό και ξεκάθαρα λόγια από πλευράς του και ακόμα αναρωτιέσαι;; Ο τύπος φωνάζει από χιλιόμετρο, φυσικά και να πιστέψεις στα λόγια “δε μου βγαίνει” “δεν ταιριάζουμε”. Μη γελιέσαι ότι περνάτε χρόνο μαζί, πάλι εν μία νυκτί θα σε αφήσει στα κρύα του λουτρού και θα σου πει κι από πάνω “μα εγώ στο είχα πει εξαρχής εσύ δεν κατάλαβες”. Φύγε τρέχοντας σε μία λόγια.

Ελάφι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Μα εγω πω στο είχα πει εξαρχής, εσύ δεν κατάλαβες” Ακριβώς αυτό!! Χιλιοειπωμένη ατάκα για να επιβεβαιωθεί ότι δεν έφερε και καμία ευθύνη που το συνέχιζε μαζί σου όποτε τον βόλευε, έχοντας όμως δηλώσει ότι δεν θέλει και πολύ. Τα λόγια του συμβαδίζουν αρκετά με τις πράξεις του πάντως. Σου λέει δεν του βγαίνει και σε γράφει μια βδομάδα.

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Μυστήριο κατάντησες για μένα
και τα ’χω, αγαπούλα μου, χαμένα,
και το σφυγμό σου νά ’βρω δεν μπορώ,
γι’ αυτό με τυραννάς τόσον καιρό.

Άλλα μου λεν τα μάτια σου
και άλλα η καρδιά σου.
Άλλα μου λεν τα χάδια σου
και άλλα τα φιλιά σου.

Παιχνίδια και καπρίτσια όλο κάνεις,
γι’ αυτό κερδίζεις πάντα και δε χάνεις.
Παράξενα στα μάτια με κοιτάς,
μα ούτ’ εσύ δεν ξέρεις τι ζητάς. *

Άλλα μου λέν τα μάτια σου…

Μαζί μου παίζεις θέατρο αράδα,
μια τέτοια κωμωδία δεν ξανάδα.
Παράξενα στα μάτια με κοιτάς,
μα ούτ’ εσύ δεν ξέρεις τι ζητάς.

αχχχχ

ντε
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

κι ένα για τα απλώς:

Απλά τα πράγματα
Δεν ψάχνω θαύματα
Αγάπη θέλω μόνο
Να με φιλάς να λιώνω

(τρέχα Σοφία, τρέχα)

FallenA17
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σοφία, κοίτα, αυτός είναι ξεκάθαρος μαζί σου, το ξέρεις, το αισθάνεσαι, αλλά δεν θέλεις να το παραδεχτείς.. Μην μας γράψεις σε κανα δυο μήνες οτι είναι ένας αλήτης και μισός που σε παράτησε στα κρύα του λουτρού, γιατί πολύ θα με στεναχωρήσεις…

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ρε Σοφάκι πας ντουγρου να την πατήσεις. Οκ ο τύπος σε γουστάρει αλλά όχι αρκετά. Όχι όσο εσύ και όχι για το κάτι παραπάνω. Καλά περνάει αλλα μέχρι εκεί, δεν του βγαίνει. Όταν κάποιος λέει κάτι τέτοιο που θα μπορούσε να σε κάνει να ξενερώσεις και να φύγεις να είσαι σίγουρη ότι το εννοεί.

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συμφωνώ με Λένα.Μα το γράφεις κι εσύ η ίδια εξάλλου: “Δεν θέλω να είμαι με κάποιον που δεν με γουστάρει αρκετά”.Αν “καιγόταν” για σένα νομίζεις δε θα έκανε το ταξίδι διάρκειας μόνο 2 ωρών! ε? Άρα τι τρέχει? Αυτό που σου είπε:ότι δεν τραβάει πλέον όλο αυτό ανάμεσά σας. Πάρτο απόφαση.Ο άνθρωπος δε γουστάρει πια.Γιαυτό και δεν έρχεται σε σένα γιαυτό και δε σου μιλάει/τηλεφωνεί όπως παλιά,γιαυτό περιμένει από εσένα να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση.Δεν γουστάρει τέλος.Στο λέει δεν ταιριάζετε στο πως σκέφτεστε.Άρα? Αν τον θες ακόμη απλά βρες τον και κάντε μια συζήτηση εφόλης της ύλης για το… Διαβάστε περισσότερα »