Αγαπητή «Α, μπα»: Μπορώ να έχω ελπίδες;

Είχαμε δέσιμο ψυχής

Έργο της Henn Kim

Καλησπέρα, Γνωριστήκαμε με την τάδε στην αρχή του προηγούμενου έτους. Δεθήκαμε πολύ γρήγορα και νιώσαμε ότι εδώ μπορούμε να καταφέρουμε κάτι όμορφο και αληθινό. Εγώ στα 25 μετά το πέρας των στρατιωτικών υποχρεώσεων και ήδη στην αγορά εργασίας με το πτυχίο και απασχολούμενος στο αντικείμενο μου. Η Π. στα 31 , με πρόσφατα τελειωμένο διδακτορικό με εμπειρία και στις αρχές καλοκαιριού να ετοιμάζεται να φύγει ολλανδία για επαγγελματική αποκατάσταση. Αρχικά είπαμε θα το ζήσουμε όπως θα τα καταφέρουμε και όσο μπορέσουμε. Πήγε, ζορίστηκε , βρήκε, τα κατάφερε. Συνεχίσαμε, και κάναμε όνειρα για μετεγκατάσταση μου στις κάτω χώρες. Αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Στον ενδιάμεσο , μια εγώ ολλανδία, μια αυτή ελλάδα κάπως το βρίσκαμε. Έπειτα, δυστυχώς προκύπτει σημαντικό πρόβλημα υγείας, ελαφρύ εγκεφαλικό. Μετά από δυο εβδομάδες, καραντίνα κορονοϊού. Η κατάσταση έγινε δύσκολη από μόνη της . Ήμουν δίπλα από το πρώτο λεπτό μέχρι τη στιγμή που πριν λίγο καιρό που ανακοίνωσε πως δεν είναι σε θέση να συνεχίσει . Αναφέρθηκε πως αυτή τη στιγμή δεν σκέφτεται κάτι άλλο παρά μόνο τον εαυτό της και πως θα γίνει καλά . Δεν έχει άμεσα στο νου της πότε θα δει εμένα και δεν θα ήθελε να ευτελίζει και να ξεχειλώσει αυτό το όμορφο πράγμα που χτίσαμε. Δεν έχει κάτι άλλο να δώσει καθώς πλέον δεν την νοιάζει πως θα είναι καλή σύντροφος . Αποφάσισα πως θα είμαι δίπλα της σε ότι χρειαστεί και θα της δώσω τον χώρο και το χρόνο που ζήτησε. Το σεβάστηκα απόλυτα. Εγώ όπως φαντάζομαι και αυτή είχε σκεφτεί την κοινή μας ζωή. Το σενάριο αυτό έχει αποσυρθεί, προς το παρόν ή και για πάντα. Θα είναι άραγε σε θέση όταν γίνει καλά και περάσει η εγχείρηση, να είναι σε θέση να σκεφτεί το ενδεχόμενο επανασύνδεσής μας? Στο μεταξύ δεν θέλει να κόψουμε επαφή και μου τόνισε πως είμαι δίπλα σε ότι χρειαστεί. Η αγάπη μας είναι αμοιβαία . Είμαι διατεθειμένος να σεβαστώ κάθε της επιθυμία διότι την νοιάζομαι και την αγαπώ. Είναι αρκετό αυτό ; Μπορώ να έχω ελπίδες για επανασύνδεση; Ξέρω πως είναι ένας δύσκολος κόσμος αυτή την χρονική στιγμή , αλλά εγώ δεν παύω να ελπίζω διότι είναι σημαντικό όταν βρίσκεις ένα τόσο αληθινό δέσιμο ψυχής να μην το αφήσεις εύκολα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
– Νικόλας

Νικόλα μου, λες και ξαναλές ότι σέβεσαι απόλυτα την επιλογή της, αλλά τι εννοείς;

Τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις; Τι κάνει κάποιος που «δεν σέβεται» την επιλογή του άλλου που θέλει να χωρίσει; Γιατί αν δεν την σεβαστείς, μπαίνεις σε μονοπάτια που πλέον τιμωρούνται από το νόμο. Δεν είναι για συγχαρητήρια, ούτε είναι μια επιλογή ανάμεσα σε άλλες, είναι το αυτονόητο.
Ίσως να το λες κάνοντας την απόπειρα να πείσεις τον εαυτό σου ότι έχεις μέρος του ελέγχου, αλλά δεν τον έχεις. Δεν είναι στο χέρι σου αν θα σε χωρίσει ή αν θα τα ξαναβρείτε, και δεν εξαρτάται από το αν σέβεσαι την απόφαση της (που ξαναλέω, είναι το αυτονόητο). Αυτό που είναι στο χέρι σου είναι αν θα συνεχίσετε να κρατάτε επαφή (από τη μεριά σου).

Από εδώ που τα βλέπω εγώ φαίνεται ότι σε χώρισε ευγενικά και είπε όλα όσα λέει κανείς όταν έχει περάσει καλά με τον άλλον και όντως τον εκτιμάει. Νομίζω ότι έδωσες παραπάνω βάση στην αόριστη νύξη ότι θα τα ξαναβρείτε στο μέλλον, αυτό που σου είπε μου φαίνεται περισσότερο σαν το «να κανονίσουμε να βρεθούμε» που λες σε παλιό συμμαθητή που βλέπεις τυχαία σε πάρτι. Φυσικά μπορεί να κάνω λάθος. Δεν μπορεί να σου πει κανείς για τι θα έχεις ελπίδα και για τι όχι, δικιά σου η ζωή, εσύ αποφασίζεις.

Λυπάμαι ειλικρινά για τη ματαίωση που βιώνεις, αλλά το αληθινό δέσιμο ψυχής προϋποθέτει συμμετοχή από την άλλη ψυχή. Αν η άλλη ψυχή έχει αποσυρθεί, δεν υπάρχει πια για να δηλώνεις ότι «δεν το αφήνεις».

in

Αξιολογήστε το άρθρο

51 points
Upvote Downvote

51
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
26 Θέματα σχολίων
25 Απαντήσεις θεμάτων
4 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
30 Συντάκτες σχολίων
luckystrikeThe Road Less TraveleddariaTulina S.Marie Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
City
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Mixed messages λέγεται αυτό το “δεν θέλω πιά τη σχέση αλλά μη φύγεις απ’ τη ζωή μου”. Αν θέλεις να χωρίσεις, ευγένεια είναι να το κάνεις ξεκάθαρα και να αφήσεις τον άλλον να φύγει πραγματικά. Νικόλα, προχώρα και χτίσε κάτι όμορφο με κάποια που να θέλει.

Tulina S.
Μέλος
Συμμετέχων

Εύστοχη, City!

MaleFeminist7
Επισκέπτης
Συμμετέχων
MaleFeminist7

Ακριβώς… είναι σαν με το ένα χέρι να τον διώχνει, αλλά με το άλλο να τον κρατάει

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Δε θα συμφωνήσω. Η κοπέλα του είπε τι θα ήθελε αυτή, στην συγκεκριμένη στιγμή και μετά την περιπέτειά της. Δε θέλει σχέση και ότι αυτό συνεπάγεται. Αλλά μάλλον τον προτιμά κοντά της. Αλλά χωρίς δέσμευση διότι αυτή τη στιγμή προέχει η ηρεμία της και υγεία της. Σ’αυτή τη φάση τη ζωής της αυτό θα ήθελε αυτή. Αν αυτός θέλει να καθίσει θα πρέπει να αξιολογήσει μόμος του τι αντέχει και τι όχι. Οπωσδήποτε να μην μείνει με την ελπίδα πως θα της γυρίσει το μυαλό.

Tulina S.
Μέλος
Συμμετέχων

Δηλαδή Luckystrike, συγγνώμη, σε μια δύσκολη στιγμή τον σύντροφο τον περνάμε κόσκινο; Και από εκεί που έκαναν σχέδια, αδιαφορεί να είναι καλή σύντροφος κλπ; Ο άνθρωπος λέει ότι είναι διατεθειμένος να της δώσει χώρο και χρόνο γιατί προφανώς τον χρειάζεται (λογικό). Το ότι τον σουτάρει με μισόλογα αλλά ταυτόχρονα τον κρατάει και απίκο, σόρρυ, δεν έχει το ασυγχώρητο επειδή είναι άρρωστη..
Ας του έλεγε να χωρίσουν να κάνει και ο φίλος τα κουμάντα του!

Υ.Γ: Κι άλλοι αρρώστησαν και δεν είχαν την τύχη να έχουν υποστηρικτικούς συντρόφους δίπλα τους (όπως εκείνη).

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ναι. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει η υγεία της. Δεν τον υποχρεώνει να κάνει κάτι. Δεν είναι μαριονέτα ο νικόλας. Κοιτάει τι αντέχει και τι όχι. Αλλά οπωσδήποτε καταλαβαίνω την κοπέλα.

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Η γυναίκα πέρασε εγκεφαλικό. ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ. Όλα τα άλλα είναι πραγματικά δευτερεύοντα και εσύ δεν μπορείς να κάνεις κάτι από εκει που είσαι, ούτε προλάβατε να δημιουργήσετε καμιά σούπερ ουάου σχέση ζωής. Αυτή είναι η αλήθεια. Προέχει η υγεία της, δεν υπάρχει κάτι άλλο στον ορίζοντα αν δε σιγουρευτεί ότι είναι καλά.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εγκεφαλικό στα 30… Η κοπέλα μπορεί να χρειάζεται συμπαράσταση, αλλά δεν του λέει αυτό. Σε κάθε περίπτωση προέχει η υγεία της, να μην της αφήσει προβλήματα και να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή της…

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Έτσι για την ιστορία ένας πρώην μου έχει πάθει μέχρι τώρα στα 38 τρία εγκεφαλικά νομίζω. Το πρώτο ήταν εκεί γύρω στα 30.

The Road Less Traveled
Επισκέπτης
Συμμετέχων
The Road Less Traveled

Να πω κατι? Συμφωνω με όσα λες Σκιάς όναρ αλλά επειδή δεν το είδα σε κάποιο σχόλιο ειπα να το πω, (αν κανω λάθος και το εχει γράψει άλλος διορθωστε με) μήπως η αντίδραση της κοπελας σχετιζεται με το εγκεφαλικό? Ναι η αλλαγμενη της συμπεριφορά (εχω δει κάποιους ασθενείς) και μήπως δεν ήθελε να γίνει βάρος στο Νικολα? Να την βλέπει ως βαρος? Και για αυτο φέρθηκε οπως φέρθηκε? Η αλλαγμένη της συμπεριφορά ξερω άτομο μεγαλυτερο βέβαια που μετα το εγκεφαλικό έγινε πιο οξυθυμος πιο ακαταδεκτος πιο μη προσεγγισιμος. Μήπως λοιπον ειναι αποτελέσματα του εγκεφαλικού και εδω ο Νίκος της… Διαβάστε περισσότερα »

Tulina S.
Μέλος
Συμμετέχων

Έχεις δίκιο στο ότι θα ήταν καλό να μάθουμε και την πλευρά της κοπέλας. Σίγουρα περνά μεγάλο γολγοθά και είναι λογικό να θέλει την ηρεμία της. Όμως, δε καταλαβαίνω τη βαρύγδουπη δήλωση ‘έχουμε δεσμό ψυχής΄ τη στιγμή που άλλος τραβά για Χίο κι άλλος για Μυτιλήνη! Δε μπορεί να του ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ τα θέλω της, όποια και να είναι; Αν ο τύπος είναι πιεστικός, ας τον χωρίσει, αλλά προσωπικά αν ο σύντροφός μου με στήριζε σε κάτι τέτοιο, θα τον αγαπούσα ακόμη περισσότερο! Δε θα του έψηνα το ψάρι στα χείλη, λες και είναι ευχάριστη γι΄αυτόν η όλη κατάσταση.

The Road Less Traveled
Επισκέπτης
Συμμετέχων
The Road Less Traveled

Tulina S εχεις δικιο και γιαυτο ειπα για την αποψη της για να καταλαβαιναμε καπως και τη συγκεκριμενη της αντιδραση αν θες. Γιατι και σ΄εμενα φαινεται καπως με την εννοια οτι αν πραγματικα ειχα βρει αυτο τον δεσμο ψυχης δεν θα τον εγκατελειπα τοσο ευκολα. Να γινω λιγο δικηγορος του διαβολου? Επειδη εχω δει και εχω ζησει πολλα,μηπως αυτα ολα ειναι για να διωξει μακρια τον νικολα?Δηλ ηθελε καπως να του το πει και επειδη ηξερε οτι ο νικολας δεν θα ξεκολλαγε ευκολα,βρηκε την καταλληλη ευκαιρια. Ειλικρινα με καθε σεβασμο στην κοπελα και στην κατασταση της,προς θεου δε λεω κατι… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ρε παιδιά, ρε παιδιά, ρε παιδιά! Μη γράφετε έτσι σαν καταραμένοι ποιητές με μισές και ελλειπτικές προτάσεις γιατί νόημα δε βγαίνει. Άντε να καταλάβω ποιος έπαθε εγκεφαλικό και για ποια εγχείρηση μιλάς. Ένα μπερδεμα κοινώς. Και τι πάει να πει σεβάστηκα την απόφαση της; Εδώ που τα λέμε δεν την σεβαστηκες και την τριγυρίζεις με απώτερο σκοπό να τα ξαναβρείτε. Το ξέρω ότι θέλεις να έχεις ελπίδες. Το ξέρω ότι θέλεις να πιάσεις από αυτό. Οι πιθανότητες όμως δεν είναι μαζί σου. Καλύτερα ξέχνα τις ελπίδες, πέσε στα πατώματα και κλάψε, και βγες και πιες και τραγουδά καψουροτραγουδα, αλλά μην… Διαβάστε περισσότερα »

αζιμούθιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ας τα γράψει τα καψουροτράγουδα, σαν καταραμένος ποιητής!

Τρελό ηλεκτρόνιο
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μα πραγματικά, ” προκύπτει πρόβλημα υγείας ” !
Τρέχα ψάξε τρεις προτάσεις παρακάτω να δεις ποιός έπαθε τι. Φφφφ

Redsky
Μέλος
Συμμετέχων

Όχι απαραίτητα, γιατί αν τον αγαπάς τον άλλον και ξέρεις ότι θα τον πας πίσω ζητώντας του να περιμένει καποια που είναι άρρωστη και δεν ξέρει πότε θα γίνει καλά, απλά τον χωρίζεις. Προφανώς η κοπέλα έχει αξιολογήσει το παλληκάρι ότι η κατάσταση της απαιτεί μόνο θυσίες από την μεριά του αγοριού και καμία “χαρά” και άρα δε θα το σηκώσει . Δηλαδή το αγόρι της σκέφτεται. Αν εκείνος μπορεί να το αντέξει μόνο να “δίνει” , μπορεί να είναι εκεί δίπλα της, να ψάξει να βρει θεραπεία, να το περάσει όλο αυτό μαζί της ,να κάτσει. Το ερώτημα είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Tulina S.
Μέλος
Συμμετέχων

Μα αν εκείνος διατίθεται να παραμείνει και να τη στηρίξει (προφανώς, όσο μπορεί και θέλει) εκείνη τί ζόρι τραβάει; Και αφού τον σκέφτεται τόσο, γιατί δε του λέει ξεκάθαρα να χωρίσουν ώστε να ξέρει κι εκείνος τί γίνεται; (για να λέει ότι έχουν ”δέσιμο ψυχής” μάλλον ιδέα δεν έχει..)

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Λοιπόν έγραψα ένα σχόλιο και μετά το διέγραψα και ακόμη δεν είμαι σίγουρη αν θα πρέπει να σχολιάσω ή όχι. Απο την περιγραφή κατάλαβα πως την κοπέλα την γνωρίζω, δεν είμαστε φίλες οπότε δεν γνωρίζω την ιστορία σας. Εξαιτίας αυτού το αρχικό μου σχόλιο το έσβησα. Παρόλα αυτά θέλω να πω κάτι. Το να παθαίνεις εγκεφαλικό στα 30 σου σε μια ξένη χώρα και εν μέσω πανδημίας είναι άγριο. Πολύ. Στον οποιονδήποτε θα πάρει καιρό να συνέλθει ψυχικά και θεωρω άδικο που τα περισσότερα σχόλια δεν στέκονται εκεί. Έχει δίκιο η Λένα πως ζείς την ματαίωση, αλλά ματαίωση ζει και… Διαβάστε περισσότερα »

Τρελό ηλεκτρόνιο
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Η αλήθεια είναι πως μου έκανε κι εμένα φοβερή εντύπωση που η Λένα δεν αναφέρθηκε καν σε αυτό.

Tulina S.
Μέλος
Συμμετέχων

Βρε παιδιά τί να πει; Δηλαδή είναι ευχάριστο για τον άλλον που η σύντροφός του αρρώστησε και του κάνει σκωτσέζικο ντουζ, αντί να τον αφήσει να είναι κοντά της; Αν η ίδια ανέβαζε δημοσίευση με τίτλο ” Αρρώστησα και ο σύντροφός μου με εγκατέλειψε” όλες θα κράζαμε τον αναίσθητο που λάκκισε.. και τώρα αντί να σεβαστούμε ότι ο άνθρωπος είναι εκεί, ψάχνουμε δικαιολογίες να καλύψουμε τα μισόλογα της κοπέλας. ΟΚ, περνάει δύσκολα και προφανώς αν την πιέζει να τον στείλει, αλλά από τα γραφόμενά του απλά ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ! Γι αυτό η Λένα μίλησε στο τέλος για ματαίωση.. Ματαίωση… Διαβάστε περισσότερα »

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν χρειάζεται να μπούμε εμείς στη θέση του. Έχεις μπει εσύ και με το παραπάνω!

tsatsara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Νικόλα,από την πλευρά του ασθενούς θα σου μιλήσω. Περνάει μια κατάσταση στην οποία όντως έχει χώρο μόνο για τον εαυτό της.Δεν έχει να κάνει με το ποιος είσαι εσύ και πως περνούσατε. Ήσασταν μόνο ένα χρόνο μαζί και αυτόν από απόσταση.Για έναν άνθρωπο που έχει χάσει την υγεία του,το να προσπαθήσει να συντηρήσει μια τέτοια κατάσταση είναι τρομερα,τρομερά,τρομερά δύσκολο και ψυχοφθόρο.Εδω καλά καλά δεν έχεις δύναμη να καθαρίσεις το σπίτι σου,μπορεί να μην αντέχεις καν να κάνεις μπάνιο,πως θα ασχοληθείς με έναν άλλον άνθρωπο; Αν θέλεις και αντέχεις να είσαι δίπλα της,καλά θα κάνεις.Με καμία όμως ελπίδα για το μέλλον… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Όλα αυτά που είπε η Α,μπα Νικόλα, και κάτι ακόμα.
Είχατε μια σχέση, όμορφη, που σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής της επέλεξε να τη λήξει. Δεν είναι αυτό “τόσο αληθινό δέσιμο ψυχής”, ότι και να σημαίνει αυτό. Δεν διώχνουμε τους συνοδοιπόρους μας στις δύσκολες στιγμές, δεν είναι σαν κάποιο χόμπι που κάνετε χωριστά.
Δεν θέλω να υποβαθμίσω τη σχέση σας, μπορεί να μην υπήρχε χρόνος να ωριμάσει αρκετά ή κάτι άλλο και αν θες να περιμένεις και να δεις τι θα γίνει σε κάποιους μήνες ή χρόνια, είναι επιλογή σου. Αλλά προσάρμοσε στην πραγματικότητα τις προσδοκίες σου.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Βέβαια δεν ξέρεις και πως αντιδρά ένας άνθρωπος απέναντι σε ένα τόσο απειλητικό πρόβλημα υγείας…

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Πάντα αφήνω περιθώριο να κάνω λάθος..

Tulina S.
Μέλος
Συμμετέχων

Συμφωνώ μαζί του Anna.
Και δε μένουμε με τίποτα ευχαριστημένοι φαίνεται, γιατί αν ο τύπος την εγκατέλειπε όλες θα κράζαμε τον σεξιστή που στα δύσκολα έφυγε.
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου τελικά….

Su Li-zhen
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Νικόλα, έκανε την επιλογή της, να μην είσαστε μαζί. Είναι σα να μη βρίσκεται πια στο δωμάτιο, να ξέρεις πως δε θα γυρίσει αλλά να περιμένεις μήπως και γυρίσει. Ξέρω, ίσως, τι θα μου πεις, πως μπορεί και να γυρίσει, ναι, μπορεί στο μέλλον να σε ξαναψάξει και να είσαι και τότε διαθέσιμος για εκείνη. Όμως, μπορεί και όχι. Αυτή τη στιγμή δεν είναι πια εκεί. Και στα γράφει μια κοπέλα που έχει ψάξει απαντήσεις σε παρόμοια ερωτήματα, με πιο απλές λέξεις, την έπαθα, έμαθα και σταμάτησα να μένω σ’ άδεια δωμάτια, περιμένοντας. Ανοίγω πια την πόρτα και φεύγω κι… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Δωσε της το χώρο που χρειάζεται. Αν πραγματικά τη νοιάζεσαι, μην τη φορτώνεις με συνεχή επαφή και μηνύματα και για κανένα λόγο μη φέρεις στην κουβέντα το πότε θα τα ξαναβρούμε εμείς οι δύο. Για κάποιους λόγους η σχέση σας ήταν κάτι που την κούραζε αντί να την ανακουφίζει. Λυπάμαι για αυτό που λέω και δε σημαίνει ότι εσύ έκανες κάτι λάθος.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Αγαπητέ Νικόλα, αρχικά λυπάμαι πολύ για αυτό που βιώνει η πρώην σύντροφός σου αλλά και για την απογοήτευση που νιώθεις. Παρ’όλο που δεν είμαι ιατρός (οι σπουδές μου έχουν να κάνουν με παραϊατρικό επάγγελμα και όχι με την ιατρική αυτή καθ’εαυτή), θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι συχνά μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο παρατηρούνται μεταβολές στη συμπεριφορά του πάσχοντος ατόμου. Μπορεί να χάνει την υπομονή του πιο εύκολα, να έχει σοβαρές διακυμάνσεις της διάθεσης ή να δρα πιο παρορμητικά από ό,τι έκανε πριν. Όσον αφορά την ερώτησή σου (“Θα είναι άραγε σε θέση όταν γίνει καλά και περάσει η εγχείρηση,… Διαβάστε περισσότερα »

Girasole
Μέλος
Συμμετέχων

Συμφωνώ απόλυτα με τη Λένα. Βγήκα πρόσφατα απο μια σχέση 3 χρόνων από απόσταση και ένιωσα ακριβώς το ίδιο με εσενα. Οτι δεν μπορεί να χαθεί αυτό το δέσιμο ψυχής. Κι όμως χάνεται γιατί ο ένας απο τους δυο αποχωρεί συνειδητά και δεν είναι κάτι μεμπτό και φυσικα θα το σεβαστείς, αυτή είναι η μόνη επιλογή. Αυτό δεν μειώνει τις ωραίες στιγμές που ζήσατε και οσα μοιραστηκατε. Φυσικά εισαι πληγωμένος όμως το να ελπίζεις σε επανασύνδεση μόνο πίσω θα σε πάει. Πάρε οσο χρόνο χρειάζεσαι για να φιλτράρεις οσα συνέβησαν, να τα δεχτείς και να προχωρήσεις χωρίς να υποβάλεις στον… Διαβάστε περισσότερα »