Αγαπητή «Α, μπα»: Μπορεί να δημοσιευτεί άρθρο που είναι αντίθετο στην άποψη σου;

Φυσικά δεν θα έχει υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο

Υπάρχει περίπτωση να μη δημοσιευτεί κάποιο άρθρο μέλους, το οποίο φυσικά δεν έχει υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο, απλά μπορεί να είναι αντίθετο στην άποψη σου ή στη γενικότερη εικόνα του σάιτ;

Ευχαριστώ

Ναι. Εννοείται. Και έτσι θα έπρεπε να είναι. Αυτό είναι το σωστό.

Μου φαίνεται παράξενο που το ρωτάς, αν και δεν θα έπρεπε να μου φαίνεται παράξενο, γιατί δυστυχώς, ζούμε σε μια εποχή στην Ελλάδα (αυτή η εποχή κρατάει δεκαετίες βέβαια) που υπάρχει μια πολύ διαστρεβλωμένη εντύπωση περί ελευθερίας.

Το έχω πει πολλές φορές, αλλά θα το ξαναπώ. Δεν είναι όλες οι απόψεις ισότιμες. Ούτε είναι όλες σημαντικές. Δεν χρειάζεται να περιβάλλονται μονίμως όλοι από τις απόψεις όλων των άλλων σώνει κα ντε, στο όνομα κάποιας ελευθερίας. Η ελευθερία εξασφαλίζει ότι όλοι μπορούν να έχουν όποια άποψη θέλουν – αν δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού ή βίας, βέβαια – αλλά η ίδια ελευθερία πρέπει να εξασφαλίζει στον καθένα μας ότι θα μπορεί να διαλέξει με ποιους θα συμπορευτεί, ότι θα μπορεί να δημιουργήσει την δική του ζώνη ασφάλειας, ότι θα μπορεί να προστατευτεί από τις απόψεις που ξέρει ότι υπάρχουν, αλλά δεν θέλει να έχει στη ζωή του. Τι να κάνουμε, δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους, ούτε σεβόμαστε όλοι τις απόψεις όλων των άλλων. Δεν θέλω να διαβάζω επιχειρήματα κατά των εκτρώσεων, δεν θέλω να διαβάσω άλλη μια φορά γιατί λέμε φεμινισμός και όχι ουμανισμός, ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που τα συζητάει, ας πάει να τα συζητήσει αλλού. Δεν είναι «η άλλη άποψη που πρέπει να ακουστεί» στο όνομα κάποιας πολυφωνίας. Είναι η άλλη, γνωστή άποψη, που δεν θέλω να ξαναδώ μπροστά μου, και όσο μπορώ την αποφεύγω. Δεν είναι χρέος ενός μοναδικού σάιτ να κρατάει την πολυφωνία. Δεν είμαστε κρατικό κανάλι, δεν συντηρούμαστε από τους φόρους του λαού για να είμαστε υποχρεωμένοι σε ισότιμη μεταχείριση όλων. Η πολυφωνία υπάρχει ακριβώς επειδή υπάρχουν σάιτ κάθε είδους. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι έχουν μια πλατφόρμα είναι υποχρεωμένοι να δίνουν βήμα σε όλους όσους θέλουν να πουν το μακρύ τους και το κοντό τους. Γι’ αυτό είναι τόσο αχανές το ίντερνετ. Γιατί για κάθε άποψη υπάρχει ένα κοινό που είναι πρόθυμο να ακούσει.

Έχουμε μαζευτεί εδώ κάποιοι άνθρωποι που κάνουμε καλή παρέα. Είναι σαν ένα πετυχημένο πάρτι. Μερικές φορές διαβάζω τα σχόλια και γελάω μόνη μου. Αυτό το συντηρώ με μεγάλη χαρά και θα το συντηρώ με νύχια και με δόντια. Αυτό σημαίνει ότι όχι, δεν θέλω τον καθένα πεφωτισμένο που έρχεται να μας εξηγήσει γιατί κάνουμε λάθος σε όλα όσα πιστεύουμε. Και λάθος να κάνουμε, είναι το δικό μας λάθος. Περνάμε ωραία και αυτό βγαίνει προς τα έξω, και έτσι θα παραμείνει.

Ένα μικρό edit

Επειδή έχει ξεκινήσει πάλι αυτή η κουβέντα για το αχ το σχόλιο μου που σβήστηκε και γιατί σβήστηκε και λογοκρισία και δεν αντέχετε την αντίθετη άποψη και τα λοιπά επαναστατικά, σας παραθέτω την κατάσταση των σχολίων αυτή τη στιγμή, για να το δείτε όλοι στις πραγματικές διαστάσεις:

Ο κάδος αδειάζει αυτόματα πού και πού, άντε να είναι τριπλάσια στον κάδο από αυτό που φαίνεται. Άντε και πενταπλάσια.

Δηλαδή, χρειάζεται προσπάθεια για να κοπεί ένα σχόλιο.

Για την ακρίβεια, ενώ στα σχόλια ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ φαίνεται σα να γίνεται κάποιο φοβερό παιχνίδι να μην περάσει η “αντίιθετη άποψη”, στην πραγματικότητα δεχόμαστε πολλά μηνύματα από ανθρώπους που ζητάνε να σβηστούν σχόλια επειδή πραγματικά έπρεπε να μην έχουν περάσει, αλλά μας έχουν ξεφύγει.

Αυτό, για να ενημερώσω όλους τους αναγνώστες σχετικά με το τι φαίνεται (στα σχόλια, τι βλέπει κανείς ως χρήστης) και τι ισχύει για όσους βρισκόμαστε από πίσω.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

114 points
Upvote Downvote

66
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
16 Θέματα σχολίων
50 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
37 Συντάκτες σχολίων
Dolores@vrahon10RubiaHaifischnetμιμόζαMoomin Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Φαντάζομαι τη διαφωνία του ο καθένας πάνω σε κάποιο θέμα μπορεί να την εκφράσει στα σχόλια, όπως και γίνεται. Αν όμως ξαφνικά ανέβαιναν άρθρα εναντίον των εμβολίων ας πούμε από κάποιον χρήστη τότε οι μισοί από εμάς μάλλον θα αποχωρούσαμε. Είμαστε εδώ γιατί μας εκφράζει αυτή η άποψη και αυτή η οπτική. Και οι μανάδες του φβ βρήκαν τον δικό τους χώρο, ας μείνουν εκεί να εκφράζονται ελεύθερα.

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Αν έβλεπα και εδώ άρθρο κατά των εμβολίων θα έκλαιγα επι τόπου.

Piripiri
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ναι αλλα εμεις που δεν εχουμε φβ πως θα βρουμε τι γραφουν οι μανουλες να γελαμε; Δεν ειναι αδικια αυτο;

Karanasiou
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δες κοντοπίδη τώρα

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Πάντως, εγώ που είδα σχόλια στο facebook κάτω από ανάρτηση για casual σεξισμό της ημέρας τρόμαξα/απηύδησα από την βλακεία και την άγνοια. Οπότε καταλαβαίνω την άποψη των διαχειριστών, να θέλουν να διατηρήσουν το περιεχόμενο και τον σχολιασμό σε ένα επίπεδο, το επιθυμητό για εκείνους. Εμένα πάντως δεν μου έχει κοπεί κανένα σχόλιο και δεν είμαι και καμιά παναγία.

Lady E
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ με την Λένα, και χαίρομαι πολύ που παλεύει να κρατήσει με νύχια και με δόντια αυτόν τον χώρο safe space για τα μέλη του αλλά χαίρομαι και τόσο με την κοινότητα που και η ίδια παλεύει να προστατέψει το σάιτ (η μισή χαρά είναι τα ποστ και η άλλη μιση τα σχόλια, νιώθω ότι τις μισές σας ξέρω!)

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αγαπητή Α, Μπα, δεν θέλω να σχολιάσω, προς το παρόν, αυτά που αναφέρετε εδώ, περί της έκτασης της πολυφωνίας που ανέχεται το σάιτ. Άλλωστε συμφωνώ με πολλά. Και στο κατω-κάτω, δικό σας είναι το σάιτ, ο,τι άρθρο θέλετε ανεβάζετε. Λέτε όμως ότι “…δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι έχουν μια πλατφόρμα είναι υποχρεωμένοι να δίνουν βήμα σε όλους όσους θέλουν να πουν το μακρύ τους και το κοντό τους.». Συμφωνώ μ αυτό, και προσθέτω ότι κατά μείζονα λόγο δεν επιτρέπεται να δίνετε βήμα σ αυτούς που εκφράζουν ρατσιστικές απόψεις. Όπως το άρθρο που δημοσιεύσατε στις 21.2, της κοπέλας που πίστευε ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Αν το σχόλιό σου ήταν ευγενικό, κόσμιο κλπ απορώ που δε δημοσιεύτηκε.

Σχετικά με το γράμμα εκείνης της κοπέλας, περιέγραφε βασικά αυτό που έχουμε σκεφτεί όλοι μας κατά καιρούς και είναι κάτι που έχει συζητήθεί αρκετά σε αυτη τη σελίδα. Το ότι λόγω της καταγωγής ενός ανθρώπου έκανε αυτόματες σκέψεις αρνητικές. Η ίδια αναρωτήθηκε και προσπάθησε να αποδομήσει το συλλογισμό αυτό. Και η Λένα και λοιποί σχολιαστές προσπάθησαν να κάνουν διάλογο με επιχειρήματα και να πάνε τη σκέψη της (και τη σκέψη όλων μας) κοπέλας ένα βήμα πιο πέρα. Δε βλεπω λοιπόν ποιο ήταν το βήμα των ρατσιστικών απόψεων.

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Υπήρχε αν θυμάμαι καλά ένα σχόλιο αναγνώστη πρώτου θέματος, ίσως αναφέρεται σε αυτό

mononoke
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό βέβαια δεν ήταν άρθρο, ήταν απλώς μια ερώτηση. Προφανώς δεν είναι υποχρεωτικό η Λένα να συμφωνεί με όλους όσους στέλνουν ερωτήσεις, μερικούς κιόλας τους κράζει φουλ, το έχουμε δει πολλάκις. Όταν μιλάμε για άρθρα εννοούμε κείμενα στα οποία κάποιος παραθέτει μια εμπεριστατωμένη (λιγο πολύ) γνώμη για κάποιο ζήτημα (κοινωνικό ή αλλο). Και είναι λογικό στο σάιτ σου να ανεβάζεις άρθρα που είναι σύμφωνα με τις ιδέες που θες να προωθήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν είναι άρθρο μια προσωπική εμπειρία αναγνώστριας που αποστέλεται σε αναζήτηση συμβουλής. Προβληματισμούς και απορίες στέλνει ο κόσμος στη στήλη ερωταπαντήσεων της Α μπά, όχι μανιφέστα.… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αγαπητε/η monokoke:
1.έγραψα “ αρθρο” γιατί έτσι χαρακτηρίζονται από τους διαχειριστές όλες οι ερωτήσεις που απαντώνται . ( βλ. «Αξιολογήσετε το αρθρο”) . Εκφραστε, λοιπόν, σ αυτούς τις αντιρρήσεις σας για τη χρήση του όρου, και όχι σε μένα.
2.Η “ανησυχία» που πηγάζει από κάποιες στερεοτυπικές απόψεις για την καταγωγή , είναι ο ορισμός του ρατσισμού, και καθόλου δεν χρειάζεται για τη στοιχειοθέτηση του χαρακτηρισμού αυτού να υποστηρίζει κανείς ότι ΟΛΟΙ οι π.χ. Ιρανοί είναι κακοποιητες.

mononoke
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι οτι η στάση της κοπέλας ίσως πηγάζει από προκατάληψη ίσως και όχι. Θα μπορούσε να ανησυχεί ακόμα κι αν ο άντρας της φίλης ήταν Ελβετός. Δεν είναι σαφές οτι το θέμα προκύπτει από την καταγωγή του, οπότε δεν βλέπω απαραίτητα ρατσισμό. Επίσης, ναι, αν ακριβολογούμε είναι λάθος του σάιτ να αναφέρονται ως άρθρα οι ερωταπαντήσεις. Αλλά νομίζω η Λένα στην συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρεται στα actual άρθρα, αφού εκ των πραγμάτων ειναι ξεκάθαρο ότι διαφωνεί πολύ συχνά με ερωτήσεις στις οποίες απαντάει. Πόσες ερωτήσεις τίγκα στον μισογυνισμό δεν έχει δημοσιεύσει και τις έχει κατακεραυνώσει; Αν… Διαβάστε περισσότερα »

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Επειδή θυμόμουν κάτι, υπαρχει σχόλιο σου στο
https://ampa.lifo.gr/zoi/ton-empodise-na-mpei-sto-ktirio-opoy-emene-epeidi-itan-mayros/?_gl=1*r3nk49*_ga*TVd2NEV0cGRRQVc0eFVMcjY3TFM2SW4tUjhZQmZiRFpfbjZaemNDblNWOUpQWGV5bmtiR1VBdWY1ZWFDSFBlMA..#comments-section

«Κάπως έτσι θα ένιωθε και ο Ιρανός σύζυγος της κοπέλας στη Γερμανία, που η φίλη της είχε καταλήξει στο συμπέρασμα, λόγω φυλής , ότι την έδερνε, αν διάβαζε το κείμενο που δημοσιεύτηκε εδώ τις προάλλες, και τα σχόλια που το ακολούθησαν.»

Μηπως κάτι μπέρδεψες;

trapezokathismata
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

OH SNAP

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δηλαδή τι να μπέρδεψα; Εκείνο στο οποίο αναφέρεστε ήταν άλλο σχόλιο, (για το ίδιο θεμα) σε άλλο άρθρο. Δεν ήταν το σχόλιο που κόπηκε.

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Οκ σεβαστό. Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί φαίνεται να ισχύουν 2 μέτρα και 2 σταθμά σε παρεμφερή σχόλια

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είναι αλήθεια, ότι το σχόλιο που δεν δημοσιεύτηκε ( και που είχε γραφτεί κάτω από το ίδιο το άρθρο της 21.2) ήταν πιο επιθετικό,όχι όμως υβριστικό, εκτός από το ότι είχε χαρακτηρισει δυο συγκεκριμενα σχόλια αναγνωστών ως “ τι να πω; Χρυσή Αυγή..”. Δεν θέλω όμως να επεκταθώ, γιατί θα κοπώ πάλι.

κασελάκι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κοίτα αν είναι να αποκαλούμε ο ένας τον άλλον χρυσαυγίτη/φασίστα/ συριζαίο, φαντάζεσαι τι θα γίνει εδώ μέσα;

Άριστα έπραξαν που το έκοψαν

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναρωτήθηκα γιατί κόπηκε το σχόλιο. ΠΟΥΘΕΝΑ. Το ότι κόπηκε το είπα αφηγηματικά, για να συνεχίσω λέγοντας ότι ξανά θέτω το θέμα ( με πιο ήπιες εκφρασεις) , γιατί θέλω να δημοσιευτεί η διαμαρτυρία μου για το ρατσιστικό, επιμένω, ερώτημα, και ορισμένα σχόλια που ακολούθησαν.ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναρωτήθηκα, και είμαι σίγουρη ότι το καταλάβατε καλά.Επομενως η ειρωνία σας ( έχετε πλάκα,) είναι ατοπη.
Ανεξαρτήτως πάντως αυτού, δεν είπα κανένα Χρυσαυγίτη. Είπα ότι δυο συγκεκριμένα σχόλια, θυμίζουν απόψεις της Χρυσής Αυγής.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μα δε ρώτησα τίποτα.

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Σου γράφω εδώ, επειδή μόλις είδα από το λινκ ότι με είχες ρωτήσει για τα ανησυχητικά σημάδια. Δε μπορώ να καταλάβω τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ήταν ερώτηση ρατσίστριας η ερώτηση αυτή. Η κοπέλα αντίθετα αναρωτήθηκε και η ίδια ακόμα για το αν τα λεγόμενά της ήταν επηρεασμένα από ρατσιστικές αντιλήψεις. Η φίλη της έμεινε έγκυος στα 21 της και παντρεύτηκε απευθείας κάποιον με τον οποίο πήγε μία φορά. Ο άνθρωπος αυτός της κάνει σκηνές ζήλειας στη μέση του δρόμου. H φίλη έχει αραιώσει και της λέει ότι είναι άσχημη και δεν ανοίγει πλέον κάμερα. Μία κοπέλα που είναι… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Μέντορας

Λοιπόν, δεν μπορώ να βρω το λινκ για να βεβαιωθώ, αλλά θυμάμαι πολύ καλά ότι η Α,μπα στην απάντησή της δεν έκανε καμία αναφορά στην καταγωγή, αλλά εστίασε στην κακοποίηση και συμβούλεψε την ερωτώσα για το τι να κάνει, δεδομένου ότι το μείζον θέμα ήταν η κακοποίηση και όχι οι ρατσιστική φοβία της ερωτώσας. Το ίδιο έκαναν και οι περισσότεροι σχολιαστές από κάτω, και γι’αυτό κι εγώ, που έκανα περίπου τις ίδιες σκέψεις με εσάς, δεν σχολίασα, αναγνωρίζοντας ότι το θέμα είναι η κακοποίηση και δεν πρέπει να εκτραπεί η συζήτηση και αποπροσανατολιστούμε. Το να προσπερνάει κανείς τις ρατσιστικές ανησυχίες… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν ρώτησα, Ποντια, γιατί κόπηκε το σχόλιο μου,πώς να σας το πω; Ούτε είπα ποτέ ότι η Α μπα έκανε αναφορά στην καταγωγή. Εσείς λέτε ότι εστίασε στην κακοποίηση. Η κακοποίηση ( ΞΥΛΟ μάλιστα συγκεκριμένα έγραφε η ερωτώσα, όχι ας πούμε ψυχολογικη κακοποιηση) , από πού πρόεκυπτε, εκτός από την προκατάληψη της κοπέλας ότι η δυσθυμία που νομιζε ότι διέκρινε στη φίλη της δεν μπορεί παρά να οφείλονταν στο ξύλο που της έριχνε ο Ιρανός; Βρείτε το κειμενο και διαβάστε το, την ημερομηνία την έγραψα. Δηλαδή δεν έπρεπε κάποιος να της απαντήσει ( όπως έκαναν μερικοί σχολιαστές, όχι η Α,μπα)… Διαβάστε περισσότερα »

Scotland for Holidays
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αγαπητη Mary Pappa Darth Vader Για καποιο λογο εσεις θελετε να δειτε τη δημοσιευση εκεινης της ιστοριας σαν βημα εκφρασης ρατσιστικου λογου. Σας επισημαναν ηδη και αλλοι σχολιαστες οτι η κοπελα που εστειλε την ερωτηση αναρωτιεται εμφανεστατα αν εχει καποιο λαθος η σκεψη της. Εχει τεραστια διαφορα αυτο απο οποιαδηποτε εκφραση ρατσιστικου αισθηματος ή πεποιθησης. Θα προτεινα να στεκεστε στην ουσια μιας ερωτησης (που στην προκειμενη περιπτωση ηταν: κινδυνευει η φιλη μου;) και οχι να κανετε προβολες των δικων σας φοβων (και ιδεολογικων αντανακλαστικων) πανω στις προθεσεις και ερωτησεις των αλλων. Αν συνεχισετε να παρακολουθειτε το σαϊτ, πραγμα που ευχομαι,… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σας παραπέμπω για όλα στην απάντησή μου στην Ποντια ιντερνασιοναλ. Αν αναρωτιέται απλώς το αν έχει κάποιο λάθος η σκέψη της ( ότι δηλαδή μπορεί και να μην έχει, και ορθώς να πιστεύει όπως ΚΑΘΑΡΑ είπε, ότι ο σύζυγος μάλλον δέρνει, αφού είναι από το Ιράν), αυτό πώς χαρακτηρίζεται; Πολλά από τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση εκείνη, διαβάστε τα πάλι, πώς τα κρίνετε;
Οι δικοί μου φόβοι….τι εννοείτε; Δεν έχω φόβους που να σχετίζονται με την καταγωγή των άλλων.

nataschas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μμμ, ενδιαφέρουσα απάντηση! Έχω κάνει όλα κι όλα δύο σχόλια σε αυτό το σάιτ και το ένα από τα δύο λογοκρίθηκε – δεν έβριζα, δεν χυδαιολογούσα, ούτε τίποτα τέτοιο. Απλώς προφανώς η άποψή μου δεν ήταν συνάδουσα…Κι εγώ θα ήθελα να μάθω τα κριτήρια, με τα οποία λογοκρίνει το σάιτ. Ευχαριστώ

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Όταν λες λογοκρίθηκε εννοείς πως δεν ανέβηκε καν ή πως ανέβηκε, αλλά έφαγε κράξιμο στα σχόλια;

nataschas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

εννοώ ότι δεν ανέβηκε καν.

Ηρακλής Πουαργώ
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Όπως η υπάρχει η ελευθερία της έκφρασης, υπάρχει και η ελευθερία της επιλογής. Δεν θα ‘πρεπε να είμαστε αναγκασμένοι να ακούμε τα πάντα σε χώρους που έχουν δημιουργηθεί για να φιλοξενούν ανθρώπους μιας συγκεκριμένης, παρόμοιας νοοτροπίας. Υπάρχουν αντίστοιχα και ιστοσελίδες για τις απόψεις που δεν έχουν θέση εδώ.

trapezokathismata
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Καλά αυτό με το “απλά έχουμε αντίθετη γνώμη” το ακούω βερεσέ – ας μιλήσουμε ειλικρινά για τι πράμα μιλάμε. Είναι “η γνώμη σου” ότι πχ “οι ομοφυλόφιλοι δε με ενοχλούν, απλά δε μ’ αρέσει να ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ” ή ξέρω γω “οι πρόσφυγες την περνάνε ζάχαρη, αλίμονο σε μας”, ή, τελευταίο παράδειγμα, “η έκτρωση είναι φόνος”; Αν είναι κάτι σε τέτοια φάση, τότε όχι, δε “διαφωνούμε απλώς”, ούτε “απλά το βλέπουμε διαφορετικά”, ούτε είναι θέμα “γνώμης”. Άλλο γνώμη, άλλο BIGOTRY που λέμε και στο χωριό μου.

Etern1ty_ GR
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Etern1ty_ GR

Η απάντηση, δεν ανήκει ούτε στη γλώσσα του δρόμου, ούτε στη γλώσσα της πολιτικής. Γιατί και τα δύο θέλουν να έρθεις σε επαφή με την “άλλη άποψη”, σωματικά ή λεκτικα αντίστοιχα, και να λάβεις ευθύνη πολιτικής θέσης, να χτίσεις συμμαχίες και να αποκτήσεις εχθρούς.
Πιο κοντά στη γλώσσα της παρέας μου κάνει, που δεν έχει αυτή την ευθύνη. Το είπες σωστά πολύ, στήνω ένα πάρτι και κάνω μονοθεματικότητα και περνάω ωραία. Είναι ωραίο να μένει στο είμαστε ωραία. .

demonoula
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Δεν μπορώ να σας καταλάβω μερικούς ανθρώπους. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρώ στο fb και στο youtube. Αφού διαφωνείς με τη φιλοσοφία και τα περιεχόμενα του site, γιατί εξακολουθείς να μπαίνεις, να διαβάζεις και να σχολιάζεις; Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ κάτι του στυλ “τα κουβαδάκια σου και σ’ άλλη παραλία”.
Τι ευχαρίστηση όμως αντλείς με το να διαβάζεις κάτι με το οποίο είσαι τόσο αντίθετος/η;

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Αυτά τα παραισθησιογόνα μανιτάρια πάντως κάνουν καλή δουλειά ε;

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ενδιαφέρουσα ερώτηση.

Περιέργως θυμήθηκα αυτούς που το 2015 νόμιζαν ότι ψήφιζαν την Ανανεωτική Αριστερά του Κύρκου και του Παπαγιαννάκη.

Γενικά μια μερίδα ανθρώπων πάντα βρίσκει λόγους για τους οποίους πρέπει να περιορίζει τις απόψεις των άλλων, ακόμα και με τη δικαιολογία ότι τους χαλάνε του πάρτι.

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Περιέργως κι εγώ θυμήθηκα ότι το 2015 είχα ξεσαλώσει με σχόλια που δεν εξέφραζαν την επικρατούσα τάση και χωρίς να στρογγυλεύω τις γωνίες μου και ποτέ δε λογοκρίθηκε ούτε μισό σχόλιό μου. Σημασία έχει από ποια αφετηρία εκκινείς και με ποια επιχειρήματα και όχι αν πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα. Κανένα πάρτι δε χαλάει όταν γίνεται γόνιμος διάλογος. Κι ο φασίσταρος είναι αντιτσίπρας, αντιπολάκης και αντιμεγαλοοικονόμου, αλλά για πολύ διαφορετικούς λόγους από τους δικούς μου, τόσο διαφορετικούς που μας χωρίζει απύθμενο χάος

Etern1ty_ GR
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Etern1ty_ GR

Πώς να γίνει διάλογος όταν λογοκρίνεται κάτι? Δε τα λες σωστά. Με τους ΕΝΤΟΣ πάρτι γίνεται διάλογος. Οι απέξω πρέπει να κάνουν σλάλομ και να δώσουν διαπιστευτήρια.

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εσύ δεν τα κατάλαβες σωστά: δεν είπα σκέτο διάλογος είπα γόνιμος διάλογος. Αν είναι να παρτάρω με φασίστες, ψεκασμένους και ματιασμένους προτιμώ να τα πίνω μόνη μου

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

(Παιδιά και Λένα δεν ξέρω αν παρεξηγήθηκα αλλά ελπίζω να ήταν εμφανές ότι το περιέργως που είπα πήγαινε στο περιέργως του από πάνω σχολίου, σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι “περιέργως” δεν κόπηκαν τα σχόλιά μου ή ότι περίμενα να κοπούν. Ίσα-ίσα το αντίθετο αισθανόμουν και αισθάνομαι πάντα εδώ μέσα, ότι μου ανοίγετε να μπω χωρίς να βγάλω τα παπούτσια μου. Ε κι εγώ πιστεύω δεν έρχομαι λασπωμένη)

DiNucleusAmoeba
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Συμμετέχων

Χειροκροτώ όρθια για την απάντηση!!!