Αγαπητή «Α, μπα»: Μου λείπει πολύ η Ελλάδα αλλά φοβάμαι να γυρίσω

Νιώθω ότι περνάω μια μικρή κατάθλιψη

Καλησπέρα Αμπα, είναι η πρώτη φορά που σου γράφω. Είμαι 22 χρονών και εδώ και 2 χρόνια ζω στη Γερμανία (είμαι μισή γερμανίδα, γνωρίζω τη γλώσσα) και δουλεύω σε μια εταιρία και παράλληλα πηγαίνω σε σχολή. Μιας και οι σπουδές μου δεν είναι πανεπιστημιακού επιπέδου (ισόβαθμου ωστόσο στη Γερμανία), θέλω πολύ σε ένα χρόνο που θα τελειώσω να μπω σε ένα πανεπιστήμιο (παράτησα τις σπουδές μου σε ΑΕΙ της Πάτρας). Αν και εδώ οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες και άνετα θα βρω καλή δουλειά κι θα μπω εύκολα στο πανεπιστήμιο, 2 χρόνια τώρα ούτε ουσιαστικές φιλίες έχω κάνει ούτε βγαίνω καθόλου από το σπίτι πέρα από τη δουλειά με αποτέλεσμα να νιώθω ότι περνάω μια μικρή κατάθλιψη (με όλα τα συμπτώματα που περιλαμβάνει αυτή). Θέλω πολύ να επιστρέψω στην Ελλάδα (έχω οικογένεια, φίλες, σύντροφο) αλλά μόνο φόβο νιώθω για αυτή την απόφαση. Φόβο ότι δεν θα βρω δουλειά χωρίς πτυχίο πανεπιστήμιου, φόβο για χαμένες επαγγελματικές ευκαιρίες στη Γερμανία, φόβο ότι δεν θα τα βγάλω πέρα αν δώσω Πανελλήνιες πάλι και μπω σε μια σχολή. Έχω καταλήξει να μη κοιμάμαι τα βράδια μιας και οι σκέψεις κι η προσπάθεια εύρεσης λύσης με κρατάνε ξύπνια. Ίσως η αλλαγή πόλης στη Γερμανία να βοηθούσε τη κατάσταση μου αλλά πλέον νιώθω ότι τίποτα δεν με ικανοποιεί εδώ πέρα και η Ελλάδα μου λείπει. Μήπως η θέληση να γυρίσω στην Ελλάδα είναι υπερβολική και επιπόλαια (και λόγω της σοβαρής σχέσης που με κρατάει) και θα έπρεπε να σκεφτώ λογικά τι είναι καλύτερο για το μέλλον μου; Σε ευχαριστώ.

Ανέλπιδη

Ανέλπιδη, το ερώτημα είναι τι θα κάνεις με την κατάθλιψη.

Όλα τα άλλα θα απαντηθούν μόνο όταν φροντίσεις αυτό το θέμα.

Η κατάθλιψη σε κάνει να μην κοιμάσαι τα βράδια, να μην βγαίνεις από το σπίτι, να μην έχεις δημιουργήσει φιλίες, και όχι το αντίθετο.

Η σχολή σου θα έχει υπηρεσία για τέτοια θέματα, και αν όχι, σίγουρα θα προσφέρεται φροντίδα στο δήμο που βρίσκεσαι.

Επίσης, γιατί να δώσεις πανελλήνιες αφού έχεις μπει σε ΑΕΙ της Πάτρας; Γιατί δεν συνεχίζεις εκεί, και αν θέλεις, δίνεις κατατακτήριες μετά ή κάνεις μεταπτυχιακό, αν θέλεις να αλλάξεις κατεύθυνση;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

15 points
Upvote Downvote

2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
2 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
2 Συντάκτες σχολίων
Thundercatsflavors Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Thundercats
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Θα σου πω αυτό που μου είπε η ψυχολόγος μου (που πιθανόν να σε βοηθήσει σε αρχικό επίπεδο, να ηρεμήσεις και να δεις τι θα κάνεις για την κατάθλιψη) όταν ήθελα να κάνω μια αρχή στο εξωτερικό (Σουηδία) και φοβόμουν να κάνω το βήμα γιατί θεωρούσα ότι θα μου λείπει η Ελλάδα, η οικογένεια κτλ κτλ. “Είναι μία επιλογή σου, που μπορεί να σου βγει μπορεί και όχι. Όμως είναι πάλι επιλογή σου να γυρίσεις πίσω αν δεις ότι δεν αντέχεις. Δε θα σε κρατήσει κανείς με το ζόρι εκεί, δεν είσαι σκλάβα, ακόμη και ο γυρισμός στο χέρι σου… Διαβάστε περισσότερα »

flavors
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Πολλές φορές νιώθουμε πως πρέπει να πάρουμε μια απόφαση εδώ και τώρα.Δεν χρειάζεται να πιεστείς να την πάρεις άμεσα κατά τη γνώμη μου.Πάρε τον χρόνο σου.Και μετά από κάποιο διάστημα αν αποφασίσεις πως θες να φύγεις δεν τρέχει και κάτι. Σκέψου πως καμία απόφαση δεν είναι για πάντα αν εσύ δεν το θελήσεις. Η Λένα έχει απόλυτο δίκιο πρώτα αντιμετώπισε το θέμα της κατάθλιψης και μετά θα τα βάλεις κάτω και θα κάνεις ότι θεωρείς καλύτερο για σένα.Σου εύχομαι τα καλύτερα