Αγαπητή «Α, μπα»: Μου είπε ότι είμαστε φίλοι με προνόμια

Ε όταν κόβονται τα προνόμια μετά δεν μένει μόνο η φιλία;

Αφου διαβασα αυτο.. κατεληξα ότι και εγώ στα 30 μου ακόμα μπερδεύομαι. Έχω ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα ενός τύπου με τον οποίον κάναμε παρέα λόγω κοινού κύκλου, γίναμε φίλοι και μετά από λίγο προέκυψε και το ερωτικό. Βρισκόμασταν, κάναμε σεξ, βλέπαμε ταινίες, και παράλληλα συνεχίζαμε να κάνουμε παρέα με τους φίλους μας όλοι μαζί σαν να μην τρέχει τίποτα μεταξύ μας για ένα δίμηνο περίπου (εγώ ήθελα να μείνει κρυφό, και αυτός φλέρταρε και με άλλες). Μετά αυτός έφυγε αλλού λόγω δουλειάς. Δεν είχαμε επικοινωνία, δεν το επιδίωξε αυτός ιδιαίτερα και ούτε εγώ, αν και ήθελα πολύ και σε φιλικό επίπεδο. Αλλά μια δυο φορές που μιλήσαμε είδα ότι δεν πολυτραβάει, υπήρχε μια αμηχανία. Μετά από κάποιους μήνες λόγω δουλειάς πήγα και εγώ εκεί που είναι αυτός. Κάναμε χαλαρά παρέα οι δυο μας για κάνα μήνα. Ξανακάναμε σεξ αλλά εδώ και ένα 5μηνο έχουμε σταματήσει να μιλάμε τελείως α μπα μου και ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει και γιατί όλο αυτό κόπηκε έτσι απότομα (εγώ θαθελα να έχει συνεχιστει..). Η κοινή παρέα δεν υπάρχει πια, αφού έχουμε αλλάξει τόπο διαμονής. Αυτός είχε πει είμαστε φίλοι με προνομια. Ε όταν κόβονται τα προνομια μετά δεν μένει μόνο η φιλία? Δεν ξέρω από πού να το πιάσω για να καταλάβω τι έγινε.

Αστα

Αχ, έγινε κάτι πάρα πολύ κοινό, που προκαλεί πάντα μεγάλη απορία σε αυτόν που το παθαίνει, και του φαίνεται τόσο μεγάλο μυστήριο, που κάθεται και αναρωτιέται ώρες και ώρες, και το συζητάει με τους φίλους του, και οι φίλοι δεν ξέρουν πώς να το πουν με τρόπο, γιατί όταν είσαι απ’ έξω, είναι φως φανάρι.

Δεν σε θέλει ούτε για φίλη με προνόμια, ούτε για φίλη. Είναι τόσο απλό, δυστυχώς, και δεν υπάρχει «γιατί». Δεν υπάρχει κάποια εγγύηση ότι αν κόβονται τα προνόμια, μένει η φιλία. Και οι φιλίες πάντα υπό διαπραγμάτευση είναι. Ίσως ο λόγος είναι ότι είναι προφανές ότι εσύ θέλεις περισσότερα από αυτή τη σχέση συνολικά, και η ένταση που του προκαλείται δεν αξίζει τον κόπο γι’αυτόν.

Δεν κόπηκε απότομα, αγαπητή φίλη. Υπάρχει ξεκάθαρο ξέφτισμα με τον καιρό. Δεν θέλεις να το δεις ακόμα, αλλά ελπίζω ότι με τον καιρό θα το δεις. Όπως το βλέπω από εδώ που είμαι, δεν υπήρξε και καμία σπουδαία φιλία ποτέ μεταξύ σας. Μέσω κοινής παρέας βρισκόσασταν, και όταν η κοινή παρέα βγήκε από τη μέση, δεν υπήρχαν πολλά να πείτε.

Δεν ταιριάζετε, και αυτός το ξέρει. Είναι η ώρα να το δεις κι εσύ. Μην κολλάς στην απόρριψη. Προσπάθησε να αντιμετωπίσεις τα γεγονότα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

68 points
Upvote Downvote

22
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
11 Θέματα σχολίων
11 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
17 Συντάκτες σχολίων
kseniaAnnaxrusaidril Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Αρα:
sexual attraction+ common friends= casual sex
Casual sex+ friendship= friends with benefits
Casual sex- sexual attraction- common friends= 0 ?

Ώστε εκεί χρησιμεύει τελικά η άλγεβρα, στο να κάνεις πετυχημένες σχέσεις! Δεν γίνεται σωστό marketing στα σχολεία…

xrusa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τέλεια απάντηση πολύ έξυπνη μπράβο.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Απλα μαθηματικά 😉

sktpsx
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

δεν ταιριαζετε σου λεει, αντικειμενικα στο λεει και ασε τις φιλες σου να λενε το αντιθετο.

“μια δυο φορές που μιλήσαμε είδα ότι δεν πολυτραβάει” απο την σχεση σας αυτο κρατα.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν και έχω σαν αρχή να μην απαντάω “επιθετικά”, θα πω το εξής.
Στη Σουηδία, για άλλους λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλύσω, οι άνθρωποι που είχαν σχέση μπορούν εν δυνάμει να μείνουν φίλοι.
Στην Ελλάδα, αν έχεις ανταλλάξει υγρά, είναι δύσκολο να είσαι φίλος με κάποιον. Δεν έχουμε ούτε τον ίδιο τρόπο που διαπαιδαγωγηθήκαμε, ούτε τον ίδιο κοινωνικό περίγυρο, ούτε τις ίδιες αντιλήψεις για τα πράγματα και είναι κάπως πιο δύσκολο.
Κοινώς, αντιδρώ στο φίλοι με προνόμια.
Εκεί αντιδρώ.
Αυτά. Με αγάπη.

Haifischnet
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Haifischnet

Δεν το βρίσκω καθόλου επιθετικό το σχόλιο. Ωμό, ναι. Επιθετικό, όχι.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι, ίσως να ήταν καταλληλότερη λέξη το ωμό. Το δέχομαι.

bozonio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν είναι επιθετικό, είναι στερεοτυπικο. Ναι, υπάρχουν φίλοι με προνόμια στην Ελλάδα και ναι, υπάρχουν και φιλίες με πρώην. Αν το πάρουνε στατιστικά ίσως λιγότεροι από τη Σουηδία κυρίως λόγω του ότι η Ελλάδα είναι πιο πατριαρχικη χώρα. Τι προσφέρει όμως αυτό το σχόλιο; Αφορισμοί «δεν είμαστε Σουηδία» και «δε γίνονται εδώ αυτά τα πράγματα» είναι ανούσιοι και άσχετοι με τη συγκεκριμένη ιστορία. Αντέδρασε όσο θες στις σχέσεις «φίλοι με προνόμια» οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να τις κάνουν, μιλά για τον εαυτό σου καλύτερα.
Για την κτηνοβασία στη Σουηδία της Λωρας ας μη σχολιάσω, δεν περίμενα τέτοιο σχόλιο εδώ.

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Αυτό που εξισώθηκε η φιλία με προνόμια με την κτηνοβασία από το πουθενά, μ’έστειλε!!
Στην Ελλάδα είναι σπάνιο επειδή η πλειοψηφία έχει γαλουχηθεί να θεωρεί μια κοπέλα που κάνει σεξ εκτός σχέσης τσούλα, ενώ τον αντίστοιχο άντρα επιτυχημένο εραστή. Ο εραστής θα διαλαλήσει κιόλας τις επιτυχίες του καταφέρνοντας παράλληλα να κοτσάρει την προαναφερθείσα ταμπέλα στην κοπέλα. Αν εξαλειφθεί αυτή η εξωφρενική θεώρηση και ταμπελοποίηση των διαπροσωπικών σχέσεων, να δεις τι ωραίες είναι οι φιλίες με προνόμια κάθε γούστου και αρώματος!
ΕΤΑ: αυτό πήγαινε ως απάντηση στην Candy και τη Λώρα, και ουχί στη bozonio με την οποία συμφωνώ.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κι εγώ αυτό το σημείο το έχασα, της κτηνοβασίας. Επιπρόσθετα δεν νομίζω πως είναι νόμιμη πλέον ΕΥΤΥΧΩΣ.
Και φυσικά δεν μιλάω για το τι θέλει ο καθένας να κάνει. Προσφανώς κάνει ότι του αρέσει με όποιον του αρέσει- αρκεί να υπάρχει συναίνεση- και το ονομάζει όπως θέλει. Τη γνώμη μου για τον όρο εξέφρασα. Δεν ήθελα να προσβάλω κάποιον.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Προσωπικά χαίρομαι πάρα πολύ που δεν είμαστε Σουηδία, στην περίπτωση που σου έδωσα να καταλάβεις το αντίθετο. Οπότε το σχόλιο δεν είχε αφοριστική πρόθεση. Και φυσικά υπάρχουν φίλοι με προνόμια (kk τους λένε εδώ- άχρηστη πληροφορία της μέρας).
Και είναι προφανές ότι μιλάω για τον εαυτό μου. Τη γνώμη μου και την αίσθηση μου μοιράστηκα.

ImplodingVoice
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συγγνώμη ,αλλά αυτού του είδους οι περιστασιακές σχέσεις προυποθέτουν οτι η σεξουαλική ικανοποίηση είναι αμοιβαία (αμφίδρομη ,όπως λες) και γι’αυτο διατηρούνται.Αν ο ένας απο τους 2 συντρόφους χρησιμοποιεί το σεξ σαν ανταλλακτικό μέσο για κάτι αλλο ,τότε υπάρχει πρόβλημα.

bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Λένα, αν πριν από 20 χρόνια ήσουν φίλη μου και μου λεγες αυτά τα πράγματα, θα σου κοβα και την καλημέρα και θα σε έθαβα σε όποιον μιλάει Ελληνικά!! Και μετά από 3 χρόνια θα σε έπαιρνα κλαίγοντας τηλέφωνο να σου πω πόσο δίκιο είχες!!!!

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Γιατί καίγεσαι τόσο πολύ για τη “φιλία” του; Εγώ μπορώ να καταλάβω ότι καταβάθως δεν καίγεσαι και πολύ για αυτόν αλλά επειδή ως γυναίκα σου έχουν περάσει τη μλκ στο μυαλό ότι με όποιον κάνεις σεξ πρέπει να σε έχει και να τον έχεις πολύ ψηλά αλλιώς δεν αξίζεις ως γυναίκα, κάθεσαι και το σκέφτεσαι χωρίς να υπάρχει λόγος. Πέρασες καλά, ικανοποίησες κάποιες ορμές σαν άνθρωπος που είσαι άστον να πάει στο καλό. Δεν αξίζει αυτός ο άντρας και δεν μπορεί να σου προσφέρει κάτι παραπάνω από έναν χλιαρό, προχθεσινό αρακά. Υπάρχουν πολλά ζουμερά και φρέσκα γουρουνόπουλα για να αρκεστείς… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Εγώ πιστεύω το εξής: Η κοινωνία, ακόμα, θεωρεί ανήθικο το “σκέτο” σεξ για την γυναίκα. Γι αυτό αν ένας άντρας πει σε μια γυναίκα “Θέλεις να κάνουμε σκέτο σεξ;” , το πιθανότερο είναι αυτή να απαντήσει: όχι. Γι αυτό ο άντρας τής λέει: “Θέλεις να είμαστε φίλοι με προνόμια;” ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες να λάβει θετική απάντηση και να καταφέρει να κάνει σεξ. Και σε αυτή την περίπτωση αυτό πιστεύω ότι έγινε. Και το ότι μπορεί εκτός από σεξ να βλέπατε και καμιά ταινία ή να πίνατε και έναν καφέ, δεν λέει κάτι. Αυτά είναι απλώς συνοδευτικά του σεξ,… Διαβάστε περισσότερα »

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Φωτεινή μου, υπάρχουν και φιλίες με προνόμια που δεν τις πρότεινε ο άνδρας για να εισπράξει σεξ, αλλά χρειάζεται και διατηρεί ο ίδιος επειδή έτσι αισθάνεται. Ή η φιλία κυμαίνεται από μόνη της και τα προνόμια φεύγουν και επανέρχονται ανάλογα με την περίσταση, χωρίς να την τραβολογάει κανείς. Μην τα βλέπεις όλα ανταλλακτικά, φιλικά στο λέω 🙂

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Όταν παλεύεις και αναρωτιέσαι για την ταμπέλα, όταν γραπώνεσαι κυριολεκτικά από τους τίτλους, θα ήταν ίσως καλύτερα να καθήσεις να δεις τι συμβαίνει, για να αντιμετωπιστεί πιο σωστά. Το friendes with benefits, ακούγεται γλυκό, κομψό και πιο ευκολοπευπτο απο το casual sex. Ακούγεται σαν να αναγνωρίζει και άλλες ιδιότητες πέρα απο το σκέτο σεκς, που όλοι ξέρουν ότι είναι του σατανά, 666 κτλ Την ίδια στιγμή σε μερικ@ ακούγεται μόνο σαν μία πίστα, όπου εύκολα μπορείς να μεταπηδήσεις για να πας στην επόμενη Απο κει και πέρα, έχασες τι? Το μία στις τόσες σεξ? Την αμηχανία? Έναν φίλο που τον… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Το «φιλοι με προνομια» δε σημαίνει αυτό που νομίζεις ότι σημαίνει..

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να προκύψει ενδιαφέρον προς κάποιο πρόσωπο με το οποίο βρίσκεσαι ερωτικά. Στην περίπτωση σας, δεν νομίζω ότι ταιριάζετε, εξού και η αμηχανία όταν είστε μόνοι σας. Ίσως νιώθεις απογοήτευση και επιθυμία να βλέπεστε ως φίλοι διότι άλλαξες πόλη και είναι ένας γνωστός σου, νιώθεις οικεία, και θα ήθελες να έχεις κάποια παρέα. Μην καλύπτεσαι με ημίμετρα, δώσε χρόνο και χώρο στη ζωή σου και θα βρεθεί και η παρέα και ο φίλος που θα θέλουν να είναι μαζί σου. Ουδείς αναντικατάστατος.

Kiss And tell
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Ναι παιδι μου, εχει ξενερωσει ο ανθρωπος. Δεν κατεβηκε εξωγηινος απο διαστημοπλοιο για να φτανεις μεχρι εδω να το κουβεντιασεις. Απλα ΞΕ ΝΕ ΡΩ ΣΕ