Αγαπητή «Α, μπα»: Mου έγινε πρόταση για δουλειά στην Ελλάδα αλλά ο άντρας μου δεν θέλει ούτε να το ακούσει

Εγώ δε θέλω να εξαρτάμαι από αυτόν και θα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψουμε στην Ελλάδα, αλλά από την άλλη δε θέλω να του στερήσω το παιδί και το αντίστροφο

Καλησπέρα αμπα μου. Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Με τον άντρα μου ζούμε στο εξωτερικό εδώ και 7 χρόνια και εχουμε ένα παιδάκι 2 χρόνων. Το πρόβλημα μου είναι ότι είμαι άνεργη για πάνω από ένα χρόνο. Ψάχνω για δουλειά στον τόπο διαμονής μας, αλλά μετά από συνεντεύξεις με απορρίπτουν. Έχω αγχωθει πολύ γιατί τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας θα σταματήσουν μέσα στο καλοκαίρι και θα αρχίσω να εξαρτάμαι πλήρως από τον άνδρα μου. Πρόσφατα μου έγινε μία πρόταση για δουλειά στην Ελλάδα και δε θέλω να την απορρίψω. Ο άνδρας μου ούτε να το ακούσει δε θέλει. Μου λέει να μείνω εδώ και ότι θα πληρώνει εκείνος για όλους μας. Έχει σταθερή δουλειά και δε σκέφτεται την επιστροφή στην Ελλάδα. Εγώ δε θέλω να εξαρτάμαι από αυτόν και θα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψουμε στην Ελλάδα, αλλά από την άλλη δε θέλω να του στερήσω το παιδί και το αντίστροφο. Δεν έχω ερώτηση, όμως νιώθω ότι είμαι σε αδιέξοδο και δεν ξέρω τι να κάνω.

– Tyrrell

 

Αυτός δεν σκέφτεται να γυρίσει στην Ελλάδα, εσύ θέλεις να γυρίσεις στην Ελλάδα, οπότε, όπως καταλαβαίνεις, δεν γίνεται να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες και των δυο. Έχετε διαφορετικό όραμα ευτυχίας, και αυτό σημαίνει μεγάλο προμπλέμο στον γάμο. Βρήκες δουλειά στην Ελλάδα επειδή έψαξες δουλειά στην Ελλάδα. Αν δεν ήθελες να γυρίσεις, δεν θα σου πέρναγε από το μυαλό να ψάξεις, και τώρα δεν θα υπήρχε αυτό το «δίλημμα». Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι σου ήρθε πρόταση στα καλά καθούμενα, αν δεν ήθελες να γυρίσεις, δεν θα προβληματιζόσουν.

Αυτό σας χωρίζει. Ούτε η ανεργία σου, ούτε ότι θα εξαρτάσαι από αυτόν. Ούτε εγώ ξέρω τι να κάνεις, κανείς δεν μπορεί να σου πει. Είναι απαραίτητο όμως να αναγνωρίζεις ποιο είναι πραγματικά το πρόβλημα.

Μην είσαι σίγουρη ότι αν φύγεις το παιδί θα έρθει μαζί σου, για να σκέφτεσαι εκ των προτέρων ότι θα του το στερήσεις. Υπάρχουν νόμοι. Και δικαστήρια. Αν αυτός έχει άλλη άποψη για το θέμα, μπορεί να σε εμποδίσει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

37 points
Upvote Downvote

19
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
16 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
17 Συντάκτες σχολίων
Koukou Roukoubridgetjones19Viajero del mundoLoudune Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Kanella
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Kanella

Πιστεύω πως δεν πρέπει να μένουμε σε ένα γάμο ή σε οποιαδήποτε κατάσταση μας βλάπτει σωματικά και ψυχικά για χάρη ενός παιδιού. Γιατί δεν το ωφελεί κιόλας κάτι τέτοιο. Όμως όταν αναρωτιόμαστε «πού να μείνουμε», «πού να εργαστούμε» και άλλα τέτοια, οι συναισθηματικές και πρακτικές ανάγκες του παιδιού πρέπει να είναι πάνω από τις δικές μας. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης, ή πρόβλημα στη σχέση, ναι πιστεύω πως το «νιώθω άσχημα που δεν εργάζομαι» δεν είναι επαρκής λόγος για να σηκωθείς να φύγεις από τη χώρα που είσαι τώρα, παίρνοντας μάλιστα και το παιδί μαζί! Φυσικά είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Θεωρώ ότι είναι πολύ εγωιστικό να θεωρείς ότι μπορείς να πάρεις το παιδί από τον πατέρα του χωρίς να βρείτε μια κοινή λύση. Όπως είναι επίσης εγωιστικό από πλευράς του να μην αντιλαμβάνεται ότι δεν είσαι ευτυχισμένη εκεί που βρίσκεσαι. Γιατί δε συζητάτε για το τι είναι κοινή ευτυχία και για τους δύο και πως θα βρείτε μαζι μια λύση; Ακόμα και αν δε καταλήξετε κάπου, τουλάχιστον θα ξέρετε τι θέλει ο καθένας.

Viajero del mundo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εσύ έφυγες και πήρες και το παιδί μαζί κιόλας.

Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Και ο πατέρας έχει δικαιώματα. Δεν είναι τόσο απλό.

Viajero del mundo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ακριβώς αυτό εννοώ! Χωρίς την άδεια του ούτε στο αεροπλάνο δεν μπορεί να μπει με τα παιδιά.

Bourbourita
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Το βασικό σου πρόβλημα δεν είναι πως είσαι άνεργη αλλά πως δεν θέλεις να ζεις εκεί που μένετε ενώ ο σύζυγος θέλει. Επίσης φαίνεται να σε ενοχλεί πολύ η ιδέα να ζείτε με τον μισθό του μέχρι να βρεις δουλειά ενώ εκείνος δεν έχει πρόβλημα. Τέλος, έχεις φλερτάρει με την ιδέα να πάρεις το παιδί και να φύγεις από τη χώρα. Μήπως θες να χωρίσεις και το πας γύρω – γύρω;

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Οι επιθυμίες σου και τα κίνητρά σου είναι σεβαστά και με κάποιον τρόπο θα καταφέρεις να πάρεις αυτό που θες (είτε με διαζύγιο, είτε με συμφωνία με το σύζυγο είτε με άλλους τρόπους). Αλλά το να μην είσαι ειλικρινής για τα κίνητρά σου δεν είναι σεβαστό. Ελπίζω με τον εαυτό σου να είσαι πιο ειλικρινής.

Σοκοφρέτα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Όπως έχει ειπωθεί ξανά εδώ, ένας γάμος υποτίθεται ότι είναι μια συμμαχία και υποτίθεται πως πρέπει να παρέχει ασφάλεια στα μέλη του. Εσύ γράφεις, δύο φορές μάλιστα, ότι δε θέλεις να εξαρτάσαι από τον άντρα σου. Δε λες οτι ανησυχείς γενικά για τα οικονομικά σας ή αν θα μπορείτε να ανταποκριθείτε, παρά μόνο ότι δεν υπάρχει κλίμα ή διάθεση να επωμιστεί ο ένας το βάρος , έστω προσωρινά, και ο άλλος να βασιστεί στο σύντροφό/ομάδα του.
Έχει δίκιο η Λένα όταν λέει ότι το πρόβλημά σας είναι άλλο από αυτό που νομίζεις, και μάλιστα βαθύτερο. Δεν είναι ευοίωνα τα πράγματα.

Artzibal
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Παρόλο που καταλαβαίνω την ανάγκη της οικονομικής ανεξαρτησίας, το γεγονός ότι σκέφτεσαι να αλλάξεις χώρα με ότι συνεπάγεται αυτό για την οικογένεια σου ΜΟΝΟ για αυτόν το λόγο ε..μου χτυπάει λίγο άσχημα.. Δεν νομίζω πως είσαι πολύ ειλικρινής με τον εαυτό σου όσον αφορά τους λόγους που σε οδήγησαν να ψάξεις/σκεφτείς τη δουλειά στην Ελλάδα, από τη στιγμή που από ότι καταλαβαίνω φύγατε μόνιμα για το εξωτερικό.. Για κάποιο λόγο έχω εντονα την εντύπωση ότι το διαφορετικό όραμα ευτυχίας (στην προκειμένη η τοποθεσία) δεν είναι το μόνο πρόβλημα που υπάρχει στον γάμο σας και ότι η ανεργία είναι απλά το… Διαβάστε περισσότερα »

Wanderlust
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δηλαδή αν ο άντρας σου έβρισκε μια πολύ καλή δουλειά όσο εσυ ακόμη δούλευες σε μια τριτη χώρα, θα ήσουν εντάξει με την ιδέα να πάρει το παιδί κ να πάει;; Τώρα πως σου φαίνεται εντάξει το δικό σου πλάνο;;

Kat
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ίσως θα έπρεπε να μπεις σε περισσότερες λεπτομέρειες. Πως απο το μου κάναν μια πρόταση για δουλειά στην Ελλάδα περάσαμε στο δεν θέλω να του στερήσω το παιδι;

Melian
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ, υπάρχουν πολλά κομμάτια που λείπουν από το παζλ και κυρίως…σε ποια χώρα βρίσκεστε τώρα; Αν είναι θέμα γλώσσας, για παράδειγμα, μπορείς να δουλέψεις πάνω σε αυτό. Νομίζω το πρόβλημα δεν είναι το ότι δεν μπορείς να βρεις δουλειά στη χώρα που μένετε αλλά κάτι βαθύτερο αφού έχεις φτάσει σε σενάριο που του στερείς το παιδί.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Στον καιρό των μνημονίων πάρα πολλοί άνδρες που έχασαν τη δουλειά τους έφυγαν από την Ελλάδα για λίγα χρόνια και άφησαν τη γυναίκα και το παιδί πίσω, ώστε να μπορούν να τους συντηρήσουν. Είχα ένα μαθητή, που ο μπαμπάς του πήγε να δουλέψει για ένα κάποιο χρονικό διάστημα στην Κίνα και ο μικρός τον έβλεπε καθημερινά μέσω σκάιπ. Δύο άλλες μαθήτριες από μεικτό γάμο, η μαμά και τα παιδιά στην Ελλάδα και ο μπαμπάς στην Ελβετία. Μία άλλη, της οποίας ο μπαμπάς έφυγε για Γερμανία και δύο άλλα, που ο μπαμπάς τους έφυγε για Αγγλία για δουλειά. Θυμάμαι επίσης μία… Διαβάστε περισσότερα »