Αγαπητή «Α, μπα»: Μου αλλάζει τα ραντεβού τελευταία στιγμή

Εγώ γίνομαι έξαλλη

Photo by Roma Kaiuk on Unsplash

Πως θέτουμε αυτά τα περιβόητα όρια; Αγαπητή α, μπα. Συνέχεια λέμε για το πόσο σημαντικά είναι τα όρια, αλλά στην πράξη τι κάνουμε; Θα σου θέσω το θέμα μου. Είμαι σε σχέση ένα χρόνο και κάτι, όπου σε γενικές γραμμές τα πράγματα είναι καλά. Προ καραντίνας ήμασταν στην φάση με τα μέλια όπου “σχεδόν” συζούσαμε, καθώς τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας είμασταν μαζί. Στην καραντίνα, όπου το μεγαλύτερο μέρος της το περάσαμε μαζί, εγώ ειδικά ζορίστηκα αρκετά από όλη αυτή την καθημερινή τριβή. Οπότε συζητήσαμε, με δική του πρωτοβουλία, να μένουμε και λίγες μέρες ξεχωριστά για να παίρνει ο καθένας τον χώρο του, και για να βλέπει και τους φίλους τους, κάτι που δέχτηκα με χαρά γιατί κι εγώ το χρειάζομαι. Το πρόβλημα ξεκινάει στο ότι, ενώ μου λέει για παράδειγμα ότι θα βρεθούμε μεθαύριο, συνέχεια κάτι προκύπτει τελευταία στιγμή και οι 2 μέρες γίνονται 3 (μπορεί και 4). Και όταν λέω κάτι, εννοώ τύπου προέκυψε δουλειά το πρωί κοντά στο σπίτι του, θα βγει με έναν φίλο που μπορεί μόνο σήμερα, έχει μπάλα, καταλαβαίνεις… Και μάλιστα, τις περισσότερες φορές καταλήγουμε να είμαστε χωριστά όλο το ΣΚ. Επίσης, ποτέ δεν μου λέει ξεκάθαρα τι ώρα θα έρθει, όταν τον πιέζω το αφήνει φλου τύπου “αύριο το μεσημέρι”, και όταν εννοείται θα φτάσει απόγευμα και δεν θα έχει εμφανιστεί και θα πάρω τηλ θυμωμένη, θα μου κλείσει το τηλ και θα αποφύγει να μιλήσει μαζί μου, κάτι που με κάνει έξαλλη. Εμένα αυτό με ενοχλεί πολλαπλά, γιατί πέρα από τα θεματάκια που έχω εγώ με το πρόγραμμα και που αυτές οι ακυρώσεις μου ταράζουν το είναι, αλλά οκ αυτά είναι δικά μου θέματα να λύσω, θεωρώ τον τρόπο που το χειρίζεται και που αποφεύγει την επικοινωνία απαράδεκτο. Επίσης, επειδή ο δικός μου κύκλος δεν είναι της τελευταίας στιγμής, καταλήγω να περνάω το περισσότερο μέρος ή και όλο το ΣΚ μόνη μου, και συνήθως σε έξαλλη κατάσταση. Αλλά δεν είναι θέμα ότι δεν έχω τι να κάνω. Είναι ότι θα προτιμούσα μία από τις δύο μέρες του ΣΚ να την περνάω με το αγόρι μου. Αυτός θεωρεί ότι δεν έχει σημασία αν είμαστε μαζί Κυριακή ή καθημερινή αφού έχουμε ευέλικτο πρόγραμμα, κάτι που για εμένα δεν ισχύει, γιατί καθημερινές ακόμα κι αν δεν υπάρχει αυστηρό ωράριο, υπάρχουν δουλειές, τρεξίματα, υποχρεώσεις, και όχι τόσο χαλαρή διάθεση και ψυχολογία όπως τα ΣΚ. Και επίσης αυτές οι ακυρώσεις και οι αναμονές μου σπάνε τα νεύρα. Το έχω συζητήσει μαζί του, του έχω εξηγήσει πως αισθάνομαι, του έχω πει ρητά τι θέλω, αλλά αυτός δεν θέλει να καταλάβει. Ζητάει συγνώμη, λέει ότι καταλαβαίνει πως αισθάνομαι, λέει ότι δεν θα το ξανακάνει, αλλά κάνει πάλι τα ίδια. Πως μπορώ να θέσω τα όρια μου και να τον κάνω να σεβαστεί τον δικό μου χρόνο;
-Η στα όρια

Ω, αγαπητή φίλη, ποια όρια; Εγώ πιστεύω ότι έχει βρει άλλη. Δεν σου έχει περάσει ακόμα από το μυαλό;

Ας πούμε ότι είμαι πολύ καχύποπτη και ας πούμε ότι δεν σέβεται τον χρόνο σου. Τότε, σταματάς να κανονίζεις μαζί του. Σου λέει ότι θα έρθει αύριο το μεσημέρι; Κανονίζεις να βγεις το βράδυ. Αν καθυστερήσει και εμφανιστεί το βράδυ του λες σόρι, κανόνισα για το βράδυ, δεν γίνεται, σε περίμενα μεσημέρι. Δεν τον περιμένεις, δεν ξεκανονίζεις τα δικά σου ραντεβού. Κάνεις πλάνα με τους φίλους σου για το σαββατοκύριακο, αφού προς τα εκεί πάει, και αν σου ζητήσει ραντεβού σαββατοκύριακο του λες δεν μπορώ αυτό, το επόμενο αν θέλεις. Γενικώς, κάνεις το πρόγραμμά σου, γιατί μόνο έτσι θα δεις κατά πόσο τον απασχολεί αν τον περιλαμβάνεις.

Τώρα που κανείς δεν μπορεί να πάει πουθενά είναι ακόμη πιο σημαντικό να κάνεις πράγματα για σένα, μόνη σου, χωρίς να τον περιμένεις να σε σώσει από τη μοναξιά, όπως «έχω λούσιμο», «έχω να πλύνω κουρτίνες», «κανόνισα ονλάιν σεμινάριο διαλογισμού». Ανάλογα με τι σου ταιριάζει, πάντα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

65 points
Upvote Downvote

91
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
55 Θέματα σχολίων
36 Απαντήσεις θεμάτων
8 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
64 Συντάκτες σχολίων
MurphyDeponMadHatterGuns'n'Roses Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Little Wolf
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Η συγγνώμη χωρίς αλλαγή συμπεριφοράς δεν είναι συγγνώμη, είναι χειριστικότητα.

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Το να αναγνωρίζεις ότι κάνεις λάθος χωρίς να το διορθώνεις, είναι αδιαφορία, όχι χειριστικότητα

JJ
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Είναι και τα δύο, τώρα που το λέτε…

Kira K.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Επίσης εγώ το έχω δει και ως passive aggressive συμπεριφορά ανθρώπων που είναι αδύναμοι ( και τους είναι αδύνατον) να πούνε τι πραγματικά θέλουν (μπορεί να μην ξέρουν), λένε αυτό που θέλεις να ακούσεις, μετά καταπιέζονται και τους βγαίνει η βλακεία σχεδον υποσυνείδητα στην κρίσιμη στιγμή.

Barbie ζωντοχήρα😘
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πολυ σωστο little wolf.

My sunshine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Sorry αλλά νομίζω πως δεν καίγεται πολυ για να σε δει. Δεν είσαι η προτεραιότητα του , και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσεις τόσο το καλύτερο για σένα. Προχώρα στη ζωή σου όπως θα προχωρούσες χωρίς αυτόν. Ή θα σε ακολουθήσει ή θα εξαφανιστεί. Τουλάχιστον θα ξέρεις τι σου γίνεται

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Αν ήταν λίγο διαφορετική η ερώτηση και όχι τόσο εξόφθαλμα πασιφανές ότι εχμ, απλά στα παπάκια του και δεν τον νοιάζει, θα σου έλεγα να κανονίζεις ότι θες και αν σου ακυρώνει η στο αλλάζει τελευταία στιγμή μετά να μην μπορείς εσύ. Όμως εδώ δεν είναι απλά άνθρωπος που χάνει την αίσθηση του χρόνου ή θέλει να τα κάνει όλα. Πώς να στο πω, δε θέλει να σε δει, δε θέλει να σου μιλήσει, μπορεί να έχει άλλη, αλλά σίγουρα πάει για διάλυση. Δεν είναι ότι ζοριστηκες εσύ στην καραντίνα και αχ ο χρυσός μου ήθελε να έχετε ο καθένας… Διαβάστε περισσότερα »

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Είτε έχει βρει άλλη, είτε όχι, είναι σημαντικό να ξέρουμε που βρισκόμαστε μέσα σε μία σχέση. Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε το τι πρέπει να ζητήσουμε από αυτήν. Βλέπεις ότι αδιαφορεί. Είναι πασιφανές ότι το να συναντηθείτε όχι μόνο δεν είναι στις προτεραιότητές του, αλλά πρέπει να είναι πιο κάτω και από την λίστα του σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας. Τι ακριβώς εννοείς λοιπόν λέγοντας “να σεβαστεί τα όριά σου”? Να βρούμε κάποιον νόμιμο τρόπο να τον υποχρεώσουμε να σε συναντάει σε σωστή προγραμματισμένη ώρα, σώνει και ντε? Δεν θέλει. Αναγνωρίζει ότι έχεις δίκιο, αλλά δεν θέλει. Αυτό… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Τους είδαμε τις τέσσερις μέρες που επέτρεπε το κράτος.

MadHatter
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θεωρώ πολυ μεγάλο λογικό άλμα οτι έχει βρει άλλη.

Ίσως απλά πέρασε η φάση που ειναι στα μέλια και θέλει ο καθένας να δει κ τους φίλους του. Κ απλά ο τύπος είναι από τους ανθρώπους που όντως δεν σέβονται το πρόγραμμα του άλλου κ σκέφτονται ‘έλα μωρέ σπίτι είναι, σιγα κ να αργήσω 4 ώρες’

Κατά τα άλλα οι συμβουλές της Λένας μου φαίνονται to the point.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Καλά, μην το θεωρείς και τόσο μεγάλο λογικό άλμα. Αν δεν έχει βρει, μπορεί να την ψάχνει.

MadHatter
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Άμα έχει ξενερώσει με την κοπέλα, ναι μπορεί.

Απλά δεν θα ήταν το 1ο που θα σκεφτόμουν. Πρώτα θα εξέταζα το χαρακτήρα του συνολικά και σε 2ο χρόνο θα έφτανα σε αυτό το συμπέρασμα.

Καθαρά από προσωπική εμπειρία, κάποι@ έχει βρει άλλ@ μόνο όταν δεν αποζητά το σεξ. Αν απλά σε βλέπει λιγότερες ώρες, μάλλον απλά έχει ξεφουσκώσει η φάση.

saligari
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Συμφωνώ! Δε χρειάζεται να έχει βρει άλλη για να μην θέλει τοσο, ή για να είναι αναβλητικός και ασυνεπής τύπος!

dreammaker
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

λογικο ναι, μεγαλο οχι

Nandine
Μέλος
Συμμετέχων

Μια πάλαι ποτέ φίλη μου ήταν έτσι. Κανονίζαμε στις 8; Ερχόταν κουνάμενη λυγάμενη στις 11 με τις πιο ευφάνταστες δικαιολογίες. Νομίζω ότι σας έχει δεδομένα και εσένα και το προγραμμά σου οπότε θυμός και φωνές δεν θα τον βοηθήσουν να αλλάξει τακτική. Αυτό που θα μπορούσε να τον ταρακουνήσει ώστε να καταλάβει ότι το έχει δει λάθος το θεματάκι είναι να τον πληρώσεις με το ίδιο ακριβώς νόμισμα. Κανονίζετε στις 6; Στις 5:40 πάρε τον τηλέφωνο ότι “έσκασε απροειδοποίητα η κουμπάρα της ξαδέρφης της γιαγιάς μου και δεν μπορώ να φύγω γιατί με κρατάνε αλυσοδεμένη σε μια καρέκλα να μου… Διαβάστε περισσότερα »

ω βάι βάι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

καλά τα λέτε όσες προτείνετε αυτό, αλλά εγώ νομίζω ότι τελικά θα καταλήξει η κοπέλα κατηγορούμενη ότι δεν είναι διαθέσιμη ποτέ όταν της προτείνει να βγούνε/βρεθούνε 😀 το έχω δει το έργο!

Nandine
Μέλος
Συμμετέχων

Εκεί απαντάς ωραιότατα: “Μα γλυκιέ μου δεν κάνω κάτι διαφορετικό απ’ό,τι μου έκανες εσύ τόσο καιρό. Αν σε ενοχλεί λυπάμαι αλλά τώρα ξέρεις πώς είναι να μην είσαι στις προτεραιότητες του άλλου.Ελπίζω να μην κάνεις το ίδιο λάθος και στην επόμενη.” και αποχωρείς κυρία. Χειρότερο είναι νομίζω να σου τσαλαπατάει ο άλλος τα όρια έτσι παρά να του δώσεις να δοκιμάσει το ίδιο του το “δηλητήριο”.

Παπαρουνα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

η απαντηση : α.. εισαι και εκδικητικη.
(και εγω το χω δει το εργο)

Το προτιμοτερο ειναι να μην το αποκαλυψεις

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Αυτό δεν είναι θέμα κακού προγραμματισμού, ούτε ορίων. Δεν καίγεται και πολύ να σε δει, κρατάει τα σκ και τα λοιπά για φίλους/υποχρεώσεις/μπάλα κτλ και εσένα σε χώνει στα κενά. Δεν σε βάζει σε καλή θέση προτεραιότητας στη λίστα του.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι το ίδιο, να κάνεις το πρόγραμμά σου και αν είναι να βρεθείτε εκείνη την Τετάρτη βραδάκι που η σειρά που έβλεπες τέλειωσε νωρίς και βαριέσαι να αρχίσεις άλλη, βρεθήκατε. Αχ όχι, θα κάνεις αφρόλουτρο. Όσο πιο πολύ έχεις επενδύσει συναισθηματικά πάντως, τόσο πιο δύσκολο να το πετύχεις ενώ συντηρείς επαφές.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλέ τι δε θέλει να καταλάβει; Σκέτο ΔΕ ΘΕΛΕΙ.

Dimosiokafrina
Μέλος
Συμμετέχων

Αχχχ. Δε θέλω να γίνομαι Κασσανδρα, κι ούτε ξέρουμε πάντα, αλλά μου έχει τύχει ακριβώς το ίδιο και με είχε ταυτόχρονα με άλλη :/ δίναμε ραντεβού σπίτι μου 9 και ερχόταν 11 και 12 το βράδυ καθημερινή. -_- Ποτέ δεν μπορούσε ΣΚ :/ Και μετά το έπαιζε θύμα «κουράζομαι», «δουλεύω ωρες»…. φύγε πριν σου διαλυθεί η αυτοπεποίθηση γιατί μετά το πιο δύσκολο είναι να την μαζέψεις

Th3 do
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Ααα είμαστε πολλές τελικά που έχουμε περάσει αυτή την πίστα..εγω άμα κάτσω και το γράψω ταινία κάνω και μάντεψε τι,μυθοπλασίας.

Bourbourita
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Σου αρέσει ο προγραμματισμός και συναναστρέφεσαι με παρόμοιους ανθρώπους. Ποια είναι τα θεματάκια που πρέπει να λύσεις, θα μας τρελάνεις; Μια χαρά σε βρίσκω. Το μόνο ξένο σώμα είναι ο τύπος. Για όποιο λόγο και να συμπεριφέρεται έτσι, η ουσία είναι η ίδια: δεν σου ταιριάζει. Κάνε τη ζωή σου κι αν αυτός χωράει κάπου καλώς, αν όχι ε, συγνώμη αλλά ακόμα καλύτερα.