Αγαπητή «Α, μπα»: Μήπως μου παρουσιάζει την ασθένεια του πατέρα του σαν δικαιολογία για να μην κρατήσουμε το παιδί;

Στην αρχή ήταν σύμφωνος να κρατήσουμε το μωρό αλλά μόλις έμαθε ότι ο πατέρας του έχει καρκίνο άλλαξε γνώμη

Έμεινα έγκυος μετά από 2 χρόνια σχέσης και είμαι 24 ετών ο πρώην σύντροφος μου το ίδιο.. Και λέω πρώην γιατί ενώ στην αρχή ήθελε το μωρό 2 μέρες μέρα την 1η επίσκεψη στον γιατρό μάθαμε ότι ο μπαμπάς του έχει καρκίνο κ εκεί άλλαξαν όλα μου ζήτησε να κάνω έκτρωση και εγώ του είπα όχι.. Δεν τον πίεσα καθόλου αλλά έχουμε χάσει κάθε επαφή.. μου έχει κόψει κάθε τρόπο επικοινωνίας.. Πιστεύεις ότι απλά είναι πιεσμένος και πως στο τέλος ίσως αυτό το μωρό του φέρει χαρά οποία και αν είναι η εξέλιξη με τον μπαμπά του? Η απλά μου παρουσιάζει το θέμα του μπαμπά του σαν δικαιολογία? Να σημειώσω πως εγώ ή ίδια του είπα πως προτεραιότητα έχει ο μπαμπάς του αλλά δεν θέλει καν να το περνάω μαζί του όλο αυτό με τον μπαμπά του.. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων (θα παρακαλούσα να μην αναφερθεί το όνομα μου)

Αυτό που έχει σημασία είναι αν εσύ είσαι αποφασισμένη. Εσύ πρέπει να ξέρεις τι κάνεις, χωρίς να περιμένεις από αυτόν. Δεν ξέρω γιατί έφυγε, δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά πρέπει να καταλαβαίνεις ότι αυτός τώρα είναι σε δεύτερη μοίρα. Το ερώτημα δεν είναι τι θα κάνει αυτός στο μέλλον, αλλά τι θα κάνεις εσύ με το παιδί σου.

Εύχομαι πραγματικά να είναι λυμένο αυτό και να μην βασίζεσαι σε ελπίδες για να αναλάβεις κάτι τέτοιο μόνη σου, γιατί η ιδέα ότι κάποιος βλέπει ένα μωρό που δεν ήθελε και ξαφνικά το θέλει, είναι κυρίως μύθος. Αν δεν το θέλεις όταν είναι εύκολα τα πράγματα (δηλαδή το μωρό είναι μια ιδέα που την διαμορφώνεις όπως θέλεις), δεν βλέπω γιατί θα αλλάξεις γνώμη όταν συνειδητοποιήσεις το μέγεθος της ευθύνης.

Μακάρι να πάνε τα πράγματα όπως τα θέλεις, αλλά δεν βλέπω πώς μπορεί ένας άντρας που φέρθηκε έτσι να μεταμορφωθεί σε αυτό που φαντάζεσαι. Έδειξε με μεγάλη σαφήνεια πού θεωρεί ότι ανήκει. Το άλλο, που δεν μπορώ να εκτιμήσω, είναι κατά πόσο εσύ θα μπορούσες να τον δεχτείς πίσω και να τον εμπιστευτείς ξανά. Η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες. Θα έρθουν κι άλλες. Μπορεί και ακόμα χειρότερες.

(Δεν υποτιμώ καθόλου το τραγικό συμβάν της δικής του οικογένειας. Σχολιάζω τον τρόπο που επέλεξε να το αντιμετωπίσει.)

in

Αξιολογήστε το άρθρο

56 points
Upvote Downvote

16
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
13 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
15 Συντάκτες σχολίων
TropiqueMia ideaΑσκαρδαμυκτί!Leave it to Beaver Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

εσύ έχεις καταλάβει τί ετοιμάζεσαι να αναλάβεις; Γιατί το να επικεντρώνεσαι στο να αναρωτιέσαι ΓΙΑΤΙ εφυγε, μου φαίνεται πως ειναι τρόπος να αποφεύγεις το μεγάλο ΜΕΓΑΛΟ θεμα στο οποίο πρεπει να συγκεντρώσεις την προσοχή σου.

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Συμφωνώ, κι εγώ σκέφτηκα ότι λειτουργεί σαν distraction.

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πρέπει να αντιληφθείς και να κατανοήσεις σε βάθος ότι το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να σ ενδιαφέρει είναι αυτός. Δεν είναι απλώς ένας χωρισμός, είσαι εσύ και το παιδί σου. Αυτό. Δεν είναι εύκολο, εύχομαι όμως να έχεις γύρω σου ένα δίκτυ ασφαλείας, ώστε να έχεις όλη τη στήριξη που χρειάζεσαι και που, εδώ που τα λέμε, αυτός μάλλον δε θα ήταν ποτέ στη θέση να στην προσφέρει.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Ουφ τώρα φαντάζομαι ότι οποία απόφαση είχες να πάρεις την πήρες. Το μόνο που ελπίζω είναι να μην αποφάσισες να κρατήσεις το παιδί με την ελπίδα ότι θα αλλάξει γνώμη. Γιατί αυτό δεν πρόκειται να γίνει και εσύ πρέπει να είσαι προετοιμασμένη να αναλάβεις και το μεγάλωμα και την ανατροφή του παιδιού. Μπορείς; Έχεις ανθρώπους να σε στηρίξουν; Έχεις δουλειά; Πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά πώς θα ζήσεις και εσύ και το παιδί. Φαντάζομαι δικαστικά μπορείς απλά να ζητήσεις κάποια διατροφή, δεν μπορείς όμως να αναγκάσεις κανέναν να αναλάβει το ρόλο του γονιού αν σε θέλει. Στείλε μας ένα update… Διαβάστε περισσότερα »

Leave it to Beaver
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Από τα γραφόμενα της και εγώ πιστεύω ακριβώς σε αυτό ελπίζει και ότι είναι ο πλέον λάθος λόγος για να συνεχίσει με την κύηση.

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Οι αφορισμοί τύπου “αυτό δεν πρόκειται να γίνει” καλό είναι να μην γίνονται, ακόμα κι όταν θεμελιωδώς το πόιντ είναι ολοσωστο, δηλαδή να μην εξαρτας την απόφαση σου από την παραμετρο πρώην γκόμενος και συνυπεύθυνος για την εγκυμοσύνη. Γιατί γίνεται και παραγινετσι. Υπάρχουν περιπτώσεις (γνωρίζω προσωπικα) που ενώ δεν ήθελαν με τίποτα το παιδί, και τους πήρε καιρο να το αναγνωρίσουν, πλέον οι ίδιοι και η οικογένεια τους το αποδέχονται και συμμετέχουν στη ζωή του ενεργα. Φυσικά καμμία σχέση οι γονείς μεταξύ τους. Μόνο με το παιδί.

Ένα Μπλούμπερι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Οι ενδείξεις δεν είναι θετικές για τη μελλοντική του ανάμειξη στη ζωή σας. Επειδή όμως του συνέβησαν δύο μεγάλα ‘γεγονότα ενηλικίωσης’ μαζί, σε μια κρίσιμη και μεταβατική για τους περισσότερους ηλικία, δε θέλω να τον κρίνω σκληρά. Μπορεί η κάκιστη συμπεριφορά απέναντι σου να είναι απόρροια αδυναμίας να διαχειριστεί όλες αυτές τις καταστάσεις. Αυτό όμως δεν αλλάζει τη δική σου θέση, που είναι ότι πλέον, ανεξάρτητα από την πορεία του, πρέπει να είσαι έτοιμη να αναλάβεις ευθύνες μονου γονέα, ελπίζω με πολλή υποστήριξη από το περιβάλλον σου. Θες να ελπίζεις για το καλύτερο μαζί του, οπότε κάνε το. Αλλά προετοιμασου… Διαβάστε περισσότερα »

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Κορίτσι μου γλυκό, εύχομαι να έχεις γερό δίχτυ γύρω σου, ελπίζω να κατανοεις τη μεγάλη βουτιά που ετοιμαζεσαι να κάνεις.
Καλή δύναμη 💜

Frida
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η αρρώστια του μπαμπά του είναι σίγουρα μια δύσκολη κατάσταση, αυτό όμως δεν αλλάζει την δίκη σου θέση. Είσαι ευάλωτη και έχεις πολλές ευθύνες που πρέπει να αναλάβεις. Έχεις υποστηρικτικό περιβάλλον; Έχεις την δυνατότητα να ανταπεξέλθεις ακόμα και αν ο πρώην σύντροφος σου δεν επιστρέψει ποτέ; Ο ίδιος έχει σίγουρα ευθύνες σε σχέση με την εγκυμοσύνη και το μωρό που θα γεννηθεί, αλλά αν πρέπει να φτάσεις στα δικαστήρια για να τον αναγκάσεις να τις αναλάβει πρέπει να ξέρεις τι σημαίνει αυτό, να ξέρεις και τι είσαι διατεθημένη να κανείς και κυρίως τι μπορείς να κανείς.
Σου εύχομαι ο,τι καλύτερο.

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τα υπόλοιπα σχόλια με κάλυψαν. Μόνο που εγώ δεν τον δικαιολογώ. Η ασθένεια του πατέρα του δεν είναι δικαιολογία σε καμία περίπτωση για αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά. Να προσθέσω απλά ότι όσο γουρουνίστικη συμπεριφορά κι αν έχει, είναι υποχρεωμένος να σε στηρίξει έστω και οικονομικά. Αφού είναι ανίκανος να φερθεί ανθρώπινα, τουλάχιστον αν τελικά πάρεις την απόφαση να γεννήσεις, να δίνει αυτά που πρέπει να δίνει όσον αφορά τη διατροφή.

Ασκαρδαμυκτί!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Όταν κάποιος δεν θέλει ένα παιδί, οι λόγοι μικρή σημασία έχουν για εσένα, που πήρες μια τεράστια απόφαση (και που εύχομαι να ξέρεις τι συνεπάγεται σε δυσκολίες και σε μεγαλείο ταυτόχρονα!). Μπορεί ο φίλος σου να σοκαρίστηκε όντως συναισθηματικά με την κατάσταση του πατέρα του και να πελάγωσε, μπορεί και να αισθάνεται οικονομική ανασφάλεια εξαιτίας αυτής, μπορεί απλά να μετάνιωσε διότι φοβήθηκε γενικώς, ίσως τελικά να μην το ήθελε και πολύ από την αρχή. Χίλια “μπορεί”, τα οποία όμως δεν σε αφορούν πρακτικά, αφού το αποτέλεσμα είναι ίδιο (είναι απών). Κανείς δεν μπορεί να σου πει αν εξαφανιστεί εντελώς, αν… Διαβάστε περισσότερα »

Souzi
Μέλος
Συμμετέχων

Το να έχεις μονογονεϊκή οικογένεια είναι μια δύσκολη απόφαση και ο δρόμος αυτός είναι δύσβατος. Όμως, αν έχεις γονείς που σε στηρίζουν, είσαι πολύ δυνατή και ώριμη, και το λέει και η ψυχούλα σου μπορείς να προχωρήσεις μόνη σου (μαζί με τους γονείς σου). Όπως και να έχει, δεν μπορείς καθόλου να υπολογίζεις σε αυτόν. Η συμπεριφορά του αψυχολόγητη, και απογοητευτική. Καλή τύχη σε ο,τι κι αν αποφασίσεις!

Graphene
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Καταλαβαίνω το ζόρι του και σίγουρα δεν είναι καλές οι συγκυρίες που θα έρθει το παιδί, εννοώντας ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να συνοδεύει σε ακτινοθεραπεία και κατευθείαν να πηγαίνει στο μαιευτήριο. Αν συμφωνούσες και συ να διακόψεις την κύηση δε θα το συζητάγαμε καν. Θα έπρεπε να σκεφτεί όμως ότι δυσκολίες μπορεί να προκύψουν πάντα. Δηλαδή αν γεννιόταν το παιδί και στα σαράντα του μαθαίνατε για τον καρκίνο, θα άλλαζε κάτι; Πάλι θα είχε να παλέψει με το χτικιό σε μια δύσκολη κατάσταση. Δεν ξέρω σε τι φάση είστε τώρα, αλλά βρες κάποι@ καλ@ δικηγόρο γιατί πρέπει να… Διαβάστε περισσότερα »