Αγαπημένη μας Αμπα, Εδώ και 5 χρόνια περίπου έχω σχέση με μία κοπέλα που είναι μπαϊσεξουαλ. Στις αρχές της σχέσης μας μου σύστηνε διάφορους στενούς φίλους και φίλες της με τους οποίους /οποίες σιγά σιγά μου αποκάλυπτε ότι έκαναν σεξ (πήρε περίπου ένα χρόνο η σταδιακή αποκάλυψη). Αν ήταν πρώην της και μετά κατέληγαν να είναι φίλοι θα το έβρισκα νορμάλ αλλά ήταν στενοί φίλοι και κατά τη διάρκεια της φιλίας τους γινόταν το περιστασιακό σεξ (κάτι που η φίλη μου βρίσκει νορμάλ ενώ εγώ όχι). Για τα πρακτικά η κοπέλα μου δεν είχε σχέση όταν γινόταν αυτό που γινόταν αλλά κάποιοι από αυτούς / αυτές ήταν σε σχέση με άλλα άτομα (αυτό για μένα ήταν ακόμη χειρότερο). Το πρώτο χρόνο της σχέσης απόκτησα ανασφάλειες και όσους περισσότερους φίλους / φίλες μου αποκάλυπτε ότι έκαναν σεξ (7 – 8 περίπου και με κάποιους όχι μόνο μια φορά) τόσες περισσότερες φρίκες πάθαινα επειδή ήταν στενοί φίλοι / φίλες και αυτό πήγαινε ενάντια στη δική μου ιδιοσυγκρασία δηλ. εγώ δεν αναμιγνύω περιστασιακό σεξ με στενές φίλες. Η ίδια επίσης έκανε ουαν ναιτ σταντς με άσχετα άτομα όπως και εγώ άρα δεν ήταν ότι δεν το είχε με την κοινωνικότητα. Δεν είχα πρόβλημα με τα ουαν ναιτ σταντς με τα άσχετα άτομα, αλλά μόνο με αυτό που γινόταν με τους φίλους / φίλες. Το πρώτο χρόνο της σχέσης συμπεριφερόμουν σαν ζηλιάρης φίλος (δηλ. της έκανα συνέχεια ανακρίσεις όταν βρισκόταν με φίλους / φίλες της) και ένιωθα ότι θα έτρωγα κέρατο από τον οποιαδήποτε φίλο / φίλη της και ανέμενα κάθε φορά (αφού οι αποκαλύψεις ήταν σταδιακές) να μου ανακοινώσει και κάποιο άλλο φίλο / φίλη με τους οποίους έκανε σεξ. Τελικά το ξεπέρασα τελικά επειδή γνωρίζοντας την καλύτερα ανακάλυψα ότι είναι πολύ πιστό άτομο και δεν πιστεύω ότι θα έκανε ποτέ κάτι όσο η ίδια βρίσκεται σε σχέση. Έτσι από το δεύτερο χρόνο και μετά όλα είναι πολύ καλά και η σχέση μεταξύ μας και οι σχέσεις μας με τους φίλους / φίλες της και τα πάντα. Φυσικά οι ίδιοι / ίδιες δεν γνωρίζουν ότι εγώ γνωρίζω. Το ερώτημα που έχω για τη φίλη μου είναι αν το γεγονός ότι μπορούσε να κάνει διάφορα με στενούς φίλους / φίλες λέει κάτι για το χαρακτήρα της φίλης μου το οποίο αγνοώ. Το ερώτημα που έχω για μένα είναι κατά πόσο ήταν δικαιολογημένη η αντίδραση μου το πρώτο χρόνο (επειδή νιώθω ενοχές για την όλη πιεστική συμπεριφορά μου) και τι λέει για το δικό μου χαρακτήρα η συμπεριφορά μου αυτή.
-Κάτω από το μικροσκόπιο
Ίσως ότι βρέθηκες σε μια κατάσταση πρωτόγνωρη για σένα, και χρειάστηκες χρόνο για να το επεξεργαστείς, και το επεξεργάστηκες. Μάλλον θετικά πράγματα λέει για τον χαρακτήρα σου, τελικά. Ειδικά αν ζητήσεις συγνώμη για την συμπεριφορά σου τον πρώτο χρόνο και την αφήσεις να εκφράσει την δυσαρέσκεια της χωρίς να είσαι αμυντικός.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Slut shaming το ότι θεωρεί κάποιος παράλογο να κάνει κανείς σεξ με δεσμευμένους? Σόρι κιόλας
X ris ακριβώς αυτό το γεγονός, οτι παίρνει τοσα likes σε φεμινιστική σελίδα το σχόλιο της didi θα έπρεπε να σε προβληματίσει οτι δεν πρόκειται για slut shaming. Για slut shaming θα λέγαμε αν το σχόλιο κατέκρινε το πλήθος των ερωτικών συντρόφων ως αριθμό. Το θέμα δεν ειναι το πλήθος όμως, είναι οι συνθήκες. Οτι δηλαδή μιλάμε για όλους της τους κολλητους φίλους (για κανέναν άνθρωπο δεν έχει αναπτύξει αμιγώς φιλικά-αδελφικά συναισθήματα ή απλά δίνει εύκολα τον τίτλο του κολλητου σε ένα άτομο;) και μάλιστα ενω κάποιοι είχαν σχέσεις (άρα δεν διστάζει να υποκρίνεται όταν βγαίνουν όλοι μαζί, αυτη-οι φίλοι-οι… Διαβάστε περισσότερα »
Για άλλους μπορεί να είναι ειδυλλιακή αυτή η περιγραφή, ειδικά γιατί οντως τεσταρει τα όρια και τις αγκυλώσεις μας περί μονογαμίας κλπ. Παρ’ολα αυτά, επειδή από το κείμενο καταλαβαίνω ότι αυτοί οι φίλοι και φίλες δεν ήταν σε ανοιχτές σχέσεις, προσωπικά μου φαίνεται λίγο χάλια η κατάσταση που περιγράφεται. Οι σύντροφοι των ατόμων αυτών ήταν στην παρέα; Δηλαδή η κοπέλα σου το έπαιζε φίλη (και ηταν οκ), αλλά συγχρόνως έριχνε και ένα σεξ με τους δικούς της και παράλληλα βγαίναν για ποταρες και καφέ με τους κερατάδες και τις κερατωμενες; Και αυτό από ότι καταλαβαίνω γινόταν επανειλημμένα και σε πολλά… Διαβάστε περισσότερα »
Δεν το λέει ξεκάθαρα και γράφω κι εγώ ότι απαντάω με βάση αυτήν την υπόθεση. Ωστόσο η αφήγηση αυτο μου βγάζει, ότι μιλάμε για μονογαμικές σχέσεις, για αυτό μιλάει για πίστη ή αναφέρει ότι ήταν χειρότερο το ότι οι άλλοι ενίοτε ήταν σε σχέσεις.
Αν αυτές ήταν ανοιχτές δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα πιστης ή απιστίας, σωστά;
Για ακόμα μια φορά, ξεκαθαρίζω ότι σχολιάζω το γεγονός ότι το μισό παρεάκι έκανε σεξ με το υπόλοιπο μισό παρεάκι αλλά μάλλον οι μόνιμοι/μονογαμικοι σύντροφοι του παρεακιου δεν είχαν ιδέα.λ και προς τα έξω έβγαινε η εικόνα του καταπληκτικου παρεακιου. Πάντως δεν καταλαβαίνω X ris το σχόλιό σου, γιατί δεν είπα πουθενά ότι γενικά συναινουντες ενήλικες δεν μπορούν να κάνουν σεξ μέσα στην ίδια παρέα. Σιγά το πράγμα. Αν και, και αυτό το σχολιάζω τώρα, αν η κοπέλα μου ή το αγόρι μου είχε σεξουαλικές σχέσεις με όλους ή σχεδόν όλους τους ανθρώπους που αποκαλεί φίλους η αλήθεια είναι ότι… Διαβάστε περισσότερα »
κάποιοι άνθρωποι θέλουν να επιβεβαιώσουν τον τρόπο που επέλεξαν να ζουν με το να μην υπάρχουν γύρω τους διαφορετικές ζωές.
Από την άλλη λίγες φορές έχει συμβεί να γίνεται αυτό σε μεγάλες παρέες; Απλά εκεί επειδή ξευγαρώνουν μόνο με τον τυπικό τρόπο και δεν κάνουν σεξ απλά για να περάσουν καλά, είναι οκ
Πες τα ρε κοτσύφι!
Χ ris Η υποκρισία είναι το πρόβλημα στο παρεάκι. Δεν είναι όλοι συναινούντες σε όλα. Οι κερατωμένοι πχ δεν συναίνεσαν να έχουν τον ρόλο του κορόιδου στην παρέα.
Μα δεν είναι slut shaming, δεν την κρίνουμε επειδή έκανε απλώς σεξ με πολλούς ή one night stands, αυτό θα ήταν αδιάφορο. Το ότι ήταν τόσο άτομα κολλητοί φίλοι της με τα οποία έκανε σεξ δείχνει κάτι, σίγουρα ειναι παράξενο για τον μέσο όρο το ότι είναι όλοι μια τόσο απελευθερωμένη παρέα. Συνήθως αν γίνει κάτι ερωτικό μεταξύ κολλητών φίλων τα πράγματα περιπλέκονται πολύ, πόσο μάλλον μεταξύ 7 και 8. Επίσης το ότι γνώριζε ότι ο άλλος η η άλλη απατούσε τη σχέση του δεν είναι τιμητικό για εκείνη, χωρίς βέβαια να εχει μόνο εκείνη ευθύνη. Και σε αυτό το… Διαβάστε περισσότερα »
Χris το σημερινό γράμμα έίναι μια καλή ευκαιρία για να καταλάβεις πώς καταρρίπτεται ακριβώς αυτό που λες:” Νομίζω ότι όσες πατάνε “like” κατά βάθος πιστεύουν ότι αν τις απατήσει ο σύντροφός τους δεν θα φταίει αποκλειστικά, θα φταίει και η άλλη που “τον παρέσυρε”, λες και πρόκειται για μικρό παιδί.” και πιο πάνω λες πως θεωρούμε πάντα οτι φταίει η γυναικα για το κέρατο (σαν αποδειξη μισογυνισμού υποθέτω). Ε λοιπόν το συγκεκριμένο γράμμα ειναι μια καλη ευκαιρία για να δεις οτι δεν ισχύει: Στη συγκεκριμένη περίπτωση βλέπεις γυναίκα μπάι κάνει σεξ με κολλητή της η οποία κολλητή έχει σχέση με… Διαβάστε περισσότερα »
Πες τα
X ris άντρας ή γυναίκα όταν πάει με κάποιον που ξέρει ότι εχει μονογαμική σχέση δεν είναι για κρέμασμα και σίγουρα δε φέρει την ίδια ευθύνη με αυτόν που απατάει, αλλά δεν είναι καλό δείγμα συμπεριφοράς ανθρώπου, πως να το κάνουμε. Να παραμείνουμε και λίγο λογικοί. Επίσης η ατάκα “Νομίζω ότι όσες πατάνε “like” κατά βάθος πιστεύουν ότι αν τις απατήσει ο σύντροφός τους δεν θα φταίει αποκλειστικά, θα φταίει και η άλλη που “τον παρέσυρε”, λες και πρόκειται για μικρό παιδί.”με εκνευρίζει διότι είναι άδικη και συνιστά ξεκάθαρα τσουβάλιασμα με την κατηγορία ότι όσες πατάτε Like είστε αντιφεμινίστριες γυναικούλες… Διαβάστε περισσότερα »
Nai X ris, όοοολα τα 7 8 άτομα είχαν ανοιχτή σχέση..
Όπως λες ας είναι ο καθένας υπευθυνος για τις σχέσεις τους εγώ θα πω ας είναι ο καθένας υπευθυνος και για τις πραξεις του. Αν εγώ αποφασίσω συνειδητά να κανω σχέση με ένα δεσμευμένο άνθρωπο, τότε ναι έχω και την ευθυνη της επιλογής μου. Το ότι έχει μεγαλύτερη ευθυνη αυτός που έχει τη σχέση δε με βγάζει εμένα λάδι. Τουλάχιστον στη δικιά μου συνείδηση. Η τελευταία παράγραφος περα απο αφοριστικη τη βρίσκω και προσβλητικη δεδομένου ότι απευθυνεται σε σχολιαστριες του συγκεκριμένου σάιτ και όχι σε μια τυχαία συζήτηση στο φβ.
Βασικά ο τελευταίος αφορισμός σου εμένα μου φαίνεται κάπως μισογυνιστικός ειλικρινά, που νομίζεις ότι όσες πιστεύουν ότι φταις (λιγότερο, αλλά φταις) άμα συμμετέχεις σε εξαπάτηση θεωρούν ότι ο σύντροφος τους είναι μικρό παιδί. Είναι αρκετά πατροναριστικό σαν σκέψη. Μπορώ να θεωρώ και ότι ο σύντροφος μου είναι μαλάκας και ότι το άλλο άτομο που συμμετείχε δεν μου προκαλεί καμία εκτίμηση ταυτόχρονα, δεν είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα
Θέλω να κάνω κάποιο αστείο σχετικά με τον αριθμό των φορών που γράφτηκε το φίλος / φίλη, φιλους / φίλες, αυτός / αυτή, ίδιος / ίδια, οποίους / οποίες, ποιος / ποια κλπ. Είναι Δευτέρα πρωί ακόμα και δεν το βρίσκω, για βοηθήστε.
Φίλος φίλη φίλησε 😂
Sally Spectra κορυφαίο! θέλω μόνο να προσθέσω αυτό:
Φίλος/ φίλη έδωσε σε φίλο/ φίλη τριαντάφυλλο με φύλλο (σκέτο). Φίλε / φίλη φύλαγε το φύλλο μην το δώσεις σε άλλο φίλο/ φίλη.
Το λέει μπας και το πιστέψει και ο ίδιος ότι ήταν φίλοι. 😂
Ή και σε άλλο φύλο, αλλά ποιος είμαι εγώ να κρίνω, εκτός αν μιλάμε για κρίνο.
Ποια είναι τα θετικά, Λένα? Οι ανακρίσεις, ο έλεγχος και η ζήλια? Άνθρωποι είμαστε, ναι, αλλά αν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας (και κάνουμε έμμεσο slut shaming πρακτικά) και δε μας κάνει, χωρίζουμε και πάμε παρακάτω, σε καταστάσεις που μπορούμε να διαχειριστούμε, αντί να κάνουμε τη ζωή του άλλου/ της άλλης κόλαση με ανακρίσεις και ζήλια (ασφυξία) επειδή όταν ήταν ελεύθερη έκανε σεξ με άλλους. Έξτρα μπόνους το ότι η κοπέλα είναι μπάι, το οποίο κατά τη γνώμη μου δεν είναι καθόλου άσχετο με το θέμα που προέκυψε. Εν ολίγοις, δε θα δώσουμε και βραβείο… Διαβάστε περισσότερα »
Lioness, τα θετικά δεν ήταν οι συμπεριφορές που είχε, αλλά το γεγονός ότι επεξεργαστηκε αυτες τις συμπεριφορές, κατάλαβε κάποια λάθη, δούλεψε σε αυτό το κομμάτι και προσπαθεί να γίνει καλύτερος άνθρωπος.
Το γεγονός ότι το διαχειριστηκε σωστά έτσι ώστε να αναγνωρίσει τη λανθασμένη, αν και ανθρώπινη κατ εμε συμπεριφορά ως ένα σημείο, να αποβάλλει τις ανασφάλειες του και να κάνουν και παρεα όλοι μαζί. Αν ο συντροφος μου έκανε παρέα με 6-7 κοπέλες που είχε κάνει σεξ κατά καιρούς ουτε εγώ θα ένιωθα άνετα είναι η αλήθεια. Είμαστε άνθρωποι με συναισθήματα όχι ρομπότ.
Αυτό που είπε ως θετικό η Λένα, δεν είναι η ζήλια, είναι ότι παρά τις προκαταληψεις ο φίλος ήθελε να καταλάβεις μια συμπεριφορά που μέχρι χθες του ήταν άγνωστη. Δεν δικαιολογειται το ότι έκανε σκηνές αλλά θωρείς πως ήταν παράλογα ανασφαλής σύμφωνα με τα δεδομένα; Λες πως είναι προτιμότερο να είχε φύγει. Δηλαδή η κοπέλα δεν άξιζε μια ευκαιρία. Αν κάποιος επιλέγει συστηματικά σεξουαλικες επαφές της μίας φοράς, δεν μπορεί να υπάρξει πιστός σε μια σχέση; Νομίζω πως η απάντηση δεν είναι αυθόρμητα ναι για όλους. Κάποιοι το μαθαίνουν αυτό με τον δύσκολο τρόπο. Τι; Όχι, Δεν!
Lioness εγώ δεν κατάλαβα οτι έκανε slut shaming, γιατί λέει οτι έκανε αρκετά one night stand κάτι που δεν τον ενόχλησε καθόλου. Αυτό που τον πείραξε είναι οτι έκανε casual σεξ με καλούς τις φίλους/φίλες πάνω από μια φορά και ξέροντας ότι κάποιοι/ες ήταν δεσμευμένοι/ες. Οταν το έμαθε δηλαδή φοβήθηκε οτι επειδή έκανε με σεξ άτομα που είχαν σχέση γνωρίζοντας μάλιστα τις σχέσεις τους και κάνοντας παρέα με τις σχέσεις (εφ όσον επρόκειτο για φιλους/ες) θεωρεί οτι το να κάνεις σεξ με κάποιον άλλον δεν είναι απιστία. Φοβήθηκε οτι θα συνέχιζε να κάνει το ίδιο όντας σε σχέση με εκείνον.… Διαβάστε περισσότερα »
Για άλλη μια φορά, συμφωνώ απόλυτα αγαπημένη. 💜
5 ολόκληρα χρόνια είναι με έναν άνθρωπο τον οποίο ενδόμυχα κρίνει και δυσκολεύεται να αποδεχθεί. Και παρόλο που δεν κρίνω σκόπιμο να λες στη σχέση σου χαρτί και καλαμάρι παρελθοντικές εμπειρίες, και πάλι αυτό δε δικαιολογεί ανακριτική και ασφυκτική συμπεριφορά.
Πάντως, ούτε εμένα μου φαίνεται άσχετο το ότι η κοπέλα είναι μπάι. Υπάρχουν φοβερές προκαταλήψεις (και) με την αμφισεξουαλικότητα.
Εγώ συμφωνώ μαζί σου lioness. Το να στέλνεις μετά απο 5 χρόνια ρωτώντας για το χαρακτήρα της σημαίνει οτι εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να το διαχειριστείς. Δεν είναι καλό ούτε για εσένα ούτε για την κοπέλα σου. Θα έπρεπε μέχρι τώρα να ξέρεις ποιά είναι. Δεν θα έκανα σεξ με δεσμευμένους ούτε συμφωνώ στο να τα λέμε όλα χαρτί και καλαμάρι για το παρελθόν μας, αλλά η ανάκριση και η πίεση δεν είναι ανεκτή σε καμία περίπτωση. Αν δεν την εκτιμάς είσαι ελεύθερος να αποχωρήσεις, δεν καταλαβαίνω γιατί κάθεσαι εκεί αν θεωρείς οτι ο χαρακτήρας της συγκρούεται με την… Διαβάστε περισσότερα »
lioness, θα δώσουμε βραβείο διότι επεξεργάστηκε το πρόβλημα και άλλαξε στάση, κατόρθωσε να αλλάξει στάση. Αυτό είναι άξιο πράγμα να επιτύχει κανείς και δύσκολο. Και επιπλέον καθόλου αυτονόητο στους περισσότερους ανθρώπους. Άνθρωποι που καταφέρνουν να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, να τα παραδεχθούν και, ω θεοί, να τα διορθώσουν στην πράξη, από εμένα έχουν θαυμασμό (πήγα να γράψω σεβασμό, αλλά όχι, σεβασμό έχουν όλοι).
Το ότι μένουν κι άλλα βήματα να κάνει και το βλέπει και το αναγνωρίζει και το σκέφτεται κι αναρωτιέται πάνω σε αυτό, ακόμα καλύτερα για τον ίδιον και για τις σχέσεις του. Καλά τα λέει η Λένα.
Αλλά γιατί να σου λέει με ποιους έχει κάνει σεξ? Εμένα αυτό θα μου έλεγε κάτι για το χαρακτήρα της, οχι το γεγονός ότι έκανε σεξ.
Εμένα μου λέει πράγματα για το χαρακτήρα της και το ότι έκανε σεξ ενώ ήταν οι άλλοι σε σχέσεις.
Aiyo, εμένα παντως αυτό μου έει κάτι γι αυτους που ήταν σε σχέση.
Salt and pepper, εγώ δε διάβασα αυτό. Λέει ότι του αποκάλυπτε σταδιακά. Η δική του η ανάκριση ήρθε μετά, όταν έβγαινε, που είχε ήδη αποκτησει ανασφάλεια απ τις αποκαλύψεις.
Δεν είναι αναχρονιστικό το να μην θεωρείς ότι μπορείς να κάνεις σεξ με τους κολλητούς σου ή το να θεωρείς ανήθικο να κάνεις σεξ με δεσμευμένους.
Αλλά το να θεωρείς ότι μπορείς να αξιολογήσεις το χαρακτήρα κάποιου από μια μόνο πράξη είναι επικίνδυνο. Υπάρχουν ρόλοι και λόγοι πίσω από το ποιούς ρόλους παίζουμε σε τέτοιες ιστορίες, που πρέπει να ληφθούν υπόψη, διαφορετικά, το αναχρονιστικός είναι το μικρότερο κακό.
Το ίδιο είναι και η συστηματοποίηση που οδηγεί στις πράξεις.
Αγαπητέ ή αγαπητή (δεν κατάλαβα το φύλο σου απο το γράμμα αλλά δεν έχει σημασία), στα δικά μου τα μάτια δεν λέει κάτι καλό για τον χαρακτήρα της το γεγονός πως έκανε σεξ με δεσμευμένα άτομα και μάλιστα στενούς φίλους και φίλες που πιθανότατα ήξερε και τα ταίρια τους και βρίσκονταν όλοι παρέα. Δηλαδή έβγαιναν όλοι μαζί για τσίπουρα και τσούγκριζαν ποτήρια και “να μου προσέχεις τ# φίλ# μου” και χαχαχα και ήταν εντάξει με τον ευατό της; με τι μούτρα; Ειναι καμπάνα μεγάλη και να το προσέξεις.
X ris μου είναι πολύ ευχάριστη δραστηριότητα και να σου αρπάξω το μπέργκερ στο φαστφουντάδικο αλλά για πάρα πολλούς λόγους δεν θα το κάνω. Θα πάρω ένα άλλο.
Όμως aiyo, οι σύντροφοι δεν είναι αντικείμενα για να μπορεί να τους αρπάξει κάποιος, είναι άνθρωποι με βούληση και αποφασίζουν μόνοι τους για τις πράξεις τους.
και θέλω να ‘ρθω να σ’ αρπάξω από την άλλην
να τη ρωτήσω με 2 μάτια δακρυσμένα
με ποιο δικαίωμα σε πήρε από μένα
και ποια θυσία έχει κάνει αυτή για σένα