Αγαπητή «Α, μπα»: Μήπως ήμασταν φίλες μόνο στα social media;

Να την πιάσω να της μιλήσω ή άστο καλύτερα;

Γεια σου Λένα και λοιποί συμφορουμίτες, Μπαίνω κατ’ ευθείαν στο θέμα. Με παλιά συμμαθήτρια ξαναβρισκόμαστε, μιλάμε κάθε μέρα στα σόσιαλ, μου λέει για τη δουλειά της, για το γκόμενο που μία της φέρεται καλά, μία σκ@τ@ (την κάνει να κλαίει κλπ). Με βάση αυτά που μου λέει τη συμβουλεύω να χωρίσει, τη στηρίζω ψυχολογικά, την εξυπηρετώ κάποιες φορές που χρειάζεται για τη δουλειά της. Κι αυτή μου φέρεται πολύ οκ. Αρχίζω και τη θεωρώ φίλη μου. Μεσολαβεί το καλοκαίρι, επιστρέφουμε από διακοπές. Της στέλνω μήνυμα να δω τι κάνει, δεν απαντάει. Ξαναστέλνω και μετά από μέρες απαντάει “όλα καλά. δεν μπαίνω πια στα σόσιαλ”. Που παρένθεση μέχρι τότε ήταν συνέχεια στα σόσιαλ. Την πετυχαίνω 3 φορές στον δρόμο και κάνει πως δεν με βλέπει. Εγώ της μιλάω κανονικά. Έκτοτε καμία επικοινωνία και καμία προσπάθεια επικοινωνίας. Το ερώτημά μου είναι “να την πιάσω να τη ρωτήσω γιατί έχει απομακρυνθεί ή να αφήσω να πάει και το παλιάμπελο, μιας και έτσι κι αλλιώς ήταν μάλλον φιλία των σόσιαλ”; Σ’ ευχαριστώ πολύ πολύ κι εκ των προτέρων

arctic

Δεν ξέρω. Σου λείπει; Δεν κατάλαβα αν σε στενοχώρησε αυτό που έγινε ή όχι. Δεν ξέρω αν είναι δόκιμος όρος η «φιλία των σόσιαλ». Είναι ευφημισμός της ψεύτικης φιλίας; Δεν συμφωνώ. Υπάρχουν αληθινές φιλίες στα σόσιαλ και ψεύτικες εκτός. Δεν ξέρω τι έπαθε η συγκεκριμένη. Ίσως ένιωσε ότι επιτέλεσες τον σκοπό σου; Ποιος ξέρει.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

30 points
Upvote Downvote

8
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
8 Συντάκτες σχολίων
ΣοκοφρέταLouk RitiaMitsiLouise B.Valia Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Απλό. Τα ξαναβρήκε με τον γκόμενο και σε έκανε πέρα “γιατί σαμποτάρεις τη σχέση της”. Όταν ξαναμαλώσουν θα σου στείλει.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αυτό, τίποτε άλλο.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Μάλλον τα ξαναβρήκε με το γκόμενο που τη συμβούλεψες να χωρίσει.

Mathios
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Mήπως τα ξανάφτιαξε με το γκόμενο και σε ντρέπεται γιατί ξέρει ότι είχες δίκιο και ότι ήταν ακατάλληλος σύντροφος;

Valia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Για να συναντηθήκατε έξω και να έκανε πως δε σε είδε, σίγουρα θέλει να σε ξεκόψει και δε φταίει το ότι σταμάτησε να χρησιμοποιεί τα social. Ενδέχεται να τα ξαναβρήκε με τον πρώην σύντροφο κι εσύ να έγινες “αυτή που της έβαλε λόγια για να χωρίσουν”, επειδή “ζήλευε”. Ή μπορεί και να σε χρησιμοποιούσε για κάποια περίοδο. Μπορεί και να βρήκε καινούριο σύντροφο, ο οποίος να μην την αφήνει να χρησιμοποιεί τα social media. Όπως και να ‘χει, νομίζω ότι και να τη ρωτήσεις, μάλλον δε θα λάβεις ειλικρινή απάντηση.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Έλα τώρα, αυτό είναι στοιχειώδες που θα έλεγε και ο Σέρλοκ. Τα ξαναβρήκε με τον γκόμενο και σε έκανε πέρα γιατι δε θέλει να ακούσει ότι κάνει λάθος. Και γιατί πιθανότητα ο γκόμενος ξέρει ότι εσύ της είπες να χωρίσει. Από κει και πέρα αυτό δεν έχει να κάνει με τα σοσιαλ. Έχω φίλο που γνωριστήκαμε έτσι στα σοσιαλ οχτώ χρόνια πριν, δεν έχουνε συναντηθεί ποτέ και παρόλαυτα μιλάμε συνέχεια και για πολύ προσωπικά θέματα. Όπως και την αγαπημένη μου σχολιάστρια εδώ που τη βρήκα στα σοσιαλ και τη θεώρησα από εκείνη τη στιγμή φίλη μου. Σου κλείνω το μάτι… Διαβάστε περισσότερα »

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πιστεύω πως δεν της αρέσουν αυτά που ακούει από σένα. Πάντως γενικώς προσπαθώ να μη δίνω συμβουλές τύπου να χωρίσει, προτιμώ να κάνω ερωτήσεις ώστε να καταλάβω σε βάθος πώς σκέφτεται ο άλλος πάνω στο θέμα, ακόμα κι όταν υπάρχει κακοποίηση η οδηγία που έλαβα από αρμόδιο οργανισμό ήταν να ρωτήσω αν η κοπέλα χρειαζόταν κάτι (χρήματα, ψυχολογική στήριξη, κάποιον να της κρατήσει τα παιδιά, ένα έτοιμο φαγητό, οτιδήποτε). Όχι να της πω να χωρίσει. Όσες φορές τα είπα χύμα και επεμενα, έχασα ανθρώπους απ τη ζωή μου.

Σοκοφρέτα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Πολύ χρήσιμη η οδηγία. Ευχαριστώ, θα την έχω υπ’όψη μου!