Αγαπητή «Α, μπα»: Μήπως είναι καιρός να ζητήσω αύξηση;

Δεν πρέπει να διεκδικήσω;

Γεια, σε όλη την παρέα! Αυτό που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό είναι επαγγελματικό. Είμαι σε μια δουλειά από τον Ιανουάριο και ο μισθός μου είναι ικανοποιητικός για τα δεδομένα της εποχής. Πριν ένα διάστημα (3 μήνες) με φώναξε ο εργοδότης μου για να μου πει πόσο ευχαριστημένος είναι από την δουλειά μου και πόσο καλή είμαι κλπ κλπ. Βέβαια αυτό ήταν μόνο στα λόγια δεν έκανε κάτι παραπάνω. Ωστόσο, επειδή η δουλειά μου έχει να κάνει με αυτό τον τομέα (λογιστικά-μισθοδοτικά) βλέπω και ξέρω πόσα χρήματα παίρνει ο καθένας. Και έτσι ξέρω πως άτομα που κάνουν τη μισή δουλειά από μένα παίρνουν περισσότερα χρήματα. Μήπως είναι καιρός να ζητήσω αύξηση διότι πιστεύω πως τη δικαιούμαι ή καλό θα ήταν να περιμένω μέχρι να κάνουν αυτοί την κίνηση;; Όταν πιστεύουμε ότι αξίζουμε δεν πρέπει να διεκδικούμε ;;;

Δεν ξέρω τι να κάνω

Να κάνουν αυτοί κίνηση να σου κάνουν αύξηση; Από μόνοι τους; Στη wall street δουλεύεις; Ούτε καν εκεί θα γίνεται αυτό πλέον.

Φυσικά και να διεκδικήσεις αυτό που πιστεύεις ότι αξίζεις, και σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσεις το επιχείρημα ότι άλλοι κάνουν τη μισή δουλειά και παίρνουν περισσότερα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

39 points
Upvote Downvote

13
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
8 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
9 Συντάκτες σχολίων
ConsciousnessΚοσμική ΝεράιδαluckystrikeΦούστα Κλαρωτή Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Για μένα η ιδανική περίσταση είναι όταν κλείσεις χρόνο στην εταιρεία, δηλαδή σε 1 μήνα περίπου. Μπορείς να του ζητήσεις να συζητήσετε/ανασκοπήσετε τον ένα χρόνο σου στην εταιρεία και εκεί που θα σου λέει τα καλά λόγια, ρίξτο.
Να είσαι έτοιμη να απαντήσεις γιατί ποσό μιλάς, όχι γενικά και αόριστα. Και καλό θα ήταν να έχεις πρόχειρα μερικά επιχειρήματα για να το στηρίξεις. Γιατί φυσικά δύσκολα θα το δεχτεί με την πρώτη και αβίαστα. Και σε καμία περίπτωση μην απειλήσεις με αποχώρηση εκτός και αν είσαι όντως διατεθειμένη να το κάνεις.
Καλή επιτυχία!

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συμφωνώ. Απλα οι άλλοι που πληρώνονται παραπανω, μήπως εμπίπτουν σε άλλες κατηγορίες εργαζομενων, δηλ μητέρες με παιδια, δηλαδη έτη στην εταιρία, δηλ προσόντα, εσύ ξερεις επακριβώς για τον καθένα τι κανει και πως? Επειδή κάθε εταιρία εφαρμόζει ένα μισθολογικό πλάνο δικο της. Αλλες εταιρίες έχουν το σύστημα πυραμίδας αναποδης, δηλ όσο ανεβαίνεις κλιμακα, ανεβαίνει και ο μισθός. Περίμενε να κλείσεις ενα χρόνο και μετα να πας όπως λεει και εδώ το αμυριστο λουλούδι, να το πεις πανω στη συζήτηση. Να εισαι προετοιμασμένη για ολα. Ξερω φίλους που τους απέλυσαν για αυτό το λογο, επειδή ζήτησαν αυτο το κάτι παραπανω που… Διαβάστε περισσότερα »

tom'smum
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ξεκίνα με το “μου αρέσει πολύ το να εργάζομαι γι′ αυτή την εταιρεία και βρίσκω τη δουλειά μου αρκετά ενδιαφέρουσα. Πιστεύω ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι ευθύνες μου και ο ρόλος μου έχει περισσότερες προκλήσεις. Γι′ αυτό και θα ήθελα να επανεξετάσουμε το μισθό μου.” Απέφυγε τον αρνητισμό του τύπου “Νιώθω ότι δεν με εκτιμάτε όσο θα έπρεπε, ο μισθός μου δεν είναι δίκαιος”. Επίσης καθόρισε ποιο ποσό θα σε άφηνε ευχαριστημένο/η.

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Είσαι στην εταιρία λιγότερο από 1 χρόνο. Προσωπικά μου φαίνεται κάπως βιαστικό όλο αυτό. Εκτός εάν πράγματι έχεις αποδείξει ότι αξίζεις και με το παραπάνω και είναι διατεθειμένοι να σε κρατήσουν. Οι συνάδελφοί σου που παίρνουν περισσότερα χρήματα από εσένα ίσως να μπήκαν με παλαιότερη σύμβαση και άρα με άλλα χρήματα. Προετοιμάσου καλά. Θέσε τα επιχειρήματά σου, απλά έχε στο μυαλό σου το ενδεχόμενο να φας άκυρο. Κι ένα προσωπικό παράδειγμα. Στη δουλειά μου μού έκαναν αύξηση χωρίς να ζητήσω επειδή σκεφτόμουν να φύγω και ήξεραν πως δεν θα έβρισκαν εκείνη την περίοδο εύκολα αντικαταστάτη. Από την άλλη ο φίλος… Διαβάστε περισσότερα »

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Συμφωνώ με λουλούδι και γρανίτα!

Επίσης σε καμία περίπτωση μην αναφερθείς στο τι μισθους και τι δουλειά κάνουν οι άλλοι. Πρώτον, γιατί λόγω θέσης τυχαίνει και ξέρεις κάποια δεδομένα περισσότερα για τον καθένα αλλά αυτό είναι μια πληροφορία εμπιστευτική και θα “χτυπήσει” κάπως άσχημα αν το χειριστείς για να φέρεις συγκριτικά παραδείγματα. Δεύτερον, δεν ξέρεις ο κάθε υπάλληλος τι σχέσεις έχει με την εργοδοσία, τι έχει συμφωνηθεί μεταξύ τους στο παρελθόν και πάει λέγοντας.
Περίμενε λίγο να κλείσεις χρόνο, προετοίμασε τα δικά σου επιχειρήματα για τον εαυτό σου και τη δική σου δουλειά και καλή επιτυχία.

luckystrike
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πωπω ρε παιδί μου αυτό το πράγμα το έζησα όλα τα χρόνια στην Ελλάδα. Και το κακό είναι πως έφερα την κακή αυτή νοοτροπία εδώ και την πάτησα. Θεώρησα πως με τη σκληρή δουλειά θα έρθει ο μάνατζερ και θα μου πει ααα εσύ είσαι πολύ καλή. Έλα να σου δώσω προαγωγή. Όχι. Όχι. Όχι. Πρέπει να διεκδικείς. Εδώ ειδικά αν δε διεκδικήσεις το θεωρούν αδιαφορία. Συμφωνώ με το αμύριστο λουλούδι παραπάνω. Εκεί πάνω στο χρόνο κάνε μία συζήτηση σαν ανασκόπηση και με δεδομένο πως έχεις και την ικανοποίηση του εργοδότη σου από την απόδοσή σου. Κι εννοείται δε λες… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Θα εκλειφθεί ως θράσος να ζητήσεις αύξηση πριν κλείσει χρόνος.Και θα σε κατατάξουν ανάλογα…Περίμενε να ολοκληρωθεί το έτος και αυτό που σου είπε ο εργοδότης σου το πιθανότερο είναι να αποτιμηθεί και οικονομικά.Να δεις και τι αύξηση σκέφτεται .Φαντάζεσαι να ζητήσεις χ ποσό και αυτοί να έχουν υπολογίσει χ+ψ ;;; Απο ότι λές οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί έχουν πολύ καλύτερους μισθούς άρα ο εργοδότης δεν είναι Σκρουτζ, πληρώνει.Νομίζω πως θα ρθει κι η σειρά σου.Κάνει πολύ άσχημη εντύπωση να ζητάς αύξηση τόσο γρήγορα και παγώνει όποιον έχει καλές προθέσεις απέναντί σου, τον κάνει επιφυλακτικό και κατά συνέπεια λιγότερο γενναιόδωρο.Προσοχή… Διαβάστε περισσότερα »

Lady E
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Με αφορμή αυτή την ερώτηση θα ήθελα να ανοίξω και εγώ μια κουβέντα για τον “ικανοποιητικό για την εποχή” μισθό. Τι σημαίνει αυτό; 700; 800; 1500;

Ρωτάω γιατί η κρίση με έχει μπερδέψει αρκετά οσον αφορά στις πιθανές αυξήσεις που μπορεί κάποιος να διεκδικήσει (ας μην γελιόμαστε – δεν μιλάω γενικά και αόριστα – με καίει αρκετά :P)

Δηλαδή εσείς πόσο πιστεύετε ότι πρέπει να παίρνει κάποιος που εργάζεται 7 χρόνια σε μια εταιρία με σταθερά αυξανόμενες ευθύνες και άτομα απο κάτω του; (παριλαμβανονται και ταξιδια εκτός έδρας)

Κουβέντα να γίνεται… NOT

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εδώ που δουλεύω εγώ (τουριστικό γραφείο) τα 1200-1300 καθαρά είναι στανταρ για τέτοια θέση.Αν έχεις και όρεξη και βοηθάς επι της ουσίας παίζει και μπόνους.Με αρκετά αξιοπρεπές σπίτι και ΔΕΚΟ πληρωμένες όσον καιρό δουλεύουμε στη μυστήρια νήσον του Αιγαίου, περίπου 6-7 ή και 8 μήνες αναλογα τη σαιζόν! Βέβαια το καλοκαίρι δουλεύουμε σταθερά 10ωρο εξαήμερο, στα φουλ και χωρίς ρεπό, αλλά τις άλλες εποχές νορμάλ ωράριο 6 ή 8 ώρες με ένα μήνα πληρωμένη άδεια. Στην Αθήνα ακούω κατι τραγικά, δυστυχώς…

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τυχεροί εκει κάτω στα μέρη τα παλια, Tonia ξερεις😉, καλοπερνατε👍. Ξερω άτομα που δουλεύουν μονο σεζόν και μετα τίποτα. Αυτά στο νησί.
Ξερω άλλους που δουλεύουν 11ωρο και παίρνουν 300 ευρω. Ναι εδώ στην Αθηνα. Υπαρχουν κι αυτα να τα λεμε. Όπως υπάρχουν και θέσεις των 1000 ευρω, να τα λέμε κι αυτά. Ειναι που εισαι, ποιον ξερεις, να τα λέμε αυτά, ποσο δουλεύεις και αν ο εργοδότης ειναι εργοδότης που σε αποζημιώνει και δεν είναι εργοδότης που σου ρουφάει το αίμα. Ειναι που ειναι ο καθένας.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν κατάλαβα τι εννοείς ακριβώς.Τυχεροι δεν είμαστε,αν ήμασταν θα είχαμε 12 διαμερίσματα να εισπράττουμε τα νοίκια. Δουλεύουμε εντατικά για να έχουμε αυτούς τους μισθούς,αυτό έχει και τίμημα ,Η προσωπική σου ζωή πάει περίπατο κατά διαστήματα.Οι ντόπιοι δεν δουλεύουν όλο το χρονο από επιλογή, δεν τους χρειάζεται.Ετσι ερχεται προσωπικο από Αθηνα και άλλα αστικά κέντρα .Έχω ξαναγράψει εδώ ότι ο τουρισμός δεν είναι μόνο τα γκαρσόνια πια, έχει εξειδικευμένες θέσεις και στα γραφεία εισερχομενου τουρισμου οι θέσεις είναι όλες δωδεκαμηνες.Οι καλοί υπάλληλοι πλειοδοτουνται στην κυριολεξια .

Consciousness
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τόνια, το τυχεροί πήγαινε στους ντόπιους που έχουν τα εισοδήματα απο τον τουρισμό, στις έτοιμες επιχειρήσεις τους. Και σε εσάς, που χειμωνα καλοκαιρι τη βγαζετε σε νησί👍 και οχι στην πόλη. Σημαντικό αυτο.
Τωρα τα δωδεκαωρα και τα δωδεκαμηνα παντού τα ιδια ειναι, και εκει και εδώ.

Κοσμική Νεράιδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Είσαι με τα βίας ένα χρόνο στην εταιρεία,με καλό μισθό και θες αύξηση? θα πρέπει να είσαι πολύ καλός/η στη δουλειά σου