Αγαπητή «Α, μπα»: Μήπως αυτό είναι σημάδι ότι δεν είναι ο ένας και μοναδικός για μένα;

Δεν επικοινωνούμε όπως θα ήθελα

Άμπα μου πόσο μα πόσο καλό μου έχεις κάνει όσον αφορά το τρόπο που σκέφτομαι και αντιλαμβάνομαι το κόσμο γύρω μου. Πως καταλαβαίνεις άμπα μου ότι ο άνθρωπος που έχεις σχέση είναι ο κατάλληλος και ιδανικός για σένα; Είμαι σε μια σχέση τα τελευταία 4 χρόνια, απο τα 20 μου δηλαδή. Τον αγαπώ πολύ ,νιώθω οτι είναι ο άνθρωπος μου, αν και υπάρχουν προβλήματα στη σχέση μας όπως το ότι δεν επικοινωνούμε όπως θα ήθελα ή οτι τον έπιασα να φλερτάρει στο insta με ενα παλιό του φλέρτ. Γενικά ,θεωρώ πως η σχέση μας έχει κάποια κενά κυρίως λόγω ελλιπής επικοινωνίας. Το θέμα μου είναι οτι έχω αρχίσει να ανταποκρινομαι στο φλέρτ ενός παιδιού που ξέρω χρόνια, αλλά ξεκινήσαμε πρίν ενα μήνα να μιλάμε ξανά μετά απο πολύ καιρό. Το ξέρω, δεν είναι σωστό αλλά δε μπορώ ή μάλλον δε θέλω να το κόψω, γιατί με κάνει να αισθάνομαι ωραία, επιθυμητή.. τον σκέφτομαι συχνά.. Γιατί νομίζεις άμπα μου εχω μπεί σε αυτή τη διαδικασία ενώ είμαι σε σχέση; είναι αυτό σημάδι οτι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι τελικά the one και ότι πρέπει να προχωρήσω στη ζωή μου; να πω επίσης οτι είναι ο πρώτος μου σε όλα..

Μπερδεμένη

To «τον αγαπώ πολύ» και το «νιώθω ότι είναι ο άνθρωπος μου» σίγουρα δεν είναι αποδείξεις, δεν είναι καν ενδείξεις, είναι αυτά που λες εσύ στον εαυτό σου σε μια άδεια σπηλιά και αντιλαλούν. Δεν έχουν σχέση ούτε με τον άλλον, ούτε με την πραγματικότητα που σε περιβάλλει. Ο ιδανικός δεν υπάρχει, ο κατάλληλος υπάρχει, και με τον κατάλληλο δεν θα έχετε ελλιπή επικοινωνία, δεν θα φλερτάρετε ταυτόχρονα στο ίνστα με άλλους, και δεν θα έχει σημασία αν είναι ο πρώτος, ο δεύτερος ή ο εκατοστός σε κάτι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

78 points
Upvote Downvote

27
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
8 Θέματα σχολίων
19 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
14 Συντάκτες σχολίων
DogvilleΣπιτόγαταleas Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Pink Pomegranate
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Respect στην απάντηση της Άμπας!
Πιο περιεκτική και λακωνική δεν γίνεται…

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αλίμονο αν υπήρχε μόνο ένας για τον καθένα/μια μας. 7 δις είμαστε, τι στο καλό!

Flying Grandma
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Advocate

Αυτό που ψάχνουμε τον ένα και μοναδικό σαν να ήταν ο Νίο από το Μάτριξ να το κοιτάξουμε λίγο. Δεν υπάρχει ο ένας καλέ, ο έρωτας ένα glitch του συστήματος είναι.

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Λατρεύω τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αναρωτιέται αν κάποιος είναι ή δεν είναι ο ένας και μοναδικός, και νιώθω κάθε φορά πώς η ειλικρινής απορία δεν είναι αυτή, έχει να κάνει με άλλα πράγματα.

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Η απορία, κατά την γνώμη μου, είναι “έχω τικάρει το κουτάκι της ευτυχίας;” κι είναι κοινή για όλα τα ερωτήματα: αισθηματικά, επαγγελματικά, οικογενειακά, μετακόμισης, μετανάστευσης κλπ κλπ.

Το πολύ ειρωνικό είναι ότι χρειάζονται δεκαετίες ζωής πάνω στη γη για να καταλάβεις ότι το κουτάκι της ζωής είναι που δεν περιμένει. Γιατί οι άνθρωποι δεν χωρίζονται σε ευτυχείς και δυστυχείς, αλλά κυρίως σε ανθρώπους που ζουν κι ανθρώπους που επιβιώνουν.

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πολύ μου άρεσε η τελευταία φράση σου!

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Συμφωνώ και επαυξάνω. Κλασικός μαλάκας είμαι κι εγώ, αλλά μιας και την πιάσαμε την κουβέντα, θέλω να τονίσω ένα πράγμα που δικαίως δεν γίνεται πολύ σαφές στο σχόλιο μου. Ναι, κι εγώ θέλω σύντροφο ζωής, κι εγώ έχω στραβωθεί από έρωτα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αλλά τη φράση “ο ένας” δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Όχι γιατί δεν τον βρήκα, πολλές φορές νόμισα ότι τον βρήκα. Αλλά γιατί πιστεύω πώς οι λέξεις που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε μια κατάσταση κρύβει και μια ψυχολογία, ένα σκεπτικό, μια φιλοσοφία. Και αυτό το “ο ένας” εμένα με ζορίζει πολύ όταν… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Θα συμφωνήσω απόλυτα, ως προς το ότι η χρήση της γλώσσας είναι αυτή , που καθορίζει τελικά τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις μας. Εγώ ας πούμε ζορίζομαι με τη λέξη “δέσμευση”. Ενώ στην ουσία, όταν αγαπάς, ούτως ή άλλως αφοσιώνεσαι και δίνεσαι. Και στη δουλειά και με φίλους…. Δεν είναι δεσμά, η επιλογή, να είσαι με κάποιον άνθρωπο ή σε μία δουλειά ή ό,τι τέλος πάντων. Γιατί το αυτονόητο το λεκτικοποιούμε βαριά και δυσάρεστα; Το ίδιο ισχύει και με το “αυτός ο ένας ” . Εγώ νευριάζω πια και με το ψωμοτύρι “ήμουν ερωτευμένη ή ερωτεύτηκα”… Πρέπει ντε και καλά… Διαβάστε περισσότερα »

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εγώ νομίζω πως ακριβώς επειδή οι λέξεις κρύβουν πράγματα μέσα τους, καλό είναι να προσπαθούμε να τις λέμε και μην τις φοβόμαστε. Εγώ για παράδειγμα, όταν είπα κάποτε στον αναλυτή μου, ‘ε πρέπει να το αναλύσουμε κι αυτό και να το βάλουμε σε λέξεις;’ μου απάντησε με μια λεπτή ειρωνεία που με συνέφερε ‘ε βέβαια, μπορούμε να μην το αναλύσουμε και να μείνει στην ασάφεια’. Ο Ένγκελς είπε ‘οι λέξεις δολοφονούν τον χρόνο’. Εγώ σε αυτό καταλαβαίνω, ότι το μήνυμα που μεταφέρουν οι λέξεις, το περιεχόμενο τους, αν το αποκρυπτογραφήσεις, νοηματοδοτείς αλλιώς τα πράγματα. Ουσιαστικά, εισέρχεσαι σε μια νέα τάξη… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Τις λέξεις πρέπει , να ξέρει κανείς , να τις χρησιμοποιεί. Δεν είναι ασαφές, να μη βάζεις ταμπέλα στον έρωτα, είναι απλά λάθος (για μένα). Η λέξη “δέσμευση”, δεν είναι λυτρωτική είναι τρομακτική και λάθος, γιατί δεν περιγράφει την αλήθεια. Η αγάπη δεν είναι φυλακή ή διοικητική υπηρεσία, να πρέπει να τηρείς με το ζόρι κανόνες. Επίσης άλλο πράγμα η σχέση με τον ψυχαναλυτή. Γενικά πρέπει να μιλάμε και να λεκτικοποιούμε, γιατί έτσι αποκτούμε συνειδητότητα. Εγώ μίλησα για άλλο πράγμα. Για τη φλυαρία των λέξεων και για τους ορισμούς πάνω σε θέματα , που δεν μπορούν να ορισθούν επακριβώς. Η… Διαβάστε περισσότερα »

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Είναι άλλο πράγμα η δέσμευση και άλλο τα δεσμά. Η δέσμευση σε μια σχέση, μπορεί να περιέχει μέσα της μεγάλη ελευθερία του δεσμευμένου ανθρώπου στη σχέση με τον Άλλον. Δεν είναι ταμπέλα να μιλάς για τον έρωτα όταν πρόκειται για έρωτα ή για δέσμευση όταν πρόκειται για δέσμευση. Τα δεσμά είναι δεσμά, άλλο πράγμα.

Η έκφραση ‘ψάχνω τον ένα και μοναδικό’ έχει προβληματικά σημεία, συμφωνούμε εδώ. Περιέχει εξιδανίκευση ίσως, άρα μεγάλο πρόβλημα.

Δε μίλησα καθόλου για τη σχέση με τον ψυχαναλυτή αλλά για τις λέξεις του σχετικά με τις λέξεις, πράγμα που μου έκανε νόημα.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μεταφορικά είναι άλλο, ετυμολογικά είναι ίδια ρίζα. Δεν έχω βέβαια την πρόθεση, να επιβάλω τη γνώμη μου, αλλά αυτά είναι θέματα γνώσεων και μάλιστα γλωσσολόγων φιλολόγων, που εγώ δεν είμαι, Είναι δεδομένο ότι οι λέξεις δημιουργούν αισθήματα και ιδέες. Αν ας πούμε δεν λέγαμε την αγάπη δέσμευση ή σχέση, είμαι σίγουρη ότι πολλοί άνθρωποι θα το έκαναν από μόνοι τους

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Θα συμφωνήσω με το θέμα της δέσμευσης . Η λέξη αυτή καθώς ετυμολογικά προέρχεται από τα δεσμά προκαλεί υποσυνείδητα τέτοιους συνειρμούς. Όσο και να μην το βλέπεις έτσι η λέξη από μόνη της επηρεάζει τον τρόπο που σκέφτεσαι. Και συμφωνώ επίσης ότι είναι ακριβώς αυτή η λέξη που πολλοί άνθρωποι έχουν αυτό το φόβο της δέσμευσης. Γιατι η λέξη φέρνει συνειρμούς ακόμα και υπόγεια, συνειρμούς που ούτε καν αντιλαμβανόμαστε.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

και πολλές άλλες λέξεις, επίσης δημιουργούν λάθος αντιλήψεις. Ο λόγος δημιουργεί ιδεολογία. Σκέψου πριν από μερικά χρόνια, πριν από το politically correct κίνημα πως ήταν η κοινωνία…. Σκέψου πως εκφράζονταν οι άνθρωποι σε προηγούμενες δεκατίες

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Συγγνώμη, αν ξαναστείλω, αλλά κάτι γίνεται και δεν καταγράφηκε αυτό που έστειλα. Έλεγα, ότι η δέσμευση έχει ρίζα τη λέξη δεσμά -δεσμός. Ένας γλωσσολόγος -φιλόλογος θα μπορούσε να μας πει. Σημαίνει ακριβώς αυτό, που εννοεί. Δέσιμο, δεσμά… Το μεταφορικό, είναι η επιφάνεια, Επί της ουσίας αυτό, που μένει στον εγκέφαλο είναι η ακριβής σημασία. Εγώ πιστεύω απόλυτα, πως αν δεν χρησιμοποιούσαμε καθόλου αυτή τη λέξη για να περιγράψουμε τη “σοβαρή σχέση” ή την πραγματική αγάπη, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα έκαναν σχέσεις. Λες, ότι η δέσμευση , μπορεί να περιέχει μέσα της μεγάλη ελευθερία. Και μόνη η διευκρίνηση αλλά και το… Διαβάστε περισσότερα »

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αχ, ας μην μπούμε πάλι στα σημαινόμενα των λέξεων. Έβαλα το ‘μπορεί’ στην ελευθερία κάποιου όταν νιώσει ότι δεσμεύεται σε μια σχέση, γιατί το αν είναι ικανός για δέσμευση, εξαρτάται από το βαθμό εσωτερικής ελευθερίας που έχει κατακτήσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος στη ζωή του. Η εσωτερική ελευθερία κατακτάται, δεν είναι δεδομένη, η ψυχική εννοώ. Αν κάποιος νιώσει δεσμά στη δέσμευση, η λέξη δέσμευση δεν αλλάζει σημασία. Άλλο δεσμευμένος και άλλο δέσμιος. Λές ‘Όταν δε μας κάθεται ο Χ άντρας, δεν είναι επειδή φοβάται τη δέσμευση, είναι επειδή δεν μπορεί να αγαπήσει (είτε εμάς είτε άλλους) ΄. Μια χαρά μπορεί να… Διαβάστε περισσότερα »

leas
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πω πω πρέπει να το γράψω αυτό, είχα την υποψία πως το θυμάμαι λάθος και το κοίταξα. Ο Χέγκελ και όχι ο Ένγκελς. Λάθος.

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αυτό με τη δέσμευση είναι σαν το άλλο με τις θυσίες και τις υποχωρήσεις. Δεν τις βλέπεις ως τέτοιες όταν τις κάνεις από καρδιάς και δεν σε ζορίζουν. Δεν τις βαφτίζεις έτσι, γιατί δεν τις νιώθεις έτσι.

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Πάντως θεωρώ ότι καλό είναι να προσδιορίζουμε με λέξεις. Για να μπορούμε, αν το θέλουμε, να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Θυμάμαι πολύ αχνά, ούτε σε ποια τάξη το διδασκόμασταν, ένα κείμενο, το οποίο αν δεν κάνω λάθος είναι απόσπασμα από κάποιο βιβλίο. Ούτε ποιο είναι το βιβλίο θυμάμαι αλλά το ζουμί είναι ότι ανφερόταν σε μια δικτατορία στην οποία οι λέξεις άρχισαν να απαγορεύονται και συγχωνεύονται σε άλλες γενικότερες με στόχο τον έλεγχο της σκέψης και την παθητικοποίηση του ανθρώπου, για να μην μπορεί να εξεγερθεί. Αν κάποιος γνωρίζει το βιβλίο, ας μου… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι το 1984 του Όργουελ. Εκεί υπάρχει αναφορά σε λέξεις που επιτρέπονται και λέξεις που απαγορεύτηκαν και σβήστηκαν από τα λεξικά με σκοπό φυσικά τον έλεγχο της σκέψης. Δε θυμάμαι βέβαια αν υπήρχε σε σχολικά εγχειρίδια, δεν ξέρω βέβαια και αν έχουμε την ίδια ηλικία γιατί μετά ακριβώς από μένα άλλαξαν και τα βιβλία (όταν καταργήθηκαν οι δέσμες).

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Θα συμφωνήσω κι εγώ με την χρήση του όρου και ο ένας. Δε μου βγήκε ποτέ να το πω,ακόμα και όταν ήμουν με κάποιον που Ουμ σίγουρη για τη σχέση μας και τα συναισθήματα μας. Έλεγα ναι θέλω να είμαι μαζί του, ναι θέλω να μείνω μαζί του, είπα ναι στην πρόταση γάμου αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να πω είναι Ο ΕΝΑΣ. Γιατί αν πεις ότι είναι ο ένας τι γίνεται όταν χωρίσεις; Όπως καλή ώρα στη δική μου περίπτωση που μετά από προτάσεις γάμου και δική του επιμονή για παιδί μια μέρα απλά εξαφανιστηκε; Νομίζω αν ήμουν της λογικής… Διαβάστε περισσότερα »

ti eipes twra
Επισκέπτης
Συμμετέχων
ti eipes twra

Ρε παιδια εντάξει πέσατε να την φάτε την ερωτώσα.
Μονο 24 ειναι. Μακάρι να ειχαμε την αθωότηητα της ηλικίας της .
Εχει και αυτό τα καλά του.

Yvonne
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Νομίζω ότι φταίει το κενό μεταξύ “με το κατάλληλο δε θα έχετε ελλιπή επικοινωνία” και “οι σχέσεις καλλιεργούνται και θέλουν προσπάθεια”, που κάπου γίνονται ασαφή τα όρια. Δεν περιμένεις μια σχέση να πηγαίνει πάντα ρολόι σίγουρα θα υπάρξουν και προστριβές, ναι θέλει προσπάθεια, αλλά το σημείο που γίνεται όλο αυτό τοξικό και υπερπροσπάθεια δύσκολα το βλέπεις όταν είσαι μέσα στο χορό, ή ακόμα και αν το βλέπεις κάπου κάνεις τον Κινέζο.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Πόσο συμφωνώ με αυτο δεν φαντάζεσαι ….πως ξερεις ποτε ειναι υπερπροσπάθεια βρε αδερφέ ηταν πάντα και η δική μου απορία !

Σπιτόγατα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πολύ σωστή!!

Dioni
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τι εννοείς με το να προχωρήσεις την ζωή σου; Σκεφτεσαι να χωρίσεις και να ξεκινήσεις την αναζήτηση του πραγματικού the one, αφού μάλλον τα σημάδια λένε ότι δεν είναι αυτος;

Dogville
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Με το ενας και μοναδικος που λες ουτε εγω συμφωνω. Τωρα αν αξιζει αυτη η σχεση θα ελεγα “δεν ξερω”, οχι τοσο λογω του φλερτ που εχετε και οι 2 με τα αλλα ατομα, οσο για την απροθυμια σας να συζητησετε και να βρειτε λυσεις για την ελλιπη επικοινωνια. Ολες οι σχεσεις μπορουν να φτασουν σε ενα καλο σημειο με συζητηση και προσπαθεια. Αν τωρα δε θες αστο στη μοιρα του και βρες αλλον. Απλα προσεξε μηπως μεθαυριο το μετανιωσεις… Και δεις οτι εχασες κατι καλο. Γιατι ολες οι σχεσεις θελουν κοπο, τιποτα δεν ειναι ευκολο.