Αγαπητή «Α, μπα»: Μιλάνε συνέχεια για τις σχέσεις τους

Νιώθω μειονεκτικά

Λένα, θα ήθελα την άποψη σου για κάτι που μου συμβαίνει τους τελευταίους μήνες. Είμαι μόνη ( χωρίς σχέση ) εδώ και δυο χρόνια, χωρίς να μου λείπει ιδιαίτερα. Τώρα τελευταία, όμως, παρατηρώ ότι σχεδόν όλοι οι πολυ κοντινοί φίλοι μου βρίσκονται σε σχέση. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι μιλάνε συνέχεια γι’ αυτές (το εννοώ ΣΥΝΕΧΕΙΑ) και αφιερώνουν πολύ χρόνο, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μένω μόνη. Προφανώς και δεν απαιτώ να βγαίνουν πιο πολύ μαζί μου, αλλά υπάρχουν στιγμές που νιώθω πάρα πολύ μόνη και εκνευρίζομαι με την τάση των φίλων μου να αναφέρουν σε κάθε συζήτηση τις σχέσεις τους. Υπάρχουν φορές, επίσης, που νιώθω κάπως μειονεκτικά. Πρώτη φορά εδώ και δυο χρόνια νιώθω τόσο έντονα να μου λείπουν όλα αυτά που μου πρόσφερε μια σχέση και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ. Έχεις κάτι να προτείνεις γι’ αυτό και για το πως να αντιμετωπίσω τους φίλους μου;

Μόνη σαν το λεμόνι

Έχω να προτείνω να επικεντρωθείς στο πώς να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου, με τελικό στόχο τη λέξη «μειονεκτικά», που συνοψίζει την ουσία του προβλήματος που έχεις. Δεν αμφιβάλλω ότι είσαι περισσότερο μόνη από πριν ή ότι μιλάνε συχνά για τις σχέσεις σου, είμαι όμως επίσης σίγουρη ότι μεγεθύνεις το πρόβλημα επειδή νιώθεις ότι υστερείς.

Δεν είναι διαγωνισμός η ζωή. Να το λες από μέσα σου ξανά και ξανά. Δεν το λέω για παρηγοριά, αλήθεια, δεν είναι. Δεν κερδίζει κανένας. Άλλοτε μοιάζει έτσι, αλλά δεν είναι ευθεία η πορεία. Έτσι μας έχουν μάθει, πρέπει να το ξεμάθουμε μόνοι μας. Δεν είναι κατάκτηση να είσαι σε σχέση. Δεν είναι! Πώς να το κάνουμε, δεν είναι κάτι σπουδαίο. Επειδή έχουν κάποιον να βγουν Σάββατο βράδυ δεν σημαίνει ότι περνάνε καλά κάθε Σάββατο βράδυ. Μπορεί κι όλας. Αλλά δεν εξασφαλίστηκαν, δεν σώθηκαν από τη μοναξιά. Κυρίως το τελευταίο.

Δεν απέκτησαν αυτά που σου λείπουν εσένα, αυτό είναι η προβολή που κάνεις, όχι η πραγματικότητα. Ο καθένας τον δικό του σταυρό κουβαλάει. Μη συγκρίνεσαι, ποτέ δεν ξέρεις τι ζει ο άλλος, ποτέ δεν μπορείς να υποθέσεις. Μόνο για τον εαυτό σου ξέρεις, κι αυτό πάλι μπερδεμένο είναι.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

78 points
Upvote Downvote

18
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
10 Θέματα σχολίων
8 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
15 Συντάκτες σχολίων
Maggieandi @Xiao MeilovesfriendΙΝΟΥΤΑΠ Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Gaea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ειναι πολλά άτομα τα οποία θεωρούν την σχέση τους τη ζωή τους όλη και λες και εξαφανίζεται ο κόσμος όλος γύρω τους. Λες και ανεβαίνουν level σε κάποιο video game. Δυστυχώς, υπάρχουν περιπτώσεις που θα χρησιμοποιήσουν αυτό το κριτήριο για τον κοινωνικό τους περίγυρο. Και υπάρχουν φορές που και εμείς εμποτισμένοι από το ίδιο κοινωνικό κριτήριο, θα νιώσουμε μειονεκτικά γιατί δεν είμαστε έτσι, δεν πληρούμε τις προδιαγραφές. Υπήρξε στο παρελθόν μία ομάδα “φίλων” που, όταν ζευγάρωσαν (παντρεύτηκαν/συντροφεύτηκαν), σταμάτησαν να με καλούν στα τραπέζια τους ή στις διαφόρων ειδών μαζώξεις στα σπίτια τους. Αιτιολόγησαν αυτή την κίνηση ότι καθώς θα ήταν… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

νομιζω αγαπητη οτι δεν σου ειπαν ολη την αληθεια οι πρωην φιλες σου.
θα στην πω εγω.
οταν οι γυναικες ειναι αρκετα κατινες ωστε να σκεφτονται οτι αλλη παρεα κανουν τα ζευγαρια μεταξυ τους κι αλλη παρεα κανουν οι “μικτες” παρεες, ειναι το ειδος των γυναικων που μια ελευθερη γυναικα την θεωρουν κινδυνο για τον συντροφο τους και την αποκλειουν απο την “ζευγαρωμενη” παρεα για να μην ξεμυαλισει κανενανε. ναι… τοσο καλα…

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Εξαιρετικό σχόλιο και φιλοσοφία ζωής, Gaea. Είμαι όρθια και χειροκροτώ!

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Gaea δεν σε καλούν όχι γιατί δεν εχουν τί να πουν μαζί σου αλλά γιατί δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν την υπάρξη μιας ελεύθερης γυναίκας, ο μονός αριθμός χαλάει την ζευγαροισορροπία. Αρκετοί τη βλέπουν και σαν απειλή. Τί γυρεύει με τους παντρεμένους; Και να πας, θα πρεπει να μιλάς μόνο στις γυναίκες. Άκου που σου λέω.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Οι δικές μου φίλες πάντως, που είναι όλες παντρεμένες ή σε σχέση, απολαμβάνουν περισσότερο να ακούνε τις δικές μου ιστορίες από τα καταστροφικά ραντεβού μου ,παρά να μιλάνε για τους άντρες τους. Πάντα όταν βρισκόμαστε πες εσύ μου λένε, εμείς δεν έχουμε νέα. Εσύ νιώθεις μειονεκτικα απεναντι τους και γι’αυτό το βλέπεις έτσι. Λογικό δεν είναι να περνάς χρόνο με τη σχέση σου και να μιλάς για αυτήν; Εσύ δηλαδή που δεν έχεις σχέση δεν έχεις για τίποτα να μιλήσεις;

bozonio
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Συμφωνώ! Όταν βγαίνω με single φίλους πάντα τα δικά τους γκομενικά συζητάμε, έχουν πιο πολύ ενδιαφέρον.

Χορτοφάγος Καρχαρίας
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Έχω κι εγώ μια τέτοια φίλη! Σας αγαπάμε και τρελαινόμαστε με τις ιστορίες σας!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Κι έχω εγώ ιστορίες….χαχαχ

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Πρέπει να παραδεχτούμε όμως ότι αν ο συνομιλητής δεν νιώθει και σε πάρει μονότερμα είναι φρίκη. Μερικοί βγαίνουν μόνο για να τα πουν κάπου κι όχι για να δουν τον φίλο τους. Να ξεράσουν πάνω σου όλα τα σουπαμουπες μιας σχέσης, το σκάρτο πράγμα, τα προβλήματα, να ξεθυμάνουν και να γυρίσουν όμορφα-όμορφα στο ταίρι τους.
Αγαπητή φίλη, αν έχεις τέτοιους φίλους, πήγαινε βρες άλλους.

aicilef
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πωω μου θύμισες παλιές φίλες μου , που κάναν ακριβώς αυτό και την υπολοιπη ώρα θα μιλούσαν με την σχέση στο τηλ ή με μηνύματα , κάθε φορά που βγαίναμε . Πόσο , πόσο ποσο σπαστικό .Και δεν έλεγα ΤΙΠΟΤΑ τοτε ή αν έλεγα κάτι περνούσε στο ντούκου! Ευτυχώς έμαθα και δεν έχω πια τέτοιες φιλίες , σιχτιρ . Με την διαφορά βέβαια ότι σε αντίθεση με την κοπέλα της ερώτησης , και ας ήμουν μόνη μου , μόνο μειονεκτικα δεν ένιωθα που δεν είχα τέτοια σχέση .

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αγαπητή φίλη περιεγραψες κάτι που σχεδόν όλοι έχουμε βιώσει. Είναι λίγοι εκείνοι που δε θα ταυτιστούν μαζί σου. Η Λένα έδωσε μια απάντηση που πριν κάποια χρόνια θα μπορούσα να πληρώσω για να την ακούσω.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Βάζω την παράμετρο της λεπτότητας και της ευγένειας στο σχόλιο μου. Δεν είναι ευγενές, να μην καταλαβαίνει κάποιος τη θέση του άλλου. Υπάρχουν κλασσικά θέματα που “καίνε” την πλειοψηφία των ανθρώπων. Όχι όλους αλλά την πλειοψηφία. Γι αυτό υπάρχουν και οι κώδικες συμπεριφοράς ή αλλιώς στο “σπίτι του κρεμασμένου…..”. Άλλο να γίνουν κάποιες αναφορές στη ζωή τους κι άλλο να αγνοούν ότι η φίλη τους είναι πολύ καιρό μόνη της και να μιλάνε για την ευτυχία τους ή αστεία που κάνουν μαζί ή φοβερά λόγια που τους είπε ο γκόμενος . Προσωπικά και το έχω κάνει και το έχω πάθει.… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

” δεν απαιτώ να βγαίνουν πιο πολύ μαζί μου, αλλά υπάρχουν στιγμές που νιώθω πάρα πολύ μόνη και εκνευρίζομαι με την τάση των φίλων μου να αναφέρουν σε κάθε συζήτηση τις σχέσεις τους. Υπάρχουν φορές, επίσης, που νιώθω κάπως μειονεκτικά. ” απ οτι βλεπω απο τις περιγραφες σου, δεν ειναι οτι βαριεσαι τις συζητησεις αυτες, ειναι οτι νοιωθεις μειονεκτικα να μην εχεις κι εσυ σχεση… ΕΑΝ δεν τις βαριεσαι, τι σε εμποδιζει να συζητας κι εσυ τους προβληματισμους για τις σχεσεις τους; δεν καταλαβαινω… δλδ, οι αλλοι οταν συζητουν για ξενες σχεσεις πρεπει να εχουν πιστοποιηση δεσμευμενου; δεν εχεις αποψη… Διαβάστε περισσότερα »

polkadots
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αρχικα εγω θα μιλησω γενικοτερα. Ειναι απιστευτα κουραστικο και βαρετο να αφιερωνει ενα ατομο η πολλα ατομα χρονο στις συναντησεις σας μονο για τις σχεσεις τους. Δεν υπαρχει κατι αλλο να συζητηθει; Βεβαιως και θα μιλησεις και για αυτο και μερικες φορες μονο για αυτο αλλα η ζωη ειναι πολλα περισσοτερα απο μια σχεση. Εχω καταληξει πως τα ατομα που μιλανε μονο για την εκαστοτε σχεση τους, συνεχως, ειναι μονοπλευροι και δειχνουν ασεβεια προς τον συνομιλητη τους. Τωρα ομως το προβλημα σου ειναι οτι δεν το αντεχεις , νιωθεις κατωτερη επειδη δεν εχεις σχεση. Δεν εισαι κατωτερη απεναντι τους απλως… Διαβάστε περισσότερα »

ΙΝΟΥΤΑΠ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ουφ υπαρχει και χειροτερο… να μιλανε για τα παιδια τους :-/

Xiao Mei
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Χωρίς να θέλω να προσβάλω την αισθητική κάποιου, όποτε βλέπω ‘σχεσακηδες ‘, σκέφτομαι εκείνο το στίχο από ένα τραγούδι του Tus που λέει: ‘είστε σαν το σκύλο με τη φόλα, έχεις και τη φάτσα της πάνω στο μοτορολα, όλα κι όλα’. Αλήθεια, συγγνώμη…

friendoflove
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα έλεγα δε το κάνουν μόνο οι γυναίκες, και οι άντρες φίλοι που είναι σε μακρυχρόνιες σχέσεις ή/και κάνουν παιδιά το ίδιο… Σαν γυναίκα, από επιλογή ελεύθερη, 40, χρόνιος νομάς, πέρασα από διάφορες τέτοιες φιλίες και μερικές ακόμα κρατάνε. Δεν φταίει κανείς, έχουν άλλα ενδιαφέροντα, προτεραιοτητες και είναι κατανοητό. Αν εμένα δεν μου αρκεί, θα προσπαθήσω να βρω άλλους φίλους. Απλό παράδειγμα, δεν μπορούν να με ακολουθήσουν όταν θέλω να βγω για ποτάκια ή να ταξιδέψω. Έχω μάθει να είμαι πιο ευέλικτη και προσαρμόσιμη και η αλήθεια είναι ότι και γω έχω αλλάξει. Είναι υπέροχο να κάνεις νέες φιλίες όσο… Διαβάστε περισσότερα »

andi @
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Στην αρχή λες πως είσαι χωρίς σχέση χωρίς να σου λείπει ιδιαίτερα αυτό….. και λίγο πριν το τέλος πως “Πρώτη φορά εδώ και δυο χρόνια νιώθω τόσο έντονα να μου λείπουν όλα αυτά που μου πρόσφερε μια σχέση και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ”…. – _ –
Μάλλον θες να έχεις και εσύ σχέση, πράγμα απολύτως φυσικό και ανθρώπινο. Μίλα στις φίλες σου για το πως νιώθεις… Γι αυτό είναι οι φίλοι άλλωστε!