Αγαπητή «Α, μπα»: Μιλάμε 12 χρόνια μέσω email

Δεν το έχω γνωρίσει ποτέ από κοντά

Α, μπα, άκου τώρα να δεις τι μου συμβαίνει. Γνωρίζω διαδικτυακά έναν τύπο πριν από δώδεκα χρόνια και μιλάμε, και μιλάμε, και μιλάμε όλα αυτά τα χρόνια, μέσω τηλεφώνου και e-mail ‒ αποκλειστικά και μόνο του δικού μου, καθώς δεν γνωρίζω τα δικά του στοιχεία. Μέσα σε αυτά τα δώδεκα χρόνια έχω κάνει υπεράριθμες προσπάθειες για να μάθω από τον ίδιο ή όπως μπορώ περισσότερα στοιχεία γι’ αυτόν, να βρεθούμε από κοντά, αλλά τίποτα. Η επαφή μεταξύ μας είναι απίστευτη, με γνωρίζει και τον γνωρίζω όπως κανείς άλλος, και ακόμα και αν μιλήσουμε μετά από έναν μήνα είναι σαν να συνεχίζουμε την προηγούμενη κουβέντα μας. Από την άλλη, ούτε εγώ ξεκολλάω, ενώ το ξέρω ότι θα έπρεπε και ότι δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει γνώμη και να βρεθούμε από κοντά. Δεν ξέρω τι να κάνω, αλλά σκάω που δεν μπορώ να τον γνωρίσω από κοντά, σκάω που δεν μπορώ έστω να βεβαιωθώ ποιος είναι αυτός με τον οποίο μιλάω τόσα χρόνια. Πώς μπορείς να με βοηθήσεις; Ίσως αν με ταρακουνήσεις, βρίζοντάς με, ώστε να δω την αλήθεια γραμμένη και να ξυπνήσω. Ευχαριστώ

– Burdamares

Είναι τόσο ανησυχητική η ιστορία, που δεν είμαι σίγουρη αν θα σου κάνει καλό να μάθεις με ποιον μιλάς όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε μία εξήγηση που θα είναι κάπως εντός λογικού πλαισίου. Φυσικά, το θέμα δεν είναι γιατί σου λέει ψέματα για τα πάντα αλλά γιατί δεν ξεκολλάς, ενώ λες ότι ξέρεις ότι αυτό πρέπει να κάνεις, και μάλιστα εδώ και μια δεκαετία.

Δεν λες τίποτε άλλο για τη ζωή σου και δεν ξέρω τι να υποθέσω. Δεν θα σε βρίσω γιατί δεν νομίζω ότι θα σε βοηθήσει σε κάτι, χρειάζεσαι βοήθεια για να δεις τι κάνεις ‒ νομίζω ότι το αποφεύγεις. Το μήνυμα που έστειλες εδώ είναι ελπιδοφόρο, αλλά δεν είναι αρκετό.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

22 points
Upvote Downvote

18
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
12 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
15 Συντάκτες σχολίων
AcinaGelatoMelissapapiaBack to reality Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Patatosalata
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα μείνω στο: ”με γνωρίζει και τον γνωρίζω όπως κανείς άλλος”. Θα σου αναφέρω μια προσωπική μου εμπειρία, όταν ήμουν είκοσι χρονών μιλούσα με ένα άτομο στο facebook για έναν χρόνο σχεδόν και όποτε λέγαμε για συνάντηση συνέβαιναν πάντα τρομερές ατυχίες από την μεριά του: έχανε την πτήση, είχε ίωση μέχρι και τροχαίο ατύχημα είχε και ήταν σε κλινική αποκατάστασης για μήνες δήθεν. Από το προφίλ δεν καταλάβαινες ότι είναι ψεύτικο, γιατί παρουσίαζε κάποια άτομα σαν κοινωνικό του κύκλο και τελικά ανακάλυψα ότι και αυτοί δεν τον είχαν δει ποτέ. Στο τέλος κατάλαβα ότι επρόκειτο για γυναίκα και μάλιστα μια… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Τελικά που είχαμε καταλήξει την προηγούμενη φορά; Νομίζω έπαιζε πολύ το ότι είναι παντρεμένος, εγώ βέβαια λέω ότι είναι φυλακή.

Peggy Olson
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μωρέ δεν είναι κακό το σενάριο της φυλακής, αλλά ποιος κάθεται στην Ελλάδα φυλακή για 12 χρόνια; Εκτός κ αν είναι σε άλλη χώρα οπότε ναι, πολύ πιθανό.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Άμα είναι δολοφόνος δε θα κάθεται;

Peggy Olson
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν έχει φάει ισόβια ναι. Είπα να κάνω χιουμοράκι, κακό μάλλον.

Scotland for Holidays
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Είχε παίξει και το να ήταν συγγενικο πρόσωπο και μάλιστα κοντινό;

Το παπί.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Να, εδώ ας πούμε ένα απντειτ πολύ θα το γούσταρα.
Αν ήταν ρομ κομ πάντως, θα ήταν παράλυτος η με κάποια ψυχική νόσο που δεν του επιτρέπει να βγαίνει από το σπίτι. Τελικά θα συναντιοντουσαν, θα τον αποδεχόταν και θα ζούσαν χαπιλι εβερ αφτερ.
Βέβαια ούτε κι εκεί θα κρατούσε 12 χρόνια.
Καλά και τα δικά σας, για ψυχολογικό θρίλερ όμως.

Mrs Shelby
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Χθες καλή ώρα έβλεπα το “Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας”, το οποίο πρόκειται ΓΙΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΊΑ. Δεν κυκλοφορούν εκατομμυριούχοι, γλυκούληδες, που σε ερωτεύονται για το καλλιγραφικό σου γραφικό χαρακτήρα. Sorry.

Το παπί.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Οχιιιιιιιιι!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“τον γνωρίζω όπως κανείς άλλος”: Είμαι σίγουρος (ή τουλάχιστον ελπίζω) ότι κάποιος ξέρει με κάποιο βαθμό σιγουριάς το όνομά και το τηλέφωνό του (π.χ. η πιτσαρία της γειτονιάς του), οπότε δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό. Ή ισχύει, αλλά όχι με τον τρόπο που θα ήθελες.

Valia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Κι αν είναι κάποιος που σε ξέρει, όπως προέκυψε στην ταινία “Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας”; Πέρα από την πλάκα, το να μιλάμε με κάποιον που δεν ξέρουμε ΓΙΑ ΛΙΓΟ συνηθιζόταν στα 90’s και early 00’s. Από εκεί και πέρα, έχουν αλλάξει τόσο οι εποχές, που πρέπει να προστατεύουμε τον εαυτό μας όσο περισσότερο μπορούμε. Από το τηλέφωνό σου μπορεί να βρει τη διεύθυνσή σου, π.χ. Ή μπορεί να είναι κάποιος που όντως γνωρίζεις κι έχει βρει τον τρόπο για να μαθαίνει ό,τι σου συμβαίνει, ενώ κανονικά δε θα μπορούσε (γονιός, φίλος γονιού, συγγενής, κολλημένος πρώην, κάποιος που απέρριψες κλπ… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

12χρονια?12?Και σε τρώει έτσι?Καλή μου πήγαινε σε έναν ειδικό,έχεις βάλει το μυαλό σου σε μια πολύ επικίνδυνη διαδικασία,δεν έχει σημασία ποιος είναι αυτός αλλά το πώς τον έχεις εξιδανικεύσει εσύ.Ζητα βοηθεια να δεις τα πράγματα ξεκάθαρα και να προχωρήσεις τη ζωή σου .

Ghost
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Catfish. Αυτό. Δες και τις ομώνυμες εκπομπές αν έχεις χρόνο. Δεν λέω ότι όλες οι διαδυκτιακές φιλίες* ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, αλλά έτσι όπως τα περιγράφεις βρομάει catfish. *Κι εγώ έχω έναν διαδικτυακό φίλο για περίπου μια δεκαετία που δεν έχουμε βρεθεί ποτέ(είναι από άλλη χώρα), αλλά έχουμε μιλήσει στο τηλ., τα προφίλ μας στο ΦΒ είναι αληθινά και φαίνεται, ξέρουμε πολλά ο ένας για τη ζωή του άλλου(επαγγελματικά, αρρώστιες, γάμους, παιδιά, διακοπές) και με τα χρόνια έχουμε συστήσει ο ένας στον άλλον πάνω από 10 φίλους/γνωστούς τους οποίους έχουμε γνωρίσει από κοντά και οι δυο μας και έχουμε… Διαβάστε περισσότερα »

Back to reality
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Στανταρ με γυναικα μιλαει

papia
Επισκέπτης
Συμμετέχων
papia

Στην καλύτερη περίπτωση που είναι όντως ένας άντρας που γνώρισες απο το ίντερνετ (έχω περιέργεια να δω πώς γνωριστήκατε, είμαι σχεδόν σίγουρη οτι σε προσέγγισε αυτός πρώτος), δε σε προβληματίζει οτι υπάρχει ένας άνθρωπος που δε θέλει να τον δεις απο κοντά; Είτε κρύβει κάτι ( το ποιός είναι), είτε είναι άνθρωπος που για κάποιο λόγο, δε ζει στην πραγματική ζωή. Ανε ίχ εκαλές προθέσεις ή τίποτα που να κινεί υποψίες, θα ήθελε να σε γνωρίσει απο κοντά. Αλλά εδώ προφιλ που μοιάζουν αληθινά μπορεί να είναι απάτη και να έχουν κλεμμένες φωτογραφίες, το να μιλάς με κάποιον ειδικά απο… Διαβάστε περισσότερα »

Melissa
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αποστασιοποιήσου. Δεν υπάρχει λόγος για τέτοιου είδους επικοινωνία.Μου έχει συμβεί στο παρελθόν και μενα, πιο σύντομο χρονικό διάστημα επικοινωνία και βρεθήκαμε τελικά απο κοντά. Ηταν μια απογοήτευση αλλά μακάρι να έμενε εκεί η ιστορία.Ο τύπος έγινε ενοχλητικός μέχρι αηδίας σε σημείο που ήμουν ενα τσάκ πρίν πάω στην αστυνομία να δηλώσω πράγματα γιατι με παρακολουθούσε και μετά έκανε και κάτι χαζές πλάκες/φάρσες απο απόρρητο τηλέφωνο.Creepy πράγματα αλλά τι να κάνεις.Μιλάμε για πρίν απο 18 χρόνια που άνθιζε τότε η περιέργεια στα chat rooms και ευθύνομαι και εγώ καθότι άμαθο μικρό 18χρονο.