Αγαπητή «Α, μπα»: Μια 19χρονη

Αν δεν σε διάβαζα η αλήθεια είναι πως μπορεί να μην μίλαγα και να συνεχιζόταν και στο μέλλον αυτή η συμπεριφορά του

Καλησπέρα Α,μπα. Είμαι μόλις 19 ετών και σε διαβάζω τακτικά ,γεγονός που έχει βοηθήσει το τρόπο σκέψης μου . Σήμερα συνέβη κάτι στην δουλειά που θα ήθελα να το μοιραστώ . Εγώ σαν άνθρωπος είμαι πολύ χαρούμενη και κοινωνική – φιλική με αποτέλεσμα να μιλάω και να κάνω πλάκα με όλα τα άτομα στη δουλειά μου. Σήμερα λοιπόν ,εκεί που καθόμουν ένιωσα ένα χέρι στην πλάτη μου να με ακουμπάει στην αρχή σαν χαιρετισμο ας πούμε και μετά να με χαϊδεύει . Γυρνάω κ βλέπω έναν συνάδελφο ,(2η φορά που το κάνει, την πρώτη που με είχε ακουμπήσει ήταν στο πόδι και δεν μίλησα ),του ειπα να μην με ξανά ακουμπήσει γιατί δεν θέλω να με ακουμπάνε και μετά δεν του ξανά μίλησα, για να λάβει 100% το νόημα . Αν δεν σε διάβαζα η αλήθεια είναι πως μπορεί να μην μίλαγα και να συνεχιζόταν και στο μέλλον αυτή η συμπεριφορά του . Ξαφνικά από την φιλική και προσχαρη μετατράπηκα σε μια ξινή και στα μάτια των υπολοίπων που είδαν το σκηνικό . Δεν με ενοιαξε καθόλου όμως . Εκείνη τη στιγμή με θαύμασα έστω και για αυτό το απλό . Εάν επαναληφθεί θα το πω στην εργοδότρια μιας και υπάρχουν και κάμερες και δεν θα υπάρχει ενδεχόμενο αμφισβήτησης . (βέβαια το είπα και στην μητέρα μου ).Επομένως το πρώτο πράγμα που θέλω να σου πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ που υπάρχει αυτή η σελίδα. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι δυστυχώς απογοητεύτηκα. Ο λόγος, το γεγονός πως ούτε ομιλητική δεν μπορείς να είσαι για να μην πάρουν αέρα μερικοί. Λες και φταις η προκαλείς εσύ τον αλλο…Αυτό είναι το τραγικό της υπόθεσης . Και άντε να καταλάβουν τι εννοείς …

– μια 19χρονη

Δεν έχει ερώτηση, αλλά όταν διάβασα το «μια 19χρονη» σχεδόν χοροπήδησα από τη χαρά μου. Μπράβο! Μπράβο! Εγώ ευχαριστώ για το μήνυμα, όλοι σε ευχαριστούμε. Δεν είναι καθόλου απλό αυτό που έκανες. Την επόμενη φορά για έξτρα γκελ μη λες «δεν θέλω να με ακουμπάνε» αλλά «δεν θέλω να με ακουμπάς», που είναι αρκετά πιο ακριβές. Να καταλάβει ότι μιλάς σε αυτόν, συγκεκριμένα. Και μην είσαι σίγουρη ότι όλοι οι άλλοι σε είδαν ως ξινή, είμαι βέβαιη ότι κάποιες και κάποιοι το ευχαριστήθηκαν.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

183 points
Upvote Downvote

13
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
11 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
12 Συντάκτες σχολίων
carpe-noctemHaifischnetDeepBlueSeatrailblazerchrissie spanikou Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Μπράβο βρε κορίτσι μου! Μπράβο! Στην ηλικία σου ούτε που μου περνούσε απ’ το μυαλό να μιλήσω έτσι (εδώ το παλεύω και στην ηλικία που είμαι τώρα). Συνεχίσε έτσι! Τρανή απόδειξη ότι το site χτίζει κάτι μεγάλο από “μικρά” πράγματα.

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Στην ηλικία της ούτε εγώ μπορούσα να αντιδράσω έτσι. Κοκκίνιζα μέχρι τα αυτιά και έκανα την ανήξερη. Μεγαλώνοντας πάντως και αντιδρώντας έντονα σε τέτοιες συμπεριφορές, σεξιστικά “αστειάκια”, “αθώα” πειράγματα κ.τ.λ., ξινή με έλεγαν όλοι. Ακόμη και οι γυναίκες της παρέας. Γιατί ακόμη και για να αντιδράσεις, πρέπει να ξέρεις πως να το κάνεις με χάρη και τσαχπινιά. Τι πάει να πει “Κόψτο με ενοχλείς;” Αν σου κάνει ο άλλος πλάκα, πρέπει να την δεχτείς #not.
Αυτό βέβαια δεν το λέω για να αποθαρρύνω την κοπέλα. Το αντίθετο. Είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος για τον αυτοσεβασμό. Αλλά αξίζει τον κόπο.

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Σωστή!

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Όταν διάβασα την ερώτηση, σκέφτηκα αυτό ακριβώς που είπε η Λένα: Είμαι σίγουρη ότι οι άλλοι δεν σκέφτηκαν ότι είσαι ξινή, το αντίθετο: θα είπαν από μέσα τους “μπράβο της” και μπορεί να έδωσες θάρρος και σε άλλες κοπέλες να αντιδράσουν αν τους συμβεί κάτι παρόμοιο.

chrissie spanikou
Επισκέπτης
Συμμετέχων
chrissie spanikou

‘Οχι δεν είσαι ξυνή. Αυτός είναι γλίτσας, παρενοχλητής. Εύχομαι η κόρη μου να μπορεί να αντιδράσει έτσι σε ανάλογη περίπτωση.

Λέγκω
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτή τη στιγμή κάνω ένα χαρούμενο χορό στο γραφείο μου. Μπράβο σου!!!!!

eraki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σε χειροκροτώ όρθια!!! Εγώ στα 19 θα είχα καταπιεί τη γλώσσα μου, μπράβο κορίτσι μου!!!

Blackcat
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μπράβο μικρή μου…. Εύγε!

Ο ήλιος λάμπει για όλους
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Χίλια Μπράβο για την αντίδρασή σου. Είδες, αν δεν μιλήσεις , οπως εσυ την πρώτη φορά , που σίγουρα αιφνιδιάστηκες , ο άλλος επανέρχεται δριμύτερος.Την επομενη , αν δεν αντιδρούσες , δε θελω να σκεφτώ ποσο πιο χυδαίος θα γινόταν.
Παρέδωσες μαθήματα και στις άλλες γυναίκες του γραφείου. Γιατί είναι σίγουρο, ότι κάτι τέτοιοι τυποι απλώνουν τα κουλά τους με περίσσεια ευκολία και δεν ήσουν το πρώτο θύμα του.

carpe-noctem
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μπράβο σου! Είναι βάλσαμο η αντίδρασή σου για όλες εμάς που ανεχτήκαμε -παγωμένες, σοκαρισμένος, αμήχανες- ένα σωρό αγγίγματα, χυδαία αστειάκια και βλέμματα επειδή είμασταν “καλά κορίτσια” και τα “καλά κορίτσια” δεν αντιμιλάνε, δεν βγάζουν γλώσσα, είναι υπάκουα και χαμογελαστά. 🤮🤮🤮
Συνέχισε να γίνεσαι δυσάρεστη! 👏👏👏

Haifischnet
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Haifischnet

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ: Ο σεξομανής διευθυντής (Γιάννης Μιχαλόπουλος) στο “Αχ! Αυτή η γυναίκα μου” πηγαίνει στο φαρμακείο να αγοράσει τα χάπια που τον ξεφουντώνουν. Στο ταμείο αντικρίζει όμορφη ξανθή και κατά την ανταλλαγή χρημάτων/απόδειξης τής χαϊδεύει το χέρι, μειδιώντας. Και η ξανθή, μειδιώντας κι αυτή, τού σκάει μια φάπα στο άτακτο χεράκι (η εικόνα, αν είχε διάλογο, θα έλεγε “κάτω τα ξερά σου”).

Αν υπάρξει επόμενη φορά, ούτε λόγια, ούτε δικαιολογίες: “φαπ!” στο άτακτο χεράκι.

trailblazer
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μπράβο κοριτσάρα μου, μπράβο σου 🙂