Αγαπητή «Α, μπα»: Με τον πρώην μου είμαστε στο ίδιο σχολείο

Σε λίγους μήνες δίνω πανελλήνιες οπότε έχω πολύ διάβασμα και γενικά αρκετό άγχος

Αγαπητή α, μπα, είμαι μαθήτρια τρίτης λυκείου και σε λίγους μήνες δίνω πανελλήνιες οπότε έχω πολύ διάβασμα και γενικά αρκετό άγχος με το φροντιστήριο όμως μέχρι πριν λίγες εβδομάδες τα πήγαινα πολύ καλά. Το θέμα είναι πως είχα μια πολύ όμορφη σχέση που κράτησε ένα χρόνο και λίγους μήνες η οποία τελείωσε πολύ άσχημα το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να είμαι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Το χειρότερο είναι πως με τον πρώην μου είμαστε στο ίδιο σχολείο και βλεπόμαστε κάθε μέρα αλλά φυσικά χωρίς να μιλάμε. Ενώ λοιπόν θα έπρεπε όσο περνάει ο καιρός να γίνομαι καλύτερα εγώ πλέον δεν μπορώ να συγκεντρωθώ στο μάθημα επειδή τον σκέφτομαι συνεχεία. Και όχι επειδή θέλω να τα ξαναβρούμε η ότι τον θέλω ακόμα αλλά γενικά κάνω σκέψεις για την όλη κατάσταση. Το έχουν καταλάβει και οι καθηγητές μου και με ρωτάνε τι έχει συμβεί και δεν προσέχω πλέον στο μάθημα. Ακόμα τώρα που σου γράφω ξεκίνησα να διαβάζω αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Σκέφτηκα ψυχολόγο όπως είχα πάει το καλοκαίρι και με βοήθησε πολύ αλλά οι γονείς μου πιστεύουν ότι το έχω ξεπεράσει και και αν τους το πω θα απογοητευτούν από εμένα και ίσως νομίζουν ότι συνέβη και κάτι άλλο και θα αρχίσουν πάλι το κήρυγμα και ειλικρινά μόνο στη σκέψη να ξανά αρχίσει αυτή η συζήτηση κουράζομαι και μπορεί και τελικά να μην πάω καθόλου. Ακόμα είναι και το οικονομικό άλλα και ο χρόνος που λόγω φροντιστηρίου είναι περιορισμένος. Τόσο καιρό το αγνοούσα επειδή δεν με επηρέαζε στο διάβασμα αλλά πλέον δεν αντέχω. Τι να κάνω;

Απελπισμένη

Πες στους γονείς σου ότι θέλεις να πας σε ψυχολόγο επειδή δεν αντέχεις τη πίεση του διαβάσματος και το χρειάζεσαι για να βρεις πάλι την δύναμη σου, και στον ψυχολόγο πες όλα όσα θέλεις και πρέπει να πεις.

Ο ψυχολόγος είναι μια φορά την εβδομάδα, από μια ώρα. Υπάρχει ο χρόνος.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

55 points
Upvote Downvote

9
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
7 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
8 Συντάκτες σχολίων
VectorHaifischnetBabyDollκουκουρούκου Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Βρε γλυκακι, τα γράφεις πολύ όμορφα και συγκροτημένα. Να πας σε ψυχολόγο και να το χειριστείς όπως σου πρότεινε η Λένα. Να κοιτάξεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου όσο μπορείς και μετά το Λυκείο θα έχεις άλλη ευελιξία στις κινήσεις σου. Εύχομαι ο,τι καλύτερο στις πανελλήνιες, να περάσεις εκει που επιθυμείς και να ανταποκριθεί η σχολή στις προσδοκίες σου.

κουκουρούκου
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Μπραβο σου που πήγες ήδη σε ψυχολόγο και που διαβάζεις Α,μπα 🙂

Έχεις κάνει ήδη πολύ ώριμες επιλογές για την ηλικία σου, συνέχισε έτσι!

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Εγώ πιστεύω ότι το πιθανότερο είναι να έχεις άγχος για τις πανελλήνιες και αυτό το άγχος σου βγαίνει στο να σκέφτεσαι τον πρώην σου. Κι εγώ όταν έδινα πανελλήνιες είχα άγχος και στενοχωριόμουν για άσχετα θέματα τα οποία όταν τελείωσαν οι πανελλήνιες σταμάτησα σε μεγάλο βαθμό να τα σκεφτόμαι. Έχει δίκιο η Λένα: πήγαινε σε ψυχολόγο!

Haifischnet
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Haifischnet

Είχες και τον πρώην στο ίδιο σχολείο;

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Haifischnet, ειρωνεύεσαι;

Chachacha
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Καλή η ιδέα της Λένας, λυπάμαι που πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις αντί να μιλήσεις ανοιχτά στους δικούς σου. Δεν είναι πολυτέλεια η υγεία μας, είναι το α και το ω. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο, καλή συνέχεια στη ζωή σου, να θυμάσαι ότι δεν τελειώνει τίποτα με τις Πανελλαδικές ούτε με μια σχέση. Ελπίζω να τα θυμάμαι αυτά σε μερικά χρόνια και να ανταπεξέλθω στις προσδοκίες των κοριτσιών μου.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αν το πρόβλημά σου είναι το οικονομικό σκέψου οτι με το να δίνουν οι γονείς σου τόσα χρήματα στα φροντιστήρια κι εσύ να μην μπορείς να εκμεταλλευτείς το 100% των μαθημάτων γιατί είσαι άσχημα ψυχολογικά είναι ακόμα πιο δαπανηρό. Κάνε αυτό που σου είπε η Λένα, πες στους γονείς σου οτι χρειάζεσαι ψυχολόγο λόγω της πίεσης του διαβάσματος. Και δεν θα είναι εντελώς ψέμα γιατί στην ουσία θες βοήθεια να να συγκεντρωθείς στο διάβασμα το αν ο λόγος είναι το άγχος και η πίεση ή ένα αγόρι δεν έχει και τόσο διαφορά.

Vector
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλό μου κορίτσι, κάνε αυτά που σου λέει η Λένα και μην ανησυχείς για την μία ή δύο ώρες την εβδομάδα. Ίσα ίσα, θα βρεις την σειρά σου και κίνητρο και το διάβασμα σου θα γίνει πιο αποδοτικό. Σου το λέω εγώ, που 2 ώρες την ημέρα κάθε μέρα, τις αφιέρωνα στα χόμπυ μου, από 2α λυκείου, μέσα στις πανελλαδικές και ως και σήμερα. Σε πληροφορω, ότι πέτυχα πρώτη στην σχολή της πρώτης επιλογής μου με πάνω από 19.000. και ο ψυχολόγος δεν είναι χόμπυ, είναι αναγκαιότητα, εφόσον νιώθεις την ανάγκη.

carpe-noctem
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

‘Ο,τι σου είπε η Λένα, κατά γράμμα όμως. Καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου!