Αγαπητή «Α, μπα»: Με τον κολλητό μου νιώθω ότι βρίσκομαι σε σχέση χωρίς σεξ

Δεν τον βλέπω ερωτικά αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να του εξηγήσω τι ακριβώς με ενοχλεί χωρίς να επέλθει ρήξη

Αγαπημένη α μπα, το πρόβλημα μου είναι πολύ απλό (ή και πολύ σύνθετο, θα δείξει). Έχω ένα φίλο που τον θεωρώ κολλητό μου (πιστεύω κι αυτός το ίδιο αν και δεν έχουμε μπει στη διαδικασία να βάλουμε ταμπέλες τέτοιου τύπου στη φιλία μας) με τον οποίον περνάω αρκετό χρόνο και είναι η βασική μου παρέα στην πόλη μου. Μου αρέσει πολύ η παρέα του, λατρεύω το χιούμορ του, έχουμε παρόμοια γούστα και γενικά περνάμε πάντα καλά όταν βρισκόμαστε, και για αυτό άλλωστε μου αρέσει να περνάω χρόνο μαζί του. Επίσης εκτιμώ το γεγονός ότι με νοιάζεται πραγματικά οπως αποδυκνείεται από τις πράξεις του και μου έχει σταθεί σε δύσκολες καταστάσεις. Παρόλα αυτά, το τελευταίο διάστημα έχουμε έρθει πιο κοντά εξαιτίας ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει (τον βοηθάω στο βαθμό που μπορώ) και έχω πιάσει τον εαυτό μου να αισθάνεται άβολα γιατί νιώθω πως η μεταξύ μας σχέση έχει αρχίσει και εξελίσσεται σε κάτι πολύ ιδιότυπο που θα μπορούσα να το περιγράψω ως μια κατάσταση όπου νιώθω ότι βρίσκομαι σε σχέση χωρίς το σεξ. Κατά κάποιο τρόπο, αισθάνομαι ότι μαζί μου καλύπτει τα συναισθηματικά του κενά (εδώ να σημειώσω ότι είμαστε και οι δύο single έχοντας βγει από μακροχρόνιες σχέσεις και αυτός απλά βγαίνει με κοπέλες περιστασιακά – εγώ δεν ψάχνομαι). Και έχω αρχίσει και πιέζομαι πολύ, ιδιαίτερα από τις απαιτήσεις που δείχνει ότι έχει από μένα (στο κομμάτι της επικοινωνίας κυρίως). Δεν τον βλέπω ερωτικά (για πολλούς λόγους που τους έχω ξεκαθαρίσει εντελώς τόσο με τον εαυτό μου όσο και μαζί του) αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να του εξηγήσω τι ακριβώς με ενοχλεί χωρίς να επέλθει ρήξη. Γενικώς, είμαι πολύ μπερδεμένη και είναι μια κατάσταση που βιώνω για πρώτη φορά γιατί παρόλο που έχω αρκετούς άνδρες φίλους, η μεταξύ μας σχέση ήταν πάντα ισότιμη.

Notaclue

Το πρόβλημα γίνεται περίπλοκο μόνο αν βάλεις το σεξ μέσα, που δεν χρειάζεται να βάλεις μόνο και μόνο επειδή είσαι γυναίκα και είναι άντρας. Πιθανόν να μην υπάρχει καν, άλλωστε, δεν βλέπω ότι σου ζητάει κάτι τέτοιο, εσύ αισθάνεσαι σχεδόν σα να το χρωστάς. Αν ήταν μια φίλη που σε πίεζε από τις απαιτήσεις της στο κομμάτι της επικοινωνίας, θα ήσουν το ίδιο μπερδεμένη; Κάτι μου λέει πώς όχι.

Δευτερευόντως, έχεις παγιδευτεί και στο αιώνιο «να μην γίνω δυσάρεστη». Ο στόχος δεν είναι να του πεις τι σε ενοχλεί χωρίς να επέλθει ρήξη, αλλά να πεις τι σε ενοχλεί με έναν τρόπο ώστε να είσαι ευγενική αλλά και όσο πιο κατανοητή γίνεται. Αν θα επέλθει ρήξη, εφόσον δεν είναι αυτό που θέλεις, δεν εξαρτάται μόνο από σένα. Θα γίνει αυτό που είναι να γίνει, και θα το αντιμετωπίσεις αναλόγως. Αν είναι ρήξη, ας είναι ρήξη. Τι να κάνουμε. Δεν είναι δική σου υποχρέωση να κρατάς τους άλλους ευχαριστημένους πάση θυσία. Αν διαλυθεί μια σχέση, δεν είναι δική σου η ευθύνη, είναι και του άλλου, και σίγουρα δεν είναι σωστό να την κρατάς εις βάρος σου, ως άλλη μια εκδοχή του «μην χαλάς το σπίτι σου». Δικό σου είναι και αν θέλεις θα του βάλεις και φωτιά. Που λέει ο λόγος.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

51 points
Upvote Downvote

10
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
4 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
8 Συντάκτες σχολίων
Between WorldsFemme FarfallekatsouliCityΕντελβάις Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Graphene
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Graphene

Τι είδους κολλητοί είστε αν δεν μπορείς να του πεις “ρε φίλε, βαριέμαι σήμερα θέλω να αράξω”; Μήπως με αφορμή αυτό να αναθεωρήσεις όλες τις διαπροσωπικές σου σχέσεις;

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Εξυπακούεται πως όταν βρεις κάποιον που “να σου αρέσει αρέσει πολύ η παρέα του, να λατρεύεις το χιούμορ του, να έχετε παρόμοια γούστα και γενικά να περνάτε πάντα καλά όταν βρισκόσαστε. Επίσης να εκτιμάς το γεγονός ότι σε νοιάζεται πραγματικά όπως αποδεικνύεται (αυτό το διόρθωσα :P) από τις πράξεις του και σου έχει σταθεί σε δύσκολες καταστάσεις”, πρέπει να τον βάλεις friendzone, άλλωστε υπάρχουν τόσοι μ@λ@κες εκεί έξω πανέτοιμοι για σχέση 😁😁

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τι σημαίνει friebdzone; Να κάνει κάτι μαζί του, επειδή είναι καλός φίλος (στην σχέση δεν ξέρουμε πως λειτουργεί). Δεν τον βλέπει σεξουαλικά/ερωτικά, αφού.

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Χιουμοριστικό ήταν το σχόλιό μου. Αν δε τον βλέπει ερωτικά τον ξεκόβει αλλά το κείμενο ξεκινάει με την αποθέωση του εν λόγω ατόμου και εκεί που λες τώρα θα ρωτήσει πώς να του κάνει ερωτική εξομολόγηση καταλήγει να ζητάει ιδέες για το πώς να τον ξεφορτωθεί.

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Α, δεν το κατάλαβα. Γενικά, όλη η κοινωνία πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, για αυτό έχει μπερδευτεί η γράφουσα.

City
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Οταν ήμουν 20 είχα μια φίλη στο πανεπιστήμιο, είχε πολύ πλάκα και περνούσαμε ωραία μαζί, μέχρι που κάποια στιγμή άρχισα να νιώθω ότι ασφυκτιώ. Όταν της έλεγα ότι θα κάνω κάτι με άλλες φιλες, δεν ελεγε τίποτα, και μετά άρχιζε να με ψάχνει στα σπίτια των φίλων μου με τη σειρά (στο τέλος άρχισα να κρύβομαι στα μπάνια). Ήθελα να βλέπω μια σειρά κάθε Δευτέρα βράδυ, και αυτή το ήξερε και ερχοταν πάντα, ακάλεστη, και μου μιλούσε συνεχώς και δεν με άφηνε να δω τη σειρά με την ησυχία μου. Και πολλά τέτοια. Όταν τελικά προσπάθησα να της βάλω φρένο… Διαβάστε περισσότερα »

Femme Farfalle
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Μπράβο μας πάντως δε μπορώ να πω… Όλες μας πάνω-κάτω περάσαμε τη φάση να έχουμε για “φίλες” τέτοια φιντάνια με μάστερ στην ψυχανωμαλία. Μια μια αν μαζέψουμε τις ιστορίες, τόμους θα γράψουμε!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα και τι κάνει ο κολλητος,α ξεκινά να λες όχι όταν σου λέει να βρεθείτε, πες ότι έχεις να βγεις και κανένα ραντεβού και δεν μπορείς, κι ας μεινεις σπίτι με τις πιτζάμες να βλέπεις νετφλιξ, και δες αν θα αλλάξει αυτό που σε ενοχλεί.

katsouli
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλησπέρα σε ολ@ς Εζησα το ιδιο για πολλα χρονια, χωρις να συνειδητοποιώ τι συμβαινει. Προκειται για ανθρωπο βαθυτατα ανεπαρκη συναισθηματικά και τρομακτικα χειριστικο, επειδη ειναι και ευφυης ταυτοχρονα. Τσακωθηκαμε σα ζευγαρακι απειρες φορες και αρχισα να καταλαβαίνω ποσο παθογενες ηταν αυτο. Μιλαμε ακομα, αλλα σπανια και λιγο. Κατανοησε και παραδεχθηκε τους χειρισμους του. Θα ηθελα να το χω κανει με τη μια και να μην εχω σπαταλησει χρονο και ενέργεια. Υγ: το οτι νιωθεις ενοχες περι ρηξης, πιθανολογώ οτι εχει να κανει και με αυτον, οτι στις δημιουργεί. Αν ειστε φιλοι, θα καταλαβει οτι φευγεις επειδη νιώθεις ασχημα, αν δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Dina voudouri
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συμμετέχων

Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να παραχωρείς κάτι που σε πιέζει πολύ.

Με ποιον τρόπο θα μπορούσες να επικοινωνήσεις σε αυτόν αυτά που γράφεις εδώ;

Αν δεν βρίσκεις τον τρόπο αυθόρμητα, ίσως η ρήξη (ή μέρος της) να έχει έρθει ήδη.