Αγαπητή «Α, μπα»: Με συγκρίνω συνέχεια με άλλες κοπέλες και νιώθω πως δεν θα τις ξεπεράσω

Το μάντρα του Α,μπα

Η μια φίλη μου έχει πιο όμορφο σύντροφο. Η άλλη φίλη κάνει PhD, εγώ έχω MSc. H άλλη φίλη έχει σπίτι 200τμ κούκλα, εγώ αν και με καλό μισθό, στο ενοίκιο. Καταλαβες Αμπα το πρόβλημά μου; Με συγκρίνω, ίσως και λίγο ενοχικά. Και προφανώς ποτέ δε θα ρθω στην εγωιστικά ευχάριστη θέση να τις ξεπεράσω όλες σε όλα.

Zula

Θα έρθεις, αν αλλάξεις παρέα. Αλλά δεν είναι η παρέα σου το πρόβλημα, φυσικά. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για το μάντρα του Α μπα.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

24 points
Upvote Downvote

7
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
7 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
7 Συντάκτες σχολίων
To MarinakiLady ChatterleyXiao MeiPengu no2Mia idea Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
ΛιλούκοΝαυαρχούκο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το πρόβλημα δεν το έχεις με τις φίλες σου, με τον εαυτό σου το έχεις. Αν δουλέψεις πολύ και γνωρίσεις και αποδεχτείς τον εαυτό σου, θα μπορείς να χαίρεσαι και να καμαρώνεις και τις φίλες σου αντί να συγκρίνεσαι μαζί τους και να τις ανταγωνίζεσαι και να υποφέρεις. Γιατι αυτό που περιγράφεις τώρα δεν είναι φιλία. Κούρσα μετ εμποδίων είναι.

Private
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Και αν πάρεις 200 τμ σπίτι θα υπάρχει μια άλλη φίλη που έχει 400 τμ σπίτι. Και? Και ποτέ δεν θα ευχαριστηθείς αυτά που έχεις? Στο μυστηριώδες μέρος της Ελλάδας πάντως που μένω, ένα σπίτι 45 τμ το οποίο είναι κατοικησιμο για όλο το χρόνο, θεωρείται βιλάρα και θα παρακαλούσαν να το έχουν ένα σωρό άνθρωποι που ψάχνουν εναγωνίως για σπίτι και δεν βρίσκουν. Οπότε όλα είναι σχετικά..

Lady Chatterley
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Σκεφτομαι ‘ποιος καθαριζει σπιτι 200τμ;’ και δεν ζηλευω καθολου!

(Ξερω. Προφανώς εχει καθαριστρια. Και με την ευκαιρια, γιατι δεν ξεκινας να ζηλευεις που εχει καθαριστρια;)

To Marinaki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σου προτείνω να συγκρίνεις τον εαυτό σου στο παρόν με τον εαυτό σου στο παρελθόν και τον εαυτό σου όπως θα ήθελες να είναι στο μέλλον. Και εννοείται να προσπαθείς να γίνεσαι αυτο που θέλεις να είσαι. Αν θυμάμαι καλα είναι κάτι που μου μάθε η α μπα και είναι από τα πολυτιμότερα πράγματα που ξέρω.

ντε
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Ηλία, ρίχτοοο!…”

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Κοίτα αυτό με τα 200τμ σπίτι κι εμένα με πιάνει, αλλά δεν κατηγορώ τον εαυτό μου. ΤΗν ΚΕΝΩΝΙΑ κατηγορώ γιατί τζήζας έλεος πια με τους μπαμπακούληδες που τα δίνουν όλα έτοιμα ώστε τα βλαστάρια τους να μας κουνιούνται κι από πάνω, λες και τα κέρδισαν μόνοι τους. Φίλε η στέγη είναι μεγάλο θέμα τη σήμερον ημέρα, και τι να σου λέω τώρα πόσα λεφτά παραπάνω θα εξοικονόμαγα (χαχα) αν δεν έπρεπε να πληρώνω ενοίκιο και μετακομίσεις κάθε τρεις και λίγο. Όμως έτσι όπως είναι η κατάσταση ζοφερή ζοφερή, ούτε στα 50 μου ούτε στα 60 μου δεν θα έχω αρκετά… Διαβάστε περισσότερα »

Xiao Mei
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μου φαίνεται αστείο οτι δε ζηλεύουμε όλοι τα ίδια στους αλλους. Δηλαδή τι να σου πω, έχω ζηλέψει ομορφιά, γνώσεις, ταλέντα, εμπειρίες, αλλα σπίτι 200 τ.μ. … ποτέ!