Αγαπητή «Α, μπα»: Με πιάνει άγχος που δεν έχω δει ακόμα θετικό το τεστ εγκυμοσύνης

Συμβαίνει σε πολλές γυναίκες αυτό;

Αγαπημένη Λένα και σχολιαστές, θα μπω κατευθείαν στο θέμα! Είμαι 29 χρονών και παντρεμένη εδώ και 6 μήνες. Όλα βαίνουν καλώς, όλα κυλούν αρμονικά και ήρεμα εκτός από ένα μικρό «αγκαθάκι» που μου τριβελίζει συνεχώς το μυαλό και έχει να κάνει με την μητρότητα. Έχουμε αποφασίσει πως είμαστε πανέτοιμοι γι αυτό το νέο κεφάλαιο στη ζωή μας και εδώ και 4-5 μήνες είμαστε σε αυτήν την διαδικασία. Αποτέλεσμα θετικό δεν έχουμε δει αλλα είμαστε λογικοί και ξέρουμε ότι ούτε είναι τόσο εύκολο, ούτε είμαστε εκτός χρονικών Ορίων του μ.ό που αναφέρουν οι ειδικοί. Παρ’ όλα αυτά, και ενώ φαινομενικά είμαι χαλαρή και αισιόδοξη, πιάνω τον εαυτό μου σε άσχετες φάσεις να σκέφτεται κάτι σχετικό με αυτό το θέμα όπως «πότε έμεινε η τάδε έγκυος;», «πόσοι μήνες έχουν περάσει που δεν έχει έρθει», «πόσων ετών θα είμαι όταν θα έρθει» και άλλα τέτοια που είμαι σχεδόν σίγουρη ότι μου δημιουργούν υποσυνείδητο άγχος που αν και αμφισβητώ ότι έχω, συμβαίνει. Η ερώτησή μου είναι: πώς είναι δυνατόν όντας σε αυτήν την φάση της ζωής σου, να αποφύγεις κάθε σχετική σκέψη (συνειρμική ή μη) και να ζεις χαλαρά και ήρεμα μέχρι να έρθει η τυχερή στιγμή ή ακόμα και η στιγμή που θα χρειαστεί μια περαιτέρω διερεύνηση; Αυτή η φάση που περνάω, συμβαίνει γενικότερα σε πολλές γυναίκες ή πρέπει να μου ρίξει κάποιος έναν κουβά παγωμένο νερό για να συνέλθω; Κατά τα άλλα και απλώς για τη σύνθεση του παζλ, είμαστε και οι δυο ενεργητικότατοι, με τις δουλειές μας, τις δραστηριότητές μας, τα ταξίδια μας κλπ. Παρ’ όλα αυτά ακόμη και με το μεταπτυχιακό μου να ασχολούμαι, τσουπ έρχεται η σκέψη! Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω αν και όταν δημοσιευτεί, να σε διαβάζουμε μαζί με το σποράκι μας (θα στείλω σίγουρα update!)

-Σπόρος

Δεν γίνεται να αποφύγεις κάθε σχετική σκέψη και να ζεις χαλαρά και ήρεμα. Ακόμα περισσότερο, δεν γίνεται αν ξεκινήσεις ποτέ την σχετική διερεύνηση. Το «ήρεμα και χαλαρά» γίνεται όταν πετυχαίνει αυτό που θέλεις την ώρα που το θέλεις. Όταν καθυστερεί, σου μπαίνουν σκέψεις. Εδώ το λεωφορείο καθυστερεί και αρχίζει το άγχος. Πώς να αντιδράσεις σε κάτι τέτοιο που είναι εντελώς άγνωστο;

Αυτή η φάση που περνάς, πάνω κάτω την έχουν περάσει σχεδόν όλες οι γυναίκες, εκτός από τις πολύ τυχερές, είτε από αυτή την πλευρά, ή από την ανάποδη. Περνάμε χρόνια μέσα στον φόβο μήπως είμαστε έγκυες και μετά φοβόμαστε μήπως δε μείνουμε έγκυες. Η πίεση είναι υπερβολικά μεγάλη, και η ταύτιση μας ως γυναίκες με την δυνατότητα εγκυμοσύνης (που έχει καταλήξει να είναι ικανότητα, αντί για δυνατότητα) είναι τόσο απόλυτη, που είναι αφελές να αναρωτιέσαι γιατί δεν είσαι ήρεμη και χαλαρή. Δεν το λέω υποτιμητικά. Ξέρω ότι άλλη τόση είναι η πίεση να είσαι ήρεμη και χαλαρή με το θέμα, γιατί είναι υπερβολικά πολλοί που πιστεύουν ότι «όταν χαλαρώσεις, θα έρθει».

Ανησυχείς επειδή παίζονται πάρα πολλά. Γι’ αυτό. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο να ανησυχήσει χωρίς να τον λογοκρίνεις. Παρακολούθησε το άγχος σου, ακολούθησε όλες τις αγχωτικές σκέψεις μέχρι το τέλος και σταμάτα να τις αποφεύγεις, γιατί τα κάνεις χειρότερα έτσι, θα σε ξυπνάνε τη νύχτα αν δεν τις επεξεργάζεσαι την ημέρα. Δεν πειράζει αν δεν είσαι «ήρεμη και χαλαρή» για κάτι τόσο σημαντικό.

Συνέχισε τις δραστηριότητες σου, παράλληλα με τις δυσάρεστες σκέψεις, και καλή τύχη, γιατί είναι από αυτά που χρειάζονται τύχη. Ακόμα, ρεαλιστικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

32 points
Upvote Downvote

26
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
12 Θέματα σχολίων
14 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
19 Συντάκτες σχολίων
ΑπαστράπτουσαItsaBubblethe seedGarde_tes_songesTh3 do Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Είσαι 29 χρόνων και προσπαθείς πέντε μήνες. Στο ξαναλέω. 29 χρόνων και προσπαθείς πέντε μήνες. Έτσι να το δεις ξανά γραμμένο για να καταλάβεις ότι μόλις ξεκίνησες τις προσπαθείς να τον Τουτατης, μην κρίνεις και εσύ τον εαυτό σου τόσο αυστηρά.

Stalkerou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Όταν προσπαθείς και δεν έρχεται, δεν έχει σημασία τι ηλικία έχεις και πόσο καιρό προσπαθείς. Κάθε μήνας είναι μια απογοήτευση. Δεν έχει σημασία η ηλικία, για την ψυχολογία σου τουλάχιστον. Ισα ισα μη σου πω είναι και πιο αγχωτικό! Λες μα μόνο 29 είμαι, γιατί έχουν περάσει 5 μήνες και δεν ήρθε ήδη;

Th3 do
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλέ εδώ παραγγέλνεις καφέ και αν σου έρθει λάθος σε πιάνει άγχος αν θα είναι σωστός και ο επόμενος και δεν θα πιάνει κάποιον που θέλει να κάνει παιδί αν θα μπορέσει η όχι? Και η ηλικία των 29 για σε να είναι “μόνο 29” για κάποιον άλλον είναι “Γιατί σε εμένα,που είμαι μόλις 29 χρόνων?”. Μην ισοπεδώνουμε τον καημό του άλλου με προβολές δικές μας.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Δε θέλω σε καμία περίπτωση να ισοπέδωσω καημό. Θέλω να πω ότι τώρα ξεκίνησε, ας μην είναι τόσο σκληρή με τον εαυτό της, βάζει ακόμα ένα μεγαλύτερο καημό πάνω της που δεν το χρειάζεται.

Chachacha
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Θα περάσει και αυτή η φάση. Αντιμετώπισέ το ως φάση. Πραγματικά οι περισσότερες το περνάμε. Επίσης κράτα και μικρό καλάθι για όσα ακούς γύρω σου, δεν μείνανε όλες έγκυες με τη μυρωδιά. Ο κόσμος λέει γενικά ψέμματα για να ανακουφιστεί ο ίδιος με τέτοια συχνότητα που τα πιστεύει και ο ίδιος, γιατί όχι και σε αυτό το θέμα, είναι μέσα στη ζωή. Μου έχει τύχει συνάδερφος που μου έλεγε ότι προσπαθούν πάνω από χρόνο για παιδί, όταν έμεινε έγκυος να γυρίζει τα γραφεία και να λέει ότι τους έκατσε με τη μία και πόσο τυχερή ήταν. Και πραγματικά το πίστευε.… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Θα πρέπει να εξετάσεις και το ενδεχόμενο να αοδεχθείς ότι αυτή τη φορά έτυχε να ανήκεις στην τεράστια μερίδα ανθρώπων που δεν γίνεται αυτό που θέλουν όταν το θέλουν και δεν γίνεται να κάνουν τίποτα για αυτό. Είναι μέρος της ενηλικίωσης.

the seed
Μέλος
Συμμετέχων

Εδώ σπόρος! Αγαπημένη μου Λένα σε ευχαριστώ για την απάντησή σου! Για την ακρίβεια δεν την περίμενα τόόόσο σύντομα -νομίζω έχω πάνω κάτω έναν μήνα που την έστειλα!- και έτσι το update ακόμη ψήνεται!! Παρόλα αυτά, τα λες πάντα ωραία, τεκμηριωμένα και μας κάνεις να πατάμε πιο στέρεα στη γη! Για την ιστορία, λίγες μέρες μετά πήγα για τον ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο και βρέθηκαν κύστες στις ωοθήκες πράγμα που δικαιολογεί και την αναμονή! Το άγχος κινείται σε νορμαλ επίπεδα πλέον μιας και ο κορονοιος μου έχει προσφέρει ατέλειωτες ώρες περισυλλογής και χαλάρωσης…. αν και εύχομαι να μην κρατήσει για πολύ… Διαβάστε περισσότερα »

Meddle
Μέλος
Συμμετέχων

Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί είμαι και εγώ στην ίδια φάση!!Είμαι 31 και προσπαθώ τέσσερις μήνες αλλά τίποτα ακόμα!!Έχει δίκιο η Λένα για την αποδοχή!!Και εγώ καταβάλλομαι απο αρνητικές σκέψεις και προσπαθώ να τις επεξεργάζομαι!!Είναι δύσκολο,ιδίως όταν βλέπεις γυναίκες στον κύκλο σου να μένουν έγκυες αμέσως!!Απλά, πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο!!Στο τέλος θα τα καταφέρουμε!!!😊😊

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Σου εύχομαι ο,τι επιθυμείς να έρθει στο δρόμο σου! Ξέρω περιπτώσεις γυναικών που στο πρώτο έμειναν έγκυες αμέσως, αλλά στο δεύτερο προσπαθούσαν 1-2 χρόνια, οπότε όταν δεν υπάρχει πρόβλημα, ένα τεράστιο ρόλο παίζει..η τύχη να το πω;

Cher
Μέλος
Συμμετέχων

Στην ίδια ακριβώς θέση ήμουν 1 χρόνο πριν! Προσπαθούσα και έκλαιγα επί 8 μήνες καθε μήνα. Πολλές φορές είχα και συμπτώματα εγκυμοσύνης σε σημείο να ψάχνω μωρουδιστικα ρούχα. Έψαξα κάθε είδους βοήθημα στο ίντερνετ εκτός από γιατρό. Ειχα παρει “ειδικες βιταμινες”, ειδικα τζελ και αλλα πολλα χωρις φυσικα κανενα αποτέλεσμα. Τελικά πήγα σε γυναικολόγο ειδική σε θέματα γονιμότητας και 20 μέρες μετά (κι’ομως) ήμουν έγκυος. Είχα πολυκυστικες χωρίς να το ξέρω. Ρύθμισα τα ανδρογονα μου και λύθηκε το “προβλημα”. Το μωράκι μου τώρα είναι 6 μηνών, κοιτώντας όλα αυτά πίσω μου, κατάλαβα πως από τον πρώτο μήνα που δεν έμεινα… Διαβάστε περισσότερα »

Αμαρέττο πορτοκάλι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Προφανώς εννοείς ότι η γιατρός σου είπε ότι δεν υπάρχει ανεξήγητη ΥΠΟγονιμότητα;
Μου κάνει πραγματικά εντύπωση, γιατί το ακούω συχνά και στον στενό μου κύκλο ότι ένα ποσοστό ζευγαριών που δεν συλλαμβάνουν εύκολα, ανήκει στο ποσοστό της ανεξήγητης υπογονιμότητας. Και από πολλούς γιατρούς μάλιστα. Τελικά ισχύει;;

Cher
Μέλος
Συμμετέχων

Ναι συγγνώμη, καλά έκανες και το διόρθωσες. Εννοούσα ανεξήγητη υπογονιμότητα αλλά βιαζόμουν να γράψω όσα πιο πολλά μπορούσα πριν ξυπνήσει το μωρό για να εξηγήσω στην κοπέλα πως πρέπει να πάει σε γιατρό και να λυθεί το θέμα. Αυτός ο όρος από την αρχή με στεναχωρουσε γιατί μου έδειχνε πως οι γιατροί σήκωναν τα χέρια ψηλά ή απλά προτιμούσαν την διαδικασία της εξωσωματικής. Είχα πάει σε πολλούς που δεν έβρισκαν την αιτία της υπογονιμότητας μου.

Garde_tes_songes
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κι εμένα ο γιατρός μου μού είχε πει το ίδιο, “δεν υπάρχει ανεξήγητη υπογονιμόμητα, υπάρχει υπογονομότητα που δεν έχουμε ακόμα τις γνώσεις να εξηγήσουμε που οφείλεται.” Προφανώς αυτό θα εννοούσε και ο γιατρός της Cher. Ειδικά όταν μιλάμε για ηλικίες κάτω των 30 , θα έπρεπε να επιτυγχάνεται η σύλληψη μέσα στον πρώτο χρόνο. Αν δεν επιτευχθεί λογικά υπάρχει κάποιο θέμα που δεν μπορούν να εντοπίσουν οι γιατροί, γι’αυτό και πρέπει να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εξετάσεις, αυτό μου είχε πει ο γιατρός μου.

Marqella
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αγαπητή γράφουσα το μόνο σίγουρο είναι οτι η στατιστική είναι με το μέρος σας. Κάθε μήνας που έρχεται είναι μια καινούρια ευκαιρία για το σποράκι σας να πιάσει. Αυτό που σου συμβαίνει (συνέβη κ σε μένα) είναι οτι η χρόνια χρήση μεθόδων αντισύλληψης σου δημιούργησε υποσυνείδητα την λανθασμένη πεποίθηση οτι η σύλληψη/ εγκυμοσύνη είναι κάτι φοβερά εύκολο να συμβεί! Ε δεν είναι ετσι! Θέλει κ τύχη όπως λεει κ η Λένα. Φυσικά κάποια βήματα όπως η λήψη συμπληρωμάτων φυλλικού οξέος, η χρήση τεστ ωορρηξίας ( για να γνωρίσεις πώς λειτουργεί ο δικός σου κύκλος) κ ο έλεγχος της θυρεοειδικής λειτουργίας… Διαβάστε περισσότερα »

Pandora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το έχω περάσει το άγχος σου και δεν είσαι μηχάνημα να κλείσεις το διακόπτη και να περάσει. Είναι πολύ αγχωτικό να θέλετε να συλλάβετε και να μην συμβαίνει. Το καλύτερο που κάναμε και είμαι ευγνώμων, είναι ότι πήγαμε σε γιατρό και πήραμε τις απαντήσεις μας. Έμεινα έγκυος μετά από μια επέμβαση.

Karlee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Λένα, πολύ συγκινητική απάντηση. Αυτό μόνο τίποτα άλλο…

Garde_tes_songes
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν θέλω να σε αγχώσω, ή να υπονοήσω κάτι για την δική σου περίπτωση, όμως ακριβώς στην ίδια περίοδο (6-7 μήνες προσπαθειών) και την ίδια ηλικία (29) αποφάσισα να επισκεπτώ τον γυναικολόγο και να το ψάξω περισσότερο. Ο γυναικολόγος ήταν αντίθετος, μου είπε ότι είναι θέμα πιθανοτήτων, άγχους, κτλ. και ότι είμαι πολύ μικρή για να το ψάξω. Εγώ όμως επέμεινα και τελικά ναι, το ένστικτο μου βγήκε σωστό… Ευτυχώς είχα ένα πολύ μικρό θέμα που ξεπεράστηκε σε λίγους μήνες με τη σωστή θεραπεία και μόλις έκλεισα τα 30 είχα το καλύτερο δώρο, το πολυπόθητο θετικό τεστ.. Ζούμε σε μια… Διαβάστε περισσότερα »