Καλησπέρα , θα ήθελα τη γνώμη σου στο αν είμαι υπερβολική και φοβισμένη με όσα γίνονται τελευταία ή όντως το ένστικτο μου είναι σωστό. Λοιπόν , κάθε μέρα πηγαίνω στη δουλειά με τα μέσα έχω ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο. Μια μέρα λοιπόν έτρεχα να προλάβω το λεωφορείο και το πρόλαβα για δευτερόλεπτα. Μπαίνοντας μέσα λοιπόν είναι ένας κύριος γύρω στα 50 και μου λέει : ” Να ξέρεις εγώ είπα στον οδηγό να σε περιμένει, σε βλέπω από τον ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟ ( ήταν Νοέμβρης ) που ακολουθείς τη τάδε διαδρομή. Εγώ παραξενεύτηκα καθώς δε τον είχα παρατηρήσει ποτέ , τέλος πάντων εκείνη την ημέρα μου μιλούσε καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής ( περνώ λεωφορείο και ύστερα μέτρο ). Τις επόμενες μέρες γινόταν το ίδιο. Εγώ ωστόσο προσπαθούσα να τον αποφεύγω , κάτι δε μου πήγαινε καλά. Πέφτει η δεύτερη καραντίνα και βγαίνω σε αναστολή εργασίας. Τώρα πια που ανοίξαμε μετά από τόσους μήνες , ακολουθώ το ίδιο δρομολόγιο , καθώς επέστρεψα στη δουλειά μου, βλέπω τον εν λόγω κύριο και εξακολουθώ να τον αποφεύγω. Ωστόσο παρατηρώ πως ενώ περπατάω επίτηδες αργά προς τον σταθμό του μετρό ώστε να χάσω τον συρμό που θα μπει εκείνος , είναι πάντα στον σταθμό των εισητηρίων και οπότε βλέπει πως πλησιάζω πηγαίνει στις αποβάθρες. Κάποιες φορές θα περπατάει δίπλα μου χωρίς καν να μιλάει ( είναι τόσο ανατριχιαστικό ) ή θα κάθεται δίπλα μου πάλι χωρίς να μιλάει φυσικά ούτε και εγώ. Η ερώτηση που θέλω να θέσω είναι : ” Είναι όντως παράξενο; Μήπως έχω παρεξηγήσει τη κατάσταση; ” Επίσης τι να του πω ; Μη περπατάς δίπλα μου ;
Δεν χρειάζεται να εξακριβώσεις αν είναι σωστό το ένστικτό σου. Δεν πάει έτσι. Το ένστικτο το ακούμε χωρίς να χρειάζεται να εξακριβώσουμε αν είναι σωστό, είναι εκεί για να μας προειδοποιήσει, όχι για να μας πει «σου τα’λεγα εγώ» εκ των υστέρων.
Το καλύτερο είναι να αλλάξεις διαδρομή, ώστε να μην χρειαστεί να εξακριβώσεις κάτι. Καλή πάντως δεν ακούγεται η ιστορία. Όχι, δεν είσαι υπερβολική.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Για να νιώσεις μια και καλή ότι ΔΕΝ είσαι υπερβολική, σκέψου αν θα είχε συμβεί όλο αυτό αν εσύ ήσουν άντρας. Σκέψου σε παρακαλώ, υπήρχε ποτέ περίπτωση να συμπεριφερθεί έτσι αυτός σε έναν άντρα; Να του λέει “σε παρακολουθώ από το Σεπτέμβριο” να του κολλάει συνέχεια, να κάθεται δίπλα του παρότι ο άντρας φανερά δυσφορεί; Όχι ε; ΣΩΣΤΑ. Το κάνει σε εσένα, γιατί είσαι γυναίκα, γιατί σε βλέπει φυσικά ως σεξουαλικο αντικείμενο (αρνούμαι να πιστέψω ότι απλά θέλει παρέα, πώς γίνεται όλοι οι πενηντάρηδες και οι άντρες γενικοτερα που “θέλουν παρέα” να κολλάνε σε μικρές κοπέλες), γιατί είσαι αβοήθητη, φοβισμένη,… Διαβάστε περισσότερα »
ολόσωστο
Tinuviel μου το ξεδιαλυνες πολυ. Ποιος άνθρωπος με σεβασμό τολμάει και λέει σε άγνωστη γυναίκα “σε παρακολουθω από τον Σεπτέμβρη” έτσι απλα????? Και πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε δεν είναι το αν ξέρει ότι είναι τρομακτικός αλλά το αν τον νοιαζει.
Εξοργιστικο ότι μια γυναίκα πρέπει να αλλάξει τον δρόμο προς τη δουλειά της από φόβο
δικιο εχεις για την σεξιστικη παρενοχληση, αλλα δεν μας ειπε πουθενα οτι ειναι “μικρη κοπελα”. ωστοσο δεν ε χει τοση σημασια αυτο. με το να του την πει στην ψύχρα, μπορει να ανοιξει εναν πολεμο με εναν παλαβο, μπορει και να την βγαλει τρελη και να της λεει οτι παραλογιζεται, αυτο ειναι το δρομολογιο του και παει στην δουλεια του, οτι δεν εδειξε να ενοχλειται οταν μιλουσε επι μια ωρα μαζι του, και αλλα πολλα… μπορει ομως, να απομακρυνεται εμφανως, πχ, αν περπαταει διπλα της, να αλλαξει πορεια, αν κατσει διπλα της , να σηκωθει αμεσως και να παει να… Διαβάστε περισσότερα »
“ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΜΠΆΡΜΠΑ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΟΛΊ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΠΑΡΕΝΟΧΛΕΙΣ;!;!”
Αυτό νομίζω θα έκανα εγώ γιατί πιστεύω ακράδαντα στον δημόσιο ρεζίλεμα. Θα μιλούσα δυνατά μέσα σε κόσμο να γυρίσουν κεφάλια. Αυτή ειναι μια αντίδραση, δεν σημαίνει ότι είναι η σωστότερη για σένα. Κάνε ότι αισθάνεσαι ασφαλής.
Πώς ακριβώς την παρενοχλεί; Με το να περπατάει δίπλα της χωρίς να μιλάει στις αποβάθρες του μετρό; Καλά καλείτε σε δημόσιο ρεζιλεμα, αλλά δεν έχει διαπραχθεί κάτι, δεν μπορείς να κάνεις ετσι χωρίς να έχει γίνει τίποτα. Είναι σαν να πιάσεις τον άλλον μέσα στο μαγαζί, επειδή πιστεύεις ότι θα κλέψει και να αρχίσεις να φωνάζεις ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΚΛΕΦΤΗ. Στην τελική σου τραβάει και καμιά μήνυση. Επίσης βλέπω πολλά άτομα που θα φώναζαν υπότιθεται, αλλά όταν έρχεται η κρίσιμη στιγμή δεν μιλάνε ποτέ. Από το πληκτρολόγιο φαίνεται πολύ εύκολο
Εχεις άδικο, αλλά κάνει ΠΟΛΛΗ ζέστη για να επιχειρηματολογήσω.
Δεν πειράζει angus, συνέχισε εσύ το τρολαρισμα και τις δήθεν αθώες ερωτήσεις του τύπου δεν κατάλαβα που είναι το πρόβλημα. Κάποιοι από εμάς καταλάβαμε πώς παρενοχλείται η κοπέλα και γιατί φοβάται.
Δεν έκανα καμία ερώτηση σχετικά με το που είναι το πρόβλημα, οπότε μην μου προσάπτεις πράγματα που δεν έχω πει. Αν μπορείς, απάντησε σε αυτά που έγραψα και όχι σε άλλα, φανταστικά επιχειρήματα. Έγραψα κάτι πολύ συγκεκριμένο.
Αν και μου προκαλεί πολύ θυμό και θλίψη το γεγονός ότι πάλι μια γυναίκα πρέπει να ξεβολευτεί, να αλλάξει συνήθειες, να το βάλει στα πόδια για να προστατέψει τον εαυτό της, θα συμφωνήσω ότι αυτή είναι ίσως η μόνη λύση στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δυστυχώς.
Την επόμενη φορά πο που θα τον δεις, πλησίασε έναν αστυνομικό και εξήγησε του την κατάσταση. Ζητά να ζητήσει και να καταγραφεί την ταυτότητα του.
Σε αναλογη περίπτωση φίλης δεν ξανά είδε ποτε τον stalker
Και εγώ αυτό σκέφτηκα κατευθείαν,ή έστω να πάει σε ένα αστυνομικό τμήμα να ρωτήσει αν θα μπορούσε να την συνοδεύσει κάποιος αστυνομικός για να μπορέσει να αποσπάσει τα στοιχεία του,χλωμό το κόβω. Αλλα σίγουρα θα βοηθούσε μια φωτογραφία στο κινητό της,και αν θα μπορούσε να οργανώσει με βοήθεια φίλου/ης να τον παρακολουθήσουν για να δει που σταματάει και που πάει. Εγώ θα το είχα κάνει σε συνδυασμό όλων μαζί. Ο τύπος είναι επικίνδυνος και ‘ ηδονιζεται’ που την βλέπει να τον αποφεύγει.
Ή αστυνομικό ή τον υπεύθυνο του σταθμού του μετρό να καλέσει σεκιουριτι. Μέχρι τώρα οσες φορές μου έχει τύχει stalker αν δουν οτι δεν είμαι πλέον μόνη μου και μιλάω με άλλους έχουν φοβηθεί και έχουν φύγει. Την τελευταία φορά είχα κάτσει σε μία κρεπερί και το είπα στην σερβιτόρα ότι μου συμβαίνει αυτο και αυτό και ειχε και αυτή το νου της.
Ναι ίσως το ψυχολογικό μοτίβο του φόβου θα βοηθούσε. Ντρέπομαι που το λέω,αλλά άμα δεν γίνεται αλλιώς.
Παιδιά τι λέτε; Είναι ένας τύπος που παίρνει το ίδιο δρομολόγιο στο σταθμό, δεν την ακολουθεί επί τούτου, ώστε να θεωρηθεί σταλκερ. Πώς θα γίνει αυτό; Θα πάει η φίλη να ψάξει εκείνη την ώρα αστυνομικό (που δεν ξέρω καν πως έχει δικαιοδοσία για εξακρίβωση στοιχείων στο μετρό, επειδή κάποιος του είπε κάτι) και αυτός θα του κάνει έλεγχο; Να είμαστε και πρακτικοί
Ναι με τους μπάτσους λίγο δύσκολο να κινηθεί το πράγμα. Ας άλλαζε μέσον για λίγο καιρό ή ώρα,να έβλεπε τουλάχιστον αν την ακολουθεί,για να διαπιστώσει αν είναι όντως stalker.
@angus “Ωστόσο παρατηρώ πως ενώ περπατάω επίτηδες αργά προς τον σταθμό του μετρό ώστε να χάσω τον συρμό που θα μπει εκείνος , είναι πάντα στον σταθμό των εισητηρίων και οπότε βλέπει πως πλησιάζω πηγαίνει στις αποβάθρες. Κάποιες φορές θα περπατάει δίπλα μου χωρίς καν να μιλάει ( είναι τόσο ανατριχιαστικό ) ή θα κάθεται δίπλα μου πάλι χωρίς να μιλάει φυσικά ούτε και εγώ”. Δλδ τι άλλο πρέπει να κάνει ο άλλος για να θεωρηθεί stalker;!
Μάλλον θα πρέπει να περιμένει μέχρι τα Χριστούγεννα για να τη βοηθήσει ο αστυνομικός που θα στέκεται δίπλα στον Αγιο Βασίλη και θα τους βοηθά η Κοκκινοσκουφίτσα. Οι δυο τελευταίοι χαρακτήρες είναι πιο πιθανό να υπάρχουν και να τη βοηθήσουν παρά αστυνομικός ιδιαίτερα κι αν ο συγκεκριμένος τύπος δεν την έχει ακουμπήσει. Το 2020 κάλεσα δυο φορές την αστυνομία: την πρώτη φορά ήρθε α αστυνομικός και αντί να βγει από το περιπολικό να δει τι γίνεται άρχισε να παίζει με το κινητό του στη δεύτερη 40′ μετά την κλήση δεν είχαν εμφανιστεί για αυτοκίνητο που είχε παρκάρει σε ράμπα για… Διαβάστε περισσότερα »
Κι εγώ αυτό σκέφτηκα κατευθείαν. Να πάει εστω σε κάποιον υπεύθυνο ασφάλειας του σταθμού και να τον δείξει.
Καθόλου υπερβολική δεν είσαι φίλη.
Αρχικά μου φάνηκε ότι όλα οκ, όταν ακολουθείς την ίδια διαδρομή κάθε μέρα με έναν άνθρωπο φατσικά τον θυμάσαι. Και να του μιλήσεις είναι οκ, έτσι για να περάσει η ώρα… ήσασταν και σε δημόσιο χώρο. Αλλά όταν έγραψες ότι μήνες μετά όταν εσύ καθυστερούσες αυτός περίμενε για να ανέβετε μαζί στο μετρό λίγο σκιάχτηκα.. άλλαξε καλύτερα το δρομολόγιό σου….
Είναι συνηθισμένο, πάρα ΠΟΛΎ ΣΥΝΗΘΙΣΜΈΝΟ ΌΜΩΣ να υπάρχουν στοκερς, άνδρες που παρακολουθούν μία γυναίκα με ενα επίμονο ανατριχιαστικό βλέμμα, που ταιζουν την αρρώστια τους με αυτό, άνδρες περπατάνε δίπλα σου για πολλή ώρα χωρίς να σου μιλάνε, μέχρι που αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι ο τύπος με την μαύρη φόρμα που είδες στην προηγούμενη στροφή είναι ακόμα δίπλα σου.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΠΤ ΑΝ ΦΕΡΘΕΙΣ ΜΕ ΑΓΕΝΕΙΑ/ΑΠΟΦΥΓΉ ΣΕ ΚΆΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΊΟ ΈΧΕΙΣ ΚΑΚΟ ΠΡΟΑΊΣΘΗΜΑ!
https://youtu.be/35KqGNa1FGA
Όταν εμενα Αθήνα κ πήγαινα δουλειά με τα μέσα θυμάμαι συγκεκριμένες φάτσες που κάναμε το ίδιο δρομολόγιο καθημερινά, και ναι αν έβλεπα κάποιον απο αυτούς να τρέχει να προλάβει θα ειδοποιουσα τον οδηγό να περιμένει. Νορμάλ το βρίσκω.
Απο τη στιγμή όμως που έχεις κλειδώσει οτι ο συγκεκριμένος είναι stalker κ σου χαλάει την μέρα θα σου πρότεινα να χάσεις ένα 20λεπτο ύπνο κ να πηγαίνεις με το προηγούμενο λεωφορείο ώστε να σου φύγει αυτο το βάρος.
Πρινς, με όλο το σεβασμό, θα σε παρότρυνα να διαβάζεις περισσότερο τη σελίδα, να ακους περισσότερο τις γυναίκες στην εδώ κοινότητα και γύρω σου και να σχολιάζεις μετά από περισσότερη σκέψη. Αυτο που εσύ ονομάζεις “σου χαλάει τη μέρα”, εμείς το ονομάζουμε φόβο και αηδία. Αυτό που εσύ ονομάζεις νορμάλ, ειναι και για εμάς νορμάλ αλλά στον αντίποδα του μονίμως κυνηγημένου. Και επειδή ο άλλος είναι ανώμαλος/creepy/πάρε να χεις πρέπει η κοπέλα να φέρει πάνω κάτω τη ζωή της. Ξέχασες να ρωτήσεις και αν ειναι προκλητικά ντυμένη.
Είσαι τελείως εκτός πραγματικότητας. Δεν περπατάμε νύχτα, δεν φοράμε ακουστικά για να ακούμε ποιος μας πλησιάζει, κρατάμε κλειδιά στα χέρια, κάνουμε μαθήματα αυτοάμυνας, μιλάμε ευγενικά σε κάθε άσχετο αν είμαστε μόνες στο δρόμο από φόβο ότι θα μας επιτεθεί, αγχωνομαστε αν κόψει ταχύτητα αυτοκίνητο, αν υπάρχει παρέα ακόμα και με εφήβους σε σκοτεινό δρόμο, δεν μπαίνουμε σπίτι μας αν κάποιος μας ακολουθεί για να μη δει πού μένουμε, έχουμε κινητό με ανοιχτές επαφές για να πάρουμε τηλέφωνο γρήγορα, έχουμε safe words με φίλες και στέλνουμε μηνύματα όταν φτάνουμε σπίτι για να προσέχουμε η μία την άλλη. Για να μας ρωτάνε… Διαβάστε περισσότερα »
👏👏👏 @Anna. Δεν μπορούν να καταλάβουν, δεν μπορούν καν να πλησιάσουν στο να αρχίσουν να καταλαβαίνουν. Αλλά την υπερπολύτιμη γνώμη τους θα την πουν, όλα κι όλα.
Τα περισσότερα από όσα αναφέρεις πάντως τα κάνω και εγώ ας πούμε που είμαι άντρας άνω του μ.ο. σε ύψος και φυσική κατάσταση (τουλάχιστον προ καραντίνας έστω) και έχω κάνει και κάτι χρόνια αυτοάμυνα/ΠΤ. Βασικοί κανόνες αυτοπροστασίας για όλους είναι.
Αλήθεια, Beaver, τα κάνεις κι εσύ; Περπατάς στο κέντρο επαρχιακής πόλης μέρα μεσημέρι και με το που δεις σκιά να περπατάει λίγα βήματα πίσω σου, κλείνεις τη μουσική στ ακουστικά για να είσαι σε εγρήγορση μήπως σου πιάσει τον κώλο ή μήπως σε παρενοχλήσει λεκτικά; Δε φοράς ακουστικά με το που πέσει ο ήλιος, από φόβο μήπως κάποιος σε έχει πάρει από πίσω και δεν τον πάρεις χαμπάρι; Γυρνάς σπίτι σου και κάνεις ότι μιλάς στο κινητό για να τρομάξεις επίδοξους βιαστές; Έχεις έτοιμα τα κλειδιά στο χέρι 24/7 ό,τι ώρα και να ναι, για να μπορείς να μπεις τρέχοντας… Διαβάστε περισσότερα »
Αχ να σαι καλα, βρε Beaver, φαντάζομαι κι εσύ διαλέγεις με την ίδια φροντίδα ρουχα ακόμα και όταν πας στη δουλειά σου να μην ειναι πολύ στενά ή κοντά. Φαντάζομαι κι εσύ αποφεύγεις να βρεθείς τετ-α-τετ με άνδρες συναδέλφους είτε για στην πέφτουν είτε για να μη σου βγει το όνομα. Φαντάζομαι κι εσύ αγχώνεσαι μη σε βιάσει ή μη σου βάλει χέρι ο ταξιτζής. Θες να συνεχίσω ή πάλι δε θα καταλάβεις; Βασικά δεν είναι οτι δεν καταλαβαίνετε, από τον τρόπο γραφής σας θεωρώ ότι δε στερείστε ευφυίας. Απλά βρήκατε και εδώ μέσα πεδίο να κάνετε τους έξυπνους. Ήρθε… Διαβάστε περισσότερα »
Να, γι αυτό κάποιες φορές είναι καλύτερα να μη μιλάμε.
Εκτίθεστε ανεπανόρθωτα με 20 λέξεις.
Δεν τα κάνεις όλα αυτά και τα ακόμα περισσότερα που κάνουμε. Θα το ξαναπώ, είστε τελείως εκτός πραγματικότητας.
@prince, νορμάλ είναι να πεις τον οδηγό να περιμένει, το δέχομαι.
‘Οοοολα τα υπόλοιπα είναι creepy του κερατά, μας σηκώνουν την τρίχα όρθια, δηλώνουν συμπεριφορά που, το λιγότερο, εμπεριέχει κάποιας μορφής σκοπιμότητα. Συγχώρεσέ την λοιπόν τη γράφουσα που κλείδωσε και δεν διατίθεται να μάθει τι είδους σκοπιμότητα είναι!!!
Κατεβείτε από το θρόνο σας παρακαλώ μερικοί, δε χρειαζόμαστε την ψύχραιμη, προνομιούχα οπτική σας. Γεννηθήκαμε θηλυκά και το fight-or-flight mode σχεδόν είναι στο DNA μας
Έχω βαρεθεί να μην μας ανήκει ο δημόσιος χώρος όσο κ στους άντρες. Έχω βαρεθεί να μην νιώθουμε ασφάλεια να μπορούμε να πάμε στη δουλειά μας. Έχω βαρεθεί να πρέπει να προσέχουμε κ να αποφεύγουμε τον κάθε κρίπουλα. Δεν θα έπρεπε η γυναίκα να ξεβολευτεί, θα έπρεπε να μαζέψουν τον τύπο κ τους ομοίους του. Κ θα έπρεπε σε έναν χώρο φεμινιστικό να μην ακούγονται τέτοιες προτροπές. Θα έπρεπε εσύ Πρινς κ ο κάθε Πρινς να προσπαθήσετε να καταλάβετε τι περνάμε κ να μην γράφετε με τέτοια απλότητα κ άνεση για θέματα που όχι μόνο δε σας αγγίζουν αλλά από… Διαβάστε περισσότερα »
“Να ξέρεις εγώ είπα στον οδηγό να σε περιμένει, σε βλέπω από τον ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟ ( ήταν Νοέμβρης ) που ακολουθείς τη τάδε διαδρομή.”
Εαν έμενε μόνο σε αυτό ναι θα ήταν ας πούμε σε σχετικά νορμάλ πλαίσια. Να την παίρνει από πίσω, να καθυστερεί κλπ είναι καθαρό stalking.
Prince, εγώ για 20 λεπτά παραπάνω ύπνο σκοτώνω άνθρωπο! Είναι δυνατόν; Θα προσαρμόζουμε τον πρόγραμμά μας στον κάθε ανώμαλο; Σιγά μην παραιτηθεί κι από τη δουλειά της η γυναίκα… Ο άντρας μου πάντως κάποια στιγμή που ένας μυστήριος στο τρένο άρχισε να του λέει “ξέρω πού μένεις, σε έχω δει με τη γυναίκα σου, έχετε αυτό κι αυτό το αμάξι κτλ”, δεν άλλαξε δρομολόγιο για να τον αποφύγει! Φώναξε κατευθείαν αστυνομία, έδωσε περιγραφή του τύπου και τους είπε πως υποψιάζεται πως αυτός παρακολουθεί τις κινήσεις μας. Ε, δεν τον ξανάδε. Και μένουμε σε μικρό μέρος. Γιατί η κοπέλα πρέπει να… Διαβάστε περισσότερα »
Επειδή είπε στον οδηγό να περιμένει, μια κίνηση δηλαδή κοινωνικής ευγένειας, ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ εκ μέρους σου.
Αλίμονό μας, αν για κάθε ανάλογη χειρονομία,το άτομο που τη δέχεται να πρέπει να παραχωρήσει την ιδιωτικότητα/αυτοδιάθεσή του ως αντάλλαγμα στον κάθε κρίπουλα.
Και κάπως μου έρχεται και η σύνδεση με το κέρασμα στο μπαρ, τύπου αν το δεχθώ και στη συνέχεια διαπιστώσω ότι δεν θέλω να προχωρήσω άλλο στη γνωριμία, θα πρέπει να ανεχθώ τον επίμονο κεραστή.
#νισαφι #staysafe ❤️
Είσαι σοβαρός άνθρωπέ μου; Πάρε το προνόμιό σου καβάλα και τράβα λίγο παρακεί, που θα μας πεις κιόλας ότι είναι νορμάλ ο κάθε stalker διαταραγμένος. Ήρθες εδώ μέσα να μας πεις τι; ότι είναι υπερβολική; Αν δεν μπορείς να δεις πέρα από το προνόμιό σου (που δεν μπορείς, ξεκάθαρα), τουλάχιστον κάνε ένα βήμα πίσω και συγκρατήσου από το να πεις τη βλακεία σου.
@Kapoios: α, εντάξει, δεν φτάνει ό,τι κάνουμε καθημερινά από την day-1 της ζωής μας για να μην μας βιάσουν/ κακοποιήσουν/ παρενοχλήσουν, τώρα ήρθε ένας άντρας να μας πει να βγάλουμε και δίπλωμα μηχανής. Γιατί; Για να μη μας παρενοχλούν οι ανώμαλοι στα ΜΜΜ!! Μα πού τα σκέφτεστε βρε πανέξυπνοι σατανάδες; Υ.Γ.1 Κράτα το πατέντα για διαφήμιση σε σχολές οδήγησης ή εταιρείες που πουλάνε μηχανάκια. “Βαρεθήκατε να σας παρενοχλούν; Πάρτε μια μηχανή!” Υ.Γ.2 Ξύπνιες είμαστε, από τη μέρα που γεννιόμαστε. Σε ευχαριστούμε όμως που από τη θέση του αντρικού σου προνομίου μας λες να ξυπνήσουμε και μας εξηγείς ότι υπάρχουν επικίνδυνα… Διαβάστε περισσότερα »
Μαρία, ακριβώς! Ο άντρας μου κατατρόμαξε με τον τύπο που φαινόταν να μας παρακολουθεί. Τρόμαξε πολύ περισσότερο από μένα όταν μου είπε την ιστορία. Τρόμαξε με την ιδέα πως ο άλλος ήταν πολύ μπρατσωμένος από τον ίδιο κι αν αποφάσιζε να του επιτεθεί δεν θα τα έβγαζε πέρα. Μου είπε, εκνευρισμένος “πώς μπορείς να το παίρνεις τόσο χαλαρά”; Του απάντησα “γιατί το έχω ξαναζήσει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ, όχι δεκάδες, κυριολεκτικά εκατοντάδες φορές. Όπως και όλες σχεδόν οι γυναίκες. Εσένα σου συμβαίνει πρώτη φορά και γι’ αυτό σε σόκαρε. Έκανες το σωστό και το ψύχραιμο, σκέψου όμως να σου είχε περάσει από το… Διαβάστε περισσότερα »
Σας παρακαλώ πολύ κάντε παραπέρα μη φάτε κατά λάθος καμία κλοτσιά στο καλάμι!!
1. Άκουσε το ενστικτό σου και σταμάτα να το αμφισβητείς 2. Αν τον ξαναπετύχεις , με αυστηρό ύφος βγάλε το κινητό σου και άρχισε να τραβάς βίντεο τον χώρο και τον “τύπο”, πίστεψέ με, θα το πιάσει το μήνυμα. 3. Αν τον ξαναπετύχεις και αφού πλέον έχεις την μούρη του αποθηκευμένη, συνέχισε να κοιτάζεις με αυστηρό ύφος.4.Αν σου μιλήσει απάντησε ψυχρά και κοφτά.5.Αν χαμογελάσει ,συνεχίζεις το αυστηρό ύφος. Δυστυχώς πρέπει να παίρνουμε και μόνες μας μέτρα, όπως το παραπάνω για να προστατευόμαστε.
Κοίτα, ετοιμάσου και για ενδεχόμενο δικηγόρου. Μίλα σε φίλους και οικογένεια αν έχεις. Αν υπάρχουν τρόποι να αυξήσεις την ασφαλεια σου (πώς ήταν η κάμερα στη Νεα Σμύρνη, αλλιώς δε θα είχε πιαστεί αυτός). Διάβασε το The gift of fear.