Αγαπητή «Α, μπα»: Με χώρισε λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων

Νομίζω ότι αυτό που με τραβάει σ’έναν άντρα είναι να με γράφει

Αγαπητή Α, Μπα, ήθελα πάντα να σε ρωτήσω την γνώμη σου για ένα ζήτημα που με απασχολεί. Πρόσφατα γνώρισα ένα πολύ καλό παιδί. Είναι υπερβολικά γλυκός μαζί μου, ίσως και κάπως πειστικός με τον τρόπο που εκδηλώνει τα συναισθήματα του. Σαν άτομο μου αρέσει, απλώς εγώ δεν είμαι ακόμα ερωτευμένη μαζί του ώστε να μπορώ να είμαι εξίσου τρυφερή και γλυκιά μαζί του. Πριν αρκετό καιρό είχα μια σχέση η οποίο θα έλεγα πως με στιγμάτισε κάπως. Αυτός ο άντρας ήταν τελείως διαφορετικός από τον νυν. Μετά 3 μήνες δεν έδειχνε ενδιαφέρον για μένα και μιλούσαμε σπάνια μέσα στην ημέρα. Με χώρισε λοιπόν λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων. Στη συνέχεια φτάσαμε σε σημείο που απλά περνούσαμε καλά. Οταν όμως μάθαινε ότι κάποιος άλλος με διεκδικεί, φρόντιζε να κάνει αισθητή την παρουσία του με κάθε τρόπο και ρωτούσε τους γνωστούς μας (παρ όλο που και εκείνος μιλούσε με άλλες κοπέλες και δεν ήταν σταθερός). Είμαι αρκετά μπερδεμένη γιατί από την μία πλευρά σκέφτομαι ακόμα τον πρώην μου και από την άλλη θα ήθελα να συνεχίσω αυτό που έχω με τον νυν μου χωρίς όμως να είναι τόσο εκδηλωτικος. Δεν ξέρω τι να κάνω. Πολλές φορές νομίζω ότι αυτό που με τραβάει σε έναν άντρα είναι να με γράφει. Ελπίζω να μπορείς να με βοηθήσεις. Ευχαριστώ
-Maria18

 

 

Μπορεί. Αυτό που μπορώ να σου πω όμως επίσης είναι ότι ό,τι και να σου έχουν μάθει, δεν είναι αρκετά καλός λόγος να είναι «πολύ καλό παιδί» κάποιος για να έχεις συναισθηματική σχέση μαζί σου. Αν σου αρέσει σαν άτομο, να τον κρατήσεις για φίλο, και αν δεν θέλει, αντίο σας και γεια σας.

Οι επιλογές σου δεν είναι μεταξύ αυτού που σε γράφει και του «καλού παιδιού» που σε πιέζει να ανταποκριθείς. Και οι δυο που έχεις βάλει στη ζωή σου σου κάνουν το ίδιο κακό, και το ίδιο ακατάλληλοι είναι. Το καλό παιδί είναι ένας χειριστικός που προσπαθεί να σε κρατήσει με συναισθηματικό εκβιασμό. Τώρα που το σκέφτομαι είναι πολύ χειρότερος από τον πρώην. Ο πρώην απλώς σε θέλει, αλλά όχι πολύ, τι να κάνει, δεν το κάνει και επίτηδες.

Να δεις πόσο «καλό παιδί» θα αποδειχτεί το καλό παιδί όταν φύγεις.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

29 points
Upvote Downvote

31
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
21 Θέματα σχολίων
10 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
25 Συντάκτες σχολίων
Κόκκινο ΡοδάκινοAnnaPink lemonadeBetween Worldstsiou Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Τι να κάνεις;
Αν κάποιος δε σε θέλει, να φεύγεις για να βρεις κάποιον που σε θέλει.
Αν κάποιος είναι τόσο εκδηλωτικός που νιώθεις πίεση να φεύγεις.
Αν νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά, να ακούς το ένστικτό σου.
Γενικά, αν κάτι είναι καλό, δε θα αναρωτιέσαι, θα το ξέρεις.

Jean Grey
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

” Γενικά, αν κάτι είναι καλό, δε θα αναρωτιέσαι, θα το ξέρεις.”
Aυτό ακριβώς!

Between Worlds
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Επίσης, αν δε θέλεις καποιον, να φεύγεις για να βρεις κάποιον που να θέλεις.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Ορθοτατο.

Eva
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Ο πρώην δε σε θέλει, αλλά τον θες εσύ. Ο νυν σε θέλει, αλλά δεν τον θες εσύ. Άστους και τους δύο και βρες έναν να τον θέλεις και να σε θέλει.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ο ένας δε σε θέλει και τον άλλον δεν τον θέλεις, τελειωμένες και οι δυο καταστάσεις, κανένα δίλλημα, είσαι ελεύθερη να βρεις κάποιον που και να σε θέλει και να τον θέλεις. Δεν μπορώ να ξέρω αν έχεις τύχει μεγάλης αποδοχής στην οικογένεια σου και γι’αυτό όταν σε απορρίπτουν, παραμένεις με την ελπίδα (και την πίεση) να σε αποδεχτούν, να αναγνωρίσουν και αυτοί ότι είσαι αξιαγάπητη ή αν δεν έχεις νιώσει αποδεκτή και έχεις συνηθίσει την απόρριψη ή ό,τι άλλο μπορεί να συνέβη. Αν όμως σε ελκύει η απόρριψη, να το ψάξεις βαθύτερα και καλύτερα γιατί αν δεν το κάνεις,… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Είναι πολλοι οι άνθρωποι που τους τραβάει το δραμα. Που κολλάνε όταν τους φτύνεις. Που αν είσαι σωστός απέναντι τους σε θεωρούν πολύ διαθέσιμο και ξενερώνουν. Μπορει να είσαι ένας από αυτούς. Οπότε εγώ θα πω παιδιά να λύσετε τα θέματα σας στον ψυχολόγο και μέχρι τότε να ψάχνετε για άλλους σαν και σας να ζείτε το δράμα σας ευτυχισμένοι και όχι να ταλαιπωρείτε τους τοπικούς τους δυσμοιρους που όταν θέλουν το λένε και όταν δε θέλουν φεύγουν χωρίς πολλά πολλά.

Λιονταράκι
Μέλος
Συμμετέχων

Ο διαχωρισμός σου φαίνεται αρχικά από το “παιδί” και “άντρας”. Η κοινωνία μας θέλει τις γυναίκες να δέχονται ηδονή μέσα από τον πόνο, είτε σωματικό είτε πνευματικό. Εθιστηκες σε μία τοξική και επώδυνη συμπεριφορά και αυτό γενικεύεται τώρα σιγά σιγά. Τι σημαίνει “θέλω να με γράφουν”. Είναι αυτό κριτήριο για να διαλέγεις σύντροφο; Ο τύπος προφανώς αυτό επιβεβαιώνεται μέσα από την σχέση σας. Δεν φαίνεται κάτι παραπάνω από τα λεγόμενα σου. Όταν υπάρχει ασυμφωνία χαρακτήρων, μόνο το σεξ μένει. Από την στιγμή που θέλετε άλλα πράγματα απλά τέλος. Όσο αφορά το καλό παιδί, δεν ξέρω κατά πόσο ακόμα έχεις αντιληφθεί… Διαβάστε περισσότερα »

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Τι εύστοχη παρατήρηση Λιονταράκι! Ο “καλός” ειναι παιδί και ο “κακός” άντρας!

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Από πού ακριβώς προκύπτει ότι η κοινωνία μας θέλει τις γυναίκες συγκεκριμένα να δέχονται ηδονή μέσα από τον πόνο; Elaborate, please.

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Alethiometer προκύπτει απο πολλά κλισέ και διαχρονικά. Απο το χαστούκι που έφαγε η Βουγιουκλάκι απο τον Παπαμιχαήλ και είδε καρδούλες αντί για αστεράκια, απο τη Λάσκαρη το μοντέρνο crazy girl που μόλις έφαγε χαστούκι απο τον Γεωργίτση άρχισε να τρέχει απο πισω του ενω πιο πριν τον είχε του πεταματού, απο συνθήματα τύπου “όσο με πληγώνεις τόσο με πορώνεις” που είναι της μοδός μέχρι και στη google οπου αν πατήσεις “γιατί οι γυναίκες γουστάρουν τα κακά παιδιά” θα σου βγάλει 10 άρθρα. Δεν ειναι τυχαίο που τον συγκαταβατικό άντρα πολλοί τον θεωρουν μ**νόδουλο. Αντίστοιχη λέξη για τη γυναίκα που υποτάσσεται… Διαβάστε περισσότερα »

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

@Σουσουράδα, η ένστασή μου βρίσκεται στον διαχωρισμό του φύλου όσον αφορά στη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Έχω πολλές αντίστοιχες αναφορές από άντρες. Καθόλου δε θεωρώ ότι σχετίζεται με το φύλο η επιθυμία που δημιουργείται από τέτοιες στρατηγικές -συνειδητά ή ασυνείδητα- συμπεριφορές.

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Σουσουράδα, το θέτεις πολύ σωστά το θέμα. Σχετικά με τα χαστούκια, τις προάλλες έβλεπα Κωνσταντίνου και Ελένης (ναι, έχω πέσει τόσο ψυχολογικά) και ήταν το επεισόδιο που και καλά είχαν κάνει οίκο ανοχής στο σπίτι. Ο Μάνθος λοιπόν τα είχε πάρει στο κρανίο γιατί νόμιζε πως η Πέγκυ είχε γίνει πόρνη και της σκάει ένα χαστούκι. Η αντίδραση της Πέγκυς ήταν να χαρεί (!!) επειδή το χαστούκι λέει σημαίνει πως ο Μάνθος όντως τη γουστάρει. Ορίστε;;; Ναι, και αυτό το επεισόδιο παίζει να το είδα όταν ήμουν μικρότερη άλλες 5 φορές, οπότε σίγουρα έχει περάσει το μήνυμα κάπου στο κεφάλι… Διαβάστε περισσότερα »

tsiou
Μέλος
Συμμετέχων

Σουσουράδα, θα σκάσω αν δεν προσθέσω και τη σκηνή από την Τρελή τρελή οικογένεια, που πλέον με ενοχλεί αφάνταστα: η φάση που ο καταπισμένος σύζυγος Παπαγιαννόπουλος σκάει γερό χαστούκι στην Πάστα Φλώρα Αρώνη και η κόρη Καρέζη που είναι παρούσα, με χαμόγελο έως τα αυτιά και ενθουσιασμό να ξεχειλίζει, συγχαίρει τον πατέρα που έκανε αυτό που έπρεπε να έχει κάνει “είκοσι ολόκληρα χρόνια”…Πλέον, βράζω κάθε φορά που βλέπω τη σκηνή. Και από όλα αυτά που ανέφερες, πόσο θεσμοθετημένο για γυναίκες και παιδιά και αποδεκτό ήταν το ξύλο. Και δε μιλάμε για το 19ο αιώνα, αλλά για τα προχώ colorful and… Διαβάστε περισσότερα »

Κόκκινο Ροδάκινο
Μέλος
Συμμετέχων

“Η κοινωνία μας θέλει τις γυναίκες να δέχονται ηδονή μέσα από τον πόνο, είτε σωματικό είτε πνευματικό.” Πιστεύω ότι το θέτεις εξαιρετικά! Οι γυναίκες έχουν γαλουχηθει τόσο πολύ στην ιδέα ότι δεν αξίζουν να απαιτούν, υπάρχουν για να ικανοποιούν τα εγώ των ανδρών και άλλα τέτοια ωραία, που αναγκαστικά μαθαίνουν να τρέφονται συναισθηματικά από αυτό, αλλιώς δεν θα άντεχαν, δεν θα έπαιρναν ποτέ χαρά. Ναι, σωστά είναι τα παραδείγματα με τα χαστούκια στις ταινίες, αλλά ο συναισθηματικό πονος που μετατρέπεται σε ηδονή είναι κάτι πιο συχνό κατά τη γνώμη μου, και πολύ βαθύ, που δείχνει πόση πολλή δουλειά χρειάζεται για… Διαβάστε περισσότερα »

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μην ασχολείσαι με τον πρώην (επιβεβαίωση ψάχνει) και χώρισε και τον νυν που σε κάνει να νιώθεις άβολα και δεν είσαι σύμφωνη και άνετη με τον τρόπο που δείχνει τα συναισθήματά σου. Αυτό σημαίνει ότι θα είσαι μόνη για κάποιο διάστημα και οποία έκπληξη, δεν θα πάθεις και τίποτα. Δεν είναι κατάρα η μοναξιά, είναι απλά ένα στάδιο της ζωής και καλό είναι να μπορούμε να είμαστε μόνοι με τον εαυτό μας, τον γνωρίζουμε καλύτερα και αυξάνονται οι πιθανότητες να βρούμε πιο συμβατούς συντρόφους.

Spitfire
Μέλος
Συμμετέχων

“Να δεις πόσο «καλό παιδί» θα αποδειχτεί το καλό παιδί όταν φύγεις.” Μεγάλη κουβέντα! Έχω κάνει και γω το λάθος να είμαι σε σχέση με ένα “καλό παιδί” ενώ δεν ένιωθα ιδιαίτερη έλξη. Μέγα λάθος! Το καλό αυτό παιδί που τόσο νοιαζόταν για εμένα, που έλεγε συνεχώς ότι “θέλει το καλό μου” όταν αποφάσισα ότι δεν θέλω να τον κοροϊδεύω άλλο και δεν μπορώ άλλο να προσπαθώ να μου αρέσει γιατί δεν μου βγαίνει, έγινε πολύ επικίνδυνο! Αναγκάστηκα να κλειδωθώ στο μπάνιο μου για να μπορέσω να ειδοποιήσω μες τη νύχτα φίλη μου να έρθει με φίλο της για να… Διαβάστε περισσότερα »

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Αγαπητή γράφουσα εσύ θα ήθελες να είσαι με κάποιον που 1) σκέφτεται την πρώην του, 2) θεωρεί πως είσαι καλό παιδί, αλλά πιεστική, και 3) θέλει να αλλάξεις και να γίνεις λιγότερο εκδηλωτική;

Αν θες να έχεις καλό σύντροφο πρέπει και εσύ να γίνεις καλός σύντροφος.

Sousourada94
Μέλος
Συμμετέχων

αρχικά ο πρώην σου είναι τοξικος και απλά φοβάται ότι θα χάσει την καβατσα του Δεν πιστεύω ότι νοιάζεται για σένα και δεν αξίζει σε κανένα να είναι η καβατσα κανενός τώρα οσο για το νυν για μένα καλό θα ήταν να το άφηνες από την στιγμή που δεν τον πολύ θέλεις τώρα που είναι νωρίς γιατί μετά θα πληγωθεί απλά μείνε λίγο μόνη σου να σκεφτείς και να ηρεμήσεις μακριά από το πρώην κανε ένα χόμπι δες φίλους και γενικά απασχολήσου με κάτι άλλο

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Αν κρίνω απο την υπογραφή σου είσαι μικρούλα, οπότε είναι η τέλεια στιγμή να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να μη συμβιβάζεται. Τί σου προσφέρει ο καθένας απο αυτούς; Νιώθεις οτι καλύπτονται οι ανάγκες σου ή θα ήθελες κάτι διαφορετικό; Αν ισχύει το δεύτερο δεν θα το βρεις σε αυτούς, δεν υπάρχει τρόπος να τους κάνεις να αλλάξουν ή να σε δουν διαφορετικά. Άσε τους πίσω σου και ψάξε να βρεις αυτόν που πραγματικά θα σε καλύπτει. Ναι, δεν θα είναι κανένας απο αυτούς, δεν θα ζήσεις τα ίδια πράγματα μαζί του. Θα ζήσεις καλύτερα.