Αγαπητή «Α, μπα»: Μας ζήτησαν να έρθουμε για δουλειά την Κυριακή

Δουλεύω σε γραφείο και ασχολούμαι με οικονομικά. Τις προάλλες μας ζητήθηκε να έρθουμε για δουλειά στο γραφείο Κυριακή. Χωρίς φυσικά αμοιβή και χωρίς να μπορούμε να πάρουμε άδεια μέσα στην εβδομάδα. Έγινα έξαλλη και το αρνήθηκα βρίσκοντας δικαιολογία. Την επόμενη φορά σκέφτομαι να το αρνηθώ και πάλι χωρίς να ξέρω τις συνέπειες. Καμία γνώμη/συμβουλή επί του θέματος;

Καλά έκανες. Θα έκανες ακόμα καλύτερα αν ρωτούσες πότε θα πάρετε άδεια για την επιπλέον δουλειά. Όχι επειδή θα σας έδιναν, αλλά επειδή θα καταλάβαιναν ότι καταλαβαίνετε τι γίνεται. Τώρα ισχύει το «δεν γίνεται κάτι περίεργο». Ακόμα καλύτερα θα ήταν αν το συζητούσατε με τους άλλους και αντιδρούσατε από κοινού. Οι συνέπειες εξαρτώνται από το πόσο απαραίτητη είσαι στο γραφείο. Θα το μάθεις σύντομα.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

56 points
Upvote Downvote

10
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
4 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
9 Συντάκτες σχολίων
PrivateCycling in the raintsikampoumΛιλούκοΝαυαρχούκοxrusa Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Haifischnet
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Πηγαίνεις για δουλειά και ταυτόχρονα ενημερώνεις την Επιθεώρηση Εργασία να έρθει. Θα φάει την προστιμάρα ο εργοδότης σου και θα ηρεμήσει.

xrusa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συνήθως για να έχουν το θράσσος να το ζητάνε αυτό, έχουν ήδη κάνει τα κουμάντα τους με την Επιθεώρηση. Ο παλιός μου εργοδότης λάδωνε και στους “αυθόρμητους” ελέγχους μετά από καταγγελία έβγαινε πάντα λάδι. Πάντως καλά έκανε. Να μην υποχωρούμε για κανένα. Μπράβο της

Private
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Δεν είναι καλή ιδέα, πρόστιμο τρώει και ο εργαζόμενος παιδιά προσοχή

tsikampoum
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Χτύπησε φλέβα αυτή η ερώτηση! Πόσες απλήρωτες ώρες, πόσα ρεπό είχα χάσει, πόσες φορές τα ζήτησα και ΘΑ τα έπαιρνα σε άδεια κάποια στιγμή που δεν θα είχαμε πολύ δουλειά υποτίθεται! Και τι έγινε;; Όταν όντως δεν είχαμε πολύ δουλειά απολύθηκα πρώτη – πρώτη μαζί με άλλες δύο αντιπάθειες του προϊσταμένου! Εννοείται ότι δεν τα πληρωθήκαμε ποτέ γιατί δεν ήταν δηλωμένα πουθενά για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Το πως με αντιμετώπισαν στην επιθεώρηση και στο ΙΚΑ που απευθύνθηκα να μην το σχολιάσω καλύτερα. Μόνο ένας υπάλληλος στο ΙΚΑ βρέθηκε να μου πει «μην ασχολείσαι άλλο κορίτσι μου….. αυτές… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Έχω καταλήξει πως πιο πολύ σε σέβονται στο εργασιακό περιβάλλον, όταν ανοίγεις το στόμα σου και κανείς δε θα σου πει και ευχαριστώ που κάθισες παραπάνω ή δούλεψες Σαββατοκύριακο. Αν είναι να σε διώξουν, θα το κάνουν.

Παρομοίως tsikampoum, καθημερινά απλήρωτα 11ωρα στο γραφείο και Σάββατα για να “βγει η δουλειά” που κάλλιστα μπορούσε να περιμένει και απόλυση στο εξάμηνο γιατί δεν είχα καταλάβει τις αρμοδιότητές μου.

tsikampoum
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Ναι κι εγω εκει κατεληξα miakotara. Πρεπει να λεμε τα οχι μας και στη δουλεια. Τελικα ετσι κερδιζεται ο σεβασμος.

Joe_Dalton
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Joe_Dalton

Μπράβο σου! Έκανες πάρα πολύ καλά. Και εγώ συμπεριφέρομαι αναλόγως.
Τα αφεντικά σου μάλλον θα βασίζονται στο φόβο των εργαζομένων να χάσουν τη δουλειά τους, που δεν είναι και παράλογος. Αν όμως δε μάθουμε να λέμε όχι, αυτό είναι σε βάρος των δικαιωμάτων μας, της δουλειάς μας, ακόμα και της ψυχικής μας υγείας. Δεν κατηγορώ αυτούς που δεν τολμούν να πουν όχι σε ανάλογα χωσίματα, δε ξέρουμε πόσο ανάγκη έχουν τη δουλειά, αλλά είμαι της γνώμης ότι με παραχωρητικές συμπεριφορές δεν αλλάζουν ουσιαστικά οι πιθανότητες παραμονής ή αποχώρησης.

ΛιλούκοΝαυαρχούκο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γι αυτό χρειάζεται συλλογική δράση και οργάνωση σε σωματεία βάσης. Κανένα δικαίωμα δε μπορούμε να θεωρούμε κεκτημένο, και στα εργασιακά έρχονται ακόμα μεγαλύτερες επιθέσεις. Αν δεν αντισταθούμε, την πατήσαμε.

mumu
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

εφόσον η εργασιακή σχέση είναι πενθήμερη νομικά είσαι καλυμμένη νομίζω, ειδικά απο τη στιγμή που δεν πληρωνεστε την επιπλέον μέρα με τον ενα ή άλλο τρόπο. Τωρα αν ο εργοδότης θέλει να την κάνει την τσαχπινιά, θα την κάνει…

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Εάν πρόκειται για ζήτημα εξαιρετικά κρίσιμο για τη βιωσιμότητα της εταιρείας δε θα το σκεφτοσουνα και θα πήγαινες γιατί θα ήξερες ότι είναι κάτι παροδικό και δε θα επαναληφθεί. Επειδή όμως στο 98% των περιπτώσεων πρόκειται για κακό σχεδιασμό, έκανες πολύ καλά που δεν πήγες. Εάν ξαναζητηθει μπορείς να πεις ότι δεν είναι στη συμφωνία που έχετε κάνει και εάν πρόκειται να δουλεύεις σαββατοκύριακα θα πρέπει να αναθεωρήσετε τη σύμβαση και να την προσαρμόσετε. Επίσης εάν πιεστεις να πας και συμφωνήσεις να πάρεις μια μέρα σε άδεια (χωρίς να μειώνονται οι μέρες που δικαιουσαι) τότε φρόντισε να συμφωνήσεις εκ των… Διαβάστε περισσότερα »