Αγαπητή «Α, μπα»: Κάνω καλά που είμαι επιλεκτική και δεν συμβιβάζομαι με τον καθένα;

Γενικά, αρκετοί με προσεγγίζουν, δηλαδή έχω επιλογές

Αγαπητή Α, μπα!! Καταρχάς πολλά ευχαριστώ σε σένα και όλους για αυτό το σαιτ. Αν και το ανακάλυψα πριν λίγους μήνες, ήδη νοιώθω λες και σας ξέρω όλους και βρήκα ένα “μέρος” όπου μιλάει για θέματα που με απασχολούν καιρό και δεν ήξερα πως να τα εκφράσω ή και για άλλα που δεν είχα αντιληφθεί καν. Λοιπόν, στο θέμα. Είμαι 20 χρονών, και νοιώθω ότι δεν μπορώ να βρω με τίποτα κάποιον να μου αρέσει όντως. Καταρχάς, δεν ξέρω αν βοηθάει κάπου να αναφερθεί, αλλά τα τελευταία χρόνια έχω κάνει 2 σχέσεις, διάρκειας περίπου χρόνο η καθεμία, αλλά τίποτα πιο χαλαρό, κάποια φάση κτλ και είναι αυτό που ψάχνω τώρα. Νοιώθω, όμως, ότι δεν βρίσκω με τίποτα κάποιον που να γνωριστούμε, να μου τραβήξει ερωτικά το ενδιαφέρον και να γίνει κάτι. Γενικά, η αλήθεια είναι ότι είμαι αρκετά επιλεκτική, δύσκολα θα μου τραβήξει την προσοχή κάποιος. Συχνά όμως αν μου τραβήξει την προσοχή δεν θα είμαι άνετη και ο εαυτός μου (εν ολίγοις δεν θα περνάω καλά και ίσως και να καταλήγω να ψάχνω την επιβεβαίωση του). Γενικά, αρκετοί με προσεγγίζουν, δηλαδή έχω επιλογές, πχ οι φίλες μου για πλάκα με δουλεύουν ότι θέλω γκομενο και μου την πέφτουν συνέχεια αλλά τους απορρίπτω όλους. Ωστόσο, άλλοι μου λένε ότι καλά κάνω και είμαι επιλεκτική και δεν συμβιβαζομαι με τον καθέναν. Εγώ και με τις δύο απόψεις συμφωνώ εν μέρη, προσπαθώ τελευταία να είμαι πιο ανοιχτή στο γνωρίζω κόσμο αλλά και δεν θέλω πιεστω να κάνω κάτι με κάποιον που δεν θα μου αρέσει. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι, μήπως έχω εγώ κάποιο πρόβλημα, είτε με την στάση μου είτε ψάχνω απλά επιβεβαίωση και είναι όλα θέμα εγωισμου μου ή απλά δεν έχει τύχει να γνωρίσω κάποιον που όντως να μου αρέσει αλλά και να περνάω όμορφα μαζί του.

Μπερδεμένη

Είναι λογικό και αναμενόμενο να ψάχνεσαι και να μην ξέρεις ποια είσαι, πώς φέρεσαι και γιατί, και να σε απασχολούν τα σχόλια των άλλων, επειδή είσαι 20 χρονών. Οι απαντήσεις θα έρθουν με τα χρόνια, αν κάνεις την προσπάθεια.

Επειδή τώρα θα ρωτήσεις «ποια προσπάθεια», η απάντηση είναι «η προσπάθεια που κάνεις για να γίνεις καλύτερος, ενημερωμένος, ενδιαφέρων άνθρωπος, και όχι η ανατριχιαστικά λεπτομερής ανάλυση σχετικά με το πόσο και πώς τραβάς τους άντρες». Δεν σε κατηγορώ. Όλες έτσι έχουμε μεγαλώσει. Όλες έτσι έχουμε μάθει να προσδιορίζουμε τον εαυτό μας. Με το πώς αντιδράνε οι άντρες όταν μας βλέπουν. Τι κάνουν. Ποιοι κάνουν σχέση μαζί μας και ποιοι όχι. Και γιατί.

Είσαι νέα. Άσε τους έρωτες. Άνοιξε κανένα βιβλίο.

Και πάλι, δεν το λέω ως μομφή. Το λέω ως σειρήνα. Ως συναγερμό.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

47 points
Upvote Downvote

8
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
6 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
7 Συντάκτες σχολίων
Εξώλης και ΠροώληςΤο_κοτσύφιMitsiδε σου λέω! Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
δε σου λέω!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Καλά, δε χρειάζεται να αφήσεις και τελείως τους έρωτες. Αλλά δε χρειάζεται και να σε ανησυχεί ότι δε βρίσκεις εύκολα κάποιον να σου αρέσει και μάλιστα τη στιγμή που στα 20 είχες ήδη δύο (!) ετήσιες σχέσεις.

Θα βρεθούν αγόρια που να σου αρέσουν στο μέλλον, σε άλλους θα αρέσεις και σε άλλους όχι, με άλλους μπορει να περάσεις καλά για λίγο και με άλλους για πολύ. Μην κάνεις τόσο overthinking, πέρνα καλά μόνη σου, απόλαυσέ το και ασχολήσου με ό,τι σου αρέσει να ασχολείσαι.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

37 ειμαι και έχω γίνει ακόμα πιο επιλεκτική από παλιά. Όμως ξέρω πολύ καλά ποια είμαι και τι θέλω και δεν χάνω χρόνο όπως έκανα κάποτε. Όσο για τις χαλαρές φάσεις είναι το πιο εύκολο, αρκεί να σου αρέσει ο άλλος εμφανισιακά, αν ξέρεις ότι δεν μπορείς να συνυπαρξεις μαζί του σε σχέση κάλλιστα τον έχεις μόνο για σεξ. Γιατί κάποτε, κάποτε που δεν ήξερα ποια ειμαι και τι θέλω, αν μου άρεσε κάποιος εμφανισιακά έφτιαχνα ολόκληρο παραμύθι στο μυαλό μου .

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Διάβασε, άκου, κάνε πράγματα, δοκίμασε πράγματα και μάζεψε εμπειρίες. Έτσι θα βρεις τον εαυτό που θα σε κάνει περιφανη, έτσι θα έρχεσαι σε επαφή με άτομα που σου ταιριάζουν. Το πως κρίνει ο ένας και ο άλλος τη σεξουαλική σου συμπεριφορά δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Τις προσωπικές τους προβολές κάνουν, πάνω σου. Όταν εσύ θα ξέρεις τι θες, δεν θα μετράει η γνώμη κανενός. Και φυσικά δεν έχεις κανένα πρόβλημα που είσαι οπ ς περιγράφεις. Αυτή είσαι. Όπως είναι φυσιολογικό να γουστάρεις, έτσι είναι και το να μη γουστάρεις. Αν θες σεξ, φασουλες ή ότι άλλο και κάνεις δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ναι, σ’αυτή την ηλικία είναι θέμα επιβεβαίωσης κι εγωισμού, μεταξύ άλλων. Και αργότερα μπορεί να είναι έτσι, αν και δεν στο εύχομαι. Σου εύχομαι, αντιθέτως, να είσαι σε θέση να ξεχωρίζεις τι σου ταιριάζει και να μην κρίνεις με βάση ποιοι και πόσοι στην πέφτουν. Προφανώς και όταν κάποιος σ’αρέσει πολύ δεν είσαι το ίδιο άνετη, αυτό ισχύει σε όλες τις ηλικίες. Κι αυτό το άγχος μέρος του εαυτού σου είναι. Πάντως, αν αυτοί που γνωρίζεις δεν σου κινούν το ενδιαφέρον ούτε για ένα χαλαρό ποτό, ίσως ψάχνεις σε λάθος χώρους/παρέες. Ή ίσως δεν ψάχνεις: μήπως περιμένεις να σε ψάξουν;… Διαβάστε περισσότερα »

Εξώλης και Προώλης
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλά όχι και άσε τους έρωτες και άνοιξε κανένα βιβλίο. Μου φαίνεται ότι αυτή η φράση αναπαράγει το δίπολο σώμα/πνεύμα που τόσο έχει χρησιμοποιηθεί από την πατριαρχική κυρίαρχη κουλτούρα τόσο για την υπονόμευση της γυναικείας πνευματικής ικανότητας ( πνεύμα με ανδρική έμφυλη φόρτιση και σώμα με γυναικεία) όσο και για την ποινικοποίηση της γυναικείας σεξουαλικότητας και τον ευτελισμό της γυναικείας ενσώματης ηδονής. Επίσης αναπαράγει το κλασικό και πατροναριστικό σεξιστικό στερεότυπο γυναίκα διανοούμενη / γυναίκα ελαφρόμυαλη που ενισχύει την πατριαρχική εξουσία στη διαμόρφωση των ‘εγκεκριμένων’ προτύπων γυναικείας συμπεριφοράς. Επιπλέον , μιας και τυχαίνει και εγω να είμαι 20 ετών, προτιμώ τη… Διαβάστε περισσότερα »

Το_κοτσύφι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Η απάντηση αφορά στην συγκεκριμένη ερώτηση, όχι σε όλες τις εικοσαχρονες του κόσμου. Αν έγραφε μια κοπέλα που είχε πρόβλημα με τις σχέσεις και τη σεξουαλικότητά της(γκευ ή στρέιτ) είμαι σίγουρη ότι η Λένα θα απαντούσε αλλιώς. Πολύ φυσιολογικά είναι αυτά που ρωτάει η κοπέλα, έχει κάνει σχέσεις, ψάχνεται αλλά ο αυτοπροσδιορισμός και η αυτογνωσία δεν έρχεται από τους άλλους, λυπάμαι. Όσο σημαντική κι αν είναι για την “αναδιφηση στο εαυτό”. Είναι κομμάτι και όχι όλον. Επίσης δεν αναφέρεται μόνο σε ζητήματα σεξουαλικότητας στο κείμενο. Απλά έχουμε μάθει όλη μας η ύπαρξη εκεί γύρω στα είκοσι να περιστρέφεται γύρω από… Διαβάστε περισσότερα »

Εξώλης και Προώλης
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Νομίζω έγινε μια παρανόηση. Το ζήτημα της γυναικείας σεξουαλικότητας, στο οποίο αναφέρομαι, είναι διαφορετικό από το ζήτημα του σεξουαλικού προσανατολισμού. Η απενοχοποίηση της γυναικείας σεξουαλικότητας και η έκφραση της σχετίζεται με την αποτίναξη των ενσώματων αποτελεσμάτων των εξουσιαστικών πατριαρικών λόγων σχετικά με το γυναικείο σώμα ( δαιμονοποιήση των γυναικείων ερωτογενών ζωνών, διαμόρφωση ταμπού γύρω από το γυναικείο σώμα κτλ). Σχετίζεται δηλαδή με την απελευθέρωση των γυναικών από το βάρος της ντροπής για την σωματική ηδονή, από την ενοχή για το δήθεν ‘ξόδεμα’ του σώματος σε ερωτικούς συντρόφους, από την αυτομομφή για την ελεύθερη έκφραση και απο αλλά πολλά. Οπως ξέρουμε… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

“Είσαι νέα. Άσε τους έρωτες. Άνοιξε κανένα βιβλίο.” Ένα από τα πιο σωστά πράγματα που έχει πει ποτέ η Λένα.