in

Αγαπητή «Α, μπα»: Η μητέρα μου παραπονιέται συνέχεια ότι δεν την επισκέπτομαι συχνά

Κάνω τρεις δουλειές και δεν έχω καθόλου χρόνο

Η μητέρα μου που μένει δύο στενά παρακάτω από εμάς, έχει μονίμως μία γκρίνια ότι δεν πηγαίνω να την βλέπω αρκετά συχνά παρόλο που μένουμε “δίπλα” ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5364999998e3ed0e6f76f85729d62008

Αγαπητή α,μπα είμαι 29 χρονών, και μένω με το αγόρι μου εδώ και 4 χρόνια. Η μητέρα μου που μένει δύο στενά παρακάτω από εμάς, έχει μονίμως μία γκρίνια ότι δεν πηγαίνω να την βλέπω αρκετά συχνά παρόλο που μένουμε “δίπλα”. Το θέμα είναι ότι εγώ κάνω 3 δουλειές και γενικότερα δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, οπότε δυσανασχετώ κάθε φορά που ξεκινάει να λέει τα ίδια και τα ίδια, ότι δεν την βλέπω αρκετά, ότι δεν την παίρνω κάθε μέρα τηλέφωνο κλπ με αποτέλεσμα να μαλώνουμε κάθε φορά που ξεκινάει αυτή η συζήτηση. Είμαι παράλογη που θεωρώ αυτονόητο πως πρέπει να μην δημιουργεί συνεχώς θέμα για το κάθε πότε θα βρεθούμε και κάθε πότε θα την πάρω τηλέφωνο;

Πιστεύω ότι ξέρεις ότι δεν είσαι παράλογη. Η πραγματική ερώτηση είναι: “τι να κάνω”.

Η απάντηση είναι, και δεν ξέρω πώς να το πω στα ελληνικά, συγνώμη: let go.

Δεν θα αλλάξει. Θα συνεχίσει να λέει αυτά που λέει για όσο ζει. Για την ακρίβεια, θα τα λέει όλο και περισσότερο. Μην προσπαθείς να την κάνεις να καταλάβει. Προσπάθησε να αλλάξεις εσύ τον τρόπο που αντιδράς.

Διάλεξε τον τρόπο που σε βολεύει περισσότερο. Θέλεις τρελίτσα; Σιωπή; Προτιμάς να φεύγεις ή να κλείνεις το τηλέφωνο; Μην μπαίνεις σε αυτή την κουβέντα. H κόντρα υπάρχει μόνο αν τη συντηρείς, δεν μπορεί να την κρατήσει από μόνη της. Δεν την ενδιαφέρει τι κάνεις, την ενδιαφέρει μόνο τι νιώθει η ίδια. Κάνε κι εσύ το ίδιο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

17 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Στην αρχή νόμιζα ότι το έγραψα εγώ στον ύπνο μου αυτό το κείμενο.
Όταν αντιμετώπισα ακριβώς το ίδιο με τη μάνα μου, της είπα κάποια στιγμή: Ειλικρινά πιστεύεις ότι με το να με πιέζεις καταφέρνεις κάτι καλύτερο; Το νόημα δεν είναι να μπορώ και να θέλω κιόλας; Με το να με πιέζεις το μόνο που καταφέρνεις είναι ακόμα κι όταν μπορώ να έρθω, να μη θέλω. Βρες να κάνεις κάτι με τη ζωή σου για να μην εξαρτάται η διάθεση σου από μένα.

Την πείραξε στην αρχή, το κατάλαβε αργότερα.

Piripiri
Piripiri
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Αloutero έχεις μέρες να γράψεις; Ή εγώ έχω μέρες να σε διαβάσω; ❤️

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Piripiri

Έχω όντως μέρες. Πηζω στη δουλειά. Δεν κοιμάμαι σχεδόν. Πφφφφφ ❤️

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Πραγματικά όταν έκανε το ίδιο ο πεθερός μου (τώρα το έκοψε) όσο πίεζε τόσο ήθελα να τρέξω ακόμα πιο μακρυά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ανθρωποδιώχτης από αυτή την ακατάπαυστη γκρίνια.

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Αχ πόσο κοινότυπο αυτό. Εξαρτούν τα πάντα από τα παιδιά τους. Ειδικά το να γκρινιάζουν για να τους δεις είναι το τέλος της λογικής. Γιατί όλοι ξέρουν ότι με τη γκρίνια ο άλλος δεν θα μπορεί να σου αντισταθεί και θα θέλει να είστε όλη μέρα μαζί. Τι, όχι ;

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τσιτσίγκειος Πένα

Κι όμως, αυτό ελπίζουν να γίνει.

Queen of spades
Queen of spades
4 χρόνια πριν

Για μενα η μεθοδος της Λενας ερχεται σε δευτερο χρονο ως λυση αναγκης. Δεν ξερω αν το χεις ηδη κανει, αλλα για μενα προηγειται το να συζητηθει το θεμα: «μαμα, τι νιωθεις και με πιεζεις ετσι; νιωθεις μονη; Το καταλαβαινω. Νιωθεις παραμελημενη; Γιατι; Ας το συζητησουμε. Ο λογος που δεν ερχομαι δεν ειναι οτι δε θελω/βαριεμαι, αλλα οτι πνιγομαι και τρεχω και δε φτανω.» Πες της πως νιωθεις οταν σε πιεζει. Εννοειται οτι αν δεν γινει σεβαστο, το ξεκοβεις οπως σωστα λεει η Λενα.

Mrs Dalloway
Mrs Dalloway
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Queen of spades

Πολύ γλυκά τα λες και μπραβο για την ευαισθησία σου. Εγώ που δε θέλω κι όλας, τι να κάνω για να μη στενοχωριέται;

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Queen of spades

Το γιατί νιώθει μόνη και πιέζει κάποιον άλλον για να μη νιώθει, είναι θέμα που πρέπει να λύσει ο ψυχολόγος και όχι το παιδί κάποιου.
Υπάρχουν στους δήμους και στα ταμεία και στα νοσοκομεία δωρεάν υπηρεσίες ψυχανάλυσης. Μια καλή λύση είναι να κατευθυνθεί ο γονιός εκεί.
Η μάνα μια χαρά ξέρει ότι πιέζει. Δεν γίνεται να μην το ξέρει. Απλώς περιμενει να “υποκύψεις” χωρίς να τη νοιάζει αν πιεζεσαι ή τι άλλο νιώθεις.
Αυτά τα θέματα εγωισμού στις μεγαλύτερες ηλικίες δεν μπορεί να τα λύσει κανέναν παιδί.

Queen of spades
Queen of spades
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Aloutero

Aloutero, το ν αναγνωρισεις τα συναισθηματα του απεναντι σου δεν αναιρει την αναγκη του για ψυχολογο. Ισως να μην ξερει και η ιδια η μανα τι νιωθει και να ψαχνει αντανακλαστικα συντροφια, μπορει να μην ειναι εγωισμος (μονο;) αλλα και φοβος, ισως να μην εχει ακριβως καταλαβει πως νιωθει η γραφουσα. Ποιος ξερει; Και ισως μια συζητηση για τα συναισθηματα και των δυο να σταθει αφορμη να παει σε ψυχολογο η μαμα -αυτη ηταν η δικη μου εμπειρια παντως, αυτο το ξεκλειδωμα το εχω ζησει με τη δικια μου μανα. Απ την αλλη, ισως να ναι οπως τα λες, μια… Διαβάστε περισσότερα »

Cloud on Toast
Cloud on Toast
4 χρόνια πριν

Ο σύντροφος μου ειναι καλύτερος απο μένα σε τέτοια πράγματα. Και τι είπε στη μαμά του οταν πήγε να του επιβαλλει να τη βλέπει πιο συχνά με τη γκρίνια; Αν συνεχίσεις να γκρινιάζεις κάθε φορά που σου μιλάω, να μην απορρείς που δεν έρχομαι. Για να έρχομαι πρέπει να νιώθω πως περνάω ευχαριστα και θέλω να σε δω. Οχι οτι το κάνω από αγγαρία. Απο τότε, έκοψε η μαμά του τη γκρίνια, και περνάνε και πολύ πιο ευχάριστα όταν τη βλέπει.

lizard
lizard
4 χρόνια πριν

Δεν αποσαφηνίζεις τι εννοεί η μητέρα σου με το “αρκετά συχνά” ή πόσο συχνά εν τέλει την επισκέπτεσαι αλλά δε θεωρώ κακό να επικοινωνεί τα παράπονα και τα θέλω της σε σένα (από τη στιγμή που δεν είναι υπερβολικά και παράλογα?). Το πρόβλημα είναι αν αρχίζει να γίνεται χειριστική, να προφασίζεται αδιαθεσία και ασθένειες, να σε εκβιάζει συναισθηματικά ώστε να καταφέρει αυτό που θέλει. (Απ’ό,τι κατάλαβα δεν αναφέρεις κάτι τέτοιο, μιλάς για γκρίνια, την οποία αντιλαμβάνομαι ως επαναλαμβανόμενο παράπονο.) Ίσως θα έπρεπε σε μια ήρεμη, μη φορτισμένη κουβέντα να της εξηγήσεις ποια είναι πλέον η καθημερινότητά σου και οι ρυθμοί… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Ιζόλδη
4 χρόνια πριν

Ναι κι εγώ νομίζω πως εσκεμμένα αποσιωπεί πληροφορίες για να εκβιάσει την απάντηση που θέλει. Φαντάσου δηλαδή η μάνα να χήρεψε πρόσφατα, να έχει προβλήματα υγείας κοκ και η δικιά μας να της τηλεφωνεί μια τη βδομάδα και να την επισκέπτεται μια το τρίμηνο, ενώ μένουν δυο στενά μακριά.

Λείπουν στοιχεία, από μένα είναι δεν ξέρω/δεν απαντώ

Pandora
Pandora
4 χρόνια πριν

Έχω την εντύπωση ότι οι Ελληνίδες μαμάδες είναι πιο drama queens. Η δική μου όταν γκρινιάζει είναι κάτι σαν μοιρολόι.

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
4 χρόνια πριν

Το παράλογο είναι ότι ελπίζεις πως ένας άνθρωπος που γνωρίζεις τι νιώθει και πώς συμπεριφέρεται θα αλλάξει μαγικά σύμφωνα με τις προσδοκίες σου. Η αποδοχή του ΠΩΣ είναι ένας άνθρωπος, και δη ένας γονιός, είναι δύσκολο πράγμα, γιατί άπαξ και το αποδεχτείς, μετά πρέπει να καθορίσεις τη δική σου συμπεριφορά, αναλόγως με το πόσο σημαντικός είναι, τι είδους όρια έχεις, και μέχρι πού είσαι διατεθειμέν@ να υποχωρήσεις για να διατηρήσεις κάποιου είδους σχέση. Είναι προφανές ότι ο λόγος που η μαμά σου κάνει θέμα ΔΕΝ είναι ο πραγματικός λόγος που η μαμά σου κάνει θέμα. Αν μπορέσεις να τη δεις… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Aloutero
4 χρόνια πριν

Τι σημαίνει αχάριστο τέκνο;
Αυτό που δεν ανταποδίδει το καλό που του έχουν κάνει;
Για πείτε ρε παιδιά….

Κοσμική Νεράιδα
Κοσμική Νεράιδα
4 χρόνια πριν

Μετακόμισε πιο μακριά