Αγαπητή «Α, μπα»: Η κοπέλα μου δεν νιώθει ακόμα έτοιμη να κάνουμε σεξ

Δεν θέλω να την πιέσω αλλά δεν μου μιλάει γι’αυτο ώστε να την κάνω να νιώσει άνετα

Αγαπητή Α, μπα είμαι άντρας 20 χρόνων και το σαιτ μου το έστειλε μια φίλη μου. Θέλω να μοιραστώ τον προβληματισμό μου. Είμαι μια κοπέλα 19 χρόνων εδώ και 8 μήνες με την οποία τα πηγαίνουμε πολύ καλά και την αγαπάω πολύ. Το πρόβλημα μου είναι ότι ακόμα δεν νιώθει έτοιμη να κάνουμε σεξ. Της έδωσα όλο το χώρο και το χρόνο που χρειάζεται από την αρχή της σχέσης, δεν με έχει αφήσει να την αγγίξω ούτε με το χέρι ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα. Δεν θέλω να την πιέσω και δεν την έχω πιέσει ποτέ, είχα δοκιμάσει μια φορά στην αρχή της σχέσης μας, με σταμάτησε οπότε το άφησα και δοκίμασα πάλι πρόσφατα, όμως πάλι μου είπε ότι δεν νιώθει έτοιμη. Δεν μου μιλάει γι αυτό, έχω προσπαθήσει να της πω να μου πει τι θέλει να κάνω για να την βιηθησω να νιώσει άνετα και αρνείται. Είχα σχέσεις στο παρελθόν και δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό και έχω αρχίσει να βαριέμαι και θέλω να χωρίσω αλλά νιώθω μαλακας που ο λόγος είναι αυτός, αλλά δεν θέλω να την πιέσω και θέλω να της το πω γιατί φοβάμαι μήπως πιεστεί και κανει κάτι που δεν θέλει για να μη με χάσει. Τι να κάνω;

-Lost

 

Να χωρίσεις.

Δεν είσαι κακός άνθρωπος αν χωρίσεις γι’αυτό τον λόγο. Από μια συναισθηματική σχέση περιμένεις σεξ, και καλά κάνεις. Αν δεν μπορείτε να συντονιστείτε σε αυτό το θέμα, δεν ταιριάζετε. Δεν είσαι υποχρεωμένος να περιμένεις, αν δεν θέλεις. Δεν φταις εσύ που αυτή δε νιώθει έτοιμη, ούτε μπορείς να κάνεις κάτι για να γίνει. Είναι δική της υπόθεση. Βρες μια που θέλει αυτό που θέλεις κι εσύ.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

136 points
Upvote Downvote

29
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
19 Θέματα σχολίων
10 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
22 Συντάκτες σχολίων
Ela NinetaRosemaryFrostΣοκοφρέτα Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Τσιτσίγκειος Πένα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κακός άνθρωπος θα ήσουν αν την πίεζες να κάνει κάτι που δεν θέλει και αν δε σεβόσουν τις επιθυμίες της. Αλλά το να θες σεξ σε μία ερωτική σχέση είναι απόλυτα φυσικό και λογικό. Και από τη στιγμή που η κοπέλα δεν θέλει για τους δικούς της λόγους, ο χωρισμός είναι μονόδρομος και για τους δυο σας.

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Να χωρίσεις. Έχω χωρίσει κι εγώ γι’αυτο το λόγο με Ισπανιδα που με είχε τρελάνει, κάναμε φάσεις αλλά ποτέ all the way (είχε τα θέματα της) και τελικά μου είπε ότι αν την αγαπάω θα τη δεχτώ όπως είναι. Της είπα ότι χρειάζομαι συμβατότητα περισσότερο από την αγάπη και ότι το σεξ είναι σημαντικό για μένα και δεν προτίθεμαι να συμβιβαστώ. Είχαμε δράματα αλλά ήμουν ανένδοτη. Όσο δικαίωμα έχει αυτή να μην θέλει σεξ άλλο τόσο έχεις κι εσύ να θέλεις. Απλά δεν ταιριάζετε. Για μένα ήταν καψούρα με την πρώτη ματιά και βασανίστηκα πάρα πολύ που δεν ολοκληρώναμε τελικά… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Αρχικά δεν μπορείς ούτε να βοηθήσεις κάποια να θελήσει σεξ ούτε με την κουβέντα να την κάνεις να θελήσει. Δε σε κατηγορώ που θέλεις σεξ, το θεωρώ λογικό. Αλλά το να της πεις ότι σε χωρίζω γιατί θέλω σεξ μπορεί όντως να την οδηγήσει στο να το κάνει χωρίς να το θέλει για να μη σε χασει. Το οποίο το θεωρώ ακόμα χειρότερο. Οπότε είτε θα χωρίσεις χωρίς να αναφέρεις το λόγο, είτε αν τον αναφέρεις σου πει τότε να το κάνετε εκεί θα πρέπει εσύ να είσαι απόλυτος και να πεις όχι. Γιατί μετά αυτή θα το μετανιώσει και… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αφού θέλεις να χωρίσεις, να χωρίσεις. Και να μη νιώθεις μαλάκας όταν χωρίζεις, αλλά όταν πιέζεις τους άλλους να έρθουν στα μέτρα σου ή όταν πιέζεις τον εαυτό σου να χωρέσει στα μέτρα των άλλων

the_duck
Επισκέπτης
Συμμετέχων
the_duck

Δεν ξέρω αν έχω δίκιο, αλλά όταν χωρίσεις μην γίνεις συγκεκριμένος: μην αναφέρεις πως τη χωρίζεις επειδή δε κάνει σεξ μαζί σου. Μπορεί να το δει σαν πίεση και να δεχτεί να το κάνει για να μη σε χάσει, ή στην επόμενη σχέση της να πιεστεί να προχωρήσει χωρίς να νιώθει έτοιμη, μόνο και μόνο για να μην την χωρίσει ο επόμενος φίλος της. Μερικές φορές δε χρειάζεται να λέμε την αλήθεια όταν χωρίζουμε. Πες ότι δεν ταιριάζετε, ότι δε νιώθεις ερωτευμένος, πες κάτι πιο γενικό (όχι όμως ψέματα, τύπου, έχω βρει άλλη ή δε μου αρέσει η συμπεριφορά σου).

miakotara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Θα μιλήσω όντας στη θέση της κοπέλας σου.
Από το λύκειο μέχρι πρώτο έτος ουσιαστικά, έβγαινα και κοιμόμουν με έναν συνομήλικο.
Φτάναμε μέχρι ένα σημείο αλλά ποτέ δεν γινόταν η πράξη, γιατί ουσιαστικά αυτό που κατάλαβα ήταν ότι δεν ήθελα τόσο.
Μόλις άλλαξα σύντροφο έγινε γρήγορα. Σαφώς δε στο λέω σε καμία περίπτωση για να το πάρεις προσωπικά. Καμιά φορά όταν καθυστερεί και αυτό το κομμάτι, μειώνεται και η επιθυμία.

Δε σημαίνει ότι κάποιος από τους δύο κάνει κάτι λάθος. Σημαίνει ότι δεν τα βρίσκετε, δεν ταιριάζετε σε αυτό το κομμάτι που είναι κομμάτι μιας σχέσης.

Φριζαρισμένο μαλλί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Παιδιά να διευκρινήσουμε κάτι: Δεν είναι εκβιασμός το να χωρίζεις επειδή δεν τα βρίσκετε, όποιος και αν είναι ο τομέας διαφωνίας. Δεν είναι εκβιασμός το να θέλετε μία σχέση που να σας καλύπτει και να ειστε χαρούμενοι μέσα σε αυτή. Δεν ειναι λυση του προβλήματος το να παραμένετε σε σχεση και να μην είστε καλά, προκειμένου να μην κακοχαρακτηριστείτε. Αυτό είναι αυτο – εκβιασμός. Εκβιασμός θα ηταν το να την πιέσεις να κάνει κάτι που δεν θελει ή να την κάνεις να νιώσει υποχρεωμένη να το κάνει. Μπορεί να νιωσει έτοιμη σε 2 χρονια, ή να εχουν περασει και 3… Διαβάστε περισσότερα »

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Δεν είναι κακό να χωρίσεις με κάποιον αν δεν ταιριάζετε σεξουαλικά ή αν δεν κάνετε σεξ. Το σεξ είναι μέρος μιας σχέσης και μάλιστα σημαντικό. Δεν φταίει κανένας από τους δύο. Η κοπέλα δεν σου μιλάει γιατί ίσως να μην ξέρει γιατί δεν της βγαίνει, συνήθως αυτά τα πράγματα δεν έχουν μια λογική εξήγηση. Μην την πιέσεις να σου πει ή να κάνετε κάτι απλά χωρίστε γιατί απ οτι φαίνεται δεν θέλετε τα ίδια πράγματα. Σε αυτή την ηλικία οι σχέσεις εξιδανικεύονται λίγο αλλά μεγαλώνοντας θα δεις οτι το “αγαπιόμαστε” δεν τα λύνει όλα.

Kelly
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Δεν είσαι μαλάκας, απλά δεν θέλετε τα ίδια πράγματα. Μπορεί η κοπέλα σου να είναι ασεξουαλική και να μη το γνωρίζει, μπορεί να υπάρχει κάποιος άλλος σημαντικός λόγος. Ακόμα και στο κομμάτι της επικοινωνίας φαίνεται να περιγράφεις πως υπάρχει κάποιο θεμα. Είναι βασικός λόγος το σεξ. Μπορείς να χωρίσεις και για το σεξ. Είτε γιατί δεν κάνεις καθόλου και θέλεις, είτε γιατί προτιμάς περισσότερο ή λιγότερο. Μη καταπιέζεις τον εαυτό σου.

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εχεις δοκιμασει να μην κανεις και να μην πεις τιποτα για λιγο καιρο? Καμια φορα οταν συζηταμε κατι συνεχεια μπλοκαρουμε.