Αγαπητή «Α, μπα»: Η γυναίκα του πάνω ορόφου, μετά από 5 χρόνια

Η όλη στάση της μου έδειξε ότι η σχέση αυτή έκλεισε με το μήνυμα που έστειλε

Αγαπητή Αμπα, πριν από 5 χρόνια σου είχα στείλει την ιστορία μου. Αυτή τη γυναίκα, στην οποία θα αναφερθώ ,την είχες ονομάσει “η γυναίκα του πάνω ορόφου“. Συνοπτικά ,αν και πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές, βασανίζοντας τον εαυτό και τη ψυχή μου ,για κάτι που δεν μπορούσα να έχω όπως το ήθελα, κατάφερα να προχωρήσω στη ζωή μου. Ήδη τον τελευταίο χρόνο που ήμουν εκεί για σπουδές ,έκανα σχέση με κάποιο άλλο άτομο ,αλλά ταυτόχρονα διατήρησα φιλία μαζί της από εκείνη τη στιγμή και μετα. Σταμάτησα να τη σκέφτομαι ερωτικά,να φαντασιώνομαι το οτιδήποτε για το μέλλον της και να φθονώ τη σχέση με τον άντρα της. Ξεθόλωσε το μυαλό μου και συνειδητοποίησα πόσο χρόνο έχασα από άλλα πράγματα, επικεντρωνοντας τα πάντα γύρω από αυτή τη γυναίκα. Στη συνέχεια, πριν 3 χρόνια ,έφυγα από αυτή τη χώρα και δεν έτυχε ,ούτε επιδίωξα, να γυρίσω πάλι για να τη δω , απλά λόγω φόρτου εργασίας και καθώς έκανα άλλες επιλογές με τη σχέση που είχα μέχρι και πριν ένα χρόνο. Στο διάστημα αυτό κρατήσαμε επαφή , μιλώντας πάντα για χρόνια πολλά κτλ , για σημαντικά πράγματα που συνέβαιναν. Τελικά ,πριν 4 μήνες έκατσε να πάω ταξίδι και την ενημέρωσα ήδη δύο μήνες πριν, για το ποιες μέρες θα βρίσκομαι στην πόλη της. Στα μηνύματα φαινόταν τρομερά ενθουσιασμένη και χαρούμενη που θα ξαναβρεθουμε. Στο μεταξύ εχει κάνει άλλο ένα παιδι ,κι εγώ ήμουν επιπλέον ενθουσιασμένη να γνωρίσω κι από κοντά το μικρό. Να μη τα πολυλογώ, 3 μέρες πριν το ταξίδι ,έλαβα μήνυμα ότι δε γίνεται να συναντηθούμε ξανά, οχι γιατί δε θέλει, αλλά γιατί ενώ προσπαθούσε λέει τόσο καιρό να σκέφτεται μόνο τα καλά της σχέσης μας, το γεγονός της συνάντησης μας της προκάλεσε φοβερό stress και επανέφερε όλες τις άσχημες στιγμές που βιώσαμε, στο μυαλό της, κάτι που όπως είπε της δημιουργει μια κρίση που δεν μπορεί να ελέγξει. Ζήτησε συγγνώμη, σημείωσε ότι δε με κατηγορεί για κάτι, ούτε περιμένει να το καταλάβω και ευχήθηκε να είμαι ευτυχισμένη. Της απάντησα ότι οκ καλώς αν αυτό κάνει εσένα ευτυχισμένη και έκτοτε δεν είχα καμία επαφή μαζί της. Πήγα στο ταξίδι με βαριά καρδιά και αποφάσισα να μη ξαναγυρίσω ποτέ σε αυτό το μέρος. Πριν μέρες ήταν τα γενέθλια του ενος παιδιού της και η ονομαστική της εορτή ,αλλά δεν επικοινώνησα. Η όλη στάση της μου έδειξε ότι η σχέση αυτή έκλεισε με το μήνυμα που έστειλε και δε βρίσκω νόημα να προσπαθήσω για επαφή με κάποιον άνθρωπο, που χωρίς ουσιαστικό λόγο και εξήγηση, δε θέλει να με ξαναδεί. Το ερώτημα μου είναι ποια θα ήταν η δική σου εξήγηση για την απόφαση που πήρε. Ευχαριστώ πολύ.

extenant

Η δική μου; Η δική της δεν σου αρκεί; Ή μήπως δεν σου αρέσει, και ελπίζεις να σου δώσω μια που θα σου φανεί καλύτερη;

Σου εξήγησε με πάσα ειλικρίνεια τι συμβαίνει, και ευτυχώς, επιτέλους, μπήκε ένα τέλος σε αυτό το πράγμα (δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω). Όπως φαίνεται, έχουν περάσει πέντε χρόνια, αλλά δεν μπορείς να το ξεπεράσεις. Όπως φαίνεται, δεν πολυθέλεις να το ξεπεράσεις. Ενώ σου ανέλυσε γιατί ακριβώς δεν θέλει να σε δει, δεν άκουσες τίποτα, δεν επεξεργάστηκες τίποτα, και επιμένεις ότι το έκανε «χωρίς ουσιαστικό λόγο και εξήγηση». Πόσο πιο ουσιαστικό λόγο θέλεις να ακούσεις, από το ότι η σχέση σας, αυτό που είχατε και έχετε, αυτό το ανεκπλήρωτο, βασανιστικό θέμα, της προκαλεί τόσο άγχος πια, που δεν αντέχει άλλο να σε έχει στη ζωή της; Εσύ, πώς μπορείς να υποκρίνεσαι ότι πρόκειται απλώς για μια παλιά φίλη;

Μου φαίνεται απολύτως ενδεικτικό ότι αποφεύγεις να μας πεις τι φύλο έχει «το άτομο» με το οποίο έκανες σχέση για χρόνια, που είναι μια απλή υποσημείωση στην ιστορία σου. Είναι πολύ σημαντικό και επείγον πια να πας σε έναν ψυχολόγο για να αντιμετωπίσεις ό,τι αποφεύγεις να αντιμετωπίσεις, αλλιώς θα περάσεις άλλα πέντε βασανιστικά χρόνια.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

84 points
Upvote Downvote

15
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
10 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
14 Συντάκτες σχολίων
Ms.LegoDiCatnenaXthesiniChublis Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Διαβάζοντας και τα δύο μέρη αυτής της ιστορίας, σκέφτηκα το εξής: όντως είναι πολύ περίεργη αυτή η σχέση. Και πάρα πολλές τέτοιες περίεργες σχέσεις δημιουργούνται και θα δημιουργούνται όσο επιμένουμε σαν κοινωνία να αναγκάζουμε τους ανθρώπους να χωρέσουν σε κουτάκια (ετερόφυλες σχέσεις, πυρηνική οικογένεια κτλ) στα οποία άπλα δεν χωράνε όλοι οι άνθρωποι, και όσοι χωράνε πιθανώς δεν χωράνε για πάντα.
ΥΓ. Κατά τα άλλα, συμφωνώ με την Λένα: στον ψυχολόγο επειγόντως!

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Επίπονα ακριβές σχόλιο.

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Φωτεινή, to the point η παρατήρησή σου! Αυτό σκέφτηκα κι εγώ με το που διάβασα την ιστορία αλλά και την τωρινή κατάσταση. Βασικα ένιωσα να πνίγομαι, απορώ πώς μπορεί τόσα χρόνια να καταπιέζει τον εαυτό της η γράφουσα, αλλά και να εθελοτυφλεί! Βρε καλή μου ex–tenant, βασανίζεσαι άδικα και πραγματικά χρειάζεται επειγόντως κάπου να μιλήσεις, σε έναν ειδικό που θα σε ξεμπλοκάρει. Δεν φαίνεται να έχεις αποδεχθεί τον εαυτό σου, την σεξουαλική σου ταυτότητα, όποια κι αν είναι αυτή, και είναι φανερό ότι δεν έχεις κάνει βήματα, αφού μένεις κολλημένη στο παρελθόν σου με αυτή τη γυναίκα, ενώ αποφεύγεις επιμελώς… Διαβάστε περισσότερα »

Chublis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

To the point…οτι βαζεις σε ενα κουτάκι πάντα καταπιεζεται

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Εγώ δεν κατάλαβα με τη γυναίκα αυτή είχατε σχέση ή ήταν όλα μέσα στο κεφάλι σου;; Δεν αναφέρεται πουθενά ξεκάθαρα στο κείμενο (ή δεν το κατάλαβα εγώ). Γιατί αν ισχύει το δεύτερο νομίζω το πρόβλημα που έχεις αγγίζει τα όρια της εμμονής.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Δεν είχαν ποτέ ερωτική σχέση.

Melissa
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Συμφωνώ.Και απο την περιγραφή της είναι μάλλον τόσο όλα μεσα στο κεφάλι της…που κουράστηκα και μόνο που το διάβαζα.Φαντάσου πόσο πολύ ζορίζεται αυτή μόνη της.

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Θα σου πω πώς “διαβάζω” την ιστορία σου και το λέω με πολύ φιλική διάθεσή. Η γυναίκα αυτή μου δίνει την αίσθηση ότι δε θέλει να σε δει γιατί υποψιάζεται ότι θα (ξανα)κολλήσεις μαζί της/στην ίδια κατάσταση με πριν. Σίγουρα και η ίδια έχει άλυτα ζητήματα, αλλά στην προκειμένη μαζί σου συνομιλούμε. Εγώ λέω ότι ευτυχώς που δε βρεθήκατε από κοντα γιατί θα άνοιγαν πάλι οι ασκοί του αιόλου. Αναζήτησε βοήθεια, θα ανακουφιστείς πάρα πολύ, θα δείς!

Rubia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Ρε κορίτσια γουστάρετε και οι δυο τις γυναίκες. Πότε θα το παραδεχτείτε στους εαυτούς σας επιτέλους;

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Όταν οι άνθρωποι μας λένε πράγματα που δε μας αρέσουν καλό είναι να ανοίγουμε διάπλατα τα αυτιά μας και να ακούμε. Γιατί λένε την αλήθεια. Αντίθετα τα λόγια που μας χαϊδεύουν τα αυτιά συνήθως είναι ψέματα. Ο,τι και να σου έλεγε πάλι θα έψαχνες κάποια άλλη εξήγηση. Γιατί καμιά δε θα σου ήταν αρκετή. Και επειδή ποτέ δεν έκατσες να σκεφτείς και να οριοθετήσεις αυτή την ιδιότυπη σχέση. Που δεν ήταν ποτέ σχέση, ήταν μια δυσλειτουργία και μια πολύ βολική αφορμή για να μη ζεις τη ζωή σου. Έκανες λες κάποια σχέση αλλά δε βλέπω να προχωρησες. Είναι πολύ κρίμα… Διαβάστε περισσότερα »

Back to reality
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μου τη σπαει οταν δινει καποιος εξηγηση αλλα ο αλλος δε τη δεχεται (η δε θελει να το καταλάβει) και φτιαχνει στο μυαλου του/ης σεναριο αλλο και αναρωτιεται μα τι εγινε.. λες κ εχει σημασια κιολας. Το αποτελεσμα ειναι οτι δε θελει να σε δει. Σε τι εξυπηρετει να ξερεις το γιατι (που στο ειπε κιολας)

Xthesini
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πώς δεσμεύετε ανθρώπους και τους κρατάτε ως κομπάρσους στη ζωή σας ρε παιδιά? Δεν το έχετε βάρος αυτό το πράγμα?

nena
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν μας λες και πολλα αλλα υπαρχει και κατι που ισως να μην εχεις σκεφτει. Το ενδεχομενο απλως να ησουν μια εμπειρια γι’αυτην που γιατι να μην τη δοκιμασει; Μπορει να κολακευτηκε απ´το γεγονος οτι τη γουσταρει μια γυναικα και να ηθελε να το ζησει και αυτο χωρις να σημαινει απολυτως τιποτα. Και τωρα μπορει να νιωθει μεχρι και αβολα στη σκεψη αυτη και να μη θελει περαιτερω παρε δωσε. Συνηθως εξιδανικευουμε καταστασεις και πλαθουμε ιδανικα σεναρια για εναν ανθρωπο τα οποια δεν ισχυουν παντα. Το πιο ευκολο ειναι να μπλεξεις τα μπουτια σου με καποιον, το θεμα ειναι να… Διαβάστε περισσότερα »

DiCat
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχω την αίσθηση ότι η γράφουσα έχει ξεπεράσει ,κατά κάποιο τρόπο, αυτή τη γυναίκα και γι αυτό δεν καταλαβαίνει την ουσιαστική της εξήγηση. Η γυναίκα, από την άλλη μεριά , ίσως αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογένειά της αποκλειστικά και να μην ξανακυλησει σε αυτή τη σχέση με το να τη συναντήσει μετά από τόσο καιρό.

Ms.Lego
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Το τελευταίο που χρειαζόταν να κάνεις ήταν να της στείλεις χρόνια πολλά για τα γενέθλια του παιδιού της, κλείνοντας τα αυτιά σου σε ό,τι συμβαίνει. Μην κλείνεις άλλο τα αυτιά σου. Αλήθεια, οι ψυχολόγοι ανακουφίζουν, μακάρι να πας, θα σου φύγει ένα μεγάλο βάρος.