in

Αγαπητή «Α, μπα»: Η φίλη μου αναρωτιέται γιατί πρέπει να πληρώνει ο εργοδότης τις νέες μητέρες

Γιατί να κάθονται και να πληρώνονται;

Γιατί να κάθονται και να πληρώνονται; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

28andrews1 superJumbo

Σε κουβέντα που είχα με μια (πρώην) φίλη μου υποστήριζε με πάθος ότι πολύ κακώς οι γυναίκες θέλουν άδεια μετά τη γέννα. 2-3 μήνες το πολύ και μετά πρέπει να δουλεύουν. Γιατί να τις πληρώνει ο κάθε εργοδότης και να κάθονται; Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να πληρώνει κάποιον που δεν του δουλεύει. Και το υπέρτατο επιχείρημά της -Ισότητα δε θέλουμε; Γιατί εμείς να πληρωνόμαστε όταν δε δουλεύουμε και οι άντρες όχι;… Η φίλη με 2-3 πτυχία και δουλειά σε πολυεθνική. Κι όταν έμεινε έγκυος έκατσε 2 μήνες και μετά στη δουλειά να μη ζημιωθεί η εταιρία. Πως ανοίγεις το κεφάλι μερικών να τους φυτέψεις πράγματα γιατί αλλιώς είναι χαμένη υπόθεση; Και γυναίκα και με πτυχία..
-Louiza

 

Αν η γυναίκα που μένει με το παιδί σπίτι «κάθεται» και «δεν δουλεύει», γιατί δεν άφησε το μωρό μόνο του σπίτι από την αρχή να πάει να δουλέψει, και περίμενε δυο ολόκληρους μήνες; Ας του έδινε το τηλεκοντρόλ και λεφτά για πίτσα, στο κάτω κάτω.

Η ιδέα ότι η μόνη δουλειά που αξίζει σεβασμό είναι η δουλειά που γίνεται εκτός σπιτιού είναι το Α και το Ω της πατριαρχίας, οπότε η φίλη σου πήρε το πρώτο βραβείο. Μιας και μου φαίνεται και ανταγωνιστικός τύπος, θα χαρεί να το μάθει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

60 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
3 χρόνια πριν

Η πρώην φίλη σου λογικά στο δωμάτιό της θα έχει κάποια αφίσα της Θάτσερ. Άνθρωποι με τέτοια έλλειψη κοινωνικής και συλλογικής συνείδησης εμένα με απωθούν φοβερά, αλλά είναι και κάπως ειρωνικά αστείο ταυτόχρονα. Αστείο το πώς κάποιοι αισθάνονται τόσο υπερτεχνοκράτες και από την αλαζονεία τους νομίζουν ότι είναι ο Μπιλ Γκέιτς. Η πρώην φίλη σου πάσχει από το σύνδρομο του corporate cool girl. Περαστικά της.

AllesGoed
AllesGoed
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Τσιτσίγκειος Πένα

Δεν διαφωνώ αλλα νομίζω ότι το “corporate cool girl”,αν και ευφυές λογοπαίγνιο, είναι νομίζω λιγάκι σκληρό . Όταν δουλεύεις σε corporate περιβάλλοντα και θες να εξελιχθείς, έχεις να συναγωνιστείς με άνδρες από των πλειστων. Το να απουσιάσει 6 μήνες από τη θέση της μια γυναικα μπορεί και να μην τη βρει γυρνώντας. Δεν εννοώ να απολυθει αλλά να βρεθεί 3 χρόνια πίσω στην εξέλιξη της. Το ίδιο και άνδρες που απουσίασαν π.χ. για λογους υγείας. Λέγεται ακραίος καπιταλισμός και αφορά και τα 2 φύλα. Βέβαια επειδή ο τοκετός συνεπάγεται γυναίκα συμβαίνει κατά κόρον στις γυναίκες (στους άνδρες το έχω δει… Διαβάστε περισσότερα »

Μαύρος Γάτος
Μαύρος Γάτος
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AllesGoed

Παρεμπιπτόντως, συχνότατα, πολλά άτομα άτομα που έχουν τσιμπήσει στην ιδέα της καριέρας και έχουν γίνει ακόμα και “εταιρικότεροι της εταιρίας”, όταν η τελευταία κρίνει ότι τους έχει ξεζουμίσει αρκετά, τους πετάει σαν στιμένες λεμονόκουπες γύρω στα 50-55 και τους αντικαθιστά με νεαρούς υπερφιλόδοξους καριερίστες. Κι αυτοί που θυσίασαν απίστευτα πολλά πράγματα για την καριέρα και την εταιρία, μένουν με την πικρία και την απορία. Για τους γαλλομαθείς, προτείνω το εξαιρετικό (και στους στίχους, κυρίως όσον αφορά τους στίχους) ροκ ν ρολ τραγούδι “Société Anonyme του Eddy Mitchell ” (τον είδαμε και ως γόη τρελότερο στο “Νέοι είστε και φαίνεσθε”). Σχεδόν… Διαβάστε περισσότερα »

Τσιτσίγκειος Πένα
Τσιτσίγκειος Πένα
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AllesGoed

Μα ναι αυτά που λες προφανώς τα βλέπουμε να γίνονται κατά κόρον και δε διαφωνώ καθόλου. Έτσι κι αλλιώς πατριαρχία και καπιταλισμός είναι στενά συνδεδεμένες έννοιες. Άλλωστε οι γυναίκες είναι η πρώτη κοινωνική ομάδα στην οποία εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται μέτρα χαλάρωσης των εργασιακών σχέσεων με το πρόσχημα της “ισορροπίας προσωπικής-επαγγελματικής ζωής” προτού επεκταθούν γενικά στο σύνολο των εργαζομένων(βλέπε μερική απασχόληση κλπ). Αναγνωρίζοντας λοιπόν τις ανισότητες και την αδικία, ο καθένας και η καθεμία από εμάς αποφασίζει πού βλέπει τον εαυτό του σε όλο αυτό και παίρνει την ευθύνη της στάσης και των επιλογών του/της. Αποφασίζει αν επιθυμεί να προβληματίζεται και… Διαβάστε περισσότερα »

este
este
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AllesGoed

AllesGoed καταλαβαινω τα οσα λες και συμφωνω οτι ηταν, τουλαχιστον, αρκετα συνηθισμενα. Νομιζω πλεον οι εταιρειες και κυριως οι πολυεθνικες εχουν καταλαβει ποσο στο παρελθον ανηκουν οι πρακτικες αυτες και προσπαθουν (εστω) να αποκτησουν ενα διαφορετικο προσωπο με περισσοτερη κατανοηση και σεβασμο τοσο στο διαφορετικο (ό, τι και να σημαινει αυτο) οσο και στην εγκυμονουσα υπαλληλο. Δεν λεω φυσικα οτι ειμαστε εκει που θα πρεπε, λεω ομως οτι γινονται σημαντικα βηματα προς την σωστη κατευθυνση και πιστευω (και ελπιζω) οτι η προοδος που θα γινεται και τα επομενα χρονια θα ειναι πολυ γρηγοροτερη και ουσιαστικοτερη απο την μεχρι τωρα πορεια… Διαβάστε περισσότερα »

Blanca luna
Blanca luna
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  AllesGoed

Αυτό που γράφεις, αγαπητή AllesGoed είναι μια πραγματικότητα. Τι μπορεί να κάνει ένα κράτος για να την καταρρίψει; Αυτό που κάνουν οι Ισπανοί. Από το 2021 θα είναι υποχρεωτική η άδεια πατρότητας 12 βδομαδων για δημόσιο ΚΑΙ ιδιωτικό τομέα. Έτσι αλλάζουν οι νοοτροπίες και οι τακτικές. Μιλάμε κιόλας για μεσογειακό λαό κλπ κλπ. Ε, με κάτι τέτοια (και με το γάμο ομοφυλοφίλων να έχει κλείσει ήδη 15 χρόνια ισχύος) μου έρχεται να βάλω τα κλάματα με τα χάλια μας.

anastasia
anastasia
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Blanca luna

Ελπιδοφόρα νέα! Μου κάνει μεγάλη εντύπωση στην Ελλάδα που η άδεια γάμου είναι 5 ημέρες αλλά παιδιού 3 ημέρες. ( Για τον πατέρα). Χρειάζεται οπωσδήποτε αλλαγή!

εξωγήινη
εξωγήινη
3 χρόνια πριν

Εν τω μεταξύ είναι και άσχετη. Τα λεφτά δίνονται από το κράτος από τις εισφορές που έχει ήδη δώσει η εργαζόμενη από τις μικτές απολαβές της. Γι’αυτο και ο εργοδότης μπορεί (και οφείλει κατά τη γνώμη μου) να προσλάβει προσωρινή αντικαταστατρια ώστε να μην πέσει όλη η δουλειά στους υπόλοιπους, με τα λεφτά που θα έδινε ούτως ή άλλως στη νέα μητέρα. Η γυναίκα είναι στριμωγμενη ανάμεσα στο να κάνει παιδί γιατί αλλιώς θα είναι μια στερφα γεροντοκορη που θα πεθάνει μαγκουφα και στο να δουλεύει χωρίς δικαιώματα γιατί επιλογή της ήταν να κάνει παιδί και τι της φταίνε οι… Διαβάστε περισσότερα »

daria
daria
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  εξωγήινη

Μία διόρθωση. Το πρώτο εξάμηνο (το οποίο μπορεί να είναι διάστημα και πριν και μετα τη γέννα) ο εργοδότης δίνει τα μισά. Τα υπόλοιπα τα δίνει το κράτος. Αν η εργαζόμενη επιλέξει να πάρει ένα ακόμη εξάμηνο τότε παίρνει επίδομα απο το κράτος και μόνο. Εαν ο εργοδότης επιλέξει να πάρει αντικαταστάτη για το διάστημα που θα λείπει η εργαζόμενη συνήθως το κάνει πριν βγει η εργαζόμενη σε άδεια για να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος εκπαίδευσης που σημαίνει πως για κάποιο διάστημα πληρώνει 2 μισθούς (+ εισφορές οι οποίες είναι υπέρογκες στην Ελλάδα) για 2 εργαζόμενους αλλά για μία θέση.… Διαβάστε περισσότερα »

este
este
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

daria η απάντηση σου ως συνήθως ολοκληρωμένη.
Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες και μόνο να υποθέσω μπορώ πως νιώθει και πως πράττει κάποιος στην θέση σου. Είμαι σίγουρη οτι το χειρίζεσαι άρτια.

Θεωρώ πως το impact μιας εγκυμοσύνης (και όσων την ακολουθούν) πάντως σε μια πολυεθνική, όπως είναι το παράδειγμα μας, είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με αυτό μιας μικρομεσαίας επιχείρησης.

anastasia
anastasia
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Όντως θα έπρεπε το κράτος να αναλαμβάνει το συνολικό κόστος ( μισθο και εισφορες, έστω και βασικό) εάν ήθελε να προστατεύσει πραγματικά την μητρότητα.

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
3 χρόνια πριν

Δεν θα ξεχάσω την Μαρία Σπυράκη, τότε δημοσιογράφος (στο Μέγα νομίζω) νυν ευρωβουλευτής, που δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό διδύμων γύρισε στη δουλειά. Και τη ρώτησε κάποια δημοσιογράφος γιατί γύρισε τόσο γρήγορα και απάντησε: “Είμαι καλά, νιώθω καλά, γιατί όχι;” . Όπως προσέξατε για τις ανάγκες των μωρών τίποτα. Το κακό ήταν στην προκειμένη περίπτωση ότι μια καταξιωμένη δημοσιογράφος με ισχυρή παρουσία έδωσε το κακό παράδειγμα και έκλεισε το δρόμο στις εργαζόμενες σε πιο χαμηλόβαθμα πόστα της εταιρείας. Γιατί ποια θα τολμήσει μετά να ζητήσει το εξάμηνο; Έτσι κι αλλιώς στον ιδιωτικό τομέα κρύβει ένα ρίσκο, πόσο μάλλον μετά το… Διαβάστε περισσότερα »

the_duck
the_duck
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αμύριστο λουλούδι

Αν η Μαρία Σπυράκη και η κάθε Μαρία Σπυρακη ηθελε να επιστρέψει στη δουλειά της, καλα εκανε. Απαντησε ότι προσωπικά ένιωθε καλα. Δεν έδωσε οδηγία για το πως πρέπει να νιώθουν οι υπόλοιπες γυναίκες. Αν οι εργοδότες της το εξέλαβα ως παράδειγμα και ζήτησαν το ιδιο από άλλες υπαλλήλους είναι, ειναι δικό τους ατόπημα και ειναι και παρανομο. Αυτό που λες είναι οτι τα μωρ χρειάζονται τη μαμά τους; Διαφωνώ καθετα. Ο στόχος ειναι να κανουμε ο,τι θέλουμε με την άδεια μας και όχι ότι μας επιβάλουν τα λανθασμένα κοινωνικά πρότυπα. Ποσώς μας ενδιαφέρει, δε, αν ειναι και σνομπ.

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  the_duck

δε λέω αυτό παπί. Μιλάω για το θεσμοθετημένο δικαίωμα στην άδεια πριν και μετά τον τοκετό (το οποίο είχα την εντύπωση ότι είναι υποχρεωτικό). Φυσικά και είναι δικαίωμα της καθεμιάς να αποφασίζει αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας για το τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που θέλουν να εξασκήσουν αυτό το δικαίωμα.

Observer
Observer
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αμύριστο λουλούδι

Αυτή σκέφτηκα νωρίτερα. Φαντάζομαι ότι όταν η κα. Σπυράκη λεχώνα και έδενε σκυλιά με λουκάνικα της φαινόνταν πολύ πρακτικό να πληρώνει κάποιο άλλο άτομο να φροντίζει το παιδί. Κι ίσως αυτό είναι που έχει η φίλη της γράφουσας στο μυαλό της- όσο πιο cool και καλοπληρωμένη είναι η δουλειά τόσο λιγότερο θα θέλει να χρησιμοποιήσει αναρρωτικές ή ειδικές άδειες. Και έχετε τόσο δίκιο που το κάνει δύσκολο για αυτές πιο χαμηλά στην ιεραρχία. Οσο για την προσγείωση σε άλλο αεροδρόμιο οι Αμερικάνοι έχουν τη λύση: καλύτερα 2 ώρες καθυστέρηση σε αυτό τον κόσμο παρά δυο δεκαετίες νωρίς στον επόμενο. Α… Διαβάστε περισσότερα »

panini head
panini head
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αμύριστο λουλούδι

Πέρα απο την συμπάθεια ή την αντιπάθεια όμως, η συγκεκριμένη εκπροσωπεί τον εαυτό της και όχι τις άλλες γυναίκες. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν ήθελε να είναι στο σπιτι, αλλά να επιστρέψει στην εργασία της, είναι δικαίωμα της. Το να κατακρίνονται οι γυναίκες που μένουν στο σπίτι είναι το ίδιο με το να κατακρίνονται επειδή θέλουν να επιστρέψουν κατευθείαν στην εργασία τους.

loneliness
loneliness
3 χρόνια πριν

Δυστυχώς ακούω πολύ συχνά ότι όσες γυναίκες ασχολούνται με τα οικιακά, είναι τεμπέλες και κάθονται να τις θρέψει ο άντρας τους. Πατριαρχικά κουραφέξαλα. Η οικιακή εργασία είναι κουραστική, αφού οι γυναίκες ανατρέφουν παιδιά, μαγειρεύουν, κρατούν το σπίτι τακτοποιημένο, πολλές φορές καλούνται να γηροκομήσουν τους ηλικιωμένους και στην επαρχία να βοηθούν τους συζύγους τους στις γεωργικές εργασίες. Απλά η δουλειά αυτή γίνεται αφιλοκερδώς με αποτέλεσμα να είναι εξαρτημένες από τον μισθό των αντρών τους.

I_am_the_law
I_am_the_law
3 χρόνια πριν

Κι άμα ασθενούμε γιατί να μας δίνουν άδεια; Και, αλήθεια τώρα, γιατί να μας πληρώνει ο εργοδότης άδεια αναψυχής, για να κοπροσκυλιάζουμε και να καθόμαστε στα μπαρ μέχρι τις 12; Ή μπορούμε να το πάρουμε και αντίθετα: γιατί να είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την ιδιοκτησία του κάθε εργοδότη αντί να του δώσουμε μια κλωτσιά και να πάρουμε τα μέσα παραγωγής αντί να μας κάνει αυτός το αφεντικό που μας κάνει και χαρη όταν μας πληρώνει να καθόμαστε; Τι μας εμποδίζει; Μας εμποδίζει το Σύνταγμα που το προβλέπει, όπως προβλέπει και την προστασία της μητρότητας από το Κράτος. Από Οδηγία της… Διαβάστε περισσότερα »

the_duck
the_duck
3 χρόνια πριν

Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει, πώς ακριβώς πληρώνει ο εργοδότης την γυναίκα που είναι σε άδεια μητρότητας; Το ΙΚΑ δεν πληρώνει; Η φίλη σου είναι νομίζω δε ξέρει καν τα βασικά όσον αφορά τα επιδόματα. Όσο για την ισότητα, ισότητα είναι να έχουν το δικαίωμα και οι 2 γονείς στη γονεϊκή άδεια, και όχι να την καταργήσουμε και στα 2 φύλλα. Σε πολλές άλλες χώρες η γονεϊκή άδεια μοιράζεται συνήθως μεταξύ των γονιών (πχ η πρωθυπουργός της Φινλανδίας είχε αναφέρει σε συνέντευξή της ότι έμεινε αυτή 6 μήνες με το μωρό και μετά 6 μήνες ο άντρας της).… Διαβάστε περισσότερα »

Maria Para
Maria Para
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  the_duck

Πάντως εγώ που γέννησα πριν κάνα χρόνο δεν έλαβα λεφτά απ’ τον εργοδότη μου. Να εξηγήσω: Η άδεια που έλαβα είναι 56 μέρες πριν τον τοκετό και 64 μέρες μετά. Απ’ αυτές τις μέρες ο εργοδότης πληρώνει 15 μέρες ( η άδεια ασθενείας που στην περίπτωση μου δεν τις πλήρωσε τότε καθώς είχα ήδη λάβει την άδεια ασθενείας εκείνη τη χρονιά ) και τα υπόλοιπα λεφτά που πήρα ήταν κανονικός μισθός μισά από το ΙΚΑ και μισά από ΟΑΕΔ. Όταν τελείωσε η άδεια αυτή πήρα ένα 6μηνο ακόμα κατά το οποίο έλαβα τον βασικό μισθό από τον ΟΑΕΔ ως προστασία… Διαβάστε περισσότερα »

AllesGoed
AllesGoed
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  the_duck

Είμαι μεγάλη φαν της Φινλανδίας και συμφωνώ με αυτά που λες ΑΛΛΑ η Φινλανδία είναι πατροπαράδοτα σοσιαλιστικό κράτος με ανάλογες δομές και διαδικασίες. Στην Ελλάδα, στην Ολλανδια, στο Βέλγιο κλπ που είναι καπιταλιστικές οικονομίες (με και χωρίς Συριζα, μην ανοίξουμε το κεφαλαιο Συριζα) μέρος της άδειας λοχίας την πληρώνει και ο εργοδότης. Σε κάποια κράτη, ο εργοδότης πληρώνει και μέρος της γονικής αδειας. Η άδεια λοχίας αφορά τη γυναίκα, το σωμα της και τον τοκετό και είναι συνήθως 3 μήνες (όχι 3 μήνες μετά τη γέννα,το σύνολο,αν φύγεις στον 7ο μήνα σου μένει 1 μηνας μετά τη γεννα). Η γονική… Διαβάστε περισσότερα »

Starius
Starius
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  the_duck

Ο εργοδότης καταβάλει τις αποδοχές για ένα μήνα με την έναρξη της άδειας μητρότητας έχοντας αφαιρέσει από αυτές το επίδομα που έλαβε η εργαζόμενη από το ΙΚΑ για τον αντίστοιχο μήνα και εφόσον δεν έχει εξαντλήσει το δικαίωμα ασθενείας από άλλη ασθένεια μέσα στο εργασιακό έτος.
Στο εξάμηνο του ΟΑΕΔ πληρώνεται από τον ΟΑΕΔ, ενώ αν η εργαζόμενη κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου, τότε πληρώνεται κανονικά από τον εργοδότη.

Anna
Anna
3 χρόνια πριν

Πανέξυπνη πάντως, αδιάσειστα τα επιχείρηματά της.
Μόνο που και οι άντρες πληρώνονται όταν έχουν άδεια πατροτητας, όποιος την παίρνει δεν “καθεται” και αν δεν είχαμε τέτοιους νόμους ή θα εξαφανιζομααταν σαν είδος ή όλοι οι γονείς με παιδιά θα έμεναν αποροι, οποτε μαλλον να μην την ψηφίσουμε για πρωθυπουργό. 🤦

Charles Mark
Charles Mark
3 χρόνια πριν

Γιατί απορείς με το γεγονός ότι έχει πτυχία?
Όταν το βλέπω αυτό μου στρίβει το μάτι, λες και απαγορεύεται να έχεις χαζές απόψεις αν έχεις πτυχία. Δεν είναι κρυμμένος κοινωνικός ρατσισμός ότι οποιος δεν έχει πτυχία δικαιούται να έχει αντικοινωνικές απόψεις? Να σας θυμίσω ότι ο Κασσιδιαρης είναι Γεωπόνος? Ότι πολλοί με διδακτορικό και καριέρα είναι μισάνθρωποι??
Η ιδέα ότι τα πτυχία έχουν προεκτάσεις σε ποιότητα ανθρώπου είναι και αυτό κατι που πρέπει να καταπολεμηθεί !!!!!

Cloud on Toast
Cloud on Toast
3 χρόνια πριν

Η άδεια λοχείας έχει να κάνει αποκλειστηκά με την ανάρρωση της γυναίκας μετά τη γέννα. Φαντάζομαι η φίλη σου κατανοεί πως είναι ιατρικοί η λόγοι. Η γονεϊκή άδεια που μπορούν (πλέον ευτυχώς) να επιλέξουν αν θα πάρει ο πατέρας ή η μητέρα, είναι μια συλλογική πολιτική απόφαση της κοινωνίας γιατί πολύ απλά θέλει να κάνουν οι άνθρωποι παιδιά. Και μαλιστα πιο συγκεκριμένα θέλει η κοινωνία να κάνουν παιδιά οι παραγωγικοί άνθρωποι που ταυτόχρονα μπορούν να παραμένουν στην αγορά εργασίας. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα, κατανόησε η κοινωνία οτι η γυναικες δεν ειναι για το σπίτι μονο, οποτε για να τις πείσει… Διαβάστε περισσότερα »

Ladida
Ladida
3 χρόνια πριν

Δεν τις πληρώνει ο εργοδότης, το κράτος τις πληρώνει και συγκεκριμένα το ΙΚΑ κ ο ΟΑΕΔ για τους 4 μήνες γύρω από τη γεννα και στη συνέχεια, αν επιθυμούν, ο ΟΑΕΔ για ένα ακόμα εξάμηνο με το βασικό μισθό. Το μόνο που επιβαρύνεται ο εργοδότης είναι το μειωμένο ωράριο το οποίο συχνά παίρνουν και οι αντρες.

daria
daria
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ladida

Πληρώνει και ο εργοδότης κάποιο διάστημα.

Maria Para
Maria Para
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Απ’ ότι μου είπε ο λογιστής μου, ο λογιστής της εταιρείας που εργάζομαι αλλά μου επιβεβαίωσαν κ από το ΙΚΑ ο εργοδότης πληρώνει χρονικό διάστημα 15 ημερών που αντιστοιχεί στην άδεια ασθενείας. Στη δική μου περίπτωση επειδή είχα λάβει νωρίτερα μέσα στη χρονιά την άδεια ασθενείας, ο εργοδότης δεν πλήρωσε τις μέρες αυτές αλλά τις πληρώθηκα από το ΙΚΑ. Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι διαφορετικό και έχω λάθος ενημέρωση