Αγαπητή «Α, μπα»: Η δουλειά μου είναι εύκολη με καλά λεφτά αλλά βαρετή

Μήπως είμαι βαρετή προσωπικότητα;

Η δουλειά μου είναι πληκτική, αλλά εύκολη με καλούτσικα λεφτά, εργαζομαι 5 ημέρες την εβδομάδα 6ωρα ή 7ωρα εναλλάξ και παίρνω 7 ευρώ /ώρα. Πληρωνομαι στην ώρα μου στο τέλος κάθε εβδομάδας χωρίς καθυστερησεις. Επίσης έχω την ευελιξία να μπορώ να λείπω όποτε θέλω μετά απο συνενόηση φυσικα με τους υπόλοιπους της ομαδας, αλλά μπορώ να λείπω 2-3 μέρες το μήνα περίπου και να τις κολλάω αν θέλω και μαζι και να λείπω μαζεμένες ακόμα και ένα μήνα. Ομως είναι μια δουλεία αυτοματοποιημένη, επιβλέπω διαδικασίες και εργασιες αλλων, είναι εύκολη αλλά βαρετή. Δεν έχει καμια σχέση με τα πτυχία μου και με προβληματίζει το πόσο εχω επαναπαυτει και δεν με νοιάζει να εξελιχθω ούτε σ΄ αυτη τη δουλεια ούτε σ΄ άλλη. Δε σκοπευω να αλλάξω δουλειά εκτός αν απολυθώ. Θελω να ασχολούμαι με τα χόμπι μου, να πηγαίνω βόλτες τα σκυλιά μου και να κάνω λακούβες στον καναπέ βλέποντας σειρές και τρώγοντας junk food. Είμαι μια βαρετη προσωπικότητα;

-Γυναικα καριέρας

 

Το κατά πόσο είναι κανείς βαρετός ως προσωπικότητα ή όχι δεν προκύπτει από το τι δουλειά κάνει. Με τίποτα όμως.

Αυτά μας έχει κάνει ο καπιταλισμός. Με την ευκαιρία, ξερίζωσε αυτή την ιδέα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

57 points
Upvote Downvote

28
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
21 Θέματα σχολίων
7 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
24 Συντάκτες σχολίων
Mrs DallowayMitsiΜπουρμπουλήθραAllesGoed Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
poua rige
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Φιλη μου δεν ξερω τι δουλεια κανεις, ξερω ομως οτι θελω τη δουλεια σου.

Kanella
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εμένα αυτό μου φαίνεται πολύ καλό! Ίσως το ιδανικό θα ήταν μια δουλειά που πραγματικά σου αρέσει. Αλλά μια δουλειά εύκολη, με καλές συνθήκες, καλή και έγκαιρη πληρωμή, είναι το αμέσως καλύτερο σενάριο, ώστε να μπορείς να ασχοληθείς με τα χόμπι σου. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν βαρετές προσωπικότητες κι ότι πρέπει όλοι να επιδιώκουμε τα σουπερ δημιουργικά, τα δύσκολα, τα έντονα, με προοπτικές εξέλιξης κι άλλα τέτοια. Πιστεύω ότι χρειάζεται απλά να είμαστε ευτυχισμένοι. Κι αν μας εμποδίζει ο τρόπος σκέψης, να αλλάξουμε τη σκέψη, όχι τη ζωή μας.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Εμένα μια χαρά ιδανική δουλειά μου ακούγεται, μάλλον έχεις καταπιεί το παραμυθακι ότι η δουλειά πρέπει να είσαι σούπερ ουαου και να την αγαπάς και να είσαι η καλύτερη και ένα σωρό πίπες.

AllesGoed
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Mitsi γιατί τόσο απολυτη; Εμείς που βρισκουμε αυτοπραγμάτωση και μέσα από τη δουλειά και θέλουμε να βελτιωνομαστε διαρκώς (ναι να ειμαστε στην κορυφη, γιατι οχι;) έχουμε καταπιεί παραμυθακι;
Δεν περίμενα τέτοια απάντηση από εργαζόμενο με κομβικό τομέα για την κοινωνία. Γιατί οκ εγώ και να μην είμαι καλή μάνατζερ, Κλάιν.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Η απάντηση πηγαίνει αποκλειστικά στην κοπέλα και σε αυτά που γράφει και σε κανέναν άλλον. Κάποιοι θέλουν την αυτοπραγμάτωση από τη δουλειά τους και καλά κάνουν. Η κοπέλα όμως της ερώτησης όχι. Απλά αναρωτιέται αν θα έπρεπε να το θέλει. Ε όχι, δεν είναι απαραίτητο για όλους αυτό.

AllesGoed
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Κάτσε ρε συ Mitsi, δηλ. Στην κοπέλα που έχει αυτή την άποψη, παρουσιάζεις τους απέναντι ως βλακεντιους που έφαγαν παραμυθάκι. Διαφωνώ με την άποψη σου αλλα εφ’ όσον εισαι consistent και αύριο μεθαύριο που η άλλη κοπέλα θα πει πως βρίσκει το νόημα της ζωής της στη δουλειά της να της πεις ότι έφαγε παραμυθακι, κανένα πρόβλημα.

Μπουρμπουλήθρα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ συμφωνώ με τη Mitsi, αν κατάλαβα καλά τι γράφει. Το ” η δουλειά πρέπει να είσαι σούπερ ουαου και να την αγαπάς” είναι όντως παραμυθάκι. Τώρα, αν τυχαίνει για κάποιον να είναι σημαντικό και να το κυνηγά και να το αγαπά, οκ και μπράβο του, αλλά δεν *πρέπει* να είναι έτσι για όλους, όπως είναι η κυρίαρχη άποψη τα τελευταία χρόνια.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Επιμένεις να μην καταλαβαίνεις τι γράφω και να βγάζεις άσχετα συμπεράσματα. το παραμυθακι όπως πολύ καλά έχουν καταβει ολοι είναι ότι πρέπει να βρίσκεις νόημα στη δουλειά ντε φάκτο. Όχι, δεν πρέπει αν δε θέλεις. Δεν ξέρω ποιος κάλος σου πατήθηκε και γιατί έχεις τέτοια εμπάθεια απέναντι μου αλλά προσπάθησε τουλάχιστον να καταλαβαίνεις τι λέω πριν διαφωνήσεις και όχι να βάζεις λόγια στο στόμα μου.

Mrs Dalloway
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Το παραμυθάκι είναι το “πρέπει” στην διατύπωση της Mitsi. Δεν είναι παραμύθι η αυτοπραγμάτωση μέσα από τη δουλειά, είναι παραμύθι ότι όλοι μας πρέπει να κυνηγήσουμε αυτή την αυτοπραγμάτωση.

Alethiometer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Είσαι σίγουρη ότι η σωστή ερώτηση εδώ είναι αν είσαι βαρετή; Ε, βαρετή δε σε κάνει η δουλειά, αλλά αν δεν είσαι στο δημόσιο καμιά δουλειά δεν είναι μόνιμη. Στη θέση σου θα κοιτούσα να γίνω πιο ενδιαφέρουσα επαγγελματικά, πάλι για λόγους καπιταλισμού.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Πολύ φίλη μου είσαι εσύ, το ίδιο σκεφτόμουν για μια καλοπληρωμένη δουλειά τελευταία. Απελευθερωτική απάντηση, ευχαριστώ Λένα!

Πρίγκιπας για μια βδομάδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είμαστε ότι κάνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Η δουλειά για αρκετούς ανθρώπους είναι το μέσο και όχι ο σκοπός. τώρα αν ήθελες πολύ να εξελιχθείς σ’ αυτό που έχεις σπουδάζει φαντάζομαι θα το είχε προσπαθήσει. Αλλιώς, μάλλον αυτή τη στιγμή κάνεις αυτό που θέλεις πραγματικά κι αν αυτό που σε γεμίζει είναι να κάνεις μια αδιάφορη δουλεία και εκτός αυτής να κάθεσαι στον καναπέ είναι δικαίωμα σου, ποιος θα σου πει το αντίθετο;

Cutelover
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ για να βγάλω 800ε καθαρά,πρέπει να δουλέψω πάνω από 50 ώρες την εβδομάδα, όρθια, με τρέξιμο πάνω κάτω, κουβάλημα, καθάρισμα και γενικά ένα πλήθος χειρονακτικών εργασιών. Και εγώ έχω σπουδάσει και κάνω μία άσχετη από τις σπουδές μου δουλειά. Εσύ με λιγότερες ώρες έχεις καλύτερο μισθό από εμένα και από ο,τι κατάλαβα είναι δουλειά γραφείου. Αν όντως είναι γραφείου,μπορεί τώρα με τον ιό να δουλεύεις (μπορεί και από το σπίτι) και να πληρώνεσαι κανονικά.Εγώ αντίθετα είμαι προσωρινά χωρίς δουλειά λόγω της αναστολής εργασιών της δουλειάς μου και δεν ξέρω πότε και αν θα ξαναδουλέψω κανονικά. Γι’αυτό σου λέω,άλλαξε γνώμη… Διαβάστε περισσότερα »

Issy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλέ, από που και ως πού;

Έχεις την ευκαιρία να εξασφαλίζεις τη ζωή σου και παράλληλα την πολυτέλεια να ασχολείσαι με τα χόμπι σου όσο εσύ το επιθυμείς. Έχει δίκιο η Λένα, ο καπιταλισμός μας έχει κάνει να πιστέψουμε ότι παίρνουμε αξία μέσα από τη δουλειά, ενώ στην ουσία η δουλειά αποτελεί μέσο εξασφάλισης της επιβίωσής μας. Οκ, βέβαια, ωραίο το να σου αρέσει και να σε γεμίζει, αλλά σίγουρα δεν εξαρτάται από αυτό το πόσο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα έχεις, έλεος δηλαδή.

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

καβαφης, καρυωτακης, πολυδουρη, δημουλα και τοσες αλλες αποδεδειγμενα μη βαρετες προσωπικοτητες βιοπορίστηκαν με πολύ ,μα πολυ, βαρετες δουλειες…

Velvet
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σε λίγο θα νιώθουμε τύψεις αν δεν κλείνουμε 12ωρα για 2.5 ευρώ την ώρα μικτά και μισό ένσημο.

Αχ.!