in

Αγαπητή «Α, μπα»: Η δασκάλα ουρλιάζει, τρομοκρατεί και τιμωρεί τα παιδιά της τάξης

Να μιλήσω στη διεύθυνση;

Είμαι σύνοδος παράλληλης στήριξης σε παιδί με αυτισμό. Η δασκάλα της τάξης είναι ο ορισμός του αυταρχικού δασκάλου. Ουρλιάζει όλη τη μέρα, τρομοκρατεί και τιμωρεί τα παιδιά, καλλιεργεί τον ανταγωνισμό και το χαφιεδιλικι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7996863.t

Είμαι σύνοδος παράλληλης στήριξης σε παιδί με αυτισμό. Η δασκάλα της τάξης είναι ο ορισμός του αυταρχικού δασκάλου. Ουρλιάζει όλη τη μέρα, τρομοκρατεί και τιμωρεί τα παιδιά, καλλιεργεί τον ανταγωνισμό και το χαφιεδιλικι. Κάνει ακόμα και σε μένα παρατήρηση όταν μιλάω με το παιδί μου, σε σημείο που νιώθω ενοχές ότι διαταράσσω τη στρατιωτική κατα τα άλλα πειθαρχία της ταξης. Μου φέρεται υποτιμητικά, λες και είμαι και εγω μαθήτρια. Μέρα με τη μέρα νιωθω… οργή. Να την πάρει ο διάολος; Να μιλήσω στη διεύθυνση; Να κοιτάω τη δουλειά μου;

Another Brick

Μα φυσικά να μιλήσεις στη διεύθυνση! Η δουλειά σου ως γονέας είναι ακριβώς αυτό, να παρακολουθείς και να ελέγχεις. Δεν ξέρω τι σημαίνει συνοδός παράλληλης στήριξης (φαντάζομαι ότι ήθελες να γράψεις συνοδός και όχι σύνοδος), υποψιάζομαι τι είναι, αλλά δεν χρειάζεται να ξέρω ακριβώς για να απαντήσω. Στη διεύθυνση οπωσδήποτε, και αν μπορείς να συνεργαστείς με άλλους γονείς που συμφωνούν μαζί σου, θα έχει πολύ μεγαλύτερη επίδραση η παρέμβαση.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

60 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν

Να μιλήσεις στη διεύθυνση ΧΘΕΣ. Με λεπτομέρειες και να μιλήσεις και σε γονείς, πρώτα απ όλα στους γονείς του παιδιού που κάνεις τη στήριξη. Οι γονείς μερικές φορές τείνουμε να παραβλέπουμε τα παράπονα των παιδιών και να τα κατατάσσουμε στις “υπερβολές”, δεν είναι ΜΙΛΑ. Όταν η μικρή μου κόρη ήταν στην 4η δημοτικού, ο δάσκαλος του ολοήμερου βασάνιζε τα παιδιά. Κυρίως τα “ελαττωματικά” παιδιά. Έβαζε το αγοράκι από την Αλβανία που οι γονείς του δεν μιλούσαν Ελληνικά τιμωρία γιατί “Είσαι χαζός”, απομόνωνε το λίγο πιο ευαίσθητο αγοράκι γιατί “μιλάς σαν κορίτσι”. Έβαζε τα παιδιά να τρώνε καθισμένα στο μωσαϊκό όταν… Διαβάστε περισσότερα »

Joe_Dalton
Joe_Dalton
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Origami Lover

Μιλάς σοβαρά; Πόσο με στεναχωρούν τέτοια περιστατικά… Πόσοι δάσκαλοι σιχαίνονται τη δουλειά τους τελικά και είναι τόσο ακατάλληλοι..Ενώ μιλάμε για λειτούργημα! κρίμα πραγματικά 🙁

Origami Lover
Origami Lover
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Joe_Dalton

Πολύ σοβαρά, μάλιστα περάσαμε από μία ΥΠΕΡΟΧΗ δασκάλα ολοημέρου που την λατρευαμε γονείς και μαθητες σε αυτό το σίχαμα (Χ2) . Η προηγουμενη δασκάλα δουλευε στο ίδιο σχολείο σε τάξη αυτη τη φορά και πρώτα είχα πιάσει εκείνη και της εξηγησα την κατάσταση, μου είχε ζητήσει να τους δώσω λίγο χρόνο και προσπάθησε να τους βοηθήσει και εκείνη. Τζίφος οι καυγάδες και οι τιμωρίες συνεχίστηκαν μέχρι που έκανα φασαρία. Ευτυχώς είχαμε το δίδυμο της επιτυχίας (ΝΟΤ) μόνο μια χρονιά.

Μίλτος Παπάρας
Μίλτος Παπάρας
5 χρόνια πριν

Σύνοδος παράλληλης στήριξης είναι ένας δάσκαλος που έχει αναλάβει κάποιο παιδί με κάποια δυσκολία που χρειάζεται έξτρα φροντίδα. Δεν είναι δικό της το παιδί ούτε είναι γονέας, όταν λέει “το παιδί μου” εννοεί το παιδί που έχει αναλάβει.

Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν

Δεν είσαι μαθήτρια είσαι εκπαιδευτικός και μάλιστα σε πιο ευάλωτο άτομο από τα υπόλοιπα παιδιά. Είσαι υποχρεωμένη να υψώσεις το ανάστημά σου σε αυτή την απαράδεκτη εκπαιδευτικό και για το παιδάκι που βοηθάς αλλά και για τα υπόλοιπα που δεν μπορούν να το κάνουν. Φυσικά να μιλήσεις!
Πρέπει όμως να κατανοήσεις εσύ η ίδια τη θέση σου γιατί νομίζω λόγω του αυταρχισμού της άλλης έχεις μπει στη θέση των μαθητών. Βγες μια ώρα αρχύτερα και ανάλαβε την ευθύνη της θέσης σου. (Δεν το θεωρώ εύκολο, ίσα ίσα είναι πολύ ψυχοφθόρο αυτό που περνάς).
Καλή επιτυχία.

Φρουφρου
Φρουφρου
5 χρόνια πριν

Η κοπέλα είναι δασκάλα που ταυτόχρονα με τη κανονική δασκάλα της τάξης ασχολείται με τα παιδιά που έχουν δυσκολία ένταξης. Είναι απαράδεκτο από συνάδελφο σε συνάδελφο αυτή η συμπεριφορά, πόσο μάλλον όταν έχει στην ευθύνη της παιδί με αυτισμό. Δεν ξέρω σε αυτή τη χώρα αν αλλάζει κάτι στο δημόσιο (είμαι πολύ απογοητευμένη από το εκπαιδευτικό σύστημα), σίγουρα όμως θα την έβαζα στη θέση της, θα τράβαγα τις γραμμές μου και αν χρειαζόταν θα έφτανα και μέχρι τη διεύθυνση.

Jelly Roll
Jelly Roll
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φρουφρου

Για να μπει στη θέση της δεν την νοιάζει τόσο πολύ μάλλον, σίγουρα είναι απο αυτούς που με πολλή αυτοπεποίθηση κάνουν ότι κάνουν και πιστεύουν ότι έχουν δίκιο. Επειδή αυτά τα όντα δεν αλλάζουν συμπεριφορά με συστάσεις και επειδή η διεύθυνση μπορεί να είναι ακόμα πιο αυταρχική, αν μαζευτούν πολλοί γονείς με παράπονα, έπειτα από συνέλευση καθηγητών και επικοινωνία με την πρωτοβάθμια, το πολύ πολύ να της αλλάξουν σχολείο. Θα την διώξουν από αυτό που είναι και θα την στείλουν σε άλλο να βασανίσει άλλα παιδάκια, από τη στιγμή που δεν κάνει κάτι το οποίο νομικά να δικαιολογεί την απόλυσή… Διαβάστε περισσότερα »

Έξοχα, στον κήπο φίλοι μου!
Έξοχα, στον κήπο φίλοι μου!
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Jelly Roll

Αυτό με τις μεταθέσεις -και όχι απολύσεις- ποτέ δεν θα το καταλάβω. Λίγες είναι οι φορές που έχουμε ακούσει για δασκάλους/καθηγητές που έχουν παρενοχλήσει μαθητές και η λύση ήταν “μετάθεση”? Υπάρχει περίπτωση ξαφνικά θα αλλάξουν συμπεριφορά? Απόλυση γαμώ το μπελά μου, όχι μετακύλιση ευθυνών.

Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν

ΙΙΙΙΙΙΙΙΙ απόλυση; Τι λέξη ξεστόμισες; Απόλυση από την ιερή αγελάδα το δημόσιο; Και δυστυχώς όχι μόνο το ελληνικό. Είδα ένα ντοκυμαντέρ και με Αμερικάνους άχρηστους καθηγητές που ανακυκλώνονταν στα σχολεία λόγο ανικανότητας. Εκεί τους λέγανε “bad lemons”!

Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Rubia

Διόρθωση: “The dance of the lemons” η ανακύκλωση των κακών δασκάλων από σχολείο σε σχολείο στην Αμερική.

Jelly Roll
Jelly Roll
5 χρόνια πριν

Καλέ ναι, αφού θέμα χημείας είναι, μπορεί να μην κολλάει ο άνθρωπος στο περιβάλλον και άμα τον βάλεις αλλού να κολλάει καλύτερα. Επειδή οι γονείς μερικών κακομαθημένων έχουν κάνει παράπονα, σώνει και καλά να τον βγάλουμε ελαττωματικό τον άνθρωπο; Τέτοιες είναι οι κουβέντες που είχα ακούσει τότε από καθηγήτρια διαμάντι, όταν είχα καταλήξει στο γραφείο σε έξαλλη κατάσταση μετά από τσακωμό μου με τον καθηγητή. Έφταιγε εκείνος, συγνώμη δεν μου ζήτησε ποτέ και μετά από κάποια ώρα μου ζητούσε συγνώμη η υποδιευθύντρια για το περιστατικό. Όσο για το πως θα αντιμετωπίζω τον συγκεκριμένο άνθρωπο στο μέλλον, καμία βοήθεια και καμιά… Διαβάστε περισσότερα »

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
5 χρόνια πριν

Εννοείται να μιλήσεις στη διεύθυνση. Απλά, κατ’εμέ, μη ρίξεις το βάρος στο πώς μιλάει σε ‘σένα (ασχέτως του αν είναι εξτρά πειστήριο), για να μην της δώσεις τη δυνατότητα να πατήσει στο ότι είσαι εσύ ευαίσθητη και το κάνεις επειδή σε ενοχλεί το πώς φέρεται σε ‘σένα και, μ’αυτόν τον τρόπο, να αποδυναμώσει έτσι το πρωταρχικό, φλέγον ζήτημα που είναι η συμπεριφορά της απέναντι στα παιδιά.

Έξοχα, στον κήπο φίλοι μου!
Έξοχα, στον κήπο φίλοι μου!
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

διάβασα για την Υπνερωτομαχία, δεν είχα ξανακουσει γι’ αυτήν. 🙂
thank God for Google!

Υπνερωτομαχία
Υπνερωτομαχία
5 χρόνια πριν

Αν σου κέντρισε έστω και λίγο το ενδιαφέρον, ψάξε το βιβλίο “The Rule Of Four”, που την έχει ως κεντρικό άξονα. Έτσι τη “γνώρισα” εγώ 🙂

Έξοχα, στον κήπο φίλοι μου!
Έξοχα, στον κήπο φίλοι μου!
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

η αλήθεια είναι πως το κέντρισε. ευχαριστώ πολύ!

Rubia
Rubia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Υπνερωτομαχία

Ναι βρε συ! The rule of four! Και έλεγα τόσο καιρό τι μου θύμιζε! Το είχα διαβάσει στα αγγλικά hypnerotomachia polyfilous ή κάπως έτσι!

no-no
no-no
5 χρόνια πριν

Νομίζω πως η συνοδός του παιδιού δεν είναι γονέας αλλά δασκάλα ειδικής αγωγής.

bozonio
bozonio
5 χρόνια πριν

Άσχημο περιστατικό αλλά δε βρίσκω πως το σχολείο έχει ευθύνη σε αυτή την περίπτωση. Φαίνεται ότι είναι θέμα των γονιών και η διήγηση θα μπορούσε να ειχε γίνει σε σπιτι. Καλύτερα να μιλούσατε οι γονείς στους γονείς του συγκεκριμένου παιδιού, ομαδικά (αφού συνέβει σε αρκετά παιδιά).

I_am_the_law
I_am_the_law
5 χρόνια πριν

Ναι, εννοείται να μιλήσεις, αφού πρώτα συνεννοηθείς και με τους γονείς του παιδιού. Τα παιδάκια διαμορφώνονται κατά τα πρώτα χρόνια και αποκτούν προβλήματα από προβληματικούς δασκάλους. Άνθρωπος δεν θα γίνει, αλλά τουλάχιστον να μαζευτεί. Ας της θυμίσει κάποιος τις υποχρεώσεις της.

Υ.Γ.Ο συνοδός παράλληλης στήριξης είναι ένας επαγγελματίας ο οποίος συνοδεύει και προσέχει παιδιά με αυτισμό και άλλες παθήσεις.

Franny
Franny
5 χρόνια πριν

“Να την πάρει ο διάολος; Να μιλήσω στη διεύθυνση; Να κοιτάω τη δουλειά μου;”

αυτη ειναι η δουλεια σου. να βοηθας και να προστατευεις αυτο το παιδι. κι αυτη η δασκαλα, ειναι επιθετικη και βλαπτικη.
στην διευθυνση να απευθυνθεις, αμεσα και επιμονα, χωρις να την ενημερωσεις πρωτα. για να φερεται ετσι, πιθανοτατα νομιζει οτι τα κανει ολα μια χαρα…
επισης, πιθανα να μην εχουν ιδεα οι γονεις για το τι συμβαινει, μιας και δεν εχουν προσβαση στην ταξη. να τους κινητοποιησεις κι αυτους.

Tonia Giovani
Tonia Giovani
5 χρόνια πριν

Αυτες οι ιστορίες δεν κουκουλωνονται για το ..πρεστίζ (μονο σε ιδιωτικα σχολεια θα συνεβαινε αυτο) αλλά γιατί οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρεθούν…υπόδικοι λόγω…συκοφαντικής δυσφήμισης της οικογένειας με το πορνό. Μη γελατε υπαρχουν δασκαλοι που καταγγειλανε στον Εισαγγελέα πασιφανή σεξουαλικη παρενοχληση απο μελος οικογενειας προς μαθητή και ακόμα τρέχουν με μηνύσεις εναντίον τους και απειλούνται με σωματικη βια κι από πάνω. Δεν μπορουν να το αποδείξουν, οι γονείς ακόμα κι αν το ξέρουν δεν ερχονται συνηθως ως μαρτυρες “για να μη μαλωσουν τα παιδια μεταξυ τους”, υποδομες πχ ψυχολογοι, κοινωνικοι λειτουργοι δεν υπάρχουν και δεν προβλέπεται νομικά και θεσμικά να ασχοληθουν…οπότε… Διαβάστε περισσότερα »