in

Αγαπητή «Α, μπα»: Γιατί υπάρχουν διαφορετικές τουαλέτες για γυναίκες και άντρες;

Λένα, ο διαχωρισμός σε γυναικείες και αντρικές τουαλέτες, γυναικείες και αντρικές φυλακές κτλ. γίνεται με βάση την παραδοχή της κοινωνίας ότι οι άντρες βιάζουν τις γυναίκες? Είναι “επισήμως” αναγνωρισμένο δηλαδή? -βία Μα ναι, είναι. Αυτό που συμβαίνει επίσης όμως είναι ότι αυτή η βία θεωρείται δικαιολογημένη, γιατί οι άντρες έχουν ορμές και δεν μπορούν να […] ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λένα, ο διαχωρισμός σε γυναικείες και αντρικές τουαλέτες, γυναικείες και αντρικές φυλακές κτλ. γίνεται με βάση την παραδοχή της κοινωνίας ότι οι άντρες βιάζουν τις γυναίκες? Είναι “επισήμως” αναγνωρισμένο δηλαδή?

-βία

Μα ναι, είναι. Αυτό που συμβαίνει επίσης όμως είναι ότι αυτή η βία θεωρείται δικαιολογημένη, γιατί οι άντρες έχουν ορμές και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.  Ότι η βία δεν ελέγχεται, δεν είναι συνειδητή απόφαση, δεν είναι έγκλημα, είναι η «φύση».

Η ιστορική αφετηρία είναι αυτή, μαζί με την «ηθική» ότι αν βρίσκονται τα φύλα μαζί σε απομονωμένο χώρο θα έχουν ευκαιρία για έκφυλες πράξεις. Επίσης, όσο υπήρχαν μόνο αντρικές τουαλέτες σε κτίρια γραφείων, δημόσιων υπηρεσιών κλπ, υπήρξε αυτή η δικαιολογία (μεταξύ άλλων, τύπου «και τι θα κάνουμε δηλαδή τώρα μ’αυτό το θέμα») για να μην εισέλθουν οι γυναίκες ως εργαζόμενες.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

65 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Vasilis
Vasilis
3 χρόνια πριν

Ελπίζω να τρολάρετε και στην ερώτηση και στην απάντηση. Το να θεωρείς ότι ο διαχωρισμός στις τουαλέτες είναι επειδή οι άντρες είναι εν δυνάμει βιαστές είναι άρρωστο.

bournela
bournela
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Vasilis

“Η ιστορική αφετηρία είναι αυτή” λέει στην απάντηση της η Λένα.

Lacrimal Punctum
Lacrimal Punctum
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Vasilis

Βασίλη είσαι σε λάθος σάιτ φοβάμαι…

Vasilis
Vasilis
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lacrimal Punctum

Γιατί, απαγορεύεται να σχολιάζουν άντρες;

Anna Xe
Anna Xe
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Vasilis

Ωραία , απάντησε μας εσύ γιατί διαχωρίζονται. Το έχω πραγματικά απορία και άμα ξέρεις την απάντηση πες τη μας να τη μάθουμε και εμείς.

Vasilis
Vasilis
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna Xe

Για λόγους υγιεινής.

mm
mm
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Vasilis

Vasilis, όντως οι γυναίκες έχουμε πιο ευάλωτο ουροποιητικό σύστημα από τους άντρες, αλλά έχουμε τις ίδιες πιθανότητες να κολλήσουμε κάτι είτε την τουαλέτα την χρησιμοποίησε πριν από εμάς άντρας είτε γυναίκα. Για τους άντρες μάλλον δεν κάνει διαφορά. Οπότε “οι λόγοι υγιεινής” δεν ισχύουν, εκτός και αν νομίζεις ότι τις γυναικείες τουαλέτες τις καθαρίζουν πιο συχνά. Και με την ευκαιρία να διαλύσω έναν μύθο. Οι γυναικείες τουαλέτες έχουν πιο πιτσιλισμένα καθίσματα από τις αντρικές. Οι γυναίκες προσπαθούμε να κατουρήσουμε μισοκαθισμένες στις γυναικείες τουαλέτες, και αντίθετα από τους άντρες δεν μπορούμε να ελέγξουμε ούτε στο ελάχιστο την ροή των ούρων. Σε… Διαβάστε περισσότερα »

mm
mm
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

Και αφού έπιασα τους μύθους γύρω από τις τουαλέτες: είναι μύθος ότι οι γυναίκες πάμε 2-2 στις τουαλέτες για να κουτσομπολεύσουμε. Πάμε γιατί έτσι μας το έχουν μάθει, μας έχουν εκπαιδεύσει να θεωρούμε τις δημόσιες τουαλέτες επικίνδυνα μέρη. Στις οδηγίες «Να μην αργήσεις, και να προσέχεις μην σου ρίξουν τίποτα στο ποτό» στα κορίτσια λένε «και να μην πηγαίνεις μόνη σου στην τουαλέτα». (Και επίσης, ποσό γελοίο ακούγεται το «να μην σου ρίξουν ναρκωτικά στο ποτό» σε ένα έφηβο αγόρι και πόσο υπαρκτός κίνδυνος για ένα έφηβο κορίτσι. Οι άντρες μεγαλώνοντας μπορούν να αστειεύονται λέγοντας «Ακόμα ψάχνω το μπαρ που… Διαβάστε περισσότερα »

Valia
Valia
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Vasilis

Βασίλη, οι γυναίκες βιάζονται, όντας μόνες με κάποιον/ους άντρα/ες. Παλιά, στα χωριά, έτρεμαν μη βρεθούν μόνες σε χωράφι ή οπουδήποτε απόμερα με καποιον άντρα. Συγχωριανό τους, όχι άγνωστο.
Φαντάσου γυναίκα μόνη με άγνωστο.
Ή φαντάσου το εξής: μπουζούκια, μπαράκια, night-clubs και γυναίκες ζαλισμένες από το ποτό ή μεθυσμένες… Σε συνδυασμό με το πάγωμα που παθαίνουν πολλές κατά τη σεξουαλική επίθεση.
Εδώ σε πολλές χώρες δημιουργούνται χώροι σε πάρκινγκ πια ειδικά για γυναίκες, πιο φωτισμένοι και πιο κοντά στην είσοδο/έξοδο, για προστασία από σεξουαλικές επιθεσεις.
Ο βιασμός είναι για εμάς υπαρκτός, “καθημερινός” κίνδυνος.

BabyDoll
BabyDoll
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Vasilis

Παιδιά μην πυροβολείτε τον Βασίλη επειδή μάλλον δεν κατάλαβε καλά την απάντηση της Λένας, είναι αρκετό καιρό μέλος της παρέας και οι απαντήσεις τους δεν δείχνουν κάποιον που είναι σε λάθος site. Δεν αστυνομευουμε τα μέλη, ο καθένας έχει δικαίωμα να διαφωνεί. Βασίλη αρχικά κι εμένα μου φάνηκε λίγο ακραία η απάντηση της Λένας αλλά αν το καλοσκεφτείς δεν είναι. Δεν μιλάμε για εν δυνάμει βιαστές αλλά για παλαιότερες κοινωνίες που ο άντρας είχε ορμές και αν μια γυναίκα του “κουνιόταν” (όπου με το κουνιόταν μπορεί να εννοούσαν το τι ώρα είναι) δεν έφταιγε αν την παρενοχλούσε. Και τώρα βέβαια… Διαβάστε περισσότερα »

mm
mm
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Vasilis

Vasilis αν ξαναδιαβάσεις την ερώτηση η βασική απορία είναι αν “επίσημα” (με τα εισαγωγικά του) η κοινωνία μας αναγνωρίζει όλους τους άντρες σαν δυνάμει βιαστές. Και η απάντηση είναι ΝΑΙ με μεγάλα γράμματα. Δεν μιλάμε για την κάθε μία μας ξεχωριστά, αλλά για την κοινωνία. Αν ρωτάς αν αυτό είναι σωστό, η απάντηση από κάθε συνειδητοποιημένο/νη φεμινιστή/στρια είναι ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ. Έχουν χυθεί τόνοι μελάνι και έχουν μαυρίσει άπειρα πίξελ για να τονιστεί ότι η θεωρία της “τοξικής αρρενωπότητας” και των “ανδρικών ορμών” είναι το νούμερο ένα επιχείρημα για το ξέπλυμα κάθε βιαστή. Αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα στην γνώμη… Διαβάστε περισσότερα »

mm
mm
3 χρόνια πριν

Είναι και λίγο χειρότερα τα πράγματα. Το αίμα της περιόδου είναι ταμπού σε πολλά μέρη του κόσμου συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Υπάρχουν πάρα πολλοί άντρες που προτιμάνε να έρθουν αντιμέτωποι με σκατούλα 5 ημερών με σκουλήκια και μύγες παρά με ματωμένη σερβιέτα μέσα σε κάδο σκουπιδιών μπάνιου. Και αντίστοιχα υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες που αισθάνονται φρίκη στην ιδέα ότι ένας άντρας θα δει ίχνη από την περίοδό τους. Νομίζω ότι παίζει και κάποια παγανιστική δοξασία, ότι μόνο ο σύζυγος μπορεί να δει το αίμα από την περίοδο μιας γυναίκας αλλιώς η γυναίκα θα έχει προβλήματα γονιμότητας (ή κάτι τέτοιο).

Anna
Anna
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

Πάει και αντίστροφα, πρέπει να προστατέψουμε τα αθώα ερυθριώσα κοράσια από σοκαριστικά θεάματα.

Dr. Arisa
Dr. Arisa
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

Συγνώμη αλλά ματωμένη σερβιέτα και λοιπά χαρτιά μέσα σε κάδο σκουπιδιών είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να αντιμετώπιζει κανείς. Στο εξωτερικό, κάδους τουαλέτας ανοιχτούς για να δεις την παραγωγή των αλλονών δεν βλέπεις πουθενά. Ας λύσουμε πρώτα απλά βασικά θέματα και έρχονται και τα άλλα…

mm
mm
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dr. Arisa

Dr. Arisa δεν μίλησα ούτε για ανοικτούς κάδους ούτε για πεταμένες σερβιέτες στο πάτωμα. Και δεν μίλησα τυχαία. Το μάθημα την πρώτη πρώτη ημέρα της περιόδου μου από την μητέρα μου ήταν: “Δεν είναι κάτι…μπλα μπλα μπλα…. θα πάρεις την σερβιέτα, το αυτοκόλλητο ξεκολλάει έτσι, την κολλάς καλά στο εσώρουχό σου, προσέχεις να την βάλεις σωστά να μην πασαλείψεις τον κόσμο, και όταν είναι να την πετάξεις την διπλώνεις και την τυλίγεις με χαρτί. Δεν είναι ανάγκη να ανοίγει τον σκουπιδοντενεκέ ο πατέρας σου και να βλέπει τα αίματα” Δεν είμαι σίγουρη, αλλά δεν θυμάμαι να μου είχε μάθει η… Διαβάστε περισσότερα »

Karlee
Karlee
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

Εχεις δικιο, κι εμενα η μανα μου ακομα και σημερα αντιμετωπιζει με ντροπη τη θεα της σερβιετας ΕΝΤΟΣ του καδου…

BabyDoll
BabyDoll
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

Το αίμα στον κάδο όπως και το λερωμένο χαρτί για μένα είναι έλλειψη σεβασμού στον επόμενο. Στο εξωτερικό τα χαρτιά πάνε όλα στην τουαλέτα και για τις σερβιετες και τα ταμπον υπάρχουν σακουλάκια ή ειδικοί κάδοι. Προσωπικά πάντα τυλίγω καλά τις σερβιετες γιατί σιχαίνομαι να τις βλέπω και στον κάδο του σπιτιου μου. Τώρα για το τι έλεγαν οι γιαγιάδες και μανάδες παλιά δεν το σχολιάζω γιατί σχολιάστηκε ήδη και συμφωνώ. Αλλά ας μην περνάμε και στο άλλο άκρο και να μην νοιαζόμαστε αν κάποιος δει την λερωμένη μας σερβιετα και την πετάμε ανοιχτή για να κάνουμε την επανάσταση μας… Διαβάστε περισσότερα »

mm
mm
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  BabyDoll

Το να σεβαστείς τον επόμενο που θα χρισημοποιήσει την τουαλέτα ισχύει για όλους όχι μόνο για τους άντρες. Οι οδηγίες που πήρε ο 12χρονος εαυτός μου ήταν ξεκάθαρα να πακετάρω ερμητικά την σερβιέτα για να μην δει αίμα ο πατέρας μου. Μια καλά διπλωμένη σερβιέτα και μια ερμητικά τυλιγμένη σερβιέτα τις χωρίζουν τόνοι χαρτί μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Χαρτί για το οποίο παρεπιπτόντως γκρίνιαζε για χρόνια η μητέρα μου «μα πόσο χαλάτε πια, δεν μας φτάνει ένα ρολό την ημέρα» ξεχνώντας προφανώς τις σαφείς οδηγίες που μας είχε δώσει. Μακάρι να ήταν η μάνα μου η τελευταία γυναίκα που… Διαβάστε περισσότερα »

Observer
Observer
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

Ισως η τελευταία φράση είναι κρίσιμη: η περίοδος στην Ελλάδα καλύπτεται από ένα πέπλο αρνητικότητας. Οι μαμάδες μαθαίνουν στις κόρες να την κρύβουν, τα αγόρια αντιλαμβάνονται ότι είναι κάτι ιδιαίτερο παράξενο και μετά δεν μπορούν να διαχειρισθούν το ζήτημα και έτσι διαιωνίζονται τα αρνητικά πρότυπα.

Οσο για τις τουαλέτες με εντυπωσίασε η avis να λέει ότι οι αντρικές τουαλέτες είναι βρώμικες και αρκετές άλλες να λένε ότι είναι πιο καθαρές. Για την ερώτηση φαντάζομαι ότι οφείλεται ότι στην Ελλάδα έχουμε ένα θέμα με το σώμα οπότε το αίτημα ιδιωτικότητας από τις γυναίκες είναι λογικό.

BabyDoll
BabyDoll
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

mm νομίζω οτι είπα οτι συμφωνώ με τα σχολιά σου και της μαφάλντα για το θέμα συμβουλές μάνας για την περίοδο. Είναι λάθος αλλά εδώ μιλάμε για δημόσιες τουαλέτες όχι του σπιτιού μας και έχουμε μια τεράστια διαφορά. Αν στο σπίτι μου θελω να βλέπουν όλη φάτσα φόρα την σερβιέτα μου με για μου και χαρά μου, την κορνιζάρω κι όλας αλλά στην δημόσια τουαλέτα θα την διπλώσω γιατί σέβομαι ΤΗΝ επόμενη που θα μπει (μιλάμε ακόμα για διαχωρισμένες τουαλέτες, δεν θα το κάνω για να σεβαστώ κάποιον άντρα αλλά όποιον/α μπει μετά από μένα). Η δική μου μητέρα απλά… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Lou
3 χρόνια πριν

Εγώ έχω άλλη απορία. Γιατί σε θέατρα, κλαμπ κτλ είναι ίσος ο αριθμός των τουαλετων για γυναίκες και άνδρες, με αποτέλεσμα εμείς να περιμένουμε σε τεράστια ουρά κι εκείνοι να μπαίνουν ανενόχλητοι? Πολύ εκνευριστικό! Ας μου απαντήσει μια/ένας αρχιτέκτονας. Γιατί δεν φτιάχνουν σε μεγάλους χώρους περισσότερες τουαλέτες για εμάς?
ΥΓ: Πάντως, παρακαμπτω τον περιορισμό, άμα είναι να περιμένω μισή ώρα προτιμώ τις ανδρικές, που είναι συνήθως και πιο καθαρές, καθώς χρησιμοποιούνται λιγότερο.

Διάφανο Σελοφάν
Διάφανο Σελοφάν
3 χρόνια πριν

Νομίζω ότι στο θέμα της τουαλέτας προέχει το θέμα της υγιεινής. Ως γνωστόν οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κολλήσουν το οτιδήποτε, πόσο μάλλον αν μπαινοβγαίνουν στις ιδέες τουαλέτες άντρες που ούτε το καπάκι δεν σηκώνουν. Γενικά το κάθε φύλο έχει τις δικές του ανάγκες. Θα ήταν καλό να λαμβάνονται υπόψη. Για παράδειγμα, θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχουν μέσα στις γυναικειες τουαλέτες σερβιετες, αλλά και ενας μικρός νιπτήρας, αφού πλέον δεν χρησιμοποιούν όλες σερβιετες. Όσο για τα υπόλοιπα, δυστυχώς όλα θεωρούνται δικαιολογημένα και “φυσικά”. Η θρησκεία (ή η εκκλησία ό,τι προτιμά ο καθένας) βέβαια τα κάνει χειρότερα με το να… Διαβάστε περισσότερα »

(Passion) fruit
(Passion) fruit
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Διάφανο Σελοφάν

Πες τα! Τόσα χρόνια, τόσα δημόσια WC, μόνο σε ένα μαγαζί έχω δει σερβιέτες. Και ναι, χρειαζόμαστε ένα μικρό νιπτήρα μέσα στην τουαλέτα. Ας μας λάβει υπ’όψιν του κάποιος αρχιτέκτονας στον επόμενο σχεδιασμό δημόσιας τουαλέτας παρακαλούμε.

mariell
mariell
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  (Passion) fruit

Ο αρχιτέκτονας είναι υποχρεωμένος εφόσον ικανοποιούνται οι νομοθεσίες του κράτους να εξυπηρετεί τον πελάτη του. Οι πελάτες αν μπορούσαν να μην έβαζαν καθόλου τουαλέτες και περισσότερα καθίσματα θα το έκαναν να είσαι σίγουρη. Πολλές φορές κάνουμε αγώνα για τα αυτονόητα.
Άρα όταν ανοίξεις μαγαζί σε παρακαλώ μην είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό σου οι χώροι υγιεινής.

daria
daria
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  (Passion) fruit

Εγώ έχω δει σε πολλά εδώ και χρόνια, αν όχι στα περισσότερα.

Lula
Lula
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Διάφανο Σελοφάν

Με την καλύτερη των προθέσεων ρωτάω αλλά γιατί δεν μπορούν οι σερβιέτες και ο νιπτήρας να υπάρχουν σε κοινές (δηλαδή και για άντρες και για γυναίκες) τουαλέτες; Ποιές είναι οι διαφορετικές ανάγκες των δύο φύλων στο θέμα της τουαλέτας;

Po the Panda
Po the Panda
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lula

Οτι οι άντρες δεν χρειάζεται να αλλάζουν ταμπόν και κύπελλα περιόδου και να βγαίνουν στον προθάλαμο με ματωμένα δάχτυλα.

Valia
Valia
3 χρόνια πριν

Μακάρι να ήταν κι εδώ έτσι. Όταν οι γύρω σου είναι άνετοι με το σώμα σου, είσαι κι εσύ άνετη με το σώμα σου. Όταν σε κοιτάνε λες και θα σου χιμήξουν, κάπως μαζεύεσαι κι εσύ μετά. Το βλέμμα κάνει όλη τη διαφορά.

LaPerdizTropical
LaPerdizTropical
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Valia

Είπες μεγάλη κουβέντα τώρα! Ξεκίνησα να κάνω τόπλες σε φετιβάλ στη νότια Ισπανία. Προσπάθησα να το συνεχίσω και στην Ελλάδα, στο χωριό μου σε νησί, όμως για κάποιο λόγο δεν ένιωθα άνετα. Δε μπορούσα να προσδιορίσω το γιατί, αισθανόμουν ότι με κοιτανε “καπως” ή οτι απο μέσα τους με κρίνουν. Για να μην αναφερω τον creepy μπάρμπα που ερχόταν να μου πιασει κουβέντα. Τελικά είναι ακριβώς αυτό που ειπες, οταν οι γύρω σου είναι άνετοι με το σώμα σου, είσαι κι εσύ άνετη με το σώμα σου. Όταν σε κοιτάνε λες και θα σου χιμήξουν, κάπως μαζεύεσαι

Valia
Valia
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  LaPerdizTropical

Δεν ξέρω αν σε κρίνουν απαραίτητα, αλλά σιγουρα καταλαβαίνω πώς νιώθεις. Η χυδαιότητα στο βλέμμα είναι που μας ενοχλεί. Δεν ξερω τι συμβαίνει στους άντρες εδώ και ειναι με το γυναικείο σωμα έτσι. Εγώ η έρμη ,για τους μπαρμπάδες στην παραλία, πήρα μαγιό τύπου surf top, να μη φαίνεται το στήθος καθόλου, γιατί τους έβλεπα να με κοιτάζουν σαν ξελιγωμενοι, τα 10 ολόκληρα λεπτά που κάνω ηλιοθεραπεία, και μου ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι.

Aktinidio
Aktinidio
3 χρόνια πριν

Τώρα να πω κι εγώ ότι άποψη υγιεινής το προτιμω; Όσες κοινές τουαλέτες έχω δει είναι μες την μπίχλα.

daria
daria
3 χρόνια πριν

Νομίζω πως θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο το γιατί δεν υπάρχεο χώρος αλλαγής πάνας στις αντρικές τουαλέτες και όχι γιατί υπάρχει ο διαχωρισμός. Παρόλα αυτά, επειδή αν δεν κάνω λάθος ο διαχωρισμός έγινε κάπου στο 1800, θεωρώ πως το κίνιτρο ήταν περισσότερο για λόγους σεμνοτυφίας. Μη βρεθούν γυναίκες με άντρες στον ίδιο χώρο και σκανδαλιστούν, παρά να μην κινδυνέψουν. Η λογική της εποχής δηλαδή ήταν άλλη.

daria
daria
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αμπα

Είναι εντυπωσιακό πως αν κάποιος στα σχόλια αναφέρει κάποια άλλη πληροφορία ή δώσει άλλη εξήγηση απο την δική σου (στην προκειμένη μάλιστα έγραψα και το «αν δεν κάνω λάθος», δεν διεκδικώ το αλάθητο) θα απαντήσεις με ειρωνεία. Θα το είχα παραβλέψει, αλλά πραγματικά με εντυπωσιάζεις.

X Mei
X Mei
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Ωχ, γιατί τόση επιθετικότητα; Που είναι η ειρωνεία στο σχόλιο της Λένας;
Κατά τα αλλα θεωρώ λίγο επικίνδυνο να λέμε ότι το τάδε πρόβλημα δεν είναι σημαντικό γιατί υπάρχουν και χειρότερα. Κάτι σαν ‘να μη μας απασχολει ο ασημαντος σεξισμος που βιώνουν οι γυναίκες στην Ευρώπη, να μας απασχολεί μόνο ο εξοφθαλμος σεξισμός πχ. στη Σαουδικη Αραβια’.
Εύστοχη η παρατήρηση πάντως, δεν έχει τύχει να δω ποτέ χώρο αλλαγής πάνας μωρού σε τουαλέτα αντρών.

daria
daria
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  X Mei

Απαντάω εδώ αλλά απευθύνομαι και στις δύο. Εγω εξέλαβα επιθετικότητα, βασικά ειρωνία αλλά εαν δεν ήταν έτσι τότε mea culpa. Τώρα γιατί θα έπρεπε να μας απασχολεί το ένα περισσότερο απο το άλλο, αν και δεν εχω στα πάντα αυτή τη λογική στην προκειμένη να σας εξηγήσω. Ο διαχωρισμός στις τουαλέτας, ανεξάρτητα απο το γιατί ξεκίνησε να υπάρχει, εξυπηρετεί τον να νιώθει η γυναίκα ασφαλής. Εν έτει 2020 εξακολουθεί και είναι σημαντικό αυτό καθώς είναι πολύ πιο πιθανό να πέσει θύμα βιασμού. Για να σταματήσει αυτό να ισχύει πρέπει να αλλάξουν πολλά. Η ύπαρξη αλλαξιέρας στις αντρικές τουαλέτες είναι ένα… Διαβάστε περισσότερα »

Piripiri
Piripiri
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  daria

Που την διάβασες την ειρωνία; Και εγώ αυτό που έγραψε η Λένα σκέφτηκα. Ότι και τα δυο είναι θεματα που πρέπει να λυθούν και μας απασχολούν εξίσου.

Ταπεινο_χαμομηλακι
Ταπεινο_χαμομηλακι
3 χρόνια πριν

Κραξτε με αλλα καλυτερα που υπαρχουν ξεχωριστες τουαλετες,γιατι η μπιχλα που υπαρχει στις ανδρικες ειναι απο αλλο πλανητη…🤢🤢🤢 βεβαια και στις γυναικειες μπορεις να συναντησεις κατι αηδιαστικο αλλα νομιζω με τους ανδρες εχει παραγινει…

Po the Panda
Po the Panda
3 χρόνια πριν

Εντελώς αντικειμενικά, έχοντας δουλέψει ως καθαρίστρια, την μπίχλα που έχω συναντήσει στις γυναικείες τουαλέτες δεν την έχω συναντήσει στις αντρικές ούτε κατά διάνοια, αν εξαιρέσεις μερικές περιπτώσεις. Δεν υπάρχει σύγκριση.

mononoke
mononoke
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Po the Panda

Καλέ ναι, οι γυναικείες είναι μακράν χειρότερες. Φαντάζομαι όχι επειδή οι γυναίκες είναι πιο βρώμικες, αλλά επειδή χρησιμοποιούν πιο συχνά την τουαλέτα και λόγω περιόδου και ίσως και μικρότερης χωρητικότητας της ουροδόχου κύστης(αυτό δεν ξέρω αν ισχύει, απλά υποθέτω). Αν μιλάμε για εξωτερικούς χώρους κιόλας, σε φεστιβάλ κλπ, πολλοί άντρες κατουράνε έξω όπου βρουν και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να πάνε στο wc. Κάθε φορά που πάω σε συναυλία η κάτι παρόμοιο με πολύ κόσμο οι γυναικείες έχουν μια ουρά μισό χιλιόμετρο, ενώ οι αντρικές άντε να χουν 5-6 άτομα απέξω.

Po the Panda
Po the Panda
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mononoke

Είναι κι άλλα, οτι προσπαθούμε να κάνουμε την ανάγκη μας σε ημικαθιστή στάση, που το κανει πραγματικά πολύ δύσκολο να σημαδεύσεις και εννοείται δεν σηκώνει καμία το καπάκι. Και γενικά είναι και λίγο στην κοσμάρα τους πάρα πολλές, δεν γράφω αναλυτικά για να μην αηδιάσετε, αλλά είναι σαν να βγάζουν το άχτι τους και κάνουν τα ακριβώς αντίθετα απο αυτά που θα έκαναν σπίτι τους. Σε τρελό βαθμό όμως.

Εντελβάις
Εντελβάις
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Po the Panda

Μα οι αντρικές είναι καθαρότερες, εγώ μόνο σε αντρικές πάω. Δεδομένου ότι όλοι κατουράμε όρθιοι σε δημόσια τουαλέτα, οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να “στοχεύσουν” σωστα.

mm
mm
3 χρόνια πριν

Μύθος μεγάλος. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά για πολλές γυναίκες είναι αδύνατον να ελεγχθεί η ροή των ούρων. Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να προσπαθήσω να κατουρήσω μισοκαθισμένη και να μην πιτισιλίσω το σύμπαν. Φυσικά σηκώνω πάντα το πλαστικό κάθισμα, και προσπαθώ πάντα να καθαρίσω με κάθε διαθέσιμο μέσον, αλλά κανονική απολύμανση δεν είναι εφικτή όλες τις φορές.

Voice
Voice
3 χρόνια πριν

Προσωπικά μου φαίνεται ακρως απαραίτητο που υπάρχουν ξεχωριστές τουαλέτες. Από κάθε άποψη. Οχι ότι με χαλάει όταν είναι κοινές -αφού τον ίδιο σκοπό επιτελούν-, αλλά με γρήγορη σκέψη τα πλεονεκτήματα είναι σαφώς περισσότερα για να μην είναι -κοινές-

Valia
Valia
3 χρόνια πριν

Αυτό για τις δημόσιες υπηρεσίες δεν το ήξερα, εντυπωσιάστηκα από την ευρηματικότητα τής δικαιολογίας.Ουτε ειχα σκεφτεί τι μπορεί να ίσχυε παλιά.. Στις τουαλέτες το θεωρούσα αυτονόητο ως πρακτικό θέμα, μπαίνουμε, επανατοποθετούμε σουτιέν, εσώρουχα, το σώμα μας μέσα στα εσώρουχα, πολύ άβολο να γινόταν μπροστά σε άντρες όλο αυτό (αναφέρομαι στις τουαλέτες μία σταλιά, που αναγκαστικά αυτά τα κάνεις στον προθάλαμο με τους νιπτήρες). Γι αυτό κι εκνευρίζομαι, όταν αγοράζω ρούχα κι υπάρχουν άντρες στο κατάστημα. Δοκιμάζω, βγαίνω να κοιταχτώ κι οι περισσότεροι κοιτάνε με τέτοια χυδαιότητα στο βλέμμα. Αυτές οι ορμές πρέπει να αρχίσουν να αποκτούν επαφή με την πραγματικότητα,… Διαβάστε περισσότερα »